Hænger din hudpleje fast i fortiden?

 

Med mindre du er virkelig ung, så husker du den sprittede fornemmelse af skintonic på huden. Den, der også tog fat om de fimrende små næsehår, så man perpleks blinkede med øjne, der ligefrem kunne begynde at løbe i vand. Skintonic var en del af tidligere tiders renserutine med det formål at fjerne resterne af datidens tunge rensecremer.

Det er heldigvis ikke længere nødvendigt.

Dels er ingen hud pjattet med (for meget) sprit, og dels skal næstegenerationen af bedre renseprodukter (lige fra cremerens til gel, mousse og rensevand) ikke sprittes efter. Det betyder ikke, at alkohol entydigt er en dårlig ingrediens. For i en samlet opskrift kan alkohol fungere som en fin transportør, men det kræver balance og en god cremekok ikke at ende i noget udtørrende.

I dag ser vi langt bedre alternativer erstatte den gamle tonic. Nemlig ansigts-mists, som typisk er hyaluronsyre eller glycerin blandet med antioxidanter i en behagelig brise af fugt, der kan bruges under ens hudpleje som det første og som supplement i løbet af dagen. Også oven på makeup.

Derudover har vi fået en hær af moderne, peelende og hudforbedrende ansigtsvand, som hurtigt kan forveksles med skintonic, men det vil være en fejl. De kan nemlig så meget mere i forhold til at sikre især glød og fugt. Som eksempelvis Lotion P50 fra Biologique Recherches, Re-Plasty Resurfacing Lotion med AHA & BHA fra Rubinstein og Diors Resurfacing Water med enzymer. For et nævne et par stykker.

VÆR DOG VARSOM MED FRUGTSYRER: Om sommeren har de fleste af os brug for al den beskyttelse, vi kan få. Og det kan derfor være dumt at peele med frugtsyrer, hvis ens hud er enten pigmentramt eller meget lys. Med mindre selvfølgelig, at du er den påpasselige type med både beskyttelse og sol.

@beautyspace på INSTAGRAM

28/05/2019
Hug for at rense mascara af forkert
Sammen med svar på, om rensende micelle-vand skal skylles af huden
03/06/2019
Væk på to timer og 39 minutter
Her er et plaster, hvis du mangler noget

Kommentarer

 • Annette

  Hej Anette.
  Jeg fik boksen med APOT.CARE vitamin A og er lidt i tvivl om hvorledes jeg skal bruge den, da jeg synes konsistensen er lidt som en olie.
  Skal jeg bruge den alene?
  Kan jeg bruge en fugtserum under?

  02/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amaja, dejligt, at du læser med. Tak for det.

  @ Hanne Lisa, Vodka ??!! Og mit næste spørgsmål: Hvordan fik du den idé?

  @ Majbritt, A-vitamin tråden fortsætter på torsdag i denne uge for at være helt præcis. Og ja, det kan være godt (af den grund du nævner) at skifte. Mht. Clarins, så må du fortælle? Den smelter ind i huden, dækker så fint, så det stadig ligner hud og er nem at trykke ud. Taler vi om den samme?

  @ Christina Kragh, før og under A-vitamin.

  @ Cora, jeg er helt på linje på de hudlæger. Af samme grund. Risikoen ved tatoveringer + at jeg ikke synes, de udvikler sig pænt på huden over tid. Semi-tatoveringer er for mig det samme. Når alt det er sagt, så skal livet leves og jeg er ikke sikker på at snusfornuft altid er lig med lykke.

  @ HeleneR, jeg tror, at du skal holde dig til hudlægens anbefaling mht. hudpleje, når det gælder det, der skal følge med en tretinoinkur. BHA bliver nok for skrapt.

  @ Anna, C-vitamin giver ekstra god mening i dagtimerne (som beskyttende antioxidant). Efterlys flere studier der påviser den pågældende hudlæges påstand.

  Stor hilsen Anette

  01/06/2019
 • Anna

  Kære Anette, dermatologen her siger at man ikke skal blande c-vitamin serum og retinol/a-vitamin: https://www.skincare.com/article/dont-layer-vitamin-c-and-retinol, men jeg mener at du anbefaler at man først bruger c-vitamin serum og så retinol/a-vitamin ovenpå i din aftenrutine, så jeg er lidt forvirret? Kh Anna

  31/05/2019
 • Bente

  @christinakragh – p50 før A vitamin siger min huddame 😉

  31/05/2019
 • HeleneR

  Har du anbefalinger til en BHA som er mildere end den fra Danish skincare, har været rigtig glad for den, men efter jeg er kommet i isotretinon behandling for min rosacea svier og brænder min hud når jeg bruger den :o(

  30/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kristina Veirum, Mange tak for dit indspark. Men er det ikke præcist det, jeg siger?

  @ Kiss, Den er fabelagtig fordi det er en hybrid mellem et serum og en mist. Jeg kan godt forstå, at du er glad for den.

  Jeg er tilbage på Beautyspace fredag.

  Stor hilsen Anette

  30/05/2019
 • cora norling

  Hej Anette!
  Jeg har kigget nogle af dine gamle blogpost igennem og faldt over den om en hudlæge som som frarådede tatoveringer på kroppen. Jeg kom derfor til at tænke på, hvad din og andre hudlægers holdning til microblading af bryn mon er, og hvilke behandlings steder er bedst, både i forhold til at levere det kunden ønsker og de ingredienser der bliver brugt? 🙂

  30/05/2019
 • Kiss

  Hej A.
  Hvilken ansigts-mist er efter din mening den bedste?
  Jeg bruger M2 men den er også pebret (altså prisen)
  Mon der findes noget tilsvarende ?

  30/05/2019
 • @Anette Kristine Poulsen. De skintonic du køber nu om dage, er der næsten hvis ingen alkohol i. Mange tror fejlagtigt, at man skal fjerne rense huden for de sidste rester af snavs og fedt med en vatrondel. Når man har renset huden helt for makeup, snavs, hudceller og fedt, så kommer man sin skintonic på en vatrondel, og så presser man simpelthen skintonic’en ind i huden. Det gør man for at tilføre godt med fugt ind i huden, og så slutter man af med evt sin serum, fugtighed creme og olie, hvis man bruger det. Skintonic er ikke til rens, det er til fugt.

  30/05/2019
 • Christina Kragh

  Hvordan og hvornår bruger man lotion p50 i forhold til A vitamin

  30/05/2019
 • Majbritt

  Jeg er blevet rigtig glad for Faaborg Pharma efter din anbefaling- mit apotek er så meget min beauty-pusher! Men- er det godt ind imellem at skifte produkter, kan huden blive “resistent”? ..
  er spændt på at høre din fortsættelse på A-vit tråden:)
  PS købte Clarins compact solaire mineral- jeg synes den er alt for svær at arbejde med…

  29/05/2019
 • Hanne Lisa Thomsen

  Jeg brugte skintonic fra Elsa Hieronymus (staves) i 70’erne,
  Det var susme stærke sager, jeg tror man kunne rense cykelkæder med den.
  Min hud fik det først rigtig godt, da jeg mødte 3 trins systemet fra Clinique
  Bonusinfo: vodka kan i en snæver vending, bruges som rens.

  29/05/2019
 • amaja

  ja jeg hænger fast og sisley gør det åbenbart også fordi de bruger stadigvæk skintonic ,jeg syntes alle de produkter fra ordinary er spændende men også lidt uoverskueligt ,så dejligt forklaret af dig idag nu begynder det at sive ind

  29/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lis Nielsen, det vigtigste er altid at gøre det, der fungerer for en. Hvis du tænker på Clarifying Lotion, så var de faktisk nogen af de første til at bruge salicylsyre, som jo gør en fremragende forskel. Afhængig af hudtype og hudtilstand er der lidt forskel på de forskellige numre. Nogle af dem er lidt for sprittede efter min smag.

  Stor hilsen Anette

  29/05/2019
 • Lis Nielsen

  Hej.
  Vil det sige at min clinique ikke holder? Har ellers brugt den i 25 år.( ja hænger fast gør jeg:) )

  29/05/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.