Linjer eller solpletter? Her er de 4 bedste ingredienser

Lad os antage at beskyttelse og vedligehold ikke er nok.

Hvis nu du som jeg er typen, der har voldbudt sin hud så meget sol, at det stadig gør ondt at skrive om. Bare som eksempel.

Så er næste trin på Hudplejepyramiden for dig. Det er her forbedringsmulighederne for alvor ligger. Stadig under forudsætning af, at bunden er på plads. Det er smart at kaste sig over midten i nattetimerne.

Midten indeholder de fire mest veldokumenterede ingredienser, når det gælder om at forbedre huden. Ultra kort:

 • A-VITAMIN kan som alfabetets førstedame både øge mængden af kollagen (gladere, mere mætte linjer) og også give dig en pænere hudoverflade. Giver god mening om natten, fordi der kan opstå pladsmangel i dagtimerne.
 • AHA og BHA (altså frugtsyre & kusinen salicylsyre) er eminente til at polere og forfine hudoverfladen, så koks i pigmenterne fra eksempelvis for meget sol kan blive udjævnet. Vær opmærksom på at huden bliver en anelse mere lysfølsom.
 • NIACINAMID er almindelig B3-vitamin og kan også sagtens bruges om dagen. Mulitasker (så snart der er +2% i) ved både at dulme rødme, øge hudens fedtsyreniveau og udjævne ens hudtone.
 • PEPTIDER er en stor gruppe af bittesmå proteindele, som kan udrette flere ting. Blandt andet blødgøre linjer. Også en ingrediens der er fin at bruge døgnet rundt.

De fire ingredienser bliver i detaljer foldet ud i bogen her. Den kan også lånes gratis på biblioteket.

TIL DIG DER VIL HAVE FLERE DETALJER: De er også de fire ingredienser (ofte i kombination), du bruger, hvis udfordringen eksempelvis er forstørrede porer, eller hvis du gerne vil give huden det glatte lag – eller måske er udfordret af pigmentpletter eller akne.

VIL DU SE MIN HYLDE? Hvis ja, så se den endelig bare som et eksempel på Hudplejepyramidens midte, for den er baseret på ingredienserne. Det foregår  under stories på Instagram. På @beautyspace.

HUSK at gribe i egen kind. Ikke alt er for alle. Det er god idé at investere i et zoom-spejl, så du kan tjekke, om det går fremad. Hvis du er i tvivl, så er det også altid en god idé at kombinere din viden fra Hudplejepyramiden med professionelle øjne på din hud. Vær kritisk nysgerrig.

13/03/2019
Ugens insider: Hudlæge knækker koden til kollagentilskud
For HVOR meget virker de?
15/03/2019
Sidste step på Hudplejepyramiden
Sammen med en reprimande

Kommentarer

 • Igen 1000 tak for alle ord. De er nydt og fordøjet. Hermed svar på konkrete spm.:

  @ Pernille S – herligt. Du sender mig bare en mail, så får du den manuelt.

  @ Mette Sloth – husker du de 2 øvelser fra Brædstrup bibliotek. Ét minut om dagen – og dermaroller.

  @ Pernille – alt er på @beautyspace

  @ Fru Jakobsen – er under højdepunkter på IG.

  @ Louise – du finder en nøjere forklaring i bogen SUPERHUD. Kan lånes gratis på biblioteket. Eller købes under bloggens shop.

  @ Kristina, A-vit hver aften. Ofte blandet med lidt fugt. Og oftest med EGF, som kommer på allerførst.

  @ Lotte P, det er helt forkert, og jeg tror også Beauté Pacifique vil være kede af, hvis nogen siger, at deres produkter kun kan holde i 2 uger.

  @ Trine Bek, det kan du bestemt.

  @ Sophie, du finder Ole Henriksen i Matas og Magasin. Alternativt ring til distrubutøren E. Sæther A/S.

  @ Marianne F, det vil være en kemiker vi skal have fat i for at kunne sammenligne. Jeg vil skyde på at den er i nærheden af Booster 3 fra BP. Men det ER et skud.

  @ Karoline L, 1000 tak for update. Ja, du kan bruge AHA/BHA under A-vitamin. Det er en powerful cocktail, så go slow.

