fbpx

Hårekspert: Den afgørende hjælp er gratis

1000 tak for alle kommentarer til sidste uges hår-fokus. Der er en samlet respons på alle spørgsmål nederst i indlægget her. Men først et fif og en uddybning fra hårekspert Lars Skjøth, som  helt banalt minder om sammenhængen mellem godt hår og nok søvn:

”De fleste ved – måske endda til hudløshed – at når du sover tilstrækkeligt, så tager du pusten ud af stress og skiller dig samtidig af med alt det, der ikke skal være der. Men du sikrer også de bedst mulige betingelser for hårsækkene, som er dem, der er ansvarlige for, hvor sundt dit hår er. Det er selvreparation, som det er for dumt og for dyrt at ignorere, uanset hvor kedeligt det lyder. ”

Han oplever, at kvinder ofte først reagerer, når hårmassen er reduceret med 40–50 %. Forklaringen er, at kvinders hårudtynding er mere sporadisk, altså ikke blot udtynding i form af vigende tindinger eller begyndende måne, men mere spredt ud på større dele af hovedet.

Det vigtigste (som nævnt her) er stadig det, du selv gør. Og ikke gør. Jeg bad Skjøth uddybe det med massagen:

”Udfør gerne hårbundsmassagen i forbindelse med hårvask. Forklaringen er, ud over den indlysende med øget blodcirkulation, at du får flyttet rundt på hud. Og det lyder måske lidt spøjst, men faktum er, at den lille indsats rent faktisk kan løsne nogle af de talgpropper, som kan sætte sig i hårsækkene og være hæmmende for væksten. Du skal virkelig tage ved. Tænk dybdemassage uden at det skal gøre ondt.”

RESPONS FRA ANETTE på sidste uges indlæg: Det er et par af spørgsmålene, som jeg først vender tilbage til i morgen, men her kommer første portion:

 • Jeg undgår føntørring, når jeg kan. Og ellers er det rigtigt, at det selvfølgelig hjælper at skrue ned for varmen. Blæse med lunken luft hvis muligt.
 • Om jeg kun bruger Ecookings nye shampoo og ikke deres conditioner? Jeg bruger kun shampooen, fordi jeg godt kan lide, at der er noget kokos i min conditioner (på måden Purely Professional blander det). Kokos er noget af det bedst dokumenterede i forhold til at genopbygge fedtkernen i et hårstrå. Jeg er glad for Ingrediens stylingprodukter, eksempelvis deres Body Load og saltvandsspray.
 • Hvordan tør du bruge andet end Hårklinikkens shampoo osv., spørger flere. Og se det er en svaghed, jeg synes, Hårklinikken har. De har til tider svært ved at anerkende andres produkter. Jeg er med på den med silikone – og også parfume for nogles vedkommende. Men der findes ikke noget som den eneste ene indenfor hverken hud- eller hårpleje. Og det er irriterende, hvis og når de (eller andre for den sags skyld) giver det indtryk. Ekstrakten har jeg ikke kunnet finde lige så effektiv andre steder dog. På plussiden tæller, at mange af Hårklinikkens råd ikke har med deres produkter at gøre (massage, varmebehandling, minus silikone, B-vitaminer, etc.).
 • Det tager lang tid at massere den (ekstrakten) ind – om jeg har et trick? Ja, jeg er ret hurtig til det, for den lille sprøjte, der er følger med, gør det nemt. Jeg kan også finde på bare at hælde (ikke pøse) direkte ned 3-4 steder og så massere ind. Sværere er det ikke.
 • Hvorfor siger ingen, at det er dyrt, og at det ikke altid hjælper? Ekstrakten koster 500 kr. og holder ca. en måned. Se gerne de andres erfaringer i kommentarfeltet og sørg ALTID for at afstemme forventninger. Mit indtryk er, at de (Hårklinikken) er gode til at sige fra, hvis de ikke kan gøre noget. Men jeg vil også altid spørge ind til, hvad planen er, hvis der ikke er noget resultat efter tre måneder. I mit eget tilfælde var det den tid, det tog, at stoppe med at fælde.
 • Og føler man sig presset – det gælder alle steder – så er der kun en ting at gøre: Vend om

STUDIER PÅ DET MED SØVN OG HÅR finder du her og her.

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af journalist Anneline Højrup, foto: Aveda.

31/07/2020
Du har én krop – glem ikke at huske den
Jeg har i Børsen Weekend samlet dét, der gør størst indtryk
04/08/2020
Jeg blev doven. Se, hvad der skete
Plus dagens to-cifrede plaster

Kommentarer

 • Rikke

  Rikke Reenberg: jeg er i hvert fald glad for mild shampoo til mine krøller. Jeg bruger dem fra Dr Organic, som er rimelig budgetvenlige også de er sulfatfri.

  09/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for tålmodigheden.

  @ Susanne, jeg har kæmpestor respekt for både Janne og Christian. Så tak fordi du deler. Dyrt, men med god dokumentation – så længe forventningerne er realistiske.

  @ Tina, jo absolut.

  @ Annemette, det kan man. Jeg gør det selv. Vasker kun hår hveranden dag.

  @ Lis, det er under stories på IG.

  @ Linda, 1000 tak fordi du læser med. Og tak for kommentaren vedr. opfølgningsformen.

