fbpx

Meterlang kø og hvorfor alt blev bedre. Alt

NYX

Spoler jeg tilbage til dengang i 8. klasse, var det utrygt på flere fronter og decideret slemt på makeupfronten. Her havde Lone og Ulla opdaget det, vi kaldte bruncreme – noget, de tog til sig helt bogstaveligt. Favoritten hed LDB Bronze, og den blev fordelt generøst op til hårgrænsen – til gengæld stoppede den brat ved kæbelinjen og mindede mest af alt om udtværet madkulør. Bedre blev det ikke omkring øjnene, hvor øjenskyggen – hos alle pigerne i klassen – havde én farve: Nemlig perlemorsskinnende lyseblå. Det eneste sted, hvor vi ikke kom galt af sted, var med mascaraen. Med andre ord: Vi var elendige til at lægge makeup. Sådan forholder det sig ikke i dag for dem, der går i ottende og opefter. Faktisk er der en hel gruppe af 14-19-årige, som via Youtube har selvudlært sig til virkelig dygtige makeupartister – endda af slagsen, vi andre kan søge råd hos. Èt af de brands, der har skabt sig et imponerende online liv er amerikanske NYX, som netop nu lander i Danmark med det, de selv kalder for demokratiske produkter – altså makeup med stor brugerindflydelse. Jeg er vild med den matterende spray og den lyse blyant til nederste våde vippekant – og den gode Lip Primer. Sara roser denne her til skyerne. Mit eneste spæde ønske til NYX er, at de gerne på spare på den ihærdige plasticwrap omkring hvert produkt – jeg kæmper en kamp for at få åbnet de gode sager.

SNUP TIPPET: I går åbnede NYX med et bogstaveligt brag i Matas i Fields, hvor køen var mange meter lang. Kig forbi hvis du har tid. Der er 2000 produkter at vælge imellem.

@beautyspace på INSTAGRAM

 

28/01/2016
Efterlysning af det andre kalder rynkecreme
29/01/2016
De bedste til k-beauty

Kommentarer

 • Michelle

  Foretrækker trods alt plastik fremfor at folk kan ha åbnet og man ikke aner hvor mange klamme bakterier der er kommet i.. :p men ja den plastik kan være lidt strid at danse med.

  03/02/2016
 • HeLene

  I min gymnasieklasse var uniformen: tykt hvidt læbestift med overdrevet meget perlemor, klattet edderkop mascara og så en blush i purple-pink med metallic shimmer galore i en tydelig, tyk streg på kinden. Et slags sci-fi mareridt oversat til makeup. Er stadig lidt bange for både lilla og perlemor…

  Yep, det er bedre, meget bedre nu, tak. Både for mig og de unge. Og så har vi alle jo YouTube og Beautyspace!

  29/01/2016
 • Anita christensen

  Hej Nina . Du kan også få det i Randers .Hos Haus of Stars en fed butik med 2 dejlige piger der elsker make-up . PS. Er ikke ansat Kun kunde

  29/01/2016
 • Helle Rick

  Hi hi det var tider….perlemorsskinnende lyseblå.
  Stort set alle tøserne havde den på.
  Jeg kunne ikke fordrage den.

  29/01/2016
 • Lone H

  Kære Anette
  Hvor er det sjovt at tænke tilbage på. Alle de timer foran spejlet og det var da ikke fordi man derefter så fantastisk ud nej da….godt der ikke findes så mange billeder. I dag er makeuppen bare mere naturlig. Og hurra for det.

  29/01/2016
 • Christina kragh

  hej anette har du glemt os under “matte me op 😉

  29/01/2016
 • Åh ja den blå øjenskygge- og for mit vedkommende helt op til brynet. Det var ikke kønt.
  Og selvbruner så man lignede en gulerod i ansigtet Godt vi har dig til at føre os på rette spor.

  29/01/2016
 • LDB Bronze – ååh, hvilke minder! Ha! Jeg har også været der og havde lige præcis en perlemorslyseblå øjenskyggestift fra Rimmel og en rød jordbær lipgloss (rullemodellen, som fedtede om hele munden). Ak ja. Rigtig go’ weekend, smukke 🙂

  29/01/2016
 • Anita christensen

  Ja det var tider…Min favorit øjenskygge var grønperlemor. NYX kender jeg godt ,da det også forhandles i min by.Fine produkter til billige penge .

  29/01/2016
 • Nina

  Er det kun i Fields, man kan finde Nyx? Jeg har savlet over deres produkter online alt for længe.

