A-vitamin virker for alle

Visual_beautyspace.dk

 

Vi bliver nødt til at tage den igen. Den med A-vitamin. Nødt til at få lidt mere med. For selvom hudpleje med A-vitamin er det uomtvistelige mest veldokumenterede, så har det ikke altid været nemt at være A-vitamin. Som eksempelvis da frugtsyrerne blev hypet i 80’erne og  ballademagere pludselig begyndte at mobbe A-vitamin med ord som irriterende. Og gammeldags.

Det sidste ville svare til at kalde motion for umoderne.

Man behøvede ikke at være psykolog for at råde frugtsyrerne (AHA) til at passe deres egen – og jo i øvrigt fremragende – butik. De blev  hverken større eller bedre af at forsøge at gøre A-vitamin mindre. Havde de allerede dengang været smarte, så ville de have ført sig frem med, hvad vi ved i dag: At både AHA og A-vitamin gør huden godt. Endda på supplerende vis.

Lad os slå et par ting fast:

 • Misforståelsen med det irriterende stammer fra brug af receptpligtig A-vitaminsyre, som er et lægemiddel. Alle lægemidler er som regel behæftet med bivirkninger. Det gode er, at du kan bruge mildere typer af A-vitamin som retinol eller såkaldt A-vitamin estere, som i huden langsomt omdanne til A-vitaminsyre. Man kalder dem et pre-drug. De kan stadig virke irriterende, hvis du overdoserer.
 • Opbyg tolerance. Ikke ved at bruge A-vitamin lejlighedsvis, men hver dag. Brug alt fra et step-vis system til at fortynde et A-vitaminprodukt med eksempelvis et fugtserum. Find balancen, der passer til dig.
 • De fleste ved, hvor vigtigt hyaluronsyre er for, at huden ser frisk og fugtmæt ud. Men de færreste ved, at produktionen af hyaluronsyre længere nede i huden (dér, hvor vi for alvor gerne vil have den) er dybt afhængig af cellemembranmodtageren med det sexede navn CD44. Og netop for CD44 er A-vitamin god benzin.
 • Ingen ingrediens kan noget alene i forhold til at levere optimal hudpleje. Heller ikke A-vitamin.
 • En hage: Mange spørger til dosering. Mange vil gerne sammenligne mærke X mod mærke Y, og jeg forstår det godt. Men det kan kræve et kemilaboratorium, ligesom man kan ende med at sammenligne æbler og pærer. Fordi procenter ikke siger alt –  eksempelvis intet om skrøbelighed. Så mit bedste råd er at holde dig til producenter, du stoler på. Og så ellers gribe i egen kind.

SNUP RÆKKEFØLGEN:  

 • Al indsats med A-vitamin er ligegyldig, hvis ikke huden i døgndrift er fugtmæt, og i dagtimerne er beskyttet med antioxidanter og SPF.
 • Kombinationen med BHA og AHA er nem: Begge skal på før A-vitamin. Igen: Vær varsom. Gå langsomt frem. Det er ikke nødvendigvis en kombination for alle.
 • Kombinationen med EGF: Lad vækstfaktorproteinet komme på først og vent fem minutter, inden du fortsætter med A-vitamincreme.

HVAD GØR A-VITAMIN HELT PRÆCIST? Hvis nogen har glemt, hvad det er for fem udfordringer A-vitamin kan løse, så tager vi dem en af de nærmeste dage.

20/02/2018
Forårsmakeuppen, du ikke vil undvære
Eller undvære og undvære er måske for meget sagt. Så bare lov, at du...
23/02/2018
Måske vil du vide det her
Noget om en vaskeklud og et link til København

Kommentarer

 • Marlene

  Hej Annette,

  Jeg er ny på bloggen. Jeg er lidt forvirret i den her A vitamin verden. Jeg har længe døjet med store porre (fra solskade). Jeg har fået CO2 laser behandling, og det har virkelig hjulpet mig. Jeg vil dig gerne holde det ved lige, og som jeg læser dette indslag er a vitaminen bla med div andre produkter vejen frem. Kan du forklare mig step hvis hvordan jeg skal a vitamin og de produkter der supplere den. Pt bruge jeg produkter fra Exuviance. Vaspas serum, og div andre masker fra dette mærke. Vil jeg kunne tilføje a vitamin til denne rutine?