  @ Camilla Q, jeg vil anbefale dig denne her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-perfect-skin-moisturizer/

  Prøv med en strøg BHA (salicylsyre tonic) under. Pas på solen i den forbindelse. Og TAK for dine ord om bogen.

  @ Charlotte Redder, vi ELSKER de gode erfaringer. Så stor tak.

  @ Mathilde, alt tæller. Især de gratis ting…

  @ Susanne, rådene er helt de samme. Gælder for mænd som for kvinder. Jeg ville besøge Anneliese Brander på Hårklinikken, hvis I bor i nærheden af Aarhus? Men læs også Peter Bjerrings ord.

  Stor hilsen Anette

  07/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Undskyld ventetiden. Der er respons på indlægget her i morgen tidlig, torsdag. Tak for tålmodigheden.

  Stor hilsen Anette

  05/08/2020
 • Susanne

  Hej Anette,

  Mit spørgsmål er måske lidt udenfor, da du jo mest adresserer kvinder. Men vi undersøger jo alligevel ofte ting for vores mænd og sønner :-).

  Jeg har en søn på 20 år, som har vigende tindinger og som måske er ved også at blive tyndere i toppen. Jeg tror det er arveligt, da min far og min bror også havde og har problemet helt fra ungdommen.

  Det bekymrer ham naturligvis meget, og vi har i et par måneder forsøgt med en b-vitamin tablet dagligt. Vi har også set på diverse “vidundermidler”, som jo mest består af B-vitaminer.

  Har du indsigt i, hvordan nogle af dine råd virker for mænd i forhold til dette – vel testoteronrelaterede – problem?

  04/08/2020
 • Rikke reeberg Delfs

  Hej Anette

  Ift sundt hår – hvilken shampoo uden sulfater vil du anbefale..? Jeg har tendens til tør og irriteret hårbund, så vil forsøge af skifte min shampoo med et sundere alternativ. Jeg har læst mig til at shampoo uden sulfater desuden skulle være godt hvis man har natur krøller og det har jeg

  På forhånd tak Vh Rikke

  04/08/2020
 • Mathilde

  Mit allerbedste tip i forhold til hår er at skylle det i iskoldt vand efter hver vask. I mange år kunne jeg ikke få håret længere end til skuldrene, nu er det meget langt og god kvalitet, det virkede efter nogle måneder/et halvt år. Jeg læner bare hovedet bagover efter vask og skyller det et minut i iskoldt vand. Ved godt at det måske er lidt for alternativt blandt masser af tip om dyre produkter, men til gengæld er det jo helt gratis at prøve 😉

  03/08/2020
 • Charlotte Redder

  Super indlæg.
  Jeg har selv døjet med hår der bliver tyndt og har gennem flere år brugt Phyto produkter – der er uden de skadelige stoffer. De har også en hovedbundsrens som i starten bruges 2 gange om ugen. Deres shampoos er enormt drøje i brug og priserne er meget fornuftige. Især på nettet
  Håber nogen kan gøre brug af det 🙂
  Vh Charlotte

  03/08/2020
 • Camilla Q

  Hej Annette,
  Beklager jeg skriver kommentar på et indlæg der ikke har noget med mit spørgsmål at gøre, men efter at have læst din nye bog og er gået i gang med at nørde lidt mere på min hudpleje, så har jeg brug for din hjælp.
  Hvilken dagcreme kan du anbefale der indeholder antioxidanter og SPF – jeg har mange hudorme og meget fedtet hud. Du kom med rigtig mange fine bud på produkter i bogen, men lige angående dagcreme så stod der ikke noget herom.
  Knus Camilla

  03/08/2020
 • Linda Nedergaard

  Et godt og spændende tema 🙂 Og dejligt med dagens “opsamling på spørgsmål til Anette”. Jeg er selv glad for produkterne fra Purely Professional, som jeg bruger efter at have læst om dem hos dig. Og så må jeg vist snart til at få styr på det med ordentlig søvn – endnu en god grund kan jo åbenbart tilføjes i bunken af argumenter for at prioritere dette.
  Tak for alle dine dejlige råd 🙂
  Kh Linda

  03/08/2020
 • Lis

  Ved ikke, hvorfor jeg ikke kan se den nye box på Instagram. Sidste opslag er frugt for 4 dg siden. Ser jeg et forkert sted ?

  03/08/2020
 • Annemette

  Kære Anette
  Hvis man nu ikke vasker hår så tit – altså vi snakker en to-tre gange om ugen, ca. – kan man så lave sin hårbundsmassage alligevel? Altså bare sådan i løbet af dagen uden at håret er vådt?

  Mange hilsener og TAK for de god råd 😀
  Annemette

  03/08/2020
 • Tina

  Hej 🙂 Kunne det ikke være en fint løsning med en Kenzan-børste eller bare en From for massagebrøste hvis man som jeg ikke har så gode finger led/kræfter

  Kh Tina

  03/08/2020
 • Susanne

  Tak for gode råd-jeg vil også anbefale en behandling jeg har fået hos hudlæge Janne Touborg. Det er behandlingen PRP.Det er dyrt- men Janne er ærlig omkring forventninger til behandlingen. Det har forhalet mit hårtab. Se mere hjemmesiden http://www.cutaenea.dk

  03/08/2020