Mindre sur-mund, anyone?

_S0A8838

Snup en ekstra stor kop kaffe sammen med dagens (lidt længere) tekst, som handler om at blive surmunden kvit. Eller i hvert fald mildne den.

Med opstrammende indspark fra kosmetolog & Environ-ekspert Sara Lorentsen sammen med kloge ord fra hende her, får du her et program, der med stor sandsynlighed, vil gøre noget ved de nedadvigende mundvige, som vi kærligt har været inde på her.

Vi målretter indsatsen i 90 dage, hvor det vil handle om både mængden af kollagen, hudens smidighed og mimikkens vaner. Og det er muligt at hoppe med både på lavbudget og det modsatte. Og med mekanik eller uden.

MORGEN:

I dagtimerne er fugt og beskyttelse det vigtigste, dvs. fugtmættende ingredienser som eksempelvis hyaluronsyre og glycerin plus beskyttende antioxidanter sammen med SPF 15. Om du afstemt efter din hud bruger både mist, serum og creme er op til dig, bare tjek at du i dagtimerne er både fugtmættet og beskyttet.

For dig der vil mere: Har du adgang til lavfrekvent strøm (microcurrent), så er det smart at kaste sig over det om morgenen. Frem for at lamme musklerne, arbejder vi her med at få en mere plump hud – uden at pille ved mimikken. Nuface er klart det bedste apparat til hjemmebrug, og den lidt billigere rejseudgave er fin. Overvejer du at købe eller sætte den på ønskelisten, så gå evt. først i Magasin, hvor de på Arden-standen laver Nuface-behandlinger som quick-service vistnok til omkring 100 kr.

AFTEN:

Her gælder det (efter normal renserutine) peelende frugtsyrer, der også vil fugtmætte i dybden, kombineret med kollagen-boostende A-vitamin. Se hvad du allerede har på hylden, for det kan være meget individuelt hvilket syreprodukt, du har det bedst med. Det kan være alt fra et natserum til brug af maske 1-2 gange om ugen (eks. Environs Revival maske, der indeholder tre forskellige frugtsyrer, og som også fungerer fint i et ultra tyndt lag om natten.

Både AHA og BHA vil virke som døråbnere for dét, du efterfølgende smører på, og det er derfor smart at toppe med A-vitamin (vælg en leverandør, der har specialiseret sig i A-vitamin, fx Environ, Beauté Pacifique, Revision, Verso eller The Ordinary). Er du ikke fan af A-vitamin, så vil ingredienserne EGF eller peptider være en kollagenboostende mulighed.

For dig der vil mere: Hvis du vil øge virkningen og absorption af produkter, kan du ty til lydbølger sammen med elektroniske impulser (galvanisk jævnstrøm). Den nye Focus Care Skin Tech+ er ret tjekket på det område – men kræver, synes jeg, en intro hos en Environ forhandler, eksempelvis Sara.

REDSKABER DER VIL GØRE EN FORSKEL:

Med en nålerulle (bedre kendt som dermaroller) laver du bittesmå og helt midlertidige kanaler, der igen gør absorption af eksempelvis A-vitamin og peptider bedre. Brug den en til tre gange om ugen, og kør gerne alene på surmunden. Jeg har personligt sarte kinder, som ikke skal rulles.

I forhold til nålerulle, så få altid enten solid skriftlig eller personlig instruktion, og vælg bare 0,1 eller 0,2 mm. Den er bedst at bruge om aftenen.

Med en gua sha laver du en kontrolleret mini-inflammation, som gør vævet en smule mere plump, fordi blodtilstrømning og iltningen af blodet øges (brug den i opadgående bevægelser på surmunden de dage, hvor du ikke bruger nålerulle, hvis du bruger nålerulle). Du kan bruge den morgen eller aften.

FOR DIG DER VIL MERE: Du kan vælge at gå til Sara Lorentsen og få en supplerende behandling (med fokus på underansigtet) hver fjerde eller femte uge. Men fordi de færreste af jer nok bor tæt på Vejle, har jeg selv fravalgt løbende behandlinger, men dog kickstartet mine 90 dage med Saras strømmættende signaturbehandling (se på Instagram og forbered dig på et gensyn med gyserfiguren Jason fra Fredag den 13). Vi tog også et scannings-foto for at kunne sammenligne om tre måneder.

