Du har en krop. Husk den.

 

“Giv os mere til kroppen”, lyder det tit på Beautyspace. For måske glemmer vi lidt, at der også er hud syd for hagen.

Du får her seks bud, som jeg synes gør en verden til forskel:

Vær godt børstet: Du opnår nemlig to ting. Først og fremmest at sløve overfladeceller løftes, så glød og glans får bedre kår samtidig med, at blodcirkulationen bliver stimuleret. Lad være med at børste i badet. Gør det før – og vær ikke for krads. Karmamejus børster er de bedste.

“Jeg er bedst sol-brun”, sagde en kær kvinde til mig for nylig. Og det er jo fair snak. Uanset hvad, så brug et gradvist brunende produkt, der udvikler sig langsomt, som eksempelvis Rodials nye Tanning Water med fugtmættende hyaluronsyre og blødgørende aloe vera. Det er altid nemmere at bygge op fremfor at skulle fjerne overmod. Sprayen her er ekstraordinær nem at arbejde med.

Husk mist til kroppen: Lige som den gør godt til ansigtet, så har en fugtbindende mist samme undertrøje-agtige funktion, når det gælder kroppen. Den skaber et mini-reservoir (og det ER mini), så det, du smører på, holder længere. Clarins nye mist er et godt bud.

Niacinamid til kroppen: Jeg skal prøve at holde mig i ro her. Men Ecookings nye bodylotion indeholder ikke bare rødmereducerende og let udglattende niacinamid helt i toppen af ingredienslisten (som nummer to), men har også en konsistens som blød smør. Du ved, stadig fast, men uden at løbe. Den er virkelig behagelig på huden, kommer i generøse 300 ml. og med den fineste indholdsliste. Med mindre du ikke bryder dig om, at den indeholder duft.

Squalane, ja tak: En anden kropskærlig ingrediens, der gør al hud pænere, fordi den agerer som en olie, men uden at asfaltere huden til. Det er i øvrigt det fedtstof, huden bedst kender fra sig selv. Du finder den flydende her og i fast form her.

 

NYT DANSK MÆRKE: HaroCare går jeg lidt til og fra i øjeblikket. Er på den ene side begejstret for deres ingrediensvalg og den enkle tilgang. Er på den anden side tvivlsom i forhold til finish, når det gælder emballage. Og tvivlsom i forhold til at kunne mærke mærket: Hvad og hvorfor. Når det er sagt, så er konsistensen på HaroCares body lotion ualmindelig god. Faktisk fremragende. Du får en fed fornemmelse af at blive hudmæt (når jeg smører den på hænderne, er det som at få en usynlig handske på) – men uden at den fedter.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTOGRAF JENS PETER ENGEDAL

08/04/2019
Tre anbefalinger og og en enkelt ting, du roligt kan holde dig fra
Når det gælder Pestle & Mortar
10/04/2019
Når indpakning smadrer indhold
Som det skete for Michelle Obama i går

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte, det svarer lidt til, når folk fejlagtigt tror, at frugtsyrer gør huden tyndere. Jeg synes, at det er meget godt opsummeret her i forhold til, hvad carbamid kan og ikke kan. Fra lave koncentrationer til høje:

  https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/exfoliant/urea.html

  @ Christina Kragh, jeg bruger den både i ansigtet og lejlighedvis også i hårbunden.

  @ Tine, SÅDAN – er vild med at du har favoritter i begge pris-ender.

  @ Andreas, godt spørgsmål. I princippet det samme. Overordnet. Jeg kan meget godt lide, måden Jamie S opsummerer det på her:

  https://health.clevelandclinic.org/the-truth-about-dry-brushing-and-what-it-does-for-you/

  For nogle er det en religion. Lidt som meningerne er delte, når det gælder qua sha. Der ER en effekt, men personligt er jeg ikke til de ikke-håndgribelige forklaringer.

  For mig er de et alternativ til vaskekluden. Som man så kan synes bedre om. Eller det modsatte.

  Stor hilsen Anette

  12/04/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  Først 1000 tak til alle, der kommer med indbyrdes tips til tørre ben. Jeg laver noget specifikt på ben om ikke så længe.

  @ Pernille S, jeg får lyst til at lave et indlæg om de hudlæger, der stadig siger: Ingenting virker. På nær solbeskyttelse og rygestop. Det kræver kun et Google-klik at slå den uvildige dokumentation på A-vitamin i hudpleje op. Og den er så omfattende, at man ikke vil kunne blive færdig inden jul, hvis man begyndte i dag. Jeg kender ikke Actinica, men vil tjekke dem ud.

