fbpx

Gender free…øh hvad for noget?

Women's And Men's Toilets Sign, Black On White

I Los Angeles går du bare ind i en duftafdeling. Ikke noget med at svinge til højre, hvis du er kvinde. Eller venstre, hvis du er mand. Tidligere var det lettere at genkende de (åbenbart) feminine parfumer med deres typiske duft af fuldfede roser, nyvaskede skørter og hjemmebag. Modspillet var de herremaskuline flakoner, der efterlod en støvsky af cigar, læder og jord. Nu er der et nyt neutralt duftterritorium, hvor kønnet slet ikke spiller ind. Gender free kaldes tendensen, der åbner op for, at man kan dufte, som man vil. Det handler ikke om, at kønnene skal være ens – bare om, at man skal følge sin næse.

Måske tænker du nye dråber på gamle flasker? Unisex-duftene har nemlig været på hylderne, siden Acqua de Parma lancerede sin første duft, Colonia, i 1916, ligesom Calvin Klein styrede det meste af 90’erne med CKone.

TÆNK SIG ENGANG: Ifølge det videnskabelige tidsskrift Science viser ny forskning, at mennesket formentlig kan skelne op mod en billion (dvs. 1000 milliarder) forskellige dufte. Og ifølge dr. Rachel Herz, som er neuroforsker, psykolog og forfatter til flere bøger om duftes psykologiske betydning, har vores køn intet at gøre med, om vi opfatter en duft som god eller dårlig. Der er altså ikke nogen videnskabelig begrundelse for, at mænd skulle foretrække at dufte af læder, træ og jord, eller kvinder af blomster og frugt.

MINE GENDER FREE FAVORITTER TÆLLER:

 • CK2. Frisk vandagtig duft med wasabi og sandeltræ fra Calvin Klein, 395 kr.
 • SUEDED OUD. Bløde duftdråber (sådan føles det) af ruskind, rosiner, røgelse og jasmin fra Clean Reserve, 850 kr.
 • CEDRO DI TAORMINA. Havfrisk-agtig med basilikum, cedertræ og masser af citrus fra Acqua Di Parma, 590 kr.
 • SUPER CEDAR. Trækrydret letvægtsduft med blomstret musk og roser fra Byredo, ca. 1100 kr.
 • ENDNU HEMMELIG. Zarko kommer den 15. april med en ny moleculeduft, og det eneste der lige nu er at sige er musk og vandmelon…..Så ved du det.

 

06/04/2016
Showtime og det med moden hud. Og Tinder
08/04/2016
Et kys til dig. Og til det her produkt

Kommentarer

 • Rie Dyrnes

  Jeg er vild med Zarko Nr 8, som vist også er til begge. Glæder mig til deres nye duft :O)

  07/04/2016
 • Åh, ja, jeg elskede/elsker stadig CKone! Tror da også jeg skal se nærmere på de andre (unisex-)dufte. Tak for inspiration! God weekend – lige om liiiidt! 🙂

  07/04/2016
 • Tinna

  Har lige investeret i CK2 …og er ret tilfreds, synes det er en lækker frisk duft – skulle have et alternativ til min yndlings som du Anette præsenterede mig for for flere år siden nemlig Code fra Armani – den vil helt sikkert forblive min favorit <3 men elsker også, når nye dufte kan inspirere 😉

  07/04/2016
 • Åh ja, elskede CKone som teenager! Men siden da har jeg beskæftiget mig virkelig lidt med unisex parfumer. Som i slet ikke faktisk… Men det kunne da godt være man skulle prøve at stikke næsen i de nye udgaver.

  07/04/2016
 • amaja

  beklager meget ,jeg bryder mig ikke om mænd der lugter som kvinder

  07/04/2016
 • Barbara Henriksen

  Synes absolut også Mol&B kan være med på den trend – de er iøvrigt nomineret til en pris ved Danisk Beauty Awards ❤️ Jeg er vild med duften og dens lækkerhedsfaktor er i top

  07/04/2016
 • Jette Berg

  Helt enig med Chris – har også fået en fantastisk god behandling hos Mette – med svar på spørgsmål og hurtige tilbagemeldinger uanset tidspunkt (gad vide om hun får sovet…..) Glæder mig til at prøve “rullemarie” ;0)
  Anette, tak fordi du lige fik lavet en aftale til os der ikke var hurtige nok.

  07/04/2016
 • HeLene

  Her sidder jeg lige med mit nye duftlys som kom med ups, hinoki wood, dvs hvid cedertræ… Så hvor er kameraet, Anette? Timely indlæg, igen og igen…

  Spøg til side, jeg elsker unisex eller mandlige dufte og gik med herreparfumer allerede som teen. Er vild med trænoter og jord, så jeg tager dine anbefalinger godt imod og skal ud og prøve nogle af dem asap.
  Med ønsker om en dejlig dag til alle!

  07/04/2016
 • Birgitte Pedersen

  Håber nogen kan hjælpe med et godt råd!
  Hvad gør man ved filtret hår, nærmest dreadlocks nogle steder…hvordan får jeg det redt ud

  07/04/2016
 • Chris

  Off topic, men ….

  NU går jeg s.. all in på det her Environ halløjsa og har efter korrespondance med og super god vejledning af Mette hos mbh kastet mig over både øjengel, creme og fugttilførende olie udover rulle marie ….
  Er ellers stor tilhænger (og måske også lidt afhængig) af Sensai og Decleor, men hey… Man skal vel indimellem være åben over for nye muligheder og Environ får jo gode anmeldelser.

  On topic…
  Har nok aldrig været den store fan af unisex dufte – synes de dufter FOR meget af mand………

  07/04/2016
 • CharlotteK

  Jeg har utroligt svært ved at dufte, hvad de forskellige parfumer dufter af. Altså hvis der er en, der dufter rigtig meget af roser, så kan jeg godt dufte det, men så heller ikke mere. Jeg kan f.eks. ikke beskrive en duft. Jeