Gak eller tak? Seks TikTok fænomener

Måske har du prøvet at nålerulle dine læber eller lagt huden i hudplejeblød, når du rejser med fly?

Sammen med min TikTok partner in crime Andreas Schwarz blev der på Go’ Morgen Danmark dømt gak eller tak til nogle af fænomenerne herunder. To af dem er værdifulde og lige til hudplejehåndbogen:

Såkaldt Lip Microneedling – hvor man kører en nålerulle hen over sine læber i håbet om at gøre dem fyldigere.

Andreas er skeptisk, fordi han tvivler på, at metoden kan overføres fra hud til læber. Og hurra for den skepsis. For huden er tyndere (ingen vil heller rulle deres øjenlåg, går jeg ud fra). Læberne har ikke sved- og talgkirtler – så ingen fedtproduktion (de er ganske enkelt mindre beskyttede). Fremfor de fyldigere læber, der ofte loves, vil man nærmere få hævede læber med risiko for infektion. I stedet er det en virkelig god idé at fugt- og fedtforsegle og beskytte sine læber.

Airline skincare – som handler om, hvordan man efter alle kunstens regler plejer sin hud i luften

Andreas har ingen mening om fænomenet, fordi han overvejende arbejdsmæssigt flyver til Aalborg og Stockholm. At bruge en flyvetur (længere end til Aalborg) på at lægge ansigtet i hudplejende blød, må først og fremmest handle om, at nogen keder sig eller gerne vil vise, at de flyver på business (for det er sjovt nok altid fra business class, de film laves). Luften er selvfølgelig betydelig mere tør, så ja, ty til mere creme og mindre pudder. Og drik vand.

Face Ice bath – det handler om at kuldepåvirke og opstramme (?!) ansigtshuden

Andreas bruger ikke ansigts-isbade, men er fan af kolde iskugler som dem her (du kan også bare bruge teskeer). Det oversælgende aspekt bliver irriterende for mig. For nej, ingen får opstramning eller mindre porer af at stikke hovedet ned i en balje isterningevand. Men kulde kan jo noget andet, nemlig reducere inflammation og hævelser og øge blodgennemstrømning (hej mere glød). Og det er jo egentlig fine fordele.

Skinimalism går ud på at blive hudplejeminimalist.

Der er tale om en reaktion på K-beauty og de både 10 og 12 steps-rutiner vi har dyrket som en anden nationalsport. Nu støder vi på hudpleje-faste, såkaldt skip care og skinimalism, altså  tre sider af samme sag. Det handler om en kort-og-godt tilgang og om en snusfornuftig overkommelig rutine med fokus på rens, fugt og beskyttelse.

Skin flooding – altså oversvømmelse, som kan lyde modsat

Et bedre ord er nok i virkeligheden fugtsandwich, altså at man forstår at lagre sine hudplejeprodukter i den rigtige rækkefølge for at holde maksimalt på fugten. Det mest vandede først, fx toner, så serum, så creme, der forsegler. Det giver mening, for det er præcis sådan, man bedst holder huden fugtmæt. Ordet ”flooding” kan forstås som, at det også er muligt at lagre to forskellige sera.

Skin barrier protection – som er at beskytte sin yderste skræl

Andreas har især bemærket, hvordan personer på TikTok bliver yngre og yngre, når der bliver brugt ret kradse ingredienser. Så det her er et klogt fokus, som (heldigvis) nyder mere end tre milliarder visninger på Tiktok. Hudbarrieren kan man styrke ved at prioritere ingredienser som bl.a. ceramider, fedtsyrer og lecithin. At please sin barriere er et sikkerhedsnet, de fleste af os har brug for, fordi en kompromitteret barriere sjældent giver andet end bøvl.

@beautyspace på INSTAGRAM

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

21/11/2023
Makkerparret alle med udbrud bør ha’
Kombinationen der holder udbrud fra døren
27/11/2023
Plastikkirurg dømte dårligt løft, men god hals
Der er et lavpraktisk tretins-trick til halsen

Kommentarer

 • Janne Kastrup

  Anbefaler du ikke mist mere? Jeg synes du er holdt op med at nævne det….
  Solskinshilsen fra Janne

  25/11/2023
 • Julia Venus

  Jeg har lige forkælet mit ansigt med kaffe-isterninger 🤎❄️
  Jeg fryser ind i mellem overskudskaffe ned i isterningeposer eller bakker. Og så stryger jeg et par stykker over ansigtet når jeg har brug for en ekstra morgenfrisk kaffe😄

  Bruger også almindelige isterninger. Men sjovere og mere velduftende med kaffe. Kaffeisterningerne er også gode i Bailey. Eller iskaffe;-)

  24/11/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.