Hvad Shiseido og Drunk Elephant gør ved din hud

Muligvis husker du, hvordan Shiseido løb med J-beauty prisen på Beautyspace i 2018. Og opmærksomheden på Go’ Morgen Danmark. Og ikke mindst, hvordan de har skruet en god tryllecreme sammen.

Nu rykker de på noget, som med al sandsynlighed vil ændre på din opfattelse af hudpleje.

Shiseido har nemlig netop, i øvrigt for næsen af Estée Lauder, købt Drunk Elephant for 845 millioner USD. Mærket, der på syv år er tordnet derud af og endt i førertrøjen af clean beauty-bevægelsen. Endda med en gennemslagskraft på tværs af generationer af to, faktisk ret simple, årsager:

 • Et indhold, der bliver kortfattet og konkret kommunikeret. (som eksempelvis C-vitamin…lysner og et AHA-miks…forfiner/polerer).
 • Et bevidst og konsekvent fravalg af det, stifteren Tiffany Masterson kalder de ”mistænksomme seks”: silikoner, alkohol, kemiske solbeskyttelsesfiltre, æteriske olier, farvestoffer og SLS. Du kan være enig eller det modsatte i forhold til de seks, men du får en holdning, og vi elsker holdninger. Jeg er selv begejstret for den åbenhed, hvormed Masterson introducerede A-vitamin for nylig:

”Lige som mange andre var jeg forvirret og bange for A-vitamin. Jeg troede, det ville eksfoliere huden. Det gør det ikke. Jeg troede, at jeg ikke kunne bruge det om dagen eller blande det med frugtsyrer. Begge dele går fint an og jeg ved nu, at A-vitamin er et power-hus af en antioxidant, der lærer hudceller at opføre sig sundere og pænere. ”

HVORFOR DET HER MAKKERSKAB ER KLOGT: Alt peger på et win-win ægteskab, for ét er, hvad Drunk Elephant bringer til bordet. Noget andet er, at Shisedo har bragt sig frem i bussen, når det gælder åbenhed i forhold til deres forskning og udvikling (R&D) – det Trendwatching meget smart kalder for “public labs”. Det handler om at åbne op for sluserne, dele viden med konkurrenter og lade gennemsigtigheden styre. Som forbrugere har vi nul tolerance overfor hemmeligheder og uigennemskuelighed. Det er også derfor, at ingen længere taler om beauty secrets, for det er så håbløst gammeldags. Syd for Tokoy ligger Global Innovation Center, hvor Shiseido i øjeblikket slår dørene op til deres bagvedliggende nørklerier. Dog ikke mere teoretisk, end at du ved beauty baren kan få lavet dit eget skræddersyede Shiseidoprodukt. Hvem der dog bare vare i Tokyo.

@beautyspace på INSTAGRAM med min stenhårde rutine. Vi er omkring strøm og muligvis årets bedste concealer.

11/10/2019
Derfor rækker serum ikke
Hvis du er typen, der ignorerer taget
15/10/2019
Hvad jeg bruger
På måden, så du kan bruge, hvad du allerede har

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ulla, JA – enzympeeling.

  @ Gry, jeg taler om den smørbare slags ;o)

  @ Kitta, 1000 tak fordi du deler.

  Stor hilsen Anette

  16/10/2019
 • Kitta

  Ovr..spændende læsning. To interessante mærker og er tosset med deres tilgange til at være åbne.

  @Ulla – lige en kommentar til dig mht peeling. Er stødt på noget interessant mht peeling – Bio Peeling, som er uden kemi men foregår med strøm. https://beautyhealth.dk – Se selv mere her. Har prøvet det et par gange og er blevet helt tosset med det. Det gør en kæmpe forskel på for mig. Og har altså ingen aktier i hos hende, er blot en begejstret kunde.

  15/10/2019
 • Gry Astrid Larsen

  Hej igen,

  Jeg er ikke helt med…

  Du skriver: “Så brug de levende udgaver om natten uden indblanding fra andre produkter”

  Mener du hér, at man ikke skal tage levende probiotika i kombination med andre piller (om natten), eller taler du om øvrige natcremer?
  ‍♀️

  Mvh.
  Gry

  15/10/2019
 • Ulla

  Jeg bliver af min kosmetolog frarådet at bruge syre over en bred kam. Det er fordi jeg meget nemt får karsprængninger men jeg har så svært ved at få eksfolieret min hud tilstrækkeligt med mekaniske produkter. Jeg ønsker mig sådan et mildt produkt som jeg kan bruge i hverdagen så jeg ikke har døde hudceller siddende i panden og porerne ikke langsomt forstørres. Jeg er 55 år. Har du et godt fif hertil?

