Får du nok?

Måske har du allerede set Anne P’s flot-stylede opslag med kosttilskud i det nye ELLE. Udover god smag har damen også en særlig  opfindsomhed.

Hun bad om min mening i forhold til kosttilskud.

Først og fremmest synes jeg, at det er vigtigt at tage ordet kosttilskud bogstaveligt med tanke på sidste stavelse. For der vil altid være tale om netop et tilskud til dig, der vil spice tingene op.

Selvom jeg ved, at du måske helst vil have anbefalinger, så er noget, der irriterer mig så grumt – nemlig når tilskud og vitaminer bliver lagt i sukkerlage og pakket ind som slik. For det er vel en smule håbløst? Med mindre der er en situation med sygdom. Kigger man på ingredienslisterne som eksempelvis hos de såkaldte Sugar Bears (el. lignende) til håret, så står der ofte maltsirup, sukker eller glukose som det første, og altså dermed det, der fylder mest i produktet. Ja, de ser sjove ud. Og ja, de er måske mere fotogene.

Men nu er det vel ikke sådan, at det er nogen voldsom anstrengelse at kaste sig over almindelige vitamintilskud? Sagen er, at sukker vil have mere sukker (i hvert fald hvis man spørger forsker på området, Anette Sams). Ser vi på, hvad der reelt gør håret godt, så er det en cocktail af de B-vitaminer, der også er i, (og de gør faktisk kun godt, hvis du er i en mangelsituation). Jeg læner mig i stedet op af enten det nye Smuuk Skins bud til håret eller Hårklinikkens anbefaling, som er B-vitaminstilskuddet Hair-Plus.

SNUP TIPPET – OMVENDT: Hvis du kan komme på en god grund til at pakke vitamintilskud ind som slik, så byd endelig ind. Jeg vil gerne vide det.

PS: På Instagrams @beautyspace handler det om noget helt andet i dag. En anden slags beauty. Det gælder nemlig min Alaska-sommerferie, som får lov at fylde fire sider i dagens Børsen. Hurra og tak.

07/03/2019
Overskud slår selvtillid med flere hundrede procent
Og det fik mig til at tænke på noget
11/03/2019
Vis mig din badeværelseshylde
Grib chancen for at få, hvad du måske mangler på din hylde

Kommentarer

 • Hej A,

  Hvor mange dage går der før man ca. modtager boxen ? 🙂

  14/03/2019
 • 1000 tak for alle bud og holdninger – det er godt læsestof! TAK.

  Lidt tilbagemeldinger på spørgsmål;

  @ Christina Kragh, god idé at toppe med lidt olie afhængig af hudtype. Jeg sidder ikke med INCI af det serum, du nævnter. Men prøv at spørge Is Clinical hvad de siger til at kombinere med A-vitamin.

  @ Louise, det lyder ikke rart. Gad vide, om din hudtilstand har ændret sig – om nålerullen er blevet for ringe. Jeg vil droppe vaskeklud og bare tænke i kølende fugt – og optimalt se en dygtig kosmetiker/kosmetolog i forhold til din aktuelle situation.

  @ Trine, du bliver ikke tilfreds med mit svar, for jeg er stadig i en research fase mht. lys. Så jeg har intet svar desværre.

  @ Cheyenne, så lægger Post Nord en seddel mht. hvor du kan afhente den.

  Stor hilsen Anette

  11/03/2019
 • Leafysmoothie

  Jeg lægger mine ev kosttilskud frem hver aften i en lille skål for soyasovs som står fremme, så glemmer jeg dem ikke på morgenen.
  Glæder mig at snuppe avisen og læse om din ferie, fordi jeg har nydt billeder mm Instragram og higer efter mere.
  God søndag!

  10/03/2019
 • Line

  Jeg har ingen problemer med at sluge piller, men jeg må indrømme, at det gik noget nemmere med at tage mine hårvitaminer, da de smagte som vingummi. Det er i hvert fald første gang i lang tid, jeg har spist et glas vitaminer op 🙂

  10/03/2019
 • Hvis man hsr bestilit en box – så har jeg et spørgsmål..
  Hvis man ikke er hjemme på et tidpunkt den bliver levere. Bliver den så sendt til det nærmeste posthus eller ?

  09/03/2019
 • Henriette J

  Jeg er dårlig til at huske de vitaminpiller. Men mine slikvitaminer smager sååå godt at jeg glæder mig til dem hver dag:)
  Mærkeligt måske – men det gør da at jeg husker dem!

