Måske forstår jeg ikke La Mer og Augustinus Bader

Lyt til dagens artikel:

Da jeg for mange år siden sad i Danish Beauty Award-juryen husker jeg, hvordan det var et problem, hvis bekostelige mærker blev vurderet i samme kategori som Nivea-segmentet. Det gik ikke for La Mer at blive sat i sammenligningsbås med for eksempel Nivea, for det var æble- og pæresnakken.

Sådan er det ikke mere.

Nu bliver de ikke bare sammenlignet, de bekostelige med de mindre bekostelige brands. Nu står de ofte side om side, som tilfældet er i Galeries Lafayettes hypermoderne skønhedsafdeling. Her indgår produkter i et velværende miljø, der tæller alt fra yoga og meditation til alverdens behandlinger – og vel at mærke, hvor The Ordinary og Augustinus Bader står helt tætte på øer med identiske hylder. Ved man det ikke, er det ikke til at se, at prisforskellen på deres fugt-sera er 2216 kr.

Hvordan forklares en sådan forskel? lyder det ofte på Beautyspace.dk.

INDHOLD: Ser vi først og fremmest på indholdet, så vil begge sera fugtmætte og beskytte huden – og begge ved hjælp af både fornuftige, veldokumenterede og hårdtarbejdende ingredienser:

Baders serum (30 ml) koster 2375 kr. med den her INCI:

Aqua/Water/Eau, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Cellulose, Ethylhexyl Polyhydroxystearate, Resveratrol, Squalane, Sodium Acrylates Copolymer, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Maltitol, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, Xylitylglucoside, Lecithin, Anhydroxylitol, Citric Acid, Xylitol, Hydrolyzed Rice Protein, Maltodextrin, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, O-Cymen-5-Ol, Punica Granatum Extract, Sodium Phytate, Glucose, Xanthan Gum, Camellia Sinensis Leaf Extract, Hydrogenated Lecithin, Tocopheryl Acetate, Alanyl Glutamine, Arginine, Oligopeptide-177, Potassium Sorbate, Sodium Chloride, Phenylalanine, Sisymbrium Irio Seed Oil.

Vær opmærksom på, at oligopeptide-177 er Baders egen. Jeg har fremhævet de ingredienser, der umiddelbart tikker ind som positive highlights hos mig. Det betyder ikke, at de øvrige ingredienser er dårlige.

Så til The Ordinarys Multi-Peptide + HA Serum (30 ml) til 139 kr. med den her INCI:

Lactococcus Ferment Lysate, Acetyl Hexapeptide-8, Palmitoyl Tripeptide-1, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, Sodium Hyaluronate

Begge indeholder fugtmætning, beskyttelse og en cocktail af peptider. I forhold til peptidedelen skal du være kemiker eller lignende for at kunne dissekere funktion, koncentration og mangfoldighed (der findes pt. over 2000 forskellige peptider i EU’s database).

LØFTERNE BAG: Ser vi derefter på, hvad der bliver lovet, ser billedet sådan her ud:

The Ordinary lover “an age-supporting peptide serum that does a little bit of everything for your skin.” Konkret taler de derefter om at forbedre glathed via, som de skriver, fire velstuderede peptid-teknologier, nemlig SYN™-AKE, Matrixyl™ synthe’6™, Matrixyl™ 3000, ARGIRELOX™ peptide.

Augustinus Bader lover først og fremmest – på side ét – at være ”life changing”, hvorefter hele hemmeligheden indkapsles i en hemmelig opskrift: TFC8®. Hvis du klikker dig videre til at blive klogere på den ingrediens, bliver du ledt herind (og altså ikke så forfærdelig meget klogere). Derudover ”formulated to zero in on your skin’s most persistent challenges, supporting total complexion correction, hydration, and renewal. For healthy, youthful skin.”

Så.

Jeg er med på, at det kan føles markant anderledes at blive fragtet i en Audi fremfor en Skoda. Det kan også være, man synes, Augustinus Bader er pivsmart i designet, at Victoria Beckham er en inspirerende ambassadør, og at professor Augustinus Bader og hans ”miracle eye cream”-univers føles tidssvarende. Uanset, så hører det samlet set hjemme i skuffen med smag, behag og økonomisk råderum.

Hvad der imidlertid gør mig betænkelig, er når nogen begynder at tale om skønhedshemmeligheder. Som for eksempel La Mers mystificerende tangbouillon ”The Miracle Broth,” der er blandet ved hjælp af en hemmelig gæringsproces og under særlige lysforhold og lydsvingninger. Nogenlunde samme historie med Baders TFC8.

Hvis vi et øjeblik sammenligner med bekosteligt, lækkert tøj og tag bare ditto biler, huse og mad med, så slår ingen af delene sig op på mystificerende hemmeligheder. Bare som regel lækkerhed, kløgt, godt håndværk, god stil og typisk også sublime råvarer. Du bliver sjældent lovet mirakler og et nyt liv.

Arbejdsom, opgraderende og veldokumenteret hudpleje harmonerer måske bare knapt så godt med mirakuløse hemmeligheder. Hvilket ikke er det samme, som at en producent skal afsløre sin opskrift, for det skal ingen jo (Noma lægger som bekendt heller ikke deres opskrifter ud til fri afbenyttelse).

Under alle omstændigheder er det endegyldigt slut med at føle sig uværdig til at blive sat i samme hudplejebås som dem, der er 1594,24% billigere.

Hvis du vil have fat i Augustinus Bader, er det bare at klikke ind på Zalando. The Ordinary finder du hos Matas.

@beautyspace på INSTAGRAM

27/11/2022
Hudlæge-afstemt akne-rutine for teenagere
Til den glemsomme, den overopmærksomme og når der er ar
07/12/2022
7 dele-ting, der lyser min december op
Lunt, besparende og beroligende

Kommentarer

 • Julia Venus

  Hurra for dine (afslørende) grundigheder dygtige kvindemenneske!
  Nogle gange tænker jeg om disse mystiske “tilslørede mirakel” skønhedsbrands bliver lidt bitre på dig? …over at du er så grundig i din vidensdeling?

  Under alle omstændigheder – som forbruger er sådanne artikler lige i min kritisk tænkende skønhedsånd. Tak for din indsats. Og hurra for The Ordinary

  23/01/2023
 • Hilde

  Uten særlig relevans til innlegget – før f.eks IPL, microneedling etc. anbefaler flere hudpleier og ikke bruke retinol 14 dager i forkant av behandlingen. Har du noen kommentar til det? Er det virkelig nødvendig med et opphold når huden er godt vant til retinol etter flere års bruk? Hvorfor er det ev. nødvendig med et opphold?

  06/12/2022
 • Berit

  Elsker dine indlæg!
  Til en aften med Tromborg, husker jeg at firmaerne betaler for at blive bedømt til de her shows. Gælder det også Danish Beauty Award?
  Tromborg er jo stærke på ingredienser, men gør aldrig så meget stads ud af sig, hvilket jeg godt kan lide ❤️
  Juleknus

  06/12/2022
 • Vibeke

  Hey jeg er kæmpe fan af Beautyspace – tak for dette univers.

  Jeg hsr brugt The Ordinary on/off siden jeg læste om det ved Beautyspace Og jeg er glad for at bruge det.
  Det jeg dog har oplevet er, at salgspersonalet ofte er meget dårligt informeret om produkterne, og derfor vil de hellere sælge noget andet.

  Det synes jeg er meget ærgerligt. Jeg ville ønske at sælgerne var bedre klædt på til The Ordinary, så de kan inspirere til brugen af produkterne.
  Men jeg ved ikke om det er en del af den bevidste strategi. At produkteterne kan holdes så billige, netop også pga. fravalgt oplæring af salgspersonalet???

  05/12/2022
 • Jeanette

  Efterhånden har din ( og Lises og pudderdåserne blog) fået klædt mig godt på til at læse en INCR og til at modstå de malende beskrivelser, som ville jeg ende i ” Disney land for voksne ” med en 17 åriges hud, hvis blot jeg brugte det der sælges.
  MEN min on going diskussion med mig selv er mere hvad jeg vælger på ingrediens niveau samlet i hvor mange produkter: Feks brugte jeg en lækker serum til 6- 700 kr, som jeg husker det m ceramider,  peptider, forskelligt fugt, gode olier og niacinamid. Den føltes rar på huden( plus en creme) , således at forstå at det føltes tilpas m fugt og fedt da den kom på plus senere op ad dagen .
  Andre gange bruger jeg fx at peptide serum fra the ordinary , niacinamid 10% & hyaluron i et produkt fra the inkey list og til slut creme fra jorgobe bl.a m lakrids og glycerin plus evt oliedr (plus spf)  Det føles også godt til min hud.
  Så hvad er bedst  – et enkelt serum m masser af gode ting i, men vel i små konc når der skal være plads til så meget i et enkelt produkt? Eller der hvor flere kombineres – men her tænker jeg også at der er mange ekstra hjælpe stoffer med ( ikke at jeg tror de skader) men mange ekstra ting feks emulgerende, konserverede og er det godt for huden. ( risiko for allergi el andet) Og kan huden få gavn af alt dette?

  05/12/2022
 • Carla

  Tak! Må jeg spørge med dr. Sturm’s gave Rich cream, som har ingredienser:
  aqua/water/eau, octyldodecanol, urea, glycerin, butyrospermum parkii (shea) butter, decyl oleate, zea mays (corn) germ oil, C12-15 alkyl benzoate, cetearyl alcohol, hydrogenated vegetable glycerides, vitis vinifera (grape) seed oil, lactobacillus/portulaca oleracea ferment extract, persea gratissima (avocado) oil, sorbitol, propanediol, potassium cetyl phosphate, tocopheryl acetate, dimethicone, phytosterols, panthenol, olea europaea (olive) fruit oil, leuconostoc/radish root ferment filtrate, baicalin, phenoxyethanol, hydrogenated palm glycerides, carbomer, xanthan gum, ethylhexylglycerin, potassium sorbate, alcohol, caprylic/capric triglyceride, ascorbyl palmitate, pantolactone, citric acid, ascorbic acid.

  05/12/2022
 • Anette

  Jeg har mødt et par af dem der køber La Mer. De passede ind i Audi/Hus på Nordsjællands Nordkyst/indkomst-segment … I den der klasse handler det ikke om ingredienser, det handler om at skille sig ud. Om at føles sig særlig.

  MC Einar synger “Mens vi andre fattigrøve kan gå i Dalle-Valle, der er damerne så flinke at de smiler pænt til alle”

  … Men også de tider er forbi. Og det er vist også meget godt!

  Jeg kan dog undre mig over, at nogle vil betale produkter med den literpris som der findes i de der luftlag. Men igen – det er ikke prisen. Det er beliggenheden, som de dyre ejendomme bliver solgt på. Ditto cremerne.

  Og hvor er det forfriskende med det eksempel du kommer med i eksemplet med The Ordinary og Augustins Bader.
  Direktørfruer går jo altså også i Netto og vi ser jo alle sammen dumme ud, når vi spiser en banan. Sådan har jeg altid tænkt 😉

  05/12/2022
 • Dorthe Højer

  Tak for dit klarsyn

  05/12/2022
 • Isabel

  Tak for et fantastisk og informativt opslag. Jeg elsker i øvrigt at du ikke gør nogen forkert uanset om man er til dyrt, billigt eller begge dele. Så sobert

  05/12/2022
 • Gitte+Salling

  Godt brølt løvinde❤️

  05/12/2022
 • Anna Charlotte Møsting Krag

  Tak Anette
  For endelig at tage den snak op!
  God mandag
  /Anna

  05/12/2022
 • Ingelise Rasmussen

  Hov, hov Anette, Skoda bygger skam luksusbiler i dag ellers kan jeg følge dig 100 i resten af dit indspark

  05/12/2022
 • Sanne

  Ja, det føles SÅ meget bedre at køre i Skoda, fordi man ved at man får det samme, bare til en ufatteligt billigere pris. Så kan man undvære ringene, så anbefales en Skoda. Tak for et superseriøst, som altid, indlæg. Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  05/12/2022
 • amaja

  jeg må altså bare sige at jeg har prøvet mange produkter for sart hud og ingen beroliger og hjælper min hud som sisley sådan er det bare

  05/12/2022
  • Julie G

   Helt samme erfaring her; Sisley er det bedste for tør, sart hud (desværre i forhold til prisen).

   05/12/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.