Gør som de bedste. Her er deres opskrift

Kan du huske dengang, vi tog påskefrokoster, tætpakkede koncerter, kaffeaftaler og en massage- eller frisørtid for givet?

Nu må vi klare tingene selv, men ikke nødvendigvis selv-selv. I forbindelse med en Børsen-sag har jeg fået 5 professionelle og inspirerende personer til at øse ud af, hvordan de giver sig selv den bedste ansigtsbehandling derhjemme.

De er vidt forskellige, så du kan overveje at begynde fra en ende af – og muligvis ikke bare på dig selv, hvis der er andre i din husstand. Og igen selvfølgelig afhængig af den tid, du har. Mange er jo i øjeblikket både på arbejde, gårdvagt, køkkenmedhjælper og danskunderviser på en og samme tid.

Laura Bonné fra Amazing Space: ”Massér og løft huden”

Massér dit ansigt og hals efter rens om aftenen – enten med abrikoskerne- eller sødmandelolie tilsat afslappende lavendelekstrakt. Løft muskulaturen med dybe strøg med begge håndflader skiftevis, sørg for, at hele håndfladen er i kontakt med huden ved at lade bevægelserne være langsomme: Start ved brystet og arbejd med hænderne skiftevis i opadgående strøg over hals, hage, kæbe, kinder og pande mod hårgrænsen.

Anettes tip: Amazing space har gode olier her. Det er dog den her, som har en ufravigelig fast plads hos mig, hver gang jeg åbner hjemmespaen for min teenager.

Mette Skjærbæk fra Karmameju: ”Giv hele ansigtet en øjen-behandling”

De fleste har prøvet saftig-kølende agurkeskiver lagt på øjnene. Men hvorfor stoppe der, når det er oplagt at lade bløde agurkestrimler skrællet på langs fylde hele ansigtet? Enten som en solo-behandling, hvis der er tale om et barn, eller som en ualmindelig rar afslutning på en peelende ansigtsmaske.

Anettes tip: Overvej den blidere PHA-kusine som her, hvis altså du vil peele. Alternativt så bland lidt almindelig fugtserum i den peeling, du har – afhængig af behov, hudtype og vovemod.

Heidi Haacke Mortensen fra SkinSecret: ”Mæt din huds sult”

Bland finkornet eksfoliering i din rensemælk om aftenen – evt. bare et par knivspids blendede havregryn.  Vask af og læg en kølende fugtmaske, gerne en af de stofligt tynde såkaldte sheetmasker, som med fordel kan opbevares i køleskabet. Du kan også bruge et tykt lag fugtmættende creme. Læg dig på sofaen, træk vejret dybt og rul så med en rosakvartsrulle (også gerne afkølet) blidt ovenpå masken. Mærk berøringens ro og nyd synet af fugtmætning.

Anettes tip: En kølende rulle gør ikke nogen hardcore forskel. Men det er simpelthen så rart, og vi kan ikke få nok af det rare lige nu. Det er faktisk Heidis anbefaling (altså sheetmaske og så et rul), der blæser nettet omkuld pt.

Sahar Mohajer fra Sahar’s: ”Giv huden et wakeup call”

Rens huden med dit yndlingsprodukt. Arbejd derefter forsigtigt et skrubbeprodukt ind i huden (kan være afkølet kaffegrums blandet med honning), som du lader sidde som en maske, mens du vasker krop og hår. Skyllet af og ude igen af badet, smører du en maske på – Tromborgs multivitaminmaske med glødgivende A-, E- og C-vitamin er virkelig god. Knus isterninger lavet på beroligende lakridste og fordel i gaze på huden omkring øjnene.

Anettes tip: Den te, som Sahar taler om, er den fra Aveda, og den er VIDUNDERLIG, hvis du er til lakrids. Altså at drikke.

Elisabeth Gierus: ”Lav din egen skønhedssalon”

Skab plads, ro og tænd et lys. Sørg for som minimum at have ansigtsrens, et eksfolierende produkt, lidt planteolie og en god fugtmaske ved hånden: Først renser du huden, så fjerner du sløve hudceller ved at eksfoliere, og så giver du dig selv en let ansigtsmassage – du kan ikke gøre noget galt, men fokusér eksempelvis på væskedrænerende trykpunkts-greb rundt om øjnene: Arbejd dig frem ved at holde en fingerspids i få sekunder langs det øverste af kindben og brynsben.

Anettes tip: Ret smart har Gierus lavet et komplet sæt, og det koster selvfølgelig penge. Men det er godt tænkt med røreskål und alles.

GØR SOM SØREN BROSTRØM, HVIS DU KAN: Og nej, alle kan langt fra. Men sagen er, at Søren Brostrøm netop har klippet sig selv. Noget, han (i følge ham selv) ikke er sluppet specielt godt fra. Især ikke i nakken. Det har gjort, at han har overført beløbet, han sædvanligvis betaler, til sin (lukkede) frisør. Med forklaringen om, at der bliver noget at rette op på for frisøren. Hurra igen for Søren og den slags smittende overskud.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor jeg lægger en hjemmebehandling ud, der batter. Om lidt.

Tak for lån af foto af Karmameju-Mettes datter.

01/04/2020
Hvad din hud får 30% mindre af lige nu
Løsningen er nem
03/04/2020
Ja tak til den glød, hun har
Svar på det ene spørgsmål, jeg dagligt får

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anni, jeg bruger store muslingeskaller til mine barer. Og TAK for din erfaring med Aurelias olie …den ER fin.

  @ Amaja, jeg blev selv så inspireret af det billede, fordi jeg altid kun har set agurk som sådan en hård dims lagt på øjnene.

  @ Lotte Munk, åh fantastisk at høre. Godt at du skriver.

  @ Sanne, jeg elsker ham også. Alle omkring mig synes jeg er for ‘let’, men jeg er ligeglad. Jeg er tosset glad for ham.

  Stor hilsen Anette

  03/04/2020
 • Sanne

  Elsker Søren! Det er da genialt!
  Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  03/04/2020
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Kæmpe ros og anbefaling af Daniela fra Complete Me. Høj service, hvor der bliver svaret hurtigt på spørgsmål pr mail. Fik sendt en prøve med på en solcreme, samt en masse andre prøver og lækkerier. Derudover en hilsen i pakken. Meget flot!
  Mvh. Lotte

  03/04/2020
 • amaja

  tak for lækker forslag der er virkelig lige fra agurk på huden til at købe sit eget kit til hjemmespa
  glæder mig

  02/04/2020
 • Anni

  Kære Anette

  Tak for dejlig inspiration! Jeg er selv helt vild med Aurelias Cell Repair Night Oil, som vidst nok kom i en boks fra dig engang. Den dufter og føles vidunderligt!

  Apropos boks, så er jeg spændt på shampoo-baren. Jeg efterlyser gerne tips af jer derude, som har erfaring med smart opbevaring.

  Kh
  Anni

  02/04/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.