  Mange hilsner marlene

  19/03/2018
 • Sandra

  @ Anette – tusind tak for dit svar, det vil jeg gøre 🙂

  12/03/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sandra, det kommer lidt an på din hudtype mht. olien, som du skal holde igen med, hvis du har fedtet/kombineret hud.

  Men ellers vil jeg brug AHA frugtsyrene først, så toppet med Advanced Night Repair, som du kan blande retinolboosteren i. Men vigtigt: Hold øje med din hud om den tåler både AHA og A-vit. Så go slow.

  Stor hilsen Anette

  12/03/2018
 • Sandra

  Hej Anette

  Hvordan bruger/kombinere jeg bedst?:
  -Estee Lauder Advanced Night repair
  – Aurelia cell repair Night oil
  – Ole Henriksen invigorating Night transformation gel
  – Skin regimen 1.5 retinol booster

  Tak 🙂
  Mvh Sandra

  11/03/2018
 • @ Anna – Jeg har læst det nu. Med de kraftige læsebriller, og det bliver noget jeg dykker ned i sammen med et par kemikere. For det virker…mærkeligt, men der samtidigt noget interessant i betragtningen. Jeg vender tilbage i en blogpost om emnet. Stor hilsen Anette

  03/03/2018
 • Tanja Elisabeth

  Hej Anette,

  Tusind tak for svar :). Så vil jeg fortsætte med det. Jeg har ikke brugt det så længe. Men indtil videre synes jeg det fungerer godt. Og jeg oplever ikke at noget fnuller. Jeg oplever heller ikke at min hud reagerer negativt. Min hud er til den sensitive side.

  En helt tydelig forskel (efter knap 3 uger) med niacinamid og hyaluron er, at min hud i panden og over næsen ikke virker og ser fedtet ud mere. Det er en dejlig fornemmelse ikke at føle sig “fedtet” og huden ser fin og ensartet ud. Det er jeg rigtig glad for, så mange mange tak Anette for dine mange og gode råd 🙂

  A-vitamin fra BP er jeg i opstart med – de der 14 dage de anbefaler – og min hud har ikke reageret med rødme. Så ser frem til hvordan det bliver at bruge den hver aften.

  Ifm. min rosacea har jeg ofte en enkelt urenhed eller to, og er spændt på om a-vitaminen vil hjælpe på det, når den bliver fast.

  Bedste hilsner
  Tanja Elisabet

  01/03/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jessica – Dét kan du absolut!

  @ Anna – Jeg har bogen, men har forlagt den lige nu…men at olie skulle være et aggressivt rengøringsmiddel vil jeg gerne se dokumentation for. Er du sikker på, at der står OLIE ?

  Tak for gensidige indspark omkring brug af The Ordinary.

  KH Anette

  01/03/2018
 • @ Mette S – Undskyld jeg missede. Har svaret dig i nyere indlæg. Håber du har modtaget.

  @ Nina Følbæk – Der er skam A-vitamin i, men hvis du kigger på indholdslisten, så står den helt til sidst:

  https://www.jala-helsekost.dk/baltex-a-creme-120-gr.html

  @ Nadia – undskyld det sene svar, du har set mit svar længere fremme, ikke?

  @ Tanja – jeg vil mene, at du gør det SÅ SÅ SÅ perfekt. Fortæl mig gerne, hvordan det fungerer for dig??

  Stor hilsen Anette

  01/03/2018
 • Matilde

  @Alexandra og Annika: Tusind tak for input omkring the Ordinary! Jeg prøver at skrue ned for mængderne, holde lidt pauser imellem påføringer og evt bytte rundt på rækkefølgen.

  @Anette: Tusind tak for svar. Jeg fortsætter som jeg er i gang indtil videre, så ser jeg om jeg vil ændre noget henad vejen 🙂

  28/02/2018
 • Annika

  Omkring det med at produkter fra the ordinary fnuldrer – jeg har kun haft problemer med hvis jeg påfører en olie lige efter hylauronsyren. Hvis jeg putter noget i mellem de to lag, så fnuldrer det ikke. Så mit råd er at prøve at ændre på rækkefølgen af produkterne hvis man har det problem.