DEN SVÆRE: Husk mimikken. Lad være med at falde sammen i en sur smiley. Og lun dig ved det faktum, at det er den daglige stenhårde rutine, der vil gøre udslaget.

PS: På Instagram (@beautyspace) vil der løbende blive lagt små små motivations-klip op.

20/09/2018
Vil du være anmelder?
Kalder alle med sart og rødmeramt hud
24/09/2018
Video-guide til gua sha mod surmunden
Få ekspertens sådan-gør-du step by step

Kommentarer

 • Maria Dehnhardt

  Hej Anette,
  Jeg syntes det ville være perfekt med en budgetguide 😀 Gerne stadig med et øje på at produkterne er så “miljørigtige og uden unødig kemi” som muligt. Jeg vil selvfølgelig stadig gerne have alt den gode kemi.

  02/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 1000 tak for alle ord. Her kommer konkrete svar på spørgsmål:

  @ Mette, prøv evt. Caudalies nye Pure-serie. Den er netop lanceret og med en BHA-toner (se evt. på hellethorup.dk).

  @ Lene, du rammer fuldstændig plet i alt hvad du skriver i din kommentar. Det produkt jeg omtaler som en favorit indeholder ikke silikone el. mineralske olier. Mange apotekermærker har desværre hang til de to ingredienser, som jo ikke er farlige, ikke giver allergi…du kender historien. Men de er bare heller ikke særlig naturlige/miljøvenlige. Jeg har talt med deres kemiker (sidste uge) og de arbejder på at finde erstatninger.

  @ Nadia, på mynuface.com

  @ Anna, tak for dine ord. Det er udelukkende en bedre absorbering, der bliver arbejdet på. Prøv at tage fat i Sara og få hendes ord også. Der er tale om en god kickstart.

  @ Anna, jeg er ikke nervøs for håndkøbsprodukter med A-vit i forhold til graviditet. Men hvis du vil gå med seler og livrem, så kan du jo overveje en pause.

  @ Anna (ikke gravid) – jeg VED, hvad du mener. Hæng på…jeg vender tilbage, for måske er det mig, der har linket forkert.

  @ Majbritt, typisk alt der kommer fra grønsager og frugt.

  @ Lisa Maria, ved ikke hvad det er ;o)

  @ Leni, 1000 tak. Det gør du hos doozy.dk og salling.dk

  @ Metteline, rigtigt forstået. EGF mister sin værdi og virkning sammen med olie. Kan du ikke vaske olien af bagefter?

  @ Sanne, prøv at se tilbage på bloggen. Det er hvad vi har været omkring de sidste par uger ;o)

  @ Maria D, jeg har ikke set på den serie overhovedet. Men jeg kan forsikre dig om, at hvis Normal har varer, der ikke er lovlige i forhold til INCI, så skal der nok være nogen, der får det hul lukket. Tror hvert skridt, Normal tager, bliver overvåget. Men hvad med at jeg laver en budget-guide ??

  @ Charlotte K, jeg forstår din skepsis og det er også derfor jeg så godt kan lide, når de siger, at den ikke kan gøre noget, som hænderne også kan. Ja, det er rejseudgaven.

  Stor hilsen Anette

  25/09/2018
 • CharlotteK

  Ja, ligesom Marianne er jeg også lidt skeptisk overfor Gua Sha?
  Og så lige et spørgsmål til Nuface: jeg går ud fra at miniudgaven er rejseudgaven?

  25/09/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord. Jeg vender tilbage tirsdag eftermiddag. Tak for tålmodigheden.

  KH Anette

  25/09/2018
 • Maria Dehnhardt

  Hej Anette,

  Da jeg er nye følger af dit skønne univers, ved jeg ikke om jeg kan komme med sådan en forespørgsel, og beklager hvis det ligger udenfor det du gør

  Jeg er faldet over en produktlinje, som føres i Normal-butikkerne, der hedder Pure & Care. Det er en prisbillig serie uden for meget parfume osv tilsat. Jeg har prøvet at finde reviews af serien, for at høre hvad kyndige folk havde at sige, men kan stort set ikke finde noget andet end en enkelt anmeldelse af Pudderdåserne, hvor de er utilfredse med at ingridienslisterne er upræcise/uklare i forhold til lovgivning. I slut juni 2018 kan jeg så se at Pudderdåserne skriver at alle ingridienslister nu er korrekt benævnede på hjemmesiden, men forholder sig så ikke yderligere til serien, desværre for mig som potentiel forbruger.

  Er det noget du kunne være interesseret i at kigge nærmere på? Jeg tænker jeg ikke er den eneste skønhedstilhænger på budget, så det ville være fantastisk hvis jeg fremadrettet kunne integrere nogle af disse produkter i perioder med lavvande i kassen. Såfremt du vil “nøjes” med at kigge på en delmængde af serien er jeg personligt mest interesseret i deres sera.

  Tak for et inspirerende univers!!

  24/09/2018
 • Jeg mangler kun nålerullen i min rutine, må se at komme i gang, og blev derfor glad da du skrev at du kun bruger den udvalgte steder, for så går det jo noget hurtigere. Jeg tænker 11-tallet, mundfurerne og forrest på halsen – burde være til at huske og overkomme. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  24/09/2018
 • Sanne

  Hej Anette
  Kender du Oslo skin kollagenpulver? Og ved du om det virker ? Tager imedeen men tænker kollagen pulver må være godt ?

  23/09/2018
 • Metteline Lykke

  Hej Anette, jeg testede EGF serum i Magasin i weekenden (bare på halsen, men var vildt imponeret over, hvor meget det fugtede). Overvejer at invistere og bruge det om aftenen MEN jeg er også blevet rigtig glad for min gua sha, som jeg også bruger om aftenen og som jo kræver olie for at glide. Jeg bruger Dermalogicas Phyto Oil, men kan jeg så overhovedet bruge EGF? Jeg kan jo ikke bruge det efter olie, men kan jeg bruge det før? Eller vil det være spild/forkert? Pt bruger jeg A-vitamin (PHFormula) i stedet for olie/gua sha hver 5. dag og C-vitamin om morgenen (SkinCeuticals).

  23/09/2018
 • Leni Johansen

  Kære Anette
  Tusinde tak for din vidensdeling! Den er intet mindre end uvurderlig i forhold til at finde vej i junglen af produkter!
  Hvor køber jeg De_cure, som var med som prøve i septembers beautybox?
  Og Sleep & peel fra Filorga – kan den anvendes sammen med andre produkter – fx A vitamincreme om natten?

  Bedste hilsener
  Leni

  23/09/2018
 • Charlotte Riis

  Jeg er imponeret over min NuFace, jeg synes faktisk jeg kan se en forskel efter blot en uges brug…..

  22/09/2018
 • Lisa Maria Pihl

  Ville en novafon være en god ide ?
  Har nemlig en liggende
  Ole( Henriksen ) anbefalede mig den for år tilbage

  22/09/2018
 • Majbritt

  Hvordan genkender jeg antioxidanter på indholdsfortegnelsen?:-)

  22/09/2018
 • Anna

  Lige et spørgsmål til fra den ikke-gravide Anna:) Jeg har tidligere været glad for Nilens Jords serum og da jeg så at du fortsat anbefaler den nye udgave som en af fugtundertrøjerne (den til dry skin) købte jeg den nye serum. Den føles bare noget anderledes end den gamle udgave. Jeg får nu en lidt stram fornemmelse og det føles lidt som om der ligger et tyndt lag film på huden. Kan du genkende min oplevelse Anette eller er det bare mig der ikke har set lyset i den nye dry skin serum?