  09/03/2019
 • Trine

  Hej kære A. Og tak for alle dine virkelig gode råd.
  Mon du kunne rådgive vedr. LED? Boujaran vs. Medicoline. Hænger pris og kvalitet sammen? Og virker det på rynkerne?

  Hilsen Trine 40 år.

  09/03/2019
 • Louise

  UNDSKYLD på forhånd! Mit spørgsmål har ikke noget med vitamin piller at gøre – jeg er bare en stor Beautyspace fan, som er i panik, og har brug for et godt råd, hvilket jeg ved, herinde er det rette sted at få.
  For 5 dage siden fandt jeg min dermaroller frem igen. Jeg har ingen problemer haft med det før. Nu sviger det i min hud, den er utrolig sensetiv, og jeg “gyser” bare ved tanken om karkluden, der skal på min ømme hud igen i morgentidlig! Jeg “slår ud” med røde pletter på mine kinder, og min hud har en tør overflade, lige meget hvor meget fugt jeg giver den.
  Anette har du et godt råd? Eller nogle af alle i andre fans herinde???
  Mvh Louise

  09/03/2019
 • Christina kragh

  Hej
  Ang mit spørgsmål igår så endte jeg ud med at købe dermalotica 1 % retinol
  Så ??? Kan jeg bruge den med aktiv serum fra is clical…El virker den bedst alene den retinol….og må jeg evt toppe den med olie 15-20 min Efter el crem kh c

  08/03/2019
 • Karin VS

  Og her troede jeg at de små vingummi-vitaminer var til børn, for at de bedre kan få deres vitaminer! Jeg vidste egentlig ikke det også er et produkt til voksne.
  Jeg har set børn der under ingen omstændigheder vil sluge en vitamin pille og jeg husker med gru mine egne Livol dage som barn, føj hvor de smagte (og det er svært for et barn ikke at smage på tingene). Så for børn synes jeg faktisk det er tæt på smart at lave vitaminer på den måde.
  Men!
  Hvorfor i alverden anvender producenterne ikke Stevia (hvilket jeg egentlig troede de gjorde! Jeg mener, jeg har da kunnet købe lakridser i Føtes hvor der er en vis procentdel Stevia i!) Stevia er vel lidt mindre hårdt for kroppen end andre sukker arter?

  God weekend til alle 🙂

  08/03/2019
 • Jessica

  Sorry – mit opslag var jo ment til Nina der nemt glemmer pillerne

  08/03/2019
 • Jessica

  @ Anni
  Vi har vores vitaminer til hele familien stående på en zink-bakke med høj kant, på spisebordet – så husker vi dem som regel når vi spiser aftensmad – og jeg er pille-pusheren der deler ud

  08/03/2019
 • Anne-Marie Andersen

  Jeg kender to der på ingen måde kan sluge piller, så en tyggevenlig løsning er et must for dem. Men ligefrem slik er nok ikke nødvendigt. Så helt grundlæggende er jeg enig med dig.

  08/03/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anni, ikke når det gælder multivitamin og Imedeen. Men husk mht. al B-vitamin-tilskud til håret, at det kun gør en forskel, hvis du er i en mangelsituation.

  @ Nina, fair nok. Det er nok også bare mig, der er arbejdsskadet. Mine C-vitaminer …bare som eksempel…ville jeg jo aldrig glemme, fordi jeg ved, at de indgår i kollagensyntesen. Og jeg har brug for al den produktion, jeg kan få ;o)

  Stor hilsen Anette

  08/03/2019
 • Anni

  Smuuk skriver, man kan kombinere produktet med ens skønhedrutine. Men hvad med ens daglige multivitaminpille plus Emideen -risikerer man mon at få for meget af noget?

  08/03/2019
 • Nina

  Hej Anette

  Det kan jeg faktisk godt… Ikke at jeg egentligt synes, det er smart. Så det her er helt sikkert i kategorien “dårlig undskyldning.”

  Jeg er nemlig utrolig dårlig til at glemme at tage de vitaminer, jeg skal tage hver dag (B12, D vitamin og kalk), men den måned hvor jeg tog vingummivitaminer, huskede jeg alle mine piller hver eneste dag!

  Jeg ville ønske, der var en smartere løsning, eller at jeg bare kunne huske at tage dem af mig selv. Men so far, er vingummivitaminerne det, der har virket bedst.

  Hvis der er nogen, der har gode råd til, hvordan man husker at tage sine vitaminer, modtages de med kyshånd!

  08/03/2019