  29/01/2016
 • og der er sågar nogle, som selv efter 8. klasse stadig ikke fik det lært, men de stoppede heldigvis med makeup, da de gik ud af skolen;-)

  29/01/2016
 • Cecilia

  Det var helt omvendt hos mig, men det lyder bekendt når jeg også ser tilbage på min folkeskoletid.
  Først i gymnasiet begyndte jeg på make-up og det var endda ikke voldsomt meget.
  Det er det heller ikke i dag (er 22), men kunne egentlig godt tænke mig at blive bedre. Jeg synes bare det er ret besværligt fx at finde den rigtige farve, det rigtige produkt osv. Men som med så meget andet gør øvelse jo mester. Det er også dejligt der er flere guides i dag, selvom det også kan mislede og forvirre mere 🙂
  Det bliver spændende med det nye mærke og endnu bedre når det kan fås i andre dele af landet.
  Rigtig god weekend.

  29/01/2016
 • Susanne B

  Hej Anette

  Tak for en dejlig blog. Der står så meget her, som enhver kvinde burde have som basisviden omkring hudpleje. Der kommer lige et spørgsmål her, som ikke handler om blå øjenskygge. Der gik en prås op for mig, da jeg her kunne læse at der er forskel på fugt og fedt. Troede faktisk det var det samme…Jeg har i ca 1 1/2 år haft eksem i ansigtet og slog mig på Avenes xera calm creme, som skulle være særlig godt til atopisk hud. Den lindrede lidt og fik ikke ansigtet til at svie, men løste heller ikke problemet. Jeg har også været igennem diverse lægeordinerede cremer, som ikke har haft en vedvarende virkning og gjort huden endnu mere sart. Så læste jeg her om vigtigheden af fugt og fedt i lag og serums fantastiske virkning. Jeg købte Plaisirs serum 3 i 1, netop fordi den er uden parfume, som jeg helst vil undgå til min sarte hud. Så jeg begyndte at lægge lag, og virkningen har været helt fantastisk! Rødme, kløe, afskallende og ru hud er væk! Helt utroligt at noget så enkelt kan have så stor virkning og bare jeg havde vidst det for længe siden, men bedre sent end aldrig. Nu har jeg så fået lyst til også at prøve en ansigtsolie, og her kommer mit spørgsmål: kan man godt anvende en ansigtsolie med planteolie ( faceoil fra Plaisir med macadamia, jojoba, rapsolie og sheabutter) ovenpå sin serum OG så komme en dagcreme, eller fedtcreme, vil nogen nok kalde cremen fra Avene, som indeholder mineralsk olie (parafinum liquidium) øverst? Er en blanding af de to typer olie ok? Eller skal jeg vælge en anden creme øverst, som ikke indeholder mineralsk olie. Er også godt klar over, at der er delte meninger om mineralsk olie i ansigtet.

  Håber at høre fra dig

  Mange hilsner

  Susanne

  29/01/2016
 • Anne Mette / @cuginak

  LDB Bronze stod også hos mig og den sorte blyant. Derimod var min øjenskygge lyserød men, naturligvis, stadig perlemor, jeg sled så mange flydende/creme øjenskygger fra Oriflame op. Min primære leverandør dengang, det var en udfordring at bo i en mindre by. Garanteret derfor jeg elsker at handle online i dag…..Spændende med NYX, jeg tror jeg må prøve den matterende spray.

  29/01/2016
 • åååh de lyseblå øjenskygger… Eller den koboltblå mascara :D… Jeg prøvede også LdB cremen,uden større succes i øvrigt, som de fleste andre… Matas sælger den stadigvæk, så noget salg må der stadig være i den? God weekend alle 🙂

  29/01/2016
 • Mette Sloth Eriksen

  Ja LDB var virkelig tæt på skosværte i ansigtet 🙂 Glæder mig virkelig til at se mere til NYX, et spændende brand. Mange unge piger er superdygtige til makeup idag.

  29/01/2016
 • Line Høj

  Åh ja, bruncremen. Heldigvis lærer vi hele tiden nyt. Så sent som i morges havde jeg selv en epiphany med NYXs Tinted brow mascara. Jeg har i mange år brugt brow powder med brow mascara ovenpå, men havde lyst til et lettere look i dag. NYXs brow mascara er jo fantastisk alene! Jeg troede slet ikke, jeg havde så mange brynhår. Hallelujah, jeg er fan!

  29/01/2016
 • Karin VS

  Kære Anette 🙂
  Åh ja, hvem husker ikke LDB 😀
  Da jeg gik i 6. glædede jeg mig inderligt til at komme i 7., for min veninde Helle og jeg havde aftalt at i 7. ville vi begynde at bruge streg ( IKKE eyeliner, for det anede vi ikke hvad var – men streg) og mascara. Og nøj hvor var jeg inderligt stolt og ikke til at skyde igennem den første da i 7. klasse hvor bedsteveninden og jeg havde makeup på for første gang i vores liv 😀
  Tak for startskuddet til de sjove minder fra den gang hvor vi virkelig ikke vidste bedre 😉
  Knus Karin

  29/01/2016