  15/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rie Viola, ikke i Danmark i hvert fald. Måske sender de til DK fra deres site?

  @ Marianne T, jo jeg bruger cremen med SPF under CC’en. Læs med i dag(tirsdag), så folder jeg det lidt ud. Concealeren er fra Shiseido. Prøv Rodials Airbrush foundation (fås i 4 nuancer), hvis du kan komme til det. Den er bedre i forhold til at dække rødme. Sørg for et strøg BHA under (fx. den fra Danish Skincare), så du bedre kan kontrollere T-zonen, du taler om.

  @ Trine P, jeg er meget glad for min strøm, og jeg følger damen her:

  https://www.youtube.com/watch?v=CPUE0wpokGE

  Jeg ser mig selv gøre det hver dag, men det sandheden er hver 3. dag. Jeg bruger alm. aloe vera gel, som nogle kan være allergiske overfor. Her er den nye hyaluron-gel fra Amazing Space virkelig fin.

  @ Gry Astrid, det var vi omkring i de her to indlæg (nej, nok kun det første). Skriv endelig igen, hvis de ikke besvarer dit spm.:

  https://beautyspace.dk/drop-natcreme/

  https://beautyspace.dk/hvis-du-skal-goere-en-ting-for-din-hud/

  Men du har ret, det ER en udfordring, Så overvej bare natbrug, hvis du vil have max-effekten.

  Stor hilsen Anette

  15/10/2019
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,

  Tak for svar.

  Men, hvis konserveringen dræber de levende bakterier i probiotika, hvad er så pointen?

  Er det så underordnet, hvorvidt forbrugeren køber levende kontra ikke levende?
  ‍♀️
  Mvh.
  Gry

  14/10/2019
 • Trine Petersen

  Hej Anette
  Lige en helt anden snak.. eller spørgsmål jo rettere… Håber det er ok at lægge det her..
  Jeg har den fine strømdims fra Amazing Space, og jeg er SÅ nysgerrig på nærmest alt omkring den, da strøm er helt nyt for mig.
  Der er en del guides mm på nettet, men har brug for lidt mere retning, da der er forskellige tilgange til brugen.
  Hvor ofte bruger du din, og hvor længe (hvor mange gentagelser af strøg) bruger du den horisontalt eller vertikalt på halsen, og ikke mindst… hvordan bruger du den om øjnene? Og hvad med om munden, det har jeg ikke lige kunne se nogen steder… ooog lige den sidste… hvilken form for gel anvender og anbefaler du.. jeg har pt agurke halløjen fra AS
  De to guides jeg har holdt mig til, er dem fra AM og fra Nuface der jo begge producerer dem.
  Pyh.. ved det er MANGE spørgsmål… så undskylder på forhånd 🙂

  Kh Trine

  14/10/2019
 • Marianne T.

  Kære Anette
  Det lyder spændende med det makkerskab.
  Mht. City CC på Insta – bruger du så ikke dagcreme under? Måske er jeg blind, men hvor er concealeren fra? 🙂 -Jeg leder efter det perfekte match til min lidt røde hud (med oily t-zone… )
  Tak for din gode blog!
  Bh Marianne

  14/10/2019
 • Rie Viola

  Kan man købe Drunk Elephant i DK eller Europa??

  14/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anna, åhhhh jeg ELSKER den her slags ild, engagement og indsigt. TAK for ordene. TAK for dig.

  Jeg er med på, hvad du siger. Med på at ‘formulated without’ faktisk er ved at være en smule forældet, fordi vi for pokker vil vide, HVAD der er i. Hvad vi får hjælp med og af. Så ja. Spørgsmålet vi kan stille os selv er, om vi alligevel ikke har brug for hendes slags for at gøre opmærksom på producenter, der ikke bare fylder på med petrolatum og silikoner. Så vi i det mindste får debatten. Og et nødvendigt fokus. Jeg skriver netop, at man kan være enig eller uenig i de. Selv vil jeg ikke for noget i verden undvære æteriske olier jo. Med det her sagt, så er Drunk Elephants produkter virkelig gode, og kommunikationen omkring dem er brugbar. Mht retinol, så er det jo snakken vi kender: en effekt, der ikke kan diskuteres, men en anvendelse, der kan gøres forkert, hvis det går for hurtigt.

