Du har én krop – glem ikke at huske den

Jeg kender det fra mig selv.

At fokus er på ansigtet og ikke det, der er syd for halsen.

Lige indtil jeg både mærker og i skarpt lys ser de tørketørre albuer … eller huden på især lårene, der har det med at kreppe tørt. De sidste par måneder har jeg på den konto endevendt ekstra mange kropsprodukter for i dag i Børsen Weekend at videregive de metoder og de produkter, der gør størst indtryk på kropshuden. Nogle af dem kender du sikkert allerede. Som eksempelvis Esbjerg-cremen, der trods sit Vaselineagtige udseende kan sammenlignes med en flydende spandex. Helt og aldeles plantebaseret jo.

Her er fire eksempler mere fra weekendens avis:

Friskere hud, så selv fotografen ikke troede sin egen hud
Trods det irriterende detox-navn hører kropsskrubben her til de absolut bedste – måske dén bedste. For resultatet er en blødere hud sammen med en fornemmelse af, at kroppen har slugt en mintpastil – det sidste skyldes indholdet af rosmarin, mynte og havalger. Du kan også selv lave en skrubbecreme med honning, afkølet kaffegrums og planteolie – cirka en halv håndfuld af hver tilsat par dråber eukalyptusdråber.

Vigtig fodnote. Advarsel: politisk ukorrekt
Kærlig pleje af fødderne stiger de fleste til hovedet på måden, hvor alting føles lidt rarere. Slip trykket på fodfilen, for virkningen er kortvarig og kan i værste fald give mere hård hud. Brug i stedet den grove side af en grydesvamp efterfulgt af en eksfolierende og blødgørende fodcreme. Hvad apotekets fede hælsalve mangler på æstetikkontoen, henter den til fulde hjem på virkning – og den er ikke kun til hælene, men hele foden. Den indeholder dog petrolatum, som jeg normalt ikke synes, er verdens bedste idé.

Glattere hud – mere ensfarvet
Om det er nopret hud på overarme eller pigmentplettede underarme, som har det med at være mere udsat for solen, så vil en blanding af fugtmættende hyaluron og peelende mælkesyre hjælpe – både med at gøre huden en anelse glattere og mere ensfarvet. Her ualmindelig godt blandet af Evolve med blødgørende jojobaolie og sheasmør.

Hands on med Mádara på flere fronter
Håndpleje som i sæber, salver og handsker er blevet den nye kropspleje, og du skal ikke være nærig med den. Slet ikke i tilfældet her fra øko- og pris-bevidste Mádara, hvor fugtforseglende kakao- og sheasmør sammen med antibakteriel kamille, kvæde og tranebær føles virkelig rart at smøre på. Lidt som en fed usynlig handske og i en generøs tube, der ikke er tom efter en uge. Ualmindelig behagelig, også for hårdtprøvede herrehænder.

Du finder artiklen i sin helhed i Børsen Weekend.

AUGUST MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer på tirsdag den 4. august klokken 7.00. Jeg lægget lidt smugkiggeri på Instagram på @beautyspace.

VAREDEKLARATION: Produkterne på billedet er 50/50 dels købt af Beautyspace og dels fremsendte anmeldereksemplarer til Børsen & Beautyspace.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

29/07/2020
Projekt mere hår # 2
Hvad Oprah kalder en game changer
03/08/2020
Hårekspert: Den afgørende hjælp er gratis
Plus opsamling på sidste uges hår-spørgsmål

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte T. Ja, jeg kan se, at den står til 295.

  @ Gitte S, ja, det er sjovt. Jeg hørte det i Esbjerg, hvor de selv kalder den det. Jo ikke hele byen, men BP-kendere. Angiveligt fordi de salte vinde giver ekstra tør hud. Den vandt en pris på Beautyspace i efteråret, og her kan du se en længere forklaring.

  Stor hilsen Anette

  03/08/2020
 • Gitte Søndergaard

  Hvorfor kalder du den Esbjerg cremen?

  02/08/2020
 • Charlotte Thomsen

  Den D-Force body creme, den kan sandelig noget jeg fik en 15ml prøve i en af dine vidunderlige gaveæsker. Har nu taget hul på den, uf den er dyr, men den er også meget drøj i brug, synes jeg❤️✨

  02/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Connie, der er flere budgetvalg, bl.a. håndcremen fra Mádara. Og især fod-hælcremen fra Apoteket til 50 kr.

  @ Elisabeth, de ligger der nu. I stories på Instagram @beautyspace.

  KH Anette

  01/08/2020
 • Elisabeth

  Kære Anette

  Hvis man nu ikke er på Instagram … men er vanvittig nysgerrig… Hvordan smugkikker man så?
  Hav en dejlig solskinsweekend allesammen

  31/07/2020
 • connie moisen

  Lækkere produkter… men lidt i den dyre ende ..for mig-desværre.
  Håndcremen skal prøves 🙂
  vh connie

  31/07/2020