fbpx

Du gætter aldrig, hvad en øjencremes-tvivler elsker

Ja. Huden er tyndere omkring øjnene.

Ja. Den har gavn af mere antioxidantbeskyttelse og mere fugtforsegling.

Så det betyder vel, at øjencreme er strengt nødvendigt?

Nej.

Den opgave klarer de fleste (i ni ud af ti tilfælde) ved at smøre et ekstra lag på af det serum eller den creme, de allerede har. Bare i et tyndt lag. Længere er den ikke.

Med mindre selvfølgelig, at du har særlige behov eller bare godt kan lide at gøre noget ekstra. Eller at der følger en god vane med som eksempelvis at give sig selv trykpunktsmassage på huden omkring øjnene. I forhold til det særlige behov kan det eksempelvis være, at du er fedtet i huden og bruger oliefri serum/creme, og derfor har brug for noget federe netop omkring øjnene.

For mig gælder de sidste to af de tre argumenter, og sådan går det til, at selv en øjencremes-kritiker har favoritter. Af vidt forskellige grunde, som du får her (og jo ikke brugt på én gang):

FAVORIT-RULLEN TIL TRÆTTE MORGENER: Juhldals EyeRoller med aloe vera, abrikoskerneolie, A- og E-vitamin er nem at have med i tasken og har et indhold, der gør godt på den tyndere hud omkring øjnene. Samtidig er den kølende virkning virkelig god, selv når produktet ikke står på køl. Måske husker du den fra Go’ Morgen her.

SPF, DER IKKE IRRITERER: Der er mange solcremer med kemiske filtre, der irriterer mine øjne, så jeg sværger til den (alt for) lille tube her. Den er ikke økonomisk i drift og burde virkelig være større (hører I, Origins?), men for pokker den er virkelig behagelig. Samtidig lysner den op en smule og fungerer godt under makeup.

MIT FIX TIL SÆRLIGE LEJLIGHEDER: Jeg holder hverken et foredrag, viser mig på en skærm eller går til en fest uden dem her. Jeg har altid været begejstret for Skyn Icelands Eye Pads. De køler, fugtmætter og gør, at huden omkring øjnene føles friskere. Selve patch-funktionen gør, at der bliver skabt en lille (og den er lille) dampspærre som holder bedre på fugten.

KOLLAGEN-BOOSTENDE STRØM: Til ansigtet inkl. omkring øjnene vil jeg ikke være foruden lavfrekvent strøm, og den almindelige maskine rækker fint. Men der er ingen tvivl om, at denne her fætter er nemmere at have med sig. Spørgsmålet er så bare, hvor meget man i virkeligheden har brug for at have den med sig. Med mindre man er stewardesse.

KILDEVAND SOM GEL, HVIS DU IKKE ER TIL CREME-CREME: Først var jeg sådan: “Så køb dog bare den store af Vichys udmærkede Minéral 89 som består af deres dulmende kildevand tilsat fugtmættende hyaluronsyre.” Men smart nok er øjengelen tilsat fugtforseglende sheasmør og koffein. Med mindre man har meget fedtet hud, så vil øjen-varianten være at foretrække. Også til hele ansigtet.

GÅ EFTER XL, IKKE DUKKEHUS-STØRRELSER: Shangprees Repair Eye Cream husker du måske herfra? Point også for at lave den i 30 ml., hvilket er dobbelt så meget som en øjencreme almindeligvis indeholder.

PROBLEMER MED AT SØGE PÅ BEAUTYSPACE? Søgefeltet er optimeret, så det nu er let tilgængeligt både på iPad, mobil og almindelig skærm. Det smarte i det nye set-up er desuden, at du i søgefeltet kan skrive HUD, og så kommer alt op med hud i kronologisk rækkefølge.

@beautyspace på INSTAGRAM 

MERE AF BEAUTYSPACE? Hop med på holdet her.

FOTO Jens Peter Engedal

04/10/2019
Det bedste du ved fra apoteket?
For mig er det noget, jeg kan dele med et barn
08/10/2019
Dit øjenvippe-kapløb
Plus en advarsel og en ønskeliste

Kommentarer

 • Maria Petersen

  Hej Anette,
  Jeg har ikke oplevet denne reaktion før.
  Og fik skrevet søde (=stavekorrektion) mente røde rander omkring øjnene. Sådan nogle meget røde rander rundt om øjnene forstås

  09/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Line Lustrup, hvor irriterende. Det er en mild A-vit, så jeg tvivler. Det er jo en kortfattet indholdsoversigt, så måske kan du genkende noget fra tidligere? Noget, du ikke tåler måske.

  @ Maria Petersen, har du en idé om hvad det kan være? For den er jo SÅ low key mht. indhold. De mørke rande skal jeg nok repetere snart.

  @ Amaja, TAK, og tak fordi du altid læser med.

  @ Anni, Har du prøvet en af de tryllecremer, jeg jævnligt har på bloggen?

  @ Birte, jeg griber fat i Juhldal og hører om de har haft lignende erfaringer. Ved du i forhold til dig selv, om du er overfølsom overfor visse ingredienser?

  @ Lykke, jeg vil ikke gøre det samme dag. Tak fordi du deler din erfaring mht. makeup og øjenomgivelserne.

  @ Pernille S, så hvordan sikrer du det rent praktisk. Lagvis eller?

  @ Tina, Herligt. Tak til dig.