  25/02/2018
 • Helene

  @ Anette, tak for svar, både her og i det andet indlæg! Åh for søren, nu bliver jeg helt i tvivl. Både fordi der er meget færre breakouts end for tre uger siden, jeg har ikke haft irritation i form af rødme og afskalning, og fordi flere personer i anmeldelserne af a-vit på The Ordinarys hjemmeside (og producenten selv) skrev, at den periode gik over efter få uger.
  Godt råd med at introducere produktet igen, fortyndet, efter huden er helet op! Tak.

  25/02/2018
 • Anna

  Kære Anette, jeg er lidt forvirret over brugen af olier fordi dermatolog Yael Adler i bogen “Under Huden” beskriver olier som et aggressivt rengøringsmiddel, der vasker de værdifulde epidermis-lipider ud af huden, så huden bliver tør ved regelmæssigt brug og man risikerer udtørringseksem (s. 163). Jeg overvejer bl.a. at skippe min Environ pre cleansing oil, da jeg døjer med tør hud. Men inden jeg smider noget ud, vil jeg lige høre dine kloge ord om emnet? Kh Anna

  25/02/2018
 • Jessica

  Hej Anette
  Tak for fantastisk blog.
  Kan jeg bruge et par dråber at Aurelias natolie over min A-vitamin creme fra BP om aftenen – hvis jeg venter en tandbørstnings tid før olien kommer på? Uden at ødelægge virkningen. Synes jeg bliver pletvis tør for tiden, tror det er vejret.
  Bruger Bioeffect dagserum og daytime (normal hud) om dagen og det fungerer fint. Hvis jeg tilfører mere om dagen fnuldrer det for mig 🙂
  Kh Jessica

  25/02/2018
 • Tine M

  @Anette gode svar – tak

  24/02/2018
 • Tanja Elisabeth

  Hej Anette,

  Tusind tak for et meget informativt indlæg – fedt med sådan en guide:). Jeg har udsat opstart med A-vitamin, da jeg er i gang med EGF. Men så vil jeg da straks i aften gå i gang med booster fra BP.

  Jeg har et spørgsmål ift. min rutine om dagen, som jeg håber du måske vil hjælpe med. Jeg har mild rosacea og er begyndt at bruge niacinamid, da jeg på din super fantastiske blog, har læst meget godt om det.
  Så efter rens og om morgenen og er det “kun” vaskekluden, som jeg har lært herinde, bruger jeg mist fra Rønsbøl efterfulgt af hyaluron fra P&M. Så venter jeg lige 5 min og så putter jeg faktisk niacinamid ovenpå igen fra The ordinary. Til sidst dagcreme med spf.

  Når der er niacinamid i misten, er det så for meget med både niacinamid og hyaluron serum?

  Jeg er ret ny i alt det her med produkter. Ind til jeg fik mit første barn fra 7 år siden, har min hud været sådan en mega-nem-i-evig-balance-hud. Så jeg har aldrig brugt så meget af noget udover rens, creme og spf. Men ja så ændrede det sig. Så jeg er super super glad for alt det du deler :). Jeg lærer en masse og har fundet ud af jeg ikke vidste overhovedet. Så mange tak.

  Bedste hilsner
  /Tanja

  23/02/2018
 • Nina Følbæk

  Hej Anette
  Kender du den her … er det bare “nivea” 😉
  https://www.jala-helsekost.dk/baltex-a-creme-120-gr.html
  Ps håber I havde en god skitur 🙂
  Kh Nina

  23/02/2018
 • Nadia

  Kære Anette. Super fedt indlæg!

  Jeg har et lidt teknisk spørgsmål som jeg håber du evt. kan hjælpe med. Jeg har søgt og søgt på Google uden præcis at finde svar.

  Jeg har af min hudlæge fået konstateret en meget mild form for akne. Og hun har udskrevet en a-vitaminsyre creme der hedder redap til mig. Så vidt jeg jan forstå, er det ikke tretinoin, men noget der hedder adapalen der er a-vitaminsyren. Jeg kan kun læse at alle anbefaler tretinoin som den der hjælper på rynker.
  Da jeg alligevel nu skal bruge a-vitaminsyre, synes jeg det kunne være fedt også at få en virkning på nogle af mine aldersforandringer. Derfor er mit spørgsmål om det kun er tretinoin der kan give dette, eller er den bedste til det, eller om adapalen også kan give samme effekt? Håber du kan hjælpe!

  23/02/2018
 • Mette S

  Søde A.
  Super skriv fra din hånd, igen 🙂 Jeg tilslutter mig koret herinde – tak for præcis og informativ beskrivelse.
  Du har før skrevet meget rosende om BP, men det er ikke længere på Beautyspace Favorit listen – er der sket ændringer i indhold eller andet?
  Eller er der bare kommet bedre produkter?
  God weekend.
  KH Mette

  23/02/2018
 • 1000 tak for alle ord og kommentarer.

  @ Tanja, tak for stille verdens bedste spørgsmål. Vi kan tåle A-vitamin hele året rundt. Huden har faktisk bedst af at have selskab med A-vitamin hele året rund. SÅ længe dosis passer til din hud. Især den ester-form som BP er vil gøre, at den ikke vil irritere. Selvfølgelig skal man ALTID være SPF-beskyttet. Misforståelsen med det med sol og A-vit gælder to ting:

  1) HVIS man bliver irriteret af A-vit (retinoid-reaktion), JA så er huden mere lysfølsom.

  2) Det er A-vitamin i retinol-form og syreform, der i sig selv er lysfølsomt. Dvs. det er vigtigt at tænke over emballage.

  Ofte i kommunikation er det bare lettest at sige – på tværs af al A-vit : Brug om aftenen og pas på lyset. Men der er nuancer forbundet med det budskab.

  @ Pernille S – Jeg er SÅ glad for at du deler den erfaring. TAK.

  @ Mathilde – Lige som med kost, så kan vi ikke altid gøre alting/få plads til alt på én gang. Når du skriver:

  “Lige nu bruger jeg BHA, Rønsbøl mist, Rudolph cares serum og solbeskyttelse om morgenen og bha og Super booster 3 om aftenen.
  Men hvordan får jeg så plads til hyaluron og niacinamide? Og EGF og peptider?”

  SÅ er det jo en perfekt rutine, hvor du både er fugtmættende dækket, bruger A-vit og endda også BHA. Hvorfor ændre noget overhovedet ?

  Udfordringen du beskriver er netop, hvis man smører FOR mange lag på. Det er ikke al hud, der kan absorbere det. Og godt at høre om din erfaring med The Ordinary. Den sætter jeg stor pris på, at du deler.

  @ Anette – Jeg vil anbefale EGF og A-vit on top (det gælder også 30 dages kuren). TAK for dine ord.

  @ Mia – Go slow er jeg helt enig i.

  @ Kirstine H – GODT spørgsmål. Man bliver rød og huden skaller.

  @ Anni – YES, den indeholder masser af hyaluron og peptider. Brug den gerne om dagen også.

  @ Christina – GODT du skriver. Du gør det HELT korrekt. AHA/BHA skal på under EGF, fordi syrer her virker som døråbnere. Du gør det 100% korrekt. Undskyld jeg ikke præciserede i indlægget.

  @ Anne-Marie A – Tak fordi du deler din brugbare erfaring. Streng taget vil EGF helst være alene (vi taler det originale serum fra Bioeffect). Men hvis man ikke vil undvære A-vitamin (jeg vil ikke), så fungerer det fint ovenpå. Anbefalingen er, at vente 5 min med at komme noget ovenpå i forhold til at sikre at EGF har fået den nødvendige arbejdsro. Med AHA/BHA er det anderledes, fordi de virker som døråbnere og skal på først. Inden EGF. Det er en temperament sag om du vil køre et samlet forløb.

  @ Marianne Jensen – Håber svaret til AM også giver mening for dig.

  @ Nanna J – Det er jo en heftig rutine med mange lag, men det vigtigste du skriver er jo, at du har fået en bemærkelsesværdig forbedring. Så jeg ville fortsætte uden at ændre noget.

  @ Helene – Har du set mit svar i forhold til hvad du har skrevet tidligere. Jeg er nemlig ikke enig i, at man skal acceptere en irritation ved brug af A-vit. Irritationen gør jo huden meget mere modtagelige overfor alt det vi ikke ønsker. Jeg ville stoppe helt. Vente til din hud er ‘hel’ og så introducere A-vit ganske langsomt, evt. ved at blande i et af de produkter du er glad for.

  Hvad der menes er helt enkelt at A-vitamin har en rolle i den dybere liggende hyaluron produktion.

