fbpx

Mesterfrisørens 3 bedste produkter

Han er et af de fineste mennesker, jeg kender. Ærlig, knusende dygtig og altid generøs i forhold til at dele ud af sine faglige fif. Vi taler selvfølgelig om landets internationale frisør Cim Mahony, som her svarer på, hvad han drømmer om, når genåbningen kommer. Og hvad han ikke forlader sit hjem uden – med tanke på håret:

Hvordan finder du selv ro (for bekymringer eller andet) i en tid som nu?

Jeg har tendens til lettere angstanfald i løbet af natten og bruger ofte appen CALM, når jeg ikke kan sove. Både deres sleep fortællinger og guidede meditationer virker beroligende og søvnfremkaldende.

Derudover mediterer jeg, lytter til god musik på vinyl og går lange ture i selskab med lydbøger, bl.a. Barack Obamas i forbindelse med hans fantastiske bog ‘A Promised Land’. Jeg elsker Jazz, og mine nyeste investeringer er Blue Notes seneste serie af genudgivelser trykt direkte fra masterbånd, analogt selvfølgelig – dét er afslapning og livsglæde.

Lige nu læser jeg ‘Øvelser i afsked’ af Carsten Jensen, efter at hele familien hørte et meget inspirerende og også sørgeligt foredrag med ham i bogcaféen Tranquebar.

Den største øjenåbner du har haft, når det gælder hår?

Først og fremmest at det har bragt mig jorden rundt i 25 år og givet mig mulighed for at møde så mange spændende mennesker. Men også at hårets betydning og kraft overstiger kulturel intelligens og social status. Hår og dets betydning er noget, som binder os sammen.

Er der et overset hack, som man kan kaste sig over på egen hånd?

At et par Kodimagnyl (aspirin) kan fjerne misfarvning fra klorvand er nok det partytrick, der har holdt længst – og det virker næsten hver gang.

Hvilke produkter glemmer du aldrig til håret, når du forlader dit hjem i flere dage?

Det er nu, at jeg må tilstå, at jeg slet ikke bruger produkter i mit eget hår … andet end resterne af den creme, jeg bruger på hænderne og i ansigtet. Min hustru Lottes krøllede hår ser dog vildt ud, hvis hun har glemt Lavender Smooth Balm, som er den lækreste økologiske leave in conditioner fra Less Is More.

De to bedste produkter, du har prøvet?

Jeg lever af at lave hår på fotoskydninger, og jeg kan få stort set alt hår til at se fornuftigt ud, hvis jeg har min Mason Pearson børste BN1 i træ, som er fra 1989 – dén og så proteinsprayen fra Less Is More, der virker som en slags foundation. Og endelig den udødelige Elnett hårlak … hov, det var vist tre.

Og det værste?

Jeg har lært, at man skal holde sin mund, hvis man ikke har noget godt at sige. Men generelt mener jeg, at produkter, der hævder at være varmebeskyttende, er noget pjat.

Hvad ville du ønske, at alle vidste om hår?

At man ikke er objektiv, når man kigger på sit hår i spejlet. Man har sine følelser med og er derfor sjældent rationel i forhold til, hvad der klæder en.

Pandehåret, har du lært mig, at man til nød selv kan klippe. Er der andet man med fordel kan gøre pt.?

Jeg går stærkt ind for at forskønne og arbejde med, hvad man har i stedet for at dække og skjule. Lockdown er et godt tidspunkt til at lade udgroningen vokse ud og give frisøren en mulighed for at hjælpe en hen imod en farve, som arbejder med naturen. Gråt hår er eksempelvis ikke ensbetydende med, at man skal undvære flotte reflekser, glans og korrigering af misfarvninger.

Hvad er det første, du skal, når samfundet åbner op igen?

Mit drømmescenarie ser sådan her ud: Et par klipninger om morgenen, en udstilling om eftermiddagen efterfulgt af et restaurantbesøg inden 9 forestillingen i biffen…. AHHHHHHH.