  @ Tanja Elisabeth, big smile…183 centimers arbejde. Det forstår jeg. Ja, der findes A-vit til omkring øjnene. Bl.a. nat-plastre fra Patchology (sephora.dk), men hvorfor vil du ikke have Booster 3 op omkring øjnene?

  @ Betina Jørgensen, jeg tager et område ad gangen, fx. armene: pifter og så hurtigt på med olie eller creme.

  @ Ea, jeg laver lige et indlæg om ben specifikt. Drop tørbørstning, når du ikke bryder dig om det. Vi får ikke gjort det, der ikke føles godt – og det skal ikke ende i samvittighedskvaler.

  @ Charlotte K – præcis! Det kan den.

  @ Jette B ;o)

  @ Sanne, lad mig vide, hvad du synes.

  @ Linda, ja. Over eller under.

  @ Amaja, det er jeg glad for.

  @ Glennie, du har fuldstændig ret i dine to forslag. EGF har det perfekt både med glycerin og hyaluronsyre. Jeg vil stadig komme EGF på først, børste tænder og så toppe med fugtmætningen (den ekstra).

  @ Malene, undskyld ventetiden. Den er på nu.

  Stor hilsen Anette

  12/04/2019
 • Andreas

  Skønt, at der kommer flere og flere gode bud på seriøs kropspleje. Ecookings bodylotion må prøves, for det ser jo lovende ud 🙂

  Men, Anette, hvad får man helt præcis af tørbørstning inden badet, som man IKKE får af den gode bomuldsvaskeklud i badet?

  11/04/2019
 • Pernille

  @Ea og @Charlotte

  Jeg foreslog Ea carbamidcremen fordi hun skrev om at hun kunne fnuldre døde hudceller af, efter bad, hvor carbamid netop er god til at hjælpe med dette, samtidig med at det er meget fugtbindende. Adermas cremer er også rigtig gode og lækre, men nu hæftede jeg mig ved de døde hudceller – cremer trænger jo også bedre ind når huden er eksfolieret.

  At carbamid kan gøre huden tynd og skør, er så vidt jeg ved en skrøne: http://pudderdaaserne.dk/2014/06/22/daaseposten-kan-carbamidcreme-fortynde-huden/ . Jeg ville da også mene, at hvis det virkelig var tilfældet, så skal Matas oplyse/advare herom på deres hjemmeside samt på produktet. Og undre mig over at de overhovedet må sælge det…

  Jeg har nok ikke lige så tør hud som du, men jeg tænker at det er godt at du arbejder lidt på samme måde som Anette skriver om ansigtshuden: eksfolier, fugt og fugtforsegling. Altså arbejde på flere fronter, og huske at jagten på det ene produkt der bare kan alt, kan være en jungle.

  Hvis du stadigvæk ikke er glad for carbamid kan du måske prøve vaskekluden på benene i badet.

  Nu håber jeg at dette her har været til mere hjælp og ikke forvirring 🙂

  11/04/2019
 • Ea

  Tak til alle, der har taget sig tid til at dele jeres viden om hjælp til knastørre stænger – det er så sødt af jer! 🙂 Jeg gør alt “indvortes” – herunder omega 3, gode olier, nok fedt i maden, masser af grønt og vand. Så det er nok noget udvortes, jeg skal skrue på. Jeg tænker nu, at den der carbamid creme, jeg har brugt i mange år muligvis er synderen – jeg synes nemlig min hud på skinnebenene er blevet tynd og creppet som hos en meget ældre person – skræk og rædsel! :-/ Jeg har nu indkøbt A-derma Exomega balmog håber på, at den vil lave mirakler med bentøjet. Jeg fandt ud af, at det er Xera-mega bodylotion jeg har brugt – og den er også virkelig god og lækker, men altså ikke helt nok til at rette op på den aktuelle tørketilstand 🙂

  10/04/2019
 • 1000 tak for alle spørgsmål og kommentarer. Jeg er tilbage på Beautyspace torsdag. Stor hilsen Anette

  10/04/2019
 • Tine

  Jeg korrigerer lige mig selv. Det er A-dermas exomegas creme og IKKE lotion, som har reddet mig igennem vinteren. Uden at fedte i særlig lang tid før jeg kan komme tøj på, hvilket er noget jeg er ret sippet med. Det var apoteket som anbefalede, og jeg var i første omgang skeptisk over om det var for fedtet. Den kombi af creme og tørbørstning er så fin.