  @ Alexandra – Tak fordi du deler din erfaring.

  @ Stinna – Glæder mig til at høre om din erfaring.

  @ Tine M – Ja til A-vit hele året rundt (så længe den ikke irriterer, så længe du er SPF-beskyttet. Sagen er faktisk at A-vit i sig selv bidrager til beskyttelsen …med solid forskning i ryggen). Jeg vil ikke gå så langt som at sige at A-vit og EGF fungerer BEDRE sammen. Jeg siger bare hvordan de KAN bruges sammen. Giver det mening?

  Stor hilsen Anette

  23/02/2018
 • Tine M

  Tak for dejlig klar besked @Annette.
  Og har jeg alligevel et par spørgsmål i forhold din din fine lille guide:
  1. Jeg forstår det nu som at A vitamin skal køre året rundt, selvfølgelig med solfaktor under, men ikke pause om sommer?

  2. Er EGF og A vitamin ligefrem bedre sammen end hver for sig? Troede de arbejdede bedst alene. Men hvis det betyder pause fra A vitaminets effekt, er det selvfølgelig interessant hvis effekten bevares og øges med EGF ovenpå.

  23/02/2018
 • Stinna

  Tusind tak for at tage dette op 🙂
  Så blev jeg lidt klogere. Det er ikke sådan, når man vil det hele. Har nu købt AHA, BHA, retinol og niaciamid fra The Ordinary. Jeg er spændt på resultaterne 🙂

  22/02/2018
 • Alexandra

  @Mathilde: Jeg oplevede et tilsvarende problem med the Ordinary’s Niacinamid serum (dog ikke så jeg blev decideret hvid, skal det siges). Men ligesom Anne-Marie har jeg haft held med at fordele produktet godt, når det bliver brugt direkte efter en facial mist. Således bruger jeg selv først et BHA produkt, som jeg lader ‘synke ind’ mens e.g. drikker et par slurke kaffe. Derefter bruger jeg en mist og så the Ordinary serum i direkte forlængelse. Det lader jeg så igen ‘hvile’, hvorefter jeg slutter af med min dagcreme. Nu er jeg uden fnuller osv.

  22/02/2018
 • Helene

  Kære Anette,

  Fedt tema, er vild med det, og læser nysgerrigt med her og i kommentarfeltet!

  Jeg skrev for lidt tid siden, at jeg havde opgivet a-vitamin fra The Ordinary (Granactive Retinoid 2% in Squalane), fordi jeg oplevede irritation i form af en masse bitte små break-outs/bumser – ingen irritation form af rødme eller afskalning. Efter at læse reviews og kommentarer igennem på The Ordinary’s a-vitamin produkter kunne jeg se, at mange oplevede samme problem som jeg. The Ordinary skrev tilbage på kommentarerne, at når man introducerer en aktiv ingrediens, der påvirker hudens adfærd, så kan der være en startperiode på op til en måned med sådanne breakouts:

  “Please note that with any active ingredient that affects skin behaviour, there can be an initial purging period during which breakouts are normal” // “It is also important to note that when introducing new products and sciences into your regimen, your skin may require up to a month to adjust”.

  Vil bare bruge det til at sige, at jeg forsøger at fortsætte lidt endnu, trods irritationen, fordi jeg ligesom så mange andre VIL have det til at spille ved at gå laangsomt frem! Og måske høre, om andre kender til det?

  Forresten: kan du specificere, hvordan CD44 sikres? Synes ikke det er helt klart i det du skriver nemlig. 😉

  22/02/2018
 • Matilde

  Anne Marie Tusind tak! Er glad for jeg ikke er alene. Jeg må prøve at skrue ned for mængderne og se om det hjælper. Er næsten klar til at opgive the ordinary’s produkter fordi de driller sådan i forhold til mine andre.

  22/02/2018
 • Nanna J

  Hej Anette

  Jeg har et par spørgsmål om min aftenrutine.
  Om jeg påføre produkterne rigtigt.