  22/09/2018
 • Anna

  God vejledning – Og varmer mig ved at jeg allerede er godt på vej i bekæmpelsen af fremtidig sur-munds syndrom 😉
  -Nuface giver forresten også glød der ses helt til næste morgen hvis man bruger den om aftenen – I hvert fald på mig! (genial redskab)

  Mit eneste ‘problem’ er et natprodukt nu hvor jeg er blevet gravid. Jeg er vild med effekten af a-vitamin, men må man fortsætte..? Hver vinter har jeg kørt et boost af Retriderm på et par måneder, men det giver helt sig selv at jeg ikke springer på denne, lidt mere, kraftige omgang a-vitamin i år, da min hud er blevet mere sart og tør under graviditeten. Til gengæld har jeg til daglig anvendt et mildere a-vitamin serum fra Dr. Dennis Gross, der er blandt med niacinamid og forskellige AHA-syrer (og hvor a-vitamin står ret langt nede på ingredienslisten) – Og den har bare haft mega god effekt på min til tider lidt trælse hud.
  … Jeg ved at der er en million holdninger til dette – Men hvad tænker du? 🙂

  Rigtig dejlig weekend ønskes herfra!

  22/09/2018
 • Anna

  Jeg blev da helt opløftet over at jeg uden at vide det allerede er godt igang med din surmundsplan:) Ligesom Marianne tænkte jeg også over det med gua sha og den kontrolleret mini-inflammation. Den nye Focus Care Skin Tech+ kender jeg dog slet ikke. Gør den noget udover at hjælpe produkterne dybere ind i huden? Sara Lorentsen er en super dygtig og skøn behandler, men ved du mere om hvad hendes behandling med fokus på underansigtet består af? Tak til dig Anette og god aften fra Anna

  21/09/2018
 • Som tidl. Nævnt har jeg også været ved E. Arden i magasin, og det kan varmt anbefales.
  Jeg er med på at nåle-rullen kan gøre noget for/ved huden, men nu har jeg nærlæst dine links flere gange, og kan simpelhen ikke gennemskue hvordan en krystal skal kunne skabe en “ mini – inflamation” det kan min sygepleje-hjerne altså ikke greje 😉
  Nu er jeg jo så heldig faktisk at bo i Vejle, til gengæld er jeg mindre heldig med rent faktisk at få kontakt med Sara lorentsens klinik, desværre.
  Jeg glæder mig til at følge og deltage i vores “sur mund” projekt, måske jeg også skulle få taget et start billede.:-)
  Rigtig god weekend

  21/09/2018
 • nadia

  Hej Anette.
  Hvor kan man købe nuface?
  Forhandles den i DK?
  Kh Nadia

  21/09/2018
 • Helle Rick

  Hej Anette, der er både til ønskesedlen og ekstra hjemmearbejde i den kommende tid. Dejligt skriv med alle de gode og meget brugbare informationer.
  Tak og rigtig god weekend

  21/09/2018
 • Lene

  Hej Anette, jeg så i går, at du søger folk til at teste Bioderma Sensibio serien, men har et spørgsmål til ingredienserne i cremerne. De indeholder mineralsk olie og silicone, så vidt jeg kunne se fra ingrediensliste. Er det ikke noget, du normalt ikke er fan af? Jeg ved godt, det ikke ligefrem er skadelige ting, men du skriver ofte at mineralsk olie i creme ikke er det bedste (regnfrakke-effekt), men til sart hud er det måske ok? Er det trods alt ikke bedre at bruge en creme med planteolier til sart hud?

  21/09/2018
 • Mette

  Jeg har endnu ikke tegn på surmunden – men nu nævner du BHA. Jeg har brugt den fra Danish Skin Care i 3 månederne nu, men oplevede kun forbedringer i starten. Kan du anbefale et andet BHA-produkt til sensitiv hud med rødme og urenheder?
  Jeg er godt dækket ind med hyaluronsyre, fugt samt A-vitamin, takket være dig!

  21/09/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amaja, Herligt. Lad mig vide hvordan det går, når du er i gang.

  Stor hilsen Anette

  21/09/2018
 • amaja

  hvor vil jeg glæde mig til alt de nye informationer
  og det vil blive over kaffe og kage måske lidt chokolade
  god weekend til dig

  21/09/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.