  10/04/2019
 • Tine

  Jeg har to rigtige gode bud til os på 50+ med tør hud. Den ene i den dyre ende og faktisk er der tale om to produkter. Først Aurealia Firm & Replenish Body Serum og derefter deres body olie. Denne kombi er fantastisk forår, sommer og efterår. Min anden favorit er prismæssigt i den rimelige ende og har været min bedste ven igennem vinteren, nemlig Apotekets: A-Derma Exomega control Lotion. Den giver virkelig meget fugt uden at virke fedtet i mere end 1-2 minutter.

  10/04/2019
 • Christina Kragh

  Hej Anette bruger du Hero i ansigtet? Jeg har ind til videre kun brugt min på kroppen kh c

  10/04/2019
 • Christina Kragh

  @tanjaelisabet
  BP laver en A vitamin øjencrem
  @EA hampolie både som shot og smøres på dine ben og Rudolph care bodybalm gør underværker og fed kost generelt (af det sunde fedt ) jeg har selv haft samme problem med skindben kh Christina

  10/04/2019
 • @pernille den carbamid creme på10% du anbefaler til @ea har jeg brugt On and off i et par år pga af psoriasis og for og spare lidt på pengene har jeg købt den. Til mig er den ikke fed nok,der er decubal tilgengæld et hit til min tørre hud og den bedste til pengene indtil videre,jeg bruger 1 liter Decubal om mdr.plus Andreas lotion som også super god til min tørre krop.For 3 mdr siden da jeg ville købe mine sædvanlige 3 stk carbamid 10% i Matas sagde ekspedienten at jeg sku være opmærksom på at huden blev tyndere hvis jeg brugte den dagligt i mdr af gangen. Det har jeg ikke ku få bekræftet i andre Matas’er men er lidt skræmt da min hud i forvejen er tynd. Hvad siger du Anette?
  Tak for alle de gode råd næste køb blir ecookings lotion.

  09/04/2019
 • Pernille

  @ EA Hej Ea. Tillader mig lige at blande mig angående Adermas cremer 🙂 Aderma exomega control laves i 3 typer, som spænder fra “tynd” til mere “tyk” og mere fugtgivende creme. Lotion er i den tynde ende, mens den der hedder balm er den absolut tykkeste og mest fugtgivende 🙂 Virkelig lækre!

  09/04/2019
 • Ea

  @Helener

  Det bliver jeg faktisk lidt i tvivl om….Tror måske ikke, det er den…Det er en bodylotion til meget tør hud fra A-derma, som også hedder exomega, men jeg synes, den havde et lidt andet look. Så jeg vil fluks drøne på apoteket i morgen og tjekke op på det – kan se det, når jeg står med dem i hånden. Og så vil jeg da få købt den, du nævner – der må skrappe (eller måske snarere fedtede) midler til, kan jeg mærke! Tak for tippet 🙂

  09/04/2019
 • Malene

  Hvornår kommer din nathylde?

  09/04/2019
 • HeleneR

  @ Ea er det A-Derma Exomega Control Balm du har brugt? Den kastede jeg mig over sidste år efter anbefaling fra Anette og jeg har ikke haft en snert af tørre skinneben siden, førhen kunne jeg smøre og smøre og lige lidt hjalp det. Den er MEGET fed, så jeg er nu gået over til en lettere udgave i samme serie men stadig med fint fugtede ben :o)

  09/04/2019
 • Ea

  @pernille – ja, den har jeg brugt i årevis og været glad for, men jeg synes desværre ikke, den giver nok længere. Det var derfor, jeg gik over til alt det andet halløj. Som så tilsyneladende heller ikke hjælper en dyt….Spiser sundt, får nok fedt og grønt og synes som sagt, jeg gør alt muligt “rigtigt” for de ben – det virker bare ikke!

  09/04/2019
 • Glennie

  Kære Anette,
  Nu har jeg (igen igen) et spørgsmål omkring brugen af Bioeffect. Jeg kører på anden flaske og vil spørge dig, hvilke fugtmættende ingredienser, Bioeffect kan kombineres med? Jeg tænkte, du var lige den rette at spørge med dit fokus på ingredienser frem for specifikke produkter ;-). Jeg oplever nemlig vedvarende meget stram fornemmelse, når jeg kun bruger Bioeffect på nyrenset hud (bruger Phformula EXFO Cleanse), og jeg har ikke så meget fidus til at spørge Bioeffect selv, da jeg er interesseret i ingredienser og ikke kun at få at vide, at man kan bruge deres fugtspray, som jeg helt ærligt synes virker en anelse højt prissat. Har jeg måske afkodet rigtigt, at man under Bioeffect godt kan bruge f.eks. glycerin og hylauronsyre (som f.eks. i Pestle & Mortars enkle serum eller lignende), uden at man går på kompromis med effekten?

  På forhånd TAK for dine altid gode svar,

  Mvh
  Glennie

  09/04/2019
 • amaja

  tak for læsning ,der er til lang tid ,jeg syntes altid det er spændende når det er noget med kroppen

  09/04/2019
 • Linda Juul

  Bare lige kort… Kan man med fordel benytte squalana olien under en bodylotion på de særligt tørre steder?

  09/04/2019
 • Pernille

  @ Ea

  Har du prøvet en carbamid/urea creme? F.eks. matas carbamid 10% – måske du kan få en prøve inden evt. køb. Det vil kunne hjælpe dig med de døde hudflager og med at binde fugt.

  09/04/2019
 • Jeg elsker mine tørbørster til både krop og ansigt fra Karmameju, må prøve eCookings bodylotion, for der er altså mange på markedet, som ikke gavner ret meget – især ikke på de tørre skinneben. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  09/04/2019
 • Jette B

  Jubiii, STOR tak for tips til kroppen.

  09/04/2019
 • Charlotte K

  Tak for dine gode tips og inspiration, altid dejligt. Jeg har et spørgsmål vedr.sidste måneds box. Der fik vi en Caudalie “Dark Spot Correcting Glycolic Night Cream” med. Kan den bruges og så med A-vitamin (Verso) ovenpå eller ved du om den skal bruges alene.

  09/04/2019
 • Ea

  Den krop, den krop! Jeg glemmer den på ingen måde, men den opfører sig, som om jeg gjorde – meget frustrerende! :-/ Jeg tørbørster jævnligt med Karmamejus børste, men bryder mig ikke rigtig om den og synes ikke, det har nogen som helst effekt. Min hud på benene er pivtør lige meget, hvad jeg gør. Jeg smører mig altid ind efter bad – nogle gange i Juhldahls bodyolie og sommetider efterfulgt af MD bodylotion til meget tør hud. Ofte smører jeg også benene ind inden sengetid. Men de er helt knastørre, og der er nærmest rynker på skinkeben, lægge og det nederste af lårene. På balder, ryg, mave og arme virker huden blød, fint gennemfugtet og ikke mere rynket, end hvad der kan forventes af 48-årig hud. Når jeg har været i bad, kan jeg “rulle” en masse hud-flager af med håndklædet, men måske skal jeg lade være med det? Adermasbodylotion til meget tør hud hjælper lidt på bentøjet, men ikke nok. Hvad gør jeg mon galt? Og har du nogle gode råd? Jeg er ved at blive bims over at have ben som en 80-årig, når jeg nu faktisk gør mistet meget umage med dem.

  Mange hilsner fra Ea

  09/04/2019
 • Betina Jørgensen

  Tak for dine gode tips. Men sådan er vand spray – hvordan arbejder man med den så man ved at hele området er dækket?
  Jeg bruger normalt en creme med lidt farve i – således ved jeg at hele området er gennemarbejdet. Der er ikke noget værre en hvide pletter når man bruger selftanning 🙂

  09/04/2019
 • TanjaElisabet

  Ihh måske man skulle prøve Ecookings bodylotion ☺️ Jeg er helt sikket en “af dem”, der glemmer alt syd for hagen. Jeg synes det er så anstrengende at smøre hel kroppen ind og det er fedtet bagefter. Jeg er 1.83 og det føles som om, ja, atvjeg aldrig bliver færdig. Mange tak for inputs, her er da noget at manøvrere lidt efter .

  Lige et lille sidespørgsmål; fines der a-vitamin til øjenomtådet? Jeg spøger ikke min BP booster om øjnene nemlig.

  Tak for alt det du deler.

  Bedste hilsner
  /Tanja

  09/04/2019
 • Pernille S

  Altid dejligt med gode kropstips. Tak 🙂
  Jeg har akut brug for et råd. Dog til ansigtet.. Har netop fået lavet en PDT lysbehandling hos min hudlæge. Jeg anbefales at bruge Actinica solbeskyttelse fremadrettet. Kender du den? Min hudlæge går slet ikke ind for A-vitamincreme, aktinisk keratose eller ej. Hun har faktisk slet ingen råd til hudpleje andet end høj solfaktor. Jeg vil jo gerne fortsætte med at benytte Environs produkter, da de trods rod i cellerne har gjort min hud pænere… Synes det er svært at få klar besked nogen steder… kh Pernille S

  09/04/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.