  (Jeg har prøvet estee lauder over super 3 boosteren, hvilket slet ikke fungerede for mig)

  Min rækkefølge om aftenen er:

  Akademikliniken Pure Active Serum 2-3 gange om ugen
  de andre dage bruger jeg en mildere AHA syre

  Ling Replenishing Hydrator (undtaget dage hvor jeg bruger EGF serum, der bruger jeg KUN pure active serum under EGF)

  Estee Lauder Advanced Night Repair eller EGF serum

  BP super 3 booster

  BP fugtmaske

  Til tider lidt olie enten BP serum paradoxe eller hybenkerneolie

  Efter hvert produkt venter jeg minimum 15 minutter før jeg påfører det næste produkt.

  Her kommer mine spørgsmål

  1. Overbruger jeg? Bør jeg skifte mellem EGF eller a-vit så det er hver anden aften i stedet for sammen?

  2. Er det spild af produkt at påføre a-vit efter Estee Lauder? i forhold til hvor godt a-vit vil trænge igennem fugt serum? Og så evt. bruge dem hver for sig?

  3. Er der noget jeg bør være opmærksom på i forhold til min rutine?

  Min hud reagere super godt ved dette miks af produkter og er gået fra tør, uren og trist til en hud der stråler af glød, fugt og hud i balance.

  22/02/2018
 • Marianne Jensen

  Anne-Marie – jeg har forstået det lige som dig, at EGF skal bruges alene. Jeg går også og “venter på” at mine EGF dråber er brugt op, og vil så I gang med A-vitamin bagefter?! 🙂 Kan man kombinere?!

  22/02/2018
 • Matilde jeg oplever de samme udfordringer som dig med The Ordinary’s serum, niacinamid og Hyaluron. Det hjælper at skrue meget ned for mængden, så stopper det med at blive hvidt og skummende. En godt forfugtet hud betyder meget for at kunne fordele det ordentlig. Jeg er gået ned på 1 dråbe, sætter en smule af under hvert øje og fordeler resten af dråben i panden og arbejder derefter dem under øjet ud i hver sin halvdel af ansigtet. Håber det giver mening og kan være en hjælp. Efterfølgende creme lægger jeg ultratyndt i første omgang og så tanker jeg op med mere creme efter behov i løbet af dagen. Men når det er sagt, er der altså også nogle af mine cremer, der bare fnuldrer ovenpå uanset hvad, så der må være ingredienser, der ikke fungerer sammen.

  Anette du forvirrer mig nu, ville EGF ikke helst være helt alene på huden? Har man mere ud af det ved at kombinere med A-vitamin efter 5 min. Jeg har gået og ventet på min EGF er tømt, før jeg ville tage en runde med A.

  22/02/2018
 • Christina

  SÅ hvis man bruger sublime skindpads skal den så oven på Egf serum ? ……for jeg har gjort det omvendt rens så tørre over med skinpads vente 20 min og så Egf …..

  22/02/2018
 • Anni

  Jeg skal lige have brugt min julegave færdig, før jeg køber nye spændende serums.
  Min gave var Estee Lauders Night Repair serum. Indeholder den egentlig nogle af alle de gode bogstaver, du skriver om her?

  Kh Anni

  22/02/2018
 • Jeg skal helt klart finde ud af at få noget a-vitamin ind i min hudpleje 🙂 Lige får tiden er det bare som om at min hud slet ikke kan tåle noget, så har taget et lille skridt tilbage ift. hudpleje.

  22/02/2018
 • Kirstine H

  Hej Anette. Et spørgsål fra en nybegynder ift. A-vitamin: Hvilke tegn viser sig, hvis man går for hurtig frem med A-vitamin? Kan man skade huden eller hvad er vi ude i? 🙂

  Tak på forhånd!

  22/02/2018
 • Matilde

  Hej Anette,

  Tusind tak for dine altid informative indlæg! Jeg sluger det råt og lærer SÅ meget.

  Jeg har dog en udfordring med at få “plads” til alle de gode ting på huden.
  Hvis jeg bruger mere end 4-5 produkter på en gang (udover rens), synes jeg det fnulrer af eller lægger sig som en hinde, der ikke suger ind i huden.
  Lige nu bruger jeg bha, mist, fugtserum og spf om morgenen og bha, peptidserum og a vitamin om aftenen, men jeg mangler stadig plads til hyaluron, niacinamid og egf i min rutine.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvad du gør? Jeg kan jo læse, at du har en del yndlingsprodukter, men skifter du mellem dem fra dag til dag eller måske måned til måned?
  Jeg vil jo så gerne have alle de gode ting til at arbejde for mig.
  Ville det mon være en fordel at skifte min BHA ud med den peel fra Filorga du skrev om den anden dag?