@cimmahony på INSTAGRAM

19/02/2021
Hudlægens varmeste anbefaling til hals-huden
Og hvad du absolut ikke skal gøre
23/02/2021
Brug shampoo-bar uden at blive gal i hovedet
Mit bæredygtige badeværelse – en evig øvelse

Kommentarer

 • @leafysmoothie
  REPLY

  Fint indlæg, jeg ville gerne høre forklaringen på hvorfor varmebeskyttelse bare er pjat? Det får vi jo ellers høre er så vigtigt. Hilsen fra en ingrediensnørd 😉

  23/02/2021
  • Mette
   REPLY

   Det vil jeg også meget gerne høre mere om.

   25/02/2021
   • Elle
    REPLY

    Hej Anette, jeg vil også gerne høre mere om, hvorfor han mon synes det er noget pjat. Specielt fordi han nævner:

    “Min hustru Lottes krøllede hår ser dog vildt ud, hvis hun har glemt Lavender Smooth Balm, som er den lækreste økologiske leave in conditioner fra Less Is More.”

    Og den Lavender Smooth Balm, er faktisk beskrevet på hans egen webshop som en leave-in heat protection balm

    27/02/2021
 • Viola
  REPLY

  Hej Anette

  Kan man bruge Skinceuticals DISCOLORATION DEFENSE SERUM i sommermånederne? Altså det jeg mener er om der er syrer i som gør huden mere følsom overfor solen?

  Jeg overvejer nemlig at købe, men skal højest sandsynligt sydpå om en måneds tid. Jeg døjer altid med rødme om vinteren, så leder efter noget der dulmer rød og hvis det samtidig også hjælper på hyperpigmentering som jeg desværre har på overlæben som det eneste sted vil det klart være et plus. Har du andre gode anbefalinger?

  Kh Viola

  23/02/2021
 • KarinVS
  REPLY

  Kære Anette
  Jeg ville så meget ønske at få forklaret hvad det er der gør Mason Pearsons børster bedre end alle andre til udredning af håret!?!?
  Jeg har en almindelig hårbørste med svinebørster og nylon i, ligesom Mason Pearson har det. Men mit hår bliver virkelig meget elektrisk når jeg bruger den…. og så koster den ca 1/6 af den anden med det berømte navn.
  Hvad hvad er det den dyre kan?
  Får jeg et godt svar skynder jeg mig at købe den 😀

  23/02/2021
 • Mariannegylding
  REPLY

  Åh hvor ville jeg gerne have et tip til gult hår. Jeg har et flot gråt hår, men når det vokser i længderne bliver det gult. Ikke det der “skær af gult”, nej nærmere “tis-i-sne-gult” og jeg hader det. Min frisør fortæller at det bare er sådan mit hår er, men kan det virkelig passe? Jeg bruger selvfølgelig shampoo til gråt hår, men ender med at det grå hår jeg har i bunden, bliver lilla.

  23/02/2021
 • Sanne
  REPLY

  “god musik på vinyl” – ham kan jeg godt li’! 😀

  23/02/2021
 • Pernille S
  REPLY

  Opmuntrende læsning. Og længsel efter en normal hverdag… kh Pernille S

  22/02/2021
 • Anne Holm
  REPLY

  Dejligt nogen lige dræber myten om varmebeskyttende produkter.
  Mit spørgsmål har ikke noget med hår at gøre, men ville høre dig, hvad du tænker om produktetet fillerina – som f.eks. alternativ til Botox? Vh Anne

  22/02/2021
   • Anne
    REPLY

    Godt lige at få opklaret. Vil det sige man også godt kan bruge produktet hvis man er gravid?

    26/02/2021
 • Karen
  REPLY

  Lyder spændende med de produkter – men kan det passe de ikke er til at opstøve i stor størrelse herhjemme?

  22/02/2021
 • Tanya
  REPLY

  Ih, han er da skøn! Jeg har også lært at man skal tie stille hvis man ikke har noget pænt at sige, og det ville jeg ønske flere efterlevede (medmindre de er blevet bedt om at give kritik, naturligvis).
  Jeg skal have kigget på Less is More, gode tips!

  22/02/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *