Derfor rækker serum ikke

Før sommerferien fik jeg øje på mine hænder. Og ikke med verdens bedste samvittighed, for jeg er typen, der glemmer at have håndcreme stående ved vasken og heller ikke har den med i tasken.

Jeg husker dog altid at komme et par dråber serum på håndryggen, men der, hvor det skranter, er med barrierebeskyttelsen og SPF. Det svarer lidt til at male stue eller indsætte nyt køkken, mens det drypper fra taget. Groft sagt.

For alt det aktive fra et serum, al fugtmætningen fra eksempelvis hyaluronsyre skal forsegles med noget barrierebeskyttelse for at gøre gavn. Især vigtigt til de hænder, der jo hele tiden stikker udenfor tøjet. Modsat den traktorlignende hud, vi har i håndfladerne, så er huden på håndryggen i tynd familie med den omkring øjnene.

Den enkleste metode er ansigts-serum på håndryggen efterfulgt af en fed barrierebeskyttelse – gerne med et strøg af den SPF, du bruger til ansigtet.

For nogen er det nemmere at huske, hvis de har en decideret håndcreme, og det forstår jeg godt. Selv har jeg gået og smugsmurt med Sisleys koncentrat af en håndcreme, når jeg er ude i byen. Hvis du har prøvet en Sisley-creme, så ved du, at de er umanerlig gode til at skrue hudpleje sammen, så det føles godt. Lidt som en slags sublime hudplejesnedkere. I tilfældet her gør indholdet af soja barrieren godt, mens E-vitamin smidiggør, og silikonen (for den er der) virker som en regnfrakke – det sidste giver mening på hænder og fødder. Og der er SPF. Alt sammen virkelig rart på samme måde som at holde nogen i hånden, du ikke har lyst til at slippe igen. Men at skulle betale, hvad der svarer til 10 biografbilletter, er nok at stramme den, Sisley. Fra apoteket er jeg også begejstret for den nye håndcreme fra Ducray (du husker, at det er dem, der mestrer azelainsyre så godt). Den indeholder flere kilder til fugtmætning, soja og også SPF.

HVAD GØR DU for hænderne? Det vil jeg virkelig gerne vide.

@beautyspace på INSTAGRAM

10/10/2019
Opskriften på løft og afspænding
Hospitaler gør det også
14/10/2019
Hvad Shiseido og Drunk Elephant gør ved din hud
Mens andre fra indersporet ser måbende til

Kommentarer

 • Aneta B. Kaca-Christensen

  Hej Anette
  Findes der nogle gode håndcremer uden soja? Efter brystkræft anbefaler man at undgå soja i enhver form, som kan komme i kroppens kredsløb(blod).
  Hilsen Aneta

  20/10/2019
 • Bente

  Jeg smører inden sengetid og inden jeg går ud af døren om morgenen ……

  19/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  HURRA – det er god vidensdeling, det her. 1000 tak.

  Er ret vild med alt fra “de kræsne” kommentarer (for hvorfor er det er lige, at ansigtet er så overprioriteret i forhold til eksempelvis hænder?) til måden, hvor vi minder hinanden om at huske at få prøver med hjem (TAK, Pernille S). OG til at minde om kaffeskrubberiet.

  Der er endnu engang guld i kommentarfeltet. TAK.

  KH Anette

  14/10/2019
 • Tanja Donbæk

  Jeg har aldrig været særlig god til det med håndcreme. Men jeg har købt Ecookings version og den er jeg glad for. Jeg smører hele hånden ind flere gange dagligt. Har meget tørre neglebånd, så bruger – på din opfordring negleolie morgen og aften ☺️ Og så den her creme. Synes faktisk det har hjulpet en del allerede. Rigtig god weekend

  Mange tak for altid spændende indlæg.

  12/10/2019
 • Line Lustrup

  Håndcreme fra Rudolph Care er min favorit til hænder og fødder. Køber den med pumpe. I vinter minder supplerer jeg med weledas skin food.

  12/10/2019
 • Rikke

  Ligesom Alice vil jeg altså også lige slå et slag for kaffegrums! Så snart jeg har lavet stempelkaffe, og det skal ud af den, så er det den bedste mulighed for at give sig selv lidt kærlighed! Som håndcreme er jeg glad for den fra Raunsborg.

  12/10/2019
 • Pernille S

  Kære Anette, må simpelthen dele min begejstring! Læbestiften fra Sisley, Phyto-Lip Rouge 42, som var med i denne måneds Beautybox er intet mindre end fantastisk. Super holdbar, fugtgivende og silkeblød på læberne; Jeg er totalt blæst bagover! Synes det ofte er svært at finde en læbestift, der ikke udtørrer mine læber. Den smukke røde femme fatale farve, får mig til at føle migsom en rigtig Parisienne. Bliver simpelthen nødt til at opstøve en masse fester, hvor jeg kan flashe denne über smukke farve! Skal klart udforske andre farver, som er mere hverdags gangbare. Mac har fået en skarp konkurrent!
  Tak fordi du har introduceret denne skønne læbestift. Kh Pernille S

  12/10/2019
 • Charlotte

  Jeg vender altid tilbage til Matas Glycerin håndcreme. Drøj i brug, trænger hurtigt ind og holder på fugten. Hvis jeg skal være ekstra god ved hænderne, gnider jeg dem ind i kaffegrumset fra min morgenkaffe og giver dem en omgang aloe vera gele, lader det trænge ind og lidt efter får de håndcremen. Gør det om aften så jeg kan sove med det. Giver de blødeste hænder næste dag – hele dagen 🙂