  En anden ting, til de andre læsere:
  Når jeg bruger sera fra the ordinary, bliver de tit helt hvide når de kommer på huden og er svære at smøre ud. Når jeg putter ansigtscreme ovenpå, fnulrer det hele tit af.
  Er der andre der har det problem?

  Mange hilsner Matilde

  22/02/2018
 • Anette

  Jeg har i efterår og vinter brugt AHA og BP A-vit. til natten.

  Hvilket forløb vil du anbefale nu:
  Egf alene eller med BP – A-vitamin on the top?

  Ligger også inde med en BioEffect 30 dages kur – hvordan og hvor passer det ind?

  Bruger p.t. i dagtid Pestle & Mortar – hyaluronsyre samt Bio Effect – DayTime med et par dr. olie.

  Tak for altid pålidelige tips, tricks og skønne beautybokse!

  22/02/2018
 • Matilde

  Hej Anette,

  Tak for dine altid informative indlæg! Jeg sluger det råt og lærer så meget.

  Jeg er dog lidt udfordret i forhold til at få “plads” til alt det gode på min hud.

  Hvis jeg bruger mere end 2-3 produkter inden min yderste creme fnulrer det hele af eller ligger sig som en tyk hinde på huden, der ikke rigtig suger ind.

  Lige nu bruger jeg BHA, Rønsbøl mist, Rudolph cares serum og solbeskyttelse om morgenen og bha og Super booster 3 om aftenen.
  Men hvordan får jeg så plads til hyaluron og niacinamide? Og EGF og peptider?
  Jeg vil meget gerne høre, hvad du gør? Du har jo mange yndlingsprodukter, så vidt jeg kan læse og der er mange ingredienser man gerne vil have på huden, så skifter du mellem forskellige fra dag til dag eller måske måned til måned, eller kan din hud “spise” mere end min af gangen?

  Ville det mon være en fordel at skifte min bha ud med den filorga peel du skrev om for nylig?

  Jeg håber du kan vejlede mig lidt, så jeg kan få fantastisk hud! 🙂

  En anden ting, også til de andre læsere:
  Når jeg bruger sera fra the ordinary fx bha og niacinamid eller “buffet”, bliver de tit helt hvide og svære at smøre ud samt fnulrer når jeg putter min ansigtscreme ovenpå. Er der andre der har dette problem?
  Elsker jo prisen, men synes ikke de er så samarbejdsvillige.

  Mange hilsner Matilde.

  22/02/2018
 • Pernille S

  Vild med du tager værktøjskassen frem, og nagler fast med syv-tommer søm hvordan vi skal omgåes A-vitamin!
  CD44 er da vist hudens nye sorte lingerie! Så fik vi også lidt sexualundervisning på banen LOL

  PS. Bliver mere og mere glad for jeg har valgt Environs AVST step-up-system

  22/02/2018
 • Tanja

  Hej Anette. Er SÅ glad for men BF a vitamin booster. Var netop lidt skeptisk pga alle rygter omkring irritation osv men jeg har intet set eller mærket . Jo det jeg har bemærket er netop en ubeskrivelig glød i ansigtet som nærmest ingen makeup behøver . Ja det er vitterligt rigtigt. Jeg har brugt den siden den var med i beauty boxen og nej den har ikke udglattet mine mimiske rynker:) men det behøver den altså heller ikke når huden nu bare er blevet virkelig pæn med masser af glød. Giver det mening ? 🙂 blot for at fortælle hvad jeg har oplevet og den bliver en fast del af min aftenrurine for evigt nu:) skal lige høre dig omkring 2 spørgsmål. Den nye filorga micro peel. Jeg forstod det sådan at den er for alle ikke? Ikke svær at bruge og kunne bruges efter mist og før a vitamin i aften rutinen ikke? Hvad med morgen? Og så siger Matas damen at det vil være en god ide at holde pause med min BF booster i sommermånederne pga lysfølsomhed .. det har du jo fortalt og at det derfor er vigtigt med solfaktor. Men vil virkelig helst ikke undvære den creme overhovedet. Hvad siger du til det ? Knus fra Tanja

  22/02/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.