Kend det indhold, der forstærker hinanden

Hovedreglen er, at du ikke kan gøre noget graverende galt. Vi har med kosmetisk hudpleje at gøre og ikke lægemidler. Når det er sagt, findes der indhold, som forstærker og gør hinanden ekstra godt. Her er sakset fire af de vigtigste fra Seriøst bedre hud:

A-VITAMIN & NIACINAMID:  Nogle af A-vitamingruppens familiemedlemmer kan risikere at irritere huden, hvis du glemmer at opbygge tolerance. Blandt de ingredienser, som kan hjælpe med at dulme potentiel irritation, er niacinamid, som samtidig virker barriereopbyggende.

A-VITAMIN & HYALURONSYRE: Når de fleste kaster sig frådende over A-vitamin, fordi den virker udglattende og fylder op på kollagenkontoen, er det måske meget godt at vide, at det fungerer bedst og hurtigst på hud, der er fugtmæt. Her kommer vi ikke uden om hyaluronsyre.

ANTIOXIDANTER & SPF: Sammen fungerer SPF og antioxidanter som livrem og seler – som en slags ekstra-ekstraforsikring, som ingen ikke har brug for. Frem for at gå op i tårnhøj solbeskyttelsesfaktor, som altid gør en creme mindre hudkærlig, så hold dig til SPF15 i den rigtige mængde, som er en mandelstor portion til ansigtet. Men smør eller spray altid styrkende antioxidanter på først (også i forhold til UV-stråler) via mist, serum eller begge dele. Det rækker også med frisk, afkølet grøn te fordelt med en vatrondel.

NIACINAMID & BHA: Herhjemme hører hudlæge Peter Bjerring til dem, der er ret glad for at blande niacinamid (B3-vitamin) og salicylsyre (BHA). Sidstnævnte peeler, virker pore-rensende og antiinflammatorisk og baner vejen for niacinamid, som dulmer rødme, øger fedtsyreniveauet og beskytter huden mod pigmentforandringer.

Så.

Når en producent/sælger siger, at du opnår synergi ved at købe flere produkter fra samme serie, så mangler der den mellemregning, at det ikke er serien i sig selv, der sikrer synergi. Men indholdet. Spørg derfor altid ind til, hvad det er for et indhold specifikt, der giver den lovede synergi. For mange producenter mestrer det synergi-givende indhold.

PS: Når jeg bliver spurgt, hvad der er anderledes i Seriøst bedre hud, så er det korte svar, at jeg er blevet fem år klogere siden Superhud. Det lidt længere svar går bl.a. på, at jeg ikke er bange for at komme med anbefalinger, altså konkrete produkter, i den nye bog.

SNUP TIPPET: Lukning af fysiske klinikker betyder også lukning for min yndlingsrens, men ekstraordinært i situationen vi står i, har Caroline Bjerring lukket op for den. Normalt sælges pHformula ikke online nemlig. Jeg har også en komfort-te, som er nænsomt brygget af Stella. Hun sender den til din dør, og det samme gør Daniela, hvis du vil have hænderne i en virkelig rar og gratis håndcreme (eller gratis og gratis… den følger med som gave ved køb af to Jurlique produkter).

DAGENS RÅD FRA HUDLÆGE FLEMMING ANDERSEN: “Du kan sagtens vaske hænder i vaskeaktive sæbefri formler. Det vigtigste er at få skyllet vaskemidlet af igen, duptørre og hurtigt derefter smøre creme på. Vi begynder at se flere og flere med irritativt håndeksem på grund af aggressiv (men nødvendig) håndhygiejne i øjeblikket.”

@beautyspace på INSTAGRAM

18/03/2020
Brev fra Anette
Om at være ramt i fællesskab alene
20/03/2020
Flydende plaster til hænder i smerte
Jeg har skiftet mening

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anni, GODE bud. Jeg er også glad for dermalogicas AGE bright med niacinamid og BHA.

  @ Julie, åh der er mange. Ofte er der to produkter, nogle gange bare ét, men jeg har skrevet dit ønske på emne-listen.

  @ Charlotte, det var dejlig, at Lise ville, og at du kunne bruge det.

  @ JG, AL peeling i sommermånederne er i princippet en risiko, med mindre man virkelig beskytter sig. Og der er forskellige holdninger, men PHA går ikke så dybt.

