Mens vi tålmodigt venter på SPF-tabletten

Mens vi venter på, hvad der muligvis for nogle vil være en lokkende tablet-løsning, så kan det med solbeskyttelsescreme gøres mindre besværligt. Først og fremmest ved helt indlysende at ændre på måden, hvorpå vi stadig opfatter SPF. Det er nemlig ikke den primære beskyttelse – det er tøj og skygge.

SPF er et sikkerhedsnet, som ifølge hudlæge og forsker i hudkræft Hans Christian Wulf bliver endnu mere sikkert, hvis man gør, som når man maler: Smører på ad to omgange – med 20 minutters mellemrum. På den måde undgås helligdage og den typiske fejl: At smøre for lidt på.

Hudlæge Peter Bjerring joker med, at vi end ikke ville drømme om at byde vores vægge samme lemfældige metode, som når vi smører SPF på. “At smøre sig dobbelt ind har samtidig den bekvemme og væsentlige fordel, at du, alt andet lige, er dækket ind resten af dagen”, siger han. Noget, der understøttes af Wulfs videnskabelige artikel. Heri fremgår det, at 45% af det, du smører på, stadig er på huden efter 8 timer, sved og to gange badning til trods! Hele 70% er tilbage efter samme tidsrum, hvis du hverken sveder eller bader.

Det vil således sige, at både Peter Bjerring og Hans Christian Wulf (anerkendt som landets ypperste ekspert, når det gælder solbeskyttelse) udfordrer WHOs anbefaling om at smøre sig ind hver anden time.

HUSK OGSÅ:

 • AT SPF er SPF: Du kan ikke stå med en dagcreme med SPF 30 i den ene hånd og en solbeskyttelsescreme med SPF 30 i den anden og tro, at sidstnævnte er mere ’rigtig’ eller mere SPF’et end den første. SPF er SPF
 • AT MÆNGDEN ER AFGØRENDE: At få den beskyttelse, der står på tuben, kræver en tilstrækkelig mængde, som er en håndfuld til kroppen og en mandelstor portion til ansigtet. SPF 30 på eksempelvis en foundation gælder kun som SPF30, hvis du bruger en mandelstor portion. Og det gør de færreste forhåbentlig
 • AT SIDSTE ÅRS SOLCREME ikke er lige til at smide ud. Du kan stadig regne med den, med mindre den lugter gammel og harsk
 • AT DER ER 5 STEDER, VI TIT GLEMMER: Ørerne, nakken, øjenlågene, håndryggene og fødderne

HVILKEN SPF ER BEDST? Se her, og tjek i særdeleshed kommentartråden med de solbeskyttelsescremer, der fungerer bedst for hele skaren af Beautyspace-læsere.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO: Tak til Rudolph Care for lån af det smukke billede.

11/06/2021
Jeg begik en rensefejl, som blev rettet
Resultat? Som at få ekstra serum foræret
16/06/2021
Duften, folk bliver ved med at komplimentere
Plus ny overdreven god deodorant fra apoteket  

Kommentarer

 • Mette

  Ang. Actinica. I indlægssedlen står der SPF 50+, men ved det godt kan betyde produktet har anden og højere SPF. Er bare nysgerrig på, hvor SPF 87 kommer fra?
  VH Mette

  17/06/2021
 • Sanne

  Hvor er jeg glad for at du understregede “AT SIDSTE ÅRS SOLCREME ikke er lige til at smide ud.” For da det kom frem for nogle år siden, tænkte jeg at det var noget sludder producenterne havde fundet på for at sælge mere.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  15/06/2021
 • Pernille S

  Nilens Jord faktor 50 er som flødeskum i ansigtet. Blød, lækker og effektiv. Kh Pernille S

  15/06/2021
 • Lisa

  Hej Anette.
  Findes der en spray/mist med høj spf som kunne være god at touche up med i løbet af dagen ovenpå make up’en? For må tilstå, at jeg bare ikke kommer tidligt nok op om morgenen til at smøre med 20 min mellemrum

  14/06/2021
   • @leafysmoothie

    Ambre solarie har en lille hvid mist spf 50+ til ansigtet der er ret god (er den ikke uden parfume!?), og biotherms lille gule spray til ansigtet fra sidste år er også god, men tror den dufter lidt let men den er uden alkohol. Filorgas er lækker og virker godt og lugter lufthavn og ferie-men bestemt ikke for de parfume-forskrækket, den er næsten en parfume i sig selv. Solskinshilsen, Helene

    15/06/2021
   • Britt Augustsen

    Jeg har prøvet Garnier Ambre Solaire over makeup super uv spf 50. Det er en mist og Den er god, mild og ikke meget duft.

    15/06/2021
 • Lisa

  Hej Anette.
  Findes der en spray/mist med høj spf som kunne være god at touche up med i løbet af dagen ovenpå male up’en? For må tilstå, at jeg bare ikke kommer tidligt nok op om morgenen til at smøre med 20 min mellemrum

  14/06/2021
 • Jette B

  Jeg bruger Nilens Jord solcreme faktor 30 beregnet til kroppen, jeg bruger den i ansigtet. Den fungerer så godt under CC creme fra PhFormula.
  Til kroppen bruger jeg Matas egen faktor 30.
  Det er vigtigt for mig, at solcreme er til en ok pris, ellers sparer jeg på det, det dur ikke.

  14/06/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.