  @ Anna, ja den ene vandt jo ÅRETS A-VIT på Beautyspace – og mht. den anden kan du glæde dig. Men enig. Det ER altså dyrt.

  @ Lotte, ja den får SÅ meget hype. Skal nok skrive om den. Lover det.

  @ Christina Kragh, ja den er udmærket, men det med linjerne er overdrevet. Altså den gør det på samme måde som en vaskeklud også gør noget på den front. I det små.

  @ HeleneR, ja, du kan altid fortynde. Begynd med at fortynde meget og trap så langsomt op afhængig af din huds reaktion.

  @ Julie F, ja god idé. Jeg vil prøve at lave et overblik.

  Stor hilsen Anette

  @

  18/03/2019
 • Julie F

  Hej Anette
  Ikke helt et spørgsmål til dette indlæg, men jeg er ved at tabe overblikket over alle de “gadgets” der udover smørelser kan være godt for huden. Der er gua sha og jaderullen, som hitter pt, du havde en anden drænage ting med i Go’morgen dk, som der er stadig er i story på IG. Men jeg synes også du gennem tiden har vist noget der kunne sætte strøm til huden og alt muligt andet – kan vi evt få et samlet indlæg (eller flere, hvis det giver bedre mening) om disse ting på et tidspunkt?

  18/03/2019
 • HeleneR

  Kære Annette, a-vitamin serumet fra apotcare, kan den mon fortyndes i min fugtighedscreme fra Pai og stadig ha en lille effekt? A-vitamin cremen fra BP (som er den eneste jeg har prøvet) er for kras til mine sarte og rosacea plagede kinder, men jeg vil så gerne have effekten fra A-vitamin. Håber du har et godt råd 🙂

  15/03/2019
 • 1000 tak for alle kommentarer og spørgsmål. Jeg vender tilbage med svar mandag meget tidligt om morgenen ;o) KH Anette

  15/03/2019
 • Christina Kragh

  FOREO rense maskine….er det et godt valg? Og hvad er det ved den der gør den arbejder på fine linier som der står beskrevet i beskrivelsen på webshoppen kh c

  14/03/2019
 • Lykke

  Kære @Sophie

  de har den i Magasin, den hedder nu “Invigorating Night Transformation Gel”
  men du kan se når du swiper på billedet, at det er den nyere udgave.

  De bedste hilsener Lykke

  14/03/2019
 • Lotte

  Hej Anette
  Håber det er OK med et spørgsmål, der ikke lige vedrører linjer og solpletter. Men jeg har læst, at it cosmetics skulle komme til Dk her i marts. Er det noget du har hørt om? Cc cremen skulle være fantastisk til rosacea, som jeg desværre har, så jeg tripper for at prøve den.
  Tak for en fantastisk blog – jeg har fulgt dine råd ang produkter til rosacea, og det har gjort en kæmpe forskel.

  14/03/2019
 • Anna

  For noget tid siden skrev du at hudlæge Peter Bjerring fortæller og dokumenterer at fillers – som eksempelvis Restylane – er mindre godt, og at du vil vende tilbage til det. Jeg har fået en tid til Restylane og går derfor og tripper lidt for at høre hvorfor det er mindre godt. Håber at du snart løfter sløret;)

  Og så har jeg sagt farvel til AVST da der er silikone i og er istedet begyndt med Focus Youth Retinol fra Environ (skøn), og har bestilt Environ Vita-Peptide C-Quence Serum 3 hjem uden på forhånd at vide at den koster 915 kr. Gisp! Har du erfaring med de to sidstnævnte a-vitamincremer fra Environ?

  14/03/2019
 • Leafysmoothie

  @pernille S kik i en fil på din computer det hedder downloads eller overførsler på dansk, der samler sig alt du har downloadet 😉 Håber det hjælper!

  Og tak for godt skriv idag og med skønne udtryk, jeg tager mig sammen og lægger min hylde op lige snart (travl uge). Sjov idé og at få se andres *thumbs up*

  14/03/2019
 • Kære A

  Jeg er vild med disse indlæg – og dine stories om samme emne. Det er godt at få opfrisket.

  Er det korrekt at man ikke bør bruge produkter med AHA og A-vitamin på samme tid? Altså bruge både AHA og A-vitamin f.eks. om aftenen. Bør disse fordeles på aften og morgen i stedet?