  11/10/2019
 • Alice Møller

  Hvis jeg skal gøre noget EKSTRA lækkert for mine hænder, bruger jeg min coffee scrub til kroppen og “vasker hænder” med, efterfølgende en god håndcreme som trænger hurtigt ind. Giver så lækkerblød hænder <3 <3 <3
  (Jeg ender altid med at vaske hænder kort efter, hvis en håndcreme føles fedtet og/eller efterlader en “hinde”, her har jeg ingen tålmodighed)
  Har i en årrække været fan af Beaute Pacifiques håndcreme, drøj i brug og trænger hurtigt ind.
  Lige nu er det rituals håndcreme med spf15 jeg har med mig og for nylig er der minsandten blevet installeret håndcreme fra Molton Brown på toiletterne på arbejdet, slet slet ikke tosset :-D.
  Har altid en håndcreme indenfor rækkevidde, jeg bliver lettere vanvittig hvis mine hænder føles for tørre 😮 🙂

  11/10/2019
 • Iben

  Jeg er også fan af den gode gamle Camferine fra Coop. Derudover bruger jeg SOS håndcreme fra Lidl, som fugter rigtig godt uden at fedte. Alt overskydende serum, creme mv. fra ansigtsplejen kommer også på hænderne (med fokus på håndryggen).
  Men jeg er desværre heller ikke god til at være konsekvent med at få forseglet med håndcreme hver dag. Det skal der strammes op på nu

  11/10/2019
 • Christina Kragh

  Jeg smøre hænder flere gange daglig altså på oversiden….verdens bedste håndcrem er helt sikkert den fra sensai men også alt for dyr …..lige nu er jeg på Estee Lauder Re-Nutrive den er også mega lækker …..forresten så laver Sisley en lille søster til den dyre du beskriver som koster ca det halve den er jeg også ret glad for kh C

  11/10/2019
 • Pernille S

  Bliver ofte irriteret på mig selv over at jeg sjusker med håndpleje. Derfor er det så godt at du griber fat i dette emne! Har i dag købt Ducray håndcreme som du anbefaler. Spændt på effekt af pigment pletter på håndryggen!
  Du har engang opfordret til at når vi køber skønhedsprodukter, så skal vi bede om vareprøver. Efter at have købt Rudolph Care produkter i Matas (25% t.o.m.søndag), forhørte jeg om vareprøver fra serien. Gik derfra med en Acai Facial Oil på 8ml samt prøver på ansigtsserum. God service, siger jeg bare!
  God weekend

  11/10/2019
 • Renate Brodthagen

  Jeg har i en årerække gjort meget stor umage for at smøre, specielt min håndryg, til stor morskab fra mine piger, som nu ( de er blevet voksne ) kan se at de rent faktisk selv begynder på det Jeg bruger ikke et specielt mærke, så lige p.t er det Yvers Rocher med Shea og med en duft af lavendel! Skønt med velplejede hænder

  11/10/2019
 • Anette Ninon

  Jeg har købt 30ml håndcreme, en til tasken, en til håndvasken, en til natbordet så har jeg en chance for at huske det.

  11/10/2019
 • Rikke

  Jeg har i mange år brugt håndcremen fra Kiehls, selvom mærket ikke siger mig så meget, Men den creme er den eneste der gør mine hænder bløde! Om sommeren bruger jeg spf på håndryggene, og om vinteren bruger jeg A-vit fra BP et par aftener om ugen. Det gør virkelig en forskel!

  11/10/2019
 • amaja

  jeg må indrømme jeg er vild med sisley og jeg har oplevet at de butikker der fører det mærke, aldrig er nærig med prøver ,jeg har altid hansker på når jeg er i køkkenet

  11/10/2019
 • Ann-Katrine

  Jeg er ret kræsen med håndcreme. Jeg har prøvet et hav af dyre, billige og “midtimellem” cremer. Jeg kan simpelthen ikke holde ud, når det klistrer i flere timer efter fordi det ikke vil trænge ordentlig ned i huden. Jeg er blevet virkelig glad for Ecookings Håndcreme 🙂 – og ind imellem bruger jeg også Purely Professionals’ Repair Cream som håndcreme 🙂

  11/10/2019
 • Birgit

  Jeg bruger Locobase Repair, og før den brugte jeg Ceridal, sidstnævnte var fra Apoteket, men findes desværre ikke mere. Og jeg køber også Locobasen i små tuber, der er velegnede til håndtasken.

  11/10/2019
 • Mette Højdam Frandsen

  Jeg har i flere år brugt Tromborgs “Aroma Therapy Deluxe Herbal Hand Cream”. Den står på mit sengebord og det er grunden til at jeg husker at få den brugt dagligt:)

  11/10/2019
 • Anja Chapelle

  Camferine creme fra COOP. Den lugter krasbørstigt, men er det eneste der kan holde huden på mine hårdt prøvede sygeplejerske hænder nogenlunde hel og blød – og tro mig, jeg har prøvet mange og i mange forskellige prisklasser.
  En gang om dagen er nok. Og en tube koster mindre end en pose fredagsslik.
  Go’ weekend!

  11/10/2019
 • Sanne

  Jeg tør næsten ikke sige hvilken håndcreme der er min yndlings og har været det i ufatteligt mange år! Den hedder Camill, er fra Tyskland/Østrig og koster ca. 7 kr. Helt utrolig god, har altid et stort lager af den, da manden også bruger den. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  11/10/2019