  @ Tracey:

  Her er svar på dine spm.:
  – Kan CBD-serum fra Aurelia anbefales? Ja bestemt.
  – Skal den på før eller efter niracamid? Det er hip som hap.
  – Skal den på før eller efter hyalaron? Igen kan du gøre begge dele. Det tyndestflydende skal på først, det mest vandede.
  – Kan den kombineres med a-vitamin? Også ja
  – skal CBD-serum på morgen eller aften, eller begge? Du kan vælge eller ty til begge.

  Stor hilsen Anette

  25/03/2020
 • Tracey

  Hej A,
  TAK for “Seriøst bedre hud” bogen. Elsker den ! Det er som et leksikon ✊ Der er dog dukket et spørgsmål eller to op.

  Jeg overvejer efter at have læst din bog, at indarbejde CBD serum (.. Den fra Aurelia) i min hudplejerutine. Jeg har rosacea og bluser/døjer med rødme.
  Jeg benytter ellers morgen:: Vask med vaskeklud, Hyalaron og dagcreme. Leder dog stadig efter den perfekte dagcreme og mist.
  Om aftenen: Vaskeklud, Niacinamid, hyaluronserum og hybenkerneolie. A-vitamin fra Avené er laaaangsomt også en del af aftenturen.

  Mit spørgsmål er:
  – Kan CBD-serum fra Aurelia anbefales?
  – Skal den på før eller efter niracamid?
  – Skal den på før eller efter hyalaron?
  – Kan den kombineres med a-vitamin?
  – skal CBD-serum på morgen eller aften, eller begge?

  Måske svaret står i bogen – det er bare ikke heeelt logisk for mig

  24/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ekstra kommentarer og spørgsmål til dette opslag. Jeg vender tilbage med svar tirsdag.

  Stay safe.

  KH Anette

  23/03/2020
 • JG

  Kære Anette, du har før skrevet at Aha syre ikke skal anvendes i sommermånederne, hvordan med PHA? Fx. Karmamejus peeling, syntes at have læst at den ikke gør huden lys overfølsen ?

  23/03/2020
 • Charlotte

  Hej Anette. 1000 tak fordi du fik Lise Grosmann på banen til at svare mig❤️ Tak for jeres gode råd i er bare de bedste ❤️

  21/03/2020
 • Julie

  Hvilke produkter vil du så anbefale i forhold til disse fire punkter? 🙂

  21/03/2020
 • Anni

  Hej Kristina

  Måske mener Anette BP’s SuperFruit Hydrating Face Mist? Der er niacinamid i bland meget andet. Jeg kan ikke lige finde noget andet ihvertfald…
  Lige nu bruger jeg Perfect Skin Care’s produkt med BHA og niacinamid. Vil da gerne prøve noget nyt, der kan få mig op at svinge 😉

  Kh Anni

  20/03/2020
 • Joan andersen

  Tak

  20/03/2020
 • Joan andersen

  Kære Anette
  Din anbefalingAf phformula rens gør mig nysgerrig. Kender den ikke, så her kommer spørgsmålet: hvad er forskellen på den og clarins one sten Gentle exfolianting rens?
  Bruger sidstnævnte 1 gang om dagen.
  Hilsen Joan

  20/03/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Joan, den er prisvinder på Beautyspace af flere grunde. Den er mild, selvom den peeler en anelse (uden kradse korn). Du kan skrue op og ned for effekten ved at bruge den på enten tør eller fugtig hud. Jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke blev begejstrede. Du kan jo starte med 100 ml., hvis du har mod på at prøve. Stor hilsen Anette

   20/03/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,

  Hvis jeg bruger Niacinamid, hyluronsyre og a-vitamin sammen – Hvordan vil du så prioritete de 2 førstnævnte i en daglig rutine?
  A-vitamin påfører jeg self. kun om aftenen (Alle 3 fra The Ordinary)

  Mvh.
  Gry.

  19/03/2020
 • amaja

  tak for dit svar angående din bog ,jeg køber den nu men jeg kan simpelthen kun tænke på den virus ,selv om jeg prøver så den bliver gemt sammen med andet når det er slut

  19/03/2020
 • cecilie

  Hej Anette. i en tidligere kommentar anbefalede du miilds ansgtsmist. Jeg synes, at den er lidt dyr taget i betragning, at der kun er 50 ml i. kan du anbefale en mere budget venlig, men god, ansigtsmist (gerne en med fugt og peptider, hvis det findes på budget) 🙂 hvad jeg kan læse mig til, så indeholder miilds ansigtmist ikke peptider, eller?