  TAK igen. Tak for vise tænder og holdning!

  @ Gry, de levende har større mulighed for gøre indtryk på huden i forhold til at dulme og bringe balance med sig. Problemet er, at konserveringsmidler dræber dem.

  @ Mette S, ikke endnu desværre.

  Stor hilsen Anette

  14/10/2019
 • Anna

  Måske det bare er mig, men så for nogle år siden et interview med Tiffany Masterson, hvor forklarede om hendes ‘Suspicious Six’, og hvordan hendes holdning var at ingredienser der kun var tilført af marketing mæssige årsager ikke havde en plads i hendes produkter – Og jeg kan bare huske at jeg tænkte BULLSHIT, de ingredienser er udeladt af dine produkter af rene marketing mæssige årsager – bl.a. for at kunne claime at de er ‘clean’. Snakken faldt (udover de seks) nemlig også på andre ingredienser som parabener som Drunk Elephant på et tidspunkt havde på en ‘blacklist’, af den årsag at folk eftersigende ikke kunne lide dem, og så ville de ikke putte dem i produkterne (Tiffany kunne ellers godt selv lide dem)…
  Helt ærligt, så synes jeg ikke længere der er tale om en holdning. Bare et virkeligt velvalgt tidspunkt at starte ‘clean beauty’ trenden, hvor alle mulige ingredienser skal holdes ude, for at ens produkter skal skille sig ud. Blacklisten fjernede de i øvrigt fordi det skulle være lettere at navigere i hvilke ting de ikke havde i deres produkter, og der var ‘suspicious six’ vel bare mest mundret…

  Læser lidt udenlandske blogs, hvor det i øvrigt virker til at A Passioni er lidt udskældt, da den skulle være vanvittig irriterende for huden (selv for personer der normalt kan tåle a-vitamin), så så meget for at have fjernet seks ingredienser der skulle være dårlige for huden…
  Prøvede lige at finde det interview jeg så, men den er tilsyneladende fjernet fra YouTube (hende der interviewede blev så også høvlet ned af Drunk Elephant efter at have kritiseret A Passioni (på trods af ellers mange gode anmeldelser af deres andre produkter)).

  Forstå mig ret, jeg vælger ALTID alkohol og SLS fra i mine produkter. Jeg undgår silikone om natten og viger helst udenom farvestoffer. Kemiske solbeskyttelsesfiltre og æteriske olier, er sådan lidt nåh ja…
  Jeg går op i hvad jeg putter på min hud og vælger gerne produkter fra brands med holdninger til hvad der er ‘clean’ (det er efterhånden også svært at undgå). Brands der har taget stilling til fremme af bæredygtighed ligger jeg virkelig, virkelig gerne mine penge hos. Brands der velargumenterede og åbent kan beskrive hvorfor ingredienser er i deres produkter elsker jeg (uanset om jeg så ender med at vælge dem til eller fra).
  Men jeg er bare træt af brands der bruger ‘clean’ trenden som eneste argument for at skille sig ud, og nærmest kritiserer andre brands produkter udfra det præmis – Og det er nok der jeg er med Drunk Elephant…

  Fandme et langt, surt opstød på sådan en ellers fin og solrig mandag!
  Er all-in på public lab trenden, så man som forbruger selv kan danne en holdning til hvad man synes er godt eller skidt.

  Jeg må ud og nyde resten af solen inden regnen nok snart vender tilbage 🙂
  Dejlig dag herfra!

  14/10/2019
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,
  Jeg har et spørgsmål ift. mælkesyrebakterier.
  Hvad er forskellen på, om producenterne benytter levende eller ikke levende?
  Aurelia bruger feks. ikke levende – er det mon bedre?
  Mvh.
  Gry

  14/10/2019
 • Mette S.

  Er det muligt at købe Drunk Elephant i Danmark?

  14/10/2019
 • Katja

  Tak for tippet med S Park. Et besøg der, kommer med på min “To do liste” på min næste rejse til Japan. Jeg skal også have tanket op af Future Solution Foundarion i farven neutral 1, som jeg ikke kan finde andre steder end i Japan.

  14/10/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.