  Kram K

  PS: Update på POD:
  Er i sidste uge stoppet med Metronidazole. Min hud har ikke fået tilbagefald endnu. Bruger stadig milde produkter, har udskiftet tandpasta til en helse én uden flour og SLS. Shampoo er SLS fri. Har forsøgt at undgå gluten (hvilket jeg faktisk tror hjælper). Tør ikke starte på a-vitamin og AHA endnu.

  14/03/2019
 • Marianne Fristeen

  Kære Anette. Allerførst tak for dine gode anbefalinger. Nu har jeg et spørgsmål vedr A-vitamin. Jeg er på Environs Avst 5 og vil gerne holde pause fra dette produkt, så ikke huden bliver “resistent” overfor produktet. Hvilket andet mærke i A-vitamin har samme styrke som Environ AVST moisturiser 5, så jeg ikke skal begynde forfra i AVST programmet efter pausen? På forhånd tak for svar

  14/03/2019
 • Sophie

  Hej, Anette! Jeg er blevet helt vild efter at prøve Ole Henriksens ‘Invigorating Night Treatment’ efter din snak om den. Kender du et hemmeligt sted, hvor man kan købe den? Den er SÅ svær at opdrive ✨ Tak for dig, forresten! Du er så dygtig.
  Kærlig hilsen Sophie

  14/03/2019
 • Trine Bek Gold

  Hej Anette
  Tak for endnu et fedt indlæg:-)
  Kan jeg mon bruge BPs Super 3 Booster sammen med ELs Night repair?
  Hilsen Trine

  14/03/2019
 • Trine Bek Gold

  Kære Anette, tak for et altid informativt indlæg.

  Kan jeg mon bruge BPs SuperBooster3 sammen med ELs Night repair?

  Hilsen Trine

  14/03/2019
 • Iben Nielsen

  Instagram fungerer altså heller ikke for mig..kan slet ikke finde alt det du skriver om her
  Mvh. Iben

  14/03/2019
 • Lotte P

  Kære Anette. Jeg var for et par uger siden til en ansigtsbehandling, som jeg var rigtigt glad for. Inden behandlingen gennemgik behandleren og jeg min nuværende rutine, hvor BP super 3 booster er en del af aftenrutinen. Fik at vide, at den kun kan holde i op til to uger efter åbningen – også selv om det er en af dem på tube. Er det mon rigtigt, at holdbarheden er så kort?

  14/03/2019
 • Kristina

  Hej Anette
  Så lige din insta-story 🙂 Bruger du retinol serum fra Environ alene eller blander du det med din creme? Og bruger du det hver aften?

  14/03/2019
 • Louise

  Hej Anette
  Jeg er ikke helt klar, over hvad peptider er – og hvor “findes” de i af produkter??

  Mvh Louise

  14/03/2019
 • Christina Kragh

  Jeg har vist dig min hylde i min insta stort…..Har du set den haha

  14/03/2019
 • Fru Jakobsen

  Kære Anette, lige et spørgsmål herfra. På Instagram får jeg kun billede af hudplejepyramidenen med cirkel om den midterste hylde men ikke selve hylden. Kan du ikke lægge et stationært billede op? Jeg har nemlig ofte problemer med dine videoer. Og vil nødig gå glip af dine guldkorn.
  Bedste hilsner

  14/03/2019
 • Pernille

  Jeg er ikke særlig erfaren udi Instagram. Hvordan ser jeg din hylde. Jeg synes ikke jeg kan se din profil på Instagram?

  14/03/2019
 • Kære Anette – Altid så god brugbar info – må man spørge til et tip til en lidt begyndende kalkunpludder hals, den er jeg godt nok ked af og nu skal tørklædet jo til at af 🙂 Anbefaler du øvelser eller produkter, der er jeg lidt i vildrede?

  14/03/2019
 • Pernille S

  Kære Anette tak for dit informative skriv på bloggen i dag. ‘Pladsmangel i dagtimerne’! Ha ha, elsker dine udtryk 🙂
  Lige et hurtigt spørgsmål: har tidligere købt din lille pamflet om pigmentpletter online, men kan ikke finde den igen. Er der et link jeg skal anvende? Kh Pernille S

  14/03/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.