fbpx

Sidste step på Hudplejepyramiden

Når det gælder #beautyspaceshelf, så sus længere ned i denne blogpost.

Jeg bliver ofte kærligt punket af folk, der vil vide, hvilken A-vitamincreme, der er verdens bedste. Eller hvilket fugtserum, som er ultimativt bedst. Men helt så enkelt er det ikke. Jeg vil i stedet gerne træde et skridt tilbage og først og fremmest se på, hvilke ingredienser der skal til. I forhold til behov og økonomi.

Lidt som når man laver noget, der eksempelvis kræver æg. Så er det indledningsvist godt bare at vide, at der skal æg til. Derefter er næste step, at de kan være fra nabogården, økologiske fra Irma, billige fra Netto eller bare små, store, hvide, brune…

Så.

Når Hudplejepyramiden sidder i skabet, så er det, at holdninger (som alt fra vegansk til parfumefri) kan kobles på i forhold til de enkelte valg. Når du lige nu kan se mit skab på Insta-stories (under højdepunkter på @beautyspace), så er det derfor eksempler – selvfølgelig gode og velvalgte – baseret på det rette indhold.

For den eneste ene findes ikke, når det gælder hudpleje. Jeg håber på, at denne her kan være til hjælp. Og jeg tror på oprydning som genvej til overblik – efter selvsamme metode.

PÅ INSPIRERENDE HYLDEKIG HOS HINANDEN: Den sidste uge med hyldekig har været underholdende, lærerig og dybt inspirerende. I hvert fald for mig. Så vi fortsætter. Hvis du endnu ikke er med (og har lyst til at uploade din hylde på IG), så tilføj @beautyspace og #beautyspaceshelf i din tekst, så vi kan finde hinanden. Vis eller fortæl, hvad der virker, og hvad du måske mangler. Hvis altså der overhovedet mangler noget. Den første dag i hver måned vil jeg udtrække et par heldige – ikke kun blandt dem, der mangler, men også blandt dem, hvor hylden fungerer. Alle, der har uploadet, deltager automatisk igen. DE HELDIGE I DENNE OMGANG: Til de 5 nævnt på stories i dag, så skriv gerne jeres adresse til mig på open-mind@mail.dk.

ØVERSTE STEP AF HUDPLEJEPYRAMIDEN indeholder EGF, hvor der til gengæld er et mærke, som gør det bedst. Nemlig islandske Bioeffect. Jeg tvivler på, at de kan blive ved med at bevare deres særlige position med at fremdyrke vækstfaktorproteinet i byg (og altså plantebaseret) – men lige nu er de solo på sagen.

PS: Skal vi gennemgå trænings-delen af Hudplejepyramiden? Som eksempelvis fordelene og ulemperne ved IPL.

14/03/2019
Linjer eller solpletter? Her er de 4 bedste ingredienser
Velkommen i reparations-afdelingen
18/03/2019
Rækkefølgen for de dovne eller de travle
Plus en Marie Kondo-oprydning på hudplejehylden

Kommentarer

 • TANYA K

  Hejsa 🙂

  Jeg er drøn forvirret når det kommer til den her pyramide, og jeg kommer sikkert til at stille de dummeste spørgsmål nu… Tilgiv mig!!

  Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår hvordan man navigerer i den.

  Skal det forstås sådan, at jeg, udover rens/exfo + fedt/fugt (1. trin), skal tilføre flere produkter, som enten indeholder B3, A-vitamin, frugtsyrer og peptider (eller skal jeg have én af hver?) – for så til sidst lige at toppe den med en gang EGF? Kort sagt – skal jeg smøre min hud ind i 7-8 forskellige lag/produkter?

  Eller …

  Skal det forstås sådan, at jeg bare skal holde mig til trin 1, men at de produkter jeg vælger, skal indeholder nogle af (eller alle?) de ting, der opstilles i trin 2 og 3?
  Altså – Hvis der er B3 i min fugtighedscreme – er det så fint?

  Og – nu har jeg tilfældigvis den der Bioeffect EGF. Jeg har forstået det som om, man skal smøre den på en helt ren ud, uden andre produkter.
  Så hvordan kommer den ind i billedet her? Skal jeg i følge pyramiden smøre den ovenpå en fugtcreme, eller udgør den “fugtcremen”.

  Giver det mening?

  PS. Fed blog!

  22/03/2019
 • Vi deltager mere end een gang! Det er jo luksus. TAK, Anette. 🙂

  19/03/2019
 • Leafysmoothie

  Dejlig konkurrence/win-win på IG hvor det var guld at se andres hylder *thumbs up* og så de her indlæg som jeg deler vidt og bredt. Tillykke til de heldige og hurra du gør det igen.
  Een ting jeg undrer, for os som kan lide det hele til huden + ekstra skud espresso og karamelsovs på toppen… Hvad er din holdning om c-vitamin eller syre tilsammen med peptider?
  Fordi nu begynder man at høre flere steder at de ikke skal bruges sammen… noget med en kemisk reaktion, ravage af nogen art. Jeg kan ikke overskue det, hvad siger du?
  Andre steder står det fx at c-vitamin og peptider er samarbejdspartnere og forstærker hinanden og mange produkter er jo blandinger. Min egen erfaring er at det tilsyneladende går godt, men tænk hvis der er noget usynlig ballade der ikke er godt for min hud i det lange løb. More is more… or…. not?

  19/03/2019
 • Åhhhh jeg er så glad for al responsen her. 1000 tak. Her kommer svar på konkrete spørgsmål og et kæmpetak for ALLE kommentarer:

  @ Lotte Munk, vil til enhver tid tage strøm. Men jeg tager det med i et samlet indlæg.

  @ Kirsten V, den først af deres behandlinger er altid gratis. Spørg dem om du kan få lov at se før-efter billeder på at fire behandlinger VIL hjælpe. Jeg tør ikke sige det. Heldige dig med LA.

  @ Caroline M, ja, men så er det dyrket anderledes. Du kan sagtens søge på EGF og få alternativer op.

  @ Majbritt, du skal have én behandling for at se en forskel.

  @ Sophie, tjek op på den (officielle) anbefalede mængde af D-vitamin. Mht. C-vitamin så går ekspertanbefalinger på en mængde fra 100-500 mg.

  @ Charlotte Riis, collagen-serum er godt til at holde på hudens fugt. Du kan ikke sammenligne effekten med EGF dog.

  @ NG, jeg kender desværre ikke HIFU. Hvem har denne type?

  @ Margit, det kan den – men give den lige en tandbørstningstid til at blive absorberet.

  @ Jette, se dagens indlæg (mandag) – det er til dig.

  @ Ulla-Mai, åh du er heldig. Jeg vil fluks bestille tid hos FACE LOVE. Det er VIDUNDERLIGT. For jer begge.

  Stor hilsen Anette

  18/03/2019
 • Ulla-Mai Komi

  Kære Anette.

  Jeg er så heldig at skulle til NYC i næste måned. Er der nogle steder du kunne anbefale til en forskønnende og lækker ansigtsbehandling? Jeg vil gerne forkæle mig selv og min kære mor på 76 år.

  Tak for dig og din blog. Føler mig så klog på mig selv og min hud, som slet ikke skaber sig, trods homonkaos

  God dag til dig

  Kh
  Ulla-Mai

  18/03/2019
 • Jette

  Jeg er totalt forvirret – ville ønske jeg selv kunne overskue alle de muligheder der er – og beundre dit vid omkring alle de her produkter og deres effekt ift. hinanden.
  Jeg kunne ønske mig at beautyboxen måske nogle gange var målrettet en bestemt alder og hudtype – ved godt det indsnævre kundegrundlaget men så kunne man måske lave flere boxe ad gangen. Bare en idé
  Tak for en god blog

  18/03/2019
 • Margit

  Tak for dine gode råd.
  Kan Dermalogicas c-vitaminserum (den du kårede som årets serum) bruges under EGF?

  18/03/2019
 • NG

  Hej 🙂 øverst i pyramiden står der ultralyd. Jeg har svært ved at gennemskue hvad forskellen er på HIFU ultralyds behandlinger og det der bare hedder ultralyd eller Ultherapy. Ultherapy er 4-5 gange dyrere end HIFU. Kan du kort forklarer forskellen og vil du anbefale HIFU behandling (og evt. hvor). 🙂 🙂 🙂

  17/03/2019
 • Charlotte Riis

  Og selvfølgelig ja tak til flere guldkorn omkring træningsdelen: jeg bruger self A-vitamin (og Egf når pengepungen er fyldt 🙂
  Nuface, nurse Jamie Uplift og dermaroller er jeg også glad for… 🙂

  17/03/2019
 • Charlotte Riis

  Kæreste Anette, the inkey list og Algenist har en Collagen serum, har du prøvet dem? Jeg søger nemlig også et billigere alternativ til EGF.
  Vh Charlotte

  17/03/2019
 • Sophie

  Jeg glemte at stille spørgsmålet under indlægget om kollagentilskud, hvor Beauté Pacifique La Forte blev nævnt, så nu spørger jeg her i stedet. Hvis La Forte indeholder C- og D-vitamin, kan man så springe over at tage C- og D-vitamin ved siden af? Eller får man mere ud af at supplere La Forte med C- og D-vitamin? På forhånd tak for svar!

  16/03/2019
 • Majbritt

  Jeg er også i overvejelsesfase for IPL! Mod karsprængninger ved næsefløje… For imod og hvor mange beh skal du have Anette?

  16/03/2019
 • Hej A, Jeg har et spørgsmål ang. om boxen. Hvor mange dage går der før man modtager sin box ? Jeg har bestilt en 8/3 og har ikke modtaget noget endnu ?

  Kh Cheyenne

  16/03/2019
 • Caroline M

  Hejsa Anette,
  Findes der et billigere alternativ til Bioeffect?
  Kh Caroline

  15/03/2019
 • Hilde

  Ja takk! Jeg vil også gjerne høre mer om dermaroller/microneedling.

  15/03/2019
 • Kirsten V

  Jeg vil også meget gerne høre mere om IPL.
  Jeg er heldig at opholde mig i Californien nær LA de næste 3 uger incl en weekend i hver ende.❤
  Overvejer Skin Laundry og om 1 gang pr uge er ok og om det vil have nogen synlig effect efter 4 gange på pigmentering???
  Får vi rabat som beautyspacer?❤

  15/03/2019
 • Trine lamm

  Der vil jeg også gerne høre mere om

  15/03/2019
 • Lotte Munk Andersen

  Havde egentlig tænk at mine skattepenge skulle gå til microstrøm device, men så læste jeg at en LED maske også kan mindske rødme. Har du erfaringer med dette? Billigere løsning end IPL.

  15/03/2019
 • Jette B

  Jeg hører også gerne om IPL. Det kan være jeg skal ty til det for at komme pigmentpletter til livs. Jeg har også dyrket solen al al for meget i min ungdom.
  Jeg gik i Magasin for at købe C vitamin creme fra The Ordinary. Jeg blev anbefalet at fortsætte med azelain syre i længere tid. Har brugt det fra Ducray siden oktober. Så nu får The Ordinary et forsøg.

  15/03/2019
 • Lotte Munk Andersen

  Ja og bedste køb? Strøm eller lysmaske? Fordele/ulemper

  15/03/2019
 • I

  Ja tak til træningsdelen – vil gerne høre mere om IPL, needling, fraktioneret CO2 laser og fibroblast behandlinger som alternativer til botox og fillers i kampen mod rynker og tunge øjenlåg/øverst og nederst 🙂

  15/03/2019
 • Sasha

  Jeg vil også meget gerne høre om IPL 🙂

  Kh

  15/03/2019
 • Helene H

  Jeg vil rigtig gerne høre mere om IPL.

  15/03/2019