Fuldfed og velfornøjet hud omkring øjnene

Først en kort opsamling:

I forhold til mørke rande, så har du slagplanen her. Når det gælder det omdiskuterede koffein i hudpleje, så viser studierne her og her, at det især er den beskyttende virkning, der er belæg for. Men læs endelig kommentarfeltet også, for erfaringsdelen er interessant.

I forhold til hævelser (’poser’) under øjnene, så opsummerede dermatolog dr. Rachel Nazarian fra New York det meget præcist i en telefonsamtale i aftes (hun er i øvrigt stor fan af koffein i hudpleje til netop øjenområdet):

AKP: “Når allergi, mangel på søvn, for meget alkohol … den slags er udelukket, hvad så?”

RN: “Faktum er, at det i mange tilfælde er de underliggende fedtpuder, der rykker rundt. Normalt er området ved øjnene polstret af netop de puder, men med alderen flytter de sig ofte og kan skabe de her ophovnede poser. Det afgørende er at holde huden stærk og sund, og det gør du ved at prioritere hudpleje med A-vitamin, peptider og antioxidanter. Især for at holde kollagenproduktionen godt i gang – og i den sammenhæng er SPF og UV-skærmende solbriller et must. I den mere invasive afdeling kan fillers få området til at blende mere naturligt ind i den samlede ansigts-kontur, ligesom dramatiske tilfælde kan kræve kirurgi, såkaldt blefaroplastik.”

Og så til det område vi mangler:

FOR HVAD MED LINJER? På en måde er linjer så meget nemmere at mætte. Der er de mimiske, der som et stykke sammenkrøllet papir aldrig kan glattes helt igen, men jo både kan mættes med fugtforsegling og påvirkes i forhold til kollagen. Og så er der linjer forårsaget af slid (alt fra UV til kollagen-tab). God fugtmætning gør meget – sammen med midten af Hudplejepyramiden® (som A-vitamin, niacinamid, peptider eller EGF) om natten og SPF & antioxidanter i dagtimerne.

HVAD MED PEELENDE SYRER & DERMAROLLER? I forhold til det sidste, er det anbefalelsesværdigt at få professionel vejledning i forhold til at behandle øjenområdet. I forhold til det første, så vil både AHA og BHA på papiret, og altså veldokumenteret, forbedre struktur, hudtone og udglatte en smule og ikke mindst være en perfekt døråbner til både A-vit, peptider og EGF – også omkring øjnene. Men (!) grib endelig i egen hud, for med peelende syrer er det altid en balance. Du vil ikke irritere, ikke overgøre – du vil bygge op.

HVAD GØR ANETTE? Min hud omkring øjnene kræver hensyntagen til årtiers solslid – og heldigvis har jeg også smilelinjer. Jeg eksfolierer om morgenen med min vaskeklud helt op omkring øjnene, så på med mist og fugtserum – faktisk ad to omgange. Af og til er der sera, jeg ikke tåler tæt ved øjnene, eksempelvis det her C-vitaminserum, som jeg er virkelig glad for i resten af ansigtet. Så på med ansigtscreme med SPF, og i to tynde lag. Jeg tåler kun fysiske filtre omkring øjnene, altså titanium dioxid og/eller zinkoxid. Om natten bruger jeg A-vitamincreme helt op til vippekanten – og et par gange eller tre om ugen bruger jeg salicylsyretoner, også omkring øjnene.

@beautyspace på Instagram, hvor vi er på vej ud for at købe ind efter Hudplejepyramiden®. Det handler om rækkefølger og rutiner.

08/03/2021
Stik mig øjencremen, der mindsker poser under øjnene
Eller snup 60-kroners alternativet
11/03/2021
Er den formuen værd?
Nåja, så er der det med varmebeskyttelse

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Gry Astrid Larsen, TAK for din tålmodighed! Jeg vil altid vælge BHA der fordi BHA er antiinflammatorisk og AHA er pro-flammatorisk. Det betyder ikke, at alle ikke kan tåle AHA på huden omkring øjnene, men for mig er det en ekstra sikkerhedsting.

  Hvis andre mangler svar, så RÅB HØJT.

  KH Anette

  22/03/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Hvornår mon der kommer svar på dette indlæg? 🙂

  19/03/2021
 • Hanne

  Hej Annette.
  Bare for at være sikker…både BHA, CBD/EGF, og A-creme helt op til vippekant både over og under øjnene om aftenen ?
  Mvh, Hanne

  16/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Hanne, det afhænger af din hud og din tolerancegrænse/niveau i forhold til BHA og A-vitamin. I forhold til CBD og EGF er der sjældent udfordringer.

   18/03/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle indspark og spørgsmål. Jeg er tilbage på bloggen senest søndag. Tak for din tålmodighed. KH Anette

  11/03/2021
 • Karina Flensborg simonsen

  Hej Anette
  Jeg har prøvet forskellige dag creme med solfaktor i men som desværre irriterer mine øjne i løbet af dagen. Kan du anbefale en? Jeg har købt den creme som du har lavet men bruger den om dagen da det fungerer bedst for mig – men der er ingen solfaktor i eller….

  10/03/2021
 • Britt

  Anette er din A-vitamin creme kun til om natten, eller kan den også bruges om dagen?

  10/03/2021
 • Jette B

  Jeg er forkælet med fine øjenomgivelser min alder -68 år- taget i betragtning.

  Jeg bruger Vichy Mineral 89 til ansigtet rundt om øjnene. Jeg opbevarer den i køleskabet og elsker den kølige fornemmelse på huden. Om natten bruger jeg Anettes A-vitamincreme helt op til vippekanten.
  Solcreme til ansigtet bruger jeg Nilens Jord Body Sun Protection faktor 30. Den hverken fedter eller irriterer mine øjne.
  Desuden bruger jeg altid solbriller året rundt.

  10/03/2021
 • Heidi

  Ville man kunne bruge din egen creme helt op til vippekant??

  10/03/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Kære Anette,

  Hvorfor BHA under øjnene – fremfor AHA?

  Kh.
  Gry 🙂

  10/03/2021
 • Anette Lindegaard

  Kære Anette, vil du komme med et par bud på en ansigtscreme med SPF?
  Jeg synes ikke, der er mange at vælge imellem.

  10/03/2021
  • Rikke

   Jeg vil bare lige komme med en hel billig anbefaling: Matas har lavet en til “ældre hud” som er fyldt med niacinamid og SPF 15 til 60 kr 😀

   10/03/2021
  • Sia Toftdal

   Denne her er genial og min favorit: Eight Hour Daily Defense Moisturizer Broad Spectrum SPF 35 PA+++

   15/03/2021
 • Lone

  Hvilken salicylsyretoner bruger du eller kan anbefale ? Og så A vit henover til nat ?
  Bh Lone

  10/03/2021
  • Lene Svane Bødtger

   Det spsm har jeg også så følger lige med her☺️

   10/03/2021
  • Simone Olsen

   Hej Lone,
   ville lige komme med min egen anbefaling. Jeg er super glad for ‘2% BHA Liquid Exfoliant’ fra Paulas Choice. Den har jeg i hvert fald set synlige resultater med 🙂

   11/03/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.