  19/03/2020
 • Kristina Jensen

  Vil nemlig gerne “ helt op og svinge “

  19/03/2020
 • Kristina Jensen

  Halløj … Jeg lure bare med på dit svar til Anni mht Niacinamid spray under BP super booster … kan du anbefale en ? Laver BP en? ‍♀️ Mange TAK for dig! ☀️

  19/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte, Lise har lovet at svare i tråden fra forleden. Og nej, heller ikke TriAcneal Expert, da det er en endnu ‘hurtigere’ variant af retinol, nemlig den der ligger lige før A-vitaminsyre. Du skal have fat i en ester-variant, som Super3 fra BP eller fra Environ. Men Lise har gode ord til dig.

  @ Pernille S, jeg har en håndcremes-kur, der involverer handsker. Har lagt den i højdepunkt på IG. Her i vinterhalvåret er SPF 15 nok – det afgørende at mængden og ens solhistorik (min er slem, og du har jo også en historik på den front, husker jeg). Når det bliver mere solrigt, så op på SPF30. Det er så uendelig lidt end SPF50 kan bidrage med yderligere. Vigtigere at have fokus på mængden, som vi næsten alle er for fedtet med.

  @ Anni, du er helt rigtig på den – du kan jo overveje dere niacinamid-spray under, hvis du vil helt op at svinge ;o)

  @ Mathilde, hvis den gør det, så brug hellere mindre af den originale, som du kan tilsætte lidt hyaluronserum.

  Stor hilsen Anette

  19/03/2020
 • Mathilde

  Kære Anette
  Jeg har lige et spørgsmål vedr skinfood fra Weleda. Jeg har i lang tid brugt den “originale”, men nogle gange har jeg ikke tid til at lade den trænge ind, og så bliver både hue og halstørklæde godt fedtet ind. Derfor har jeg købt light versionen, men den fnulrer simpelthen på min hud – og det er uanset, om jeg bruger serum under eller ej, og uanset hvor kort eller længe, jeg venter med ar smøre den på efter er andet produkt. Og min hud er godt renset inden, så den burde kunne trænge ind. Har du et bud på, hvorfor det kan være?
  På forhånd mange tak.

  19/03/2020
 • Anni

  Kære Anette
  A-vitamin fra BP Super Booster er jo fyldt med fugt, så da bruger jeg ikke hyaluronsyre under, fordi jeg tænker, det spærrer for optagelsen. Er jeg helt galt på den?
  Forøvrigt har jeg gode erfaringer med de to produkter på billedet til lårene.
  Kh Anni

  19/03/2020
 • Pernille S

  Kære Anette
  Dejlig, overskuelig og konkret gennemgang! Tak for det 🙂
  Men nu bliver jeg en smule forvirret ift din anbefaling af SPF på kun 15. Min hudlæge mener jeg nærmest skal gå med en sort pose over hovedet! Ihvertfald SPF min 30 og gerne 50! Er helt på det rene med at jo mere SPF, jo mindre plads er der til de andre gode ingredienser! Min oplevelse er, at hudlæger er meget forskellige i deres udmeldinger når talen kommer på hudpleje og- eller solbeskyttelse.
  Iøvrigt er jeg begyndt at bruge fed fodcreme på hænderne, som er temmelig udfordret af håndvask og afspritning. Kh Pernille S

  19/03/2020
 • Charlotte

  Kære søde Anette❤️
  1000 tak for dit svar til mig fra i onsdags,sidste ugevdet er guld.
  Jeg tager fat i lise grosman
  Jeg elsker at følge med på din blog og synes det er skønt i denne her virus tid og læse om noget helt andet.
  Du skrev at jeg ikke Skal bruge retinol på mit udsatte område omkring hage og mund. Så jeg gemmer min Verso retinol til resten af ansigtet. Kan jeg bruge triAcneal Expert istedet for rund om hagen og mund, den har jeg stadig lidt tilbage af fra en af dine lækre boxe.
  Til slut vil jeg sige tak for altid at give mig et godt råd Masser af smil og et grin med på vejen . Dit skriv om at det også var for galt du ikke fik svaret mig fik mig til at grine du er så skøn❤️
  Kb Charlotte

  19/03/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.