  @ Lotte Munk, jeg ville ønske, at der gjorde. Men ikke mig bekendt. Måske værd at overveje om du behøver alle 3.

  @ Anne Mette, IPL og frugtsyrer/salicylsyre. Bor du i Kbh.? Så ved jeg nemlig at de på Dermatology Lab laver en ny behandling døbt PhotoPeel, som kunne være noget for dig måske.

  @ Karoline, du er jo også så ung ;o)

  @ Sanne, lad mig vide, hvad du synes, hvis du prøver den.

  Stor hilsen Anette

  08/10/2019
 • Sanne

  Jeg har tør hud og har længe haft kig på Juhldals lille rulle, måske jeg skulle skrive den på ønskesedlen. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  08/10/2019
 • Karoline L

  Dette er en god husker! Øjnene er det sidste jeg tænker på, i hele ansigtsræset.

  Jeg var tilgengæld mindre begejstret for Vichy 89. Den gjorde ikke rigtig noget, synes jeg. Sådan overhovedet.

  Øjenrullen ligner tilgengæld noget, som jeg skal have fat i, yes!

  //K

  07/10/2019
 • Anne Mette

  Kære Annette.
  Nu vi taler strøm…
  Jeg har mange gamle ar efter uren hud, og jeg har lyst til at prøve noget mere, men jeg kan ikke finde ud af, om det er IPL, derma roller, silk peel eller noget andet.
  Hvad skal jeg vælge?
  Vh Anne Mette
  Ps: jeg tåler desværre ikke A-vitamin og olie særlig godt.

  07/10/2019
 • Lotte Munk

  Kære Anette
  Min hud trænger vist pt. til en opgrade af grydelåget, og har været inde at læse om barrieren (også i din bog). Jeg har lige fået en prøve på mushroom serum fra Origens. Derudover skriver du om kosttilskud på ex. Lechitin, glukosamin og liponsyre. Findes der ikke tabletter hvor alle tre indgår? Eller hvis ikke, hvilken en anser du som vigtigst?
  Mvh. Lotte

  07/10/2019
 • tina/mormormedstiletter

  Dejlig info:-)
  Jeg er pjattet med Vichy i forvejn og den her info er da bare kanon

  07/10/2019
 • Pernille S

  Kære Anni. Kender eller rettere kendte problemet du skitserer. For mit vedkommende handler det om at huden skal være godt fugtmættet. Er den det mindste tør, klatter makeuppen/cobcealeren 🙂

  07/10/2019
 • Lykke Tørnæs

  Til Anette og Anni +50
  Spørgsmål til Anette:
  Hvordan skulle man ligge microneedling og brug af lavfrekvent strøm i forhold til hinanden? Tænker på rækkefølge og om man skal bruge begge på samme dag?
  Anni+ 50:
  Der vil altid kunne lægge sig lidt i kragetæer osv. Noget der hjælper på det er dog, at man altid stopper fx.concealer og settingpudder lige lidt længere under øjetsvippekant og krog end man tror. Man skal bruge meget mindre concealer under øjnene end man ville bruge fx foundation andre steder for at dække noget. Træk aldrig huden under øjnene glat ud når du ligger makeup i øjenområdet, brug ikke cirkulerende bevægelser under påføring og brug ikke meget tryk. Find ud af om påføring med en finger, pensel eller makeupsvamp? Jeg er selv bedst til svampen. Alt efter din hudtype kan du have bedre gavn af én type concealer end anden? På stift, pudderform, de meget cremede faste typer eller flydende? Jeg selv kan have lidt tør tekstur under øjnene så flydende virker for mig. Jeg er kun 33, men har i 10 år døjet med linjer og slap tekster under øjnene. På Youtube er der nogle kvinder på 50+ der lægger masser af makeup tips videoer ud. Deres 2 kanaler hedder HotandFlashy og Fabulous50s. Prøv at kigge om der er nogle tips du kan bruge. Det er jo aldrig alt der lige passer til en selv.

  07/10/2019
 • Birte

  Birte H: Jeg fik samme reaktion som Line (dog under øjnene) ved brug af Juhldals EyeRoller. Den er ellers så lækker og indbydende, designmæssigt. Jeg har brugt A-vitamin, nærmest siden cremen blev født, så jeg tænker, problemet ligger et andet sted? Jeg er normalt ikke hjemsøgt af allergiske reaktioner. Det kan være, at jeg bare er blevet gammel og følsom 😉

  07/10/2019
 • Anni

  Al makeup (også concealere) lægger sig i smilerynkerne/kragetæerne hos mig og fremhæver dem uklædeligt. Derfor bruger jeg aldrig noget under øjnene andet end serum og creme. Det kan godt se lidt pudsigt ud. Derfor efterlyser jeg gode cremer med lidt effekt/nuance til øjenområdet.
  Lige nu bruger jeg dermalogical total eye care med solfaktor. Der er lidt farve i.
  Hvad kan I andre ellers anbefale?

  Hilsen Anni (50+)

  07/10/2019
 • amaja

  spændende viden som altid ,det må jeg prøve

  07/10/2019
 • Maria Petersen

  Oplever det samme som dig Line. Den er ellers så lækker kølende! Men ja søde rander rundt om øjet..

  Mvh Maria

  07/10/2019
 • Line Lustrup

  Den juhldal øjenroller får jeg desværre røde udslæt af på øjenlåget. Tænker det er A vitamin jeg reagerer på. Har ellers brugt A vit de sidste mange år. Tror du det kan være A vit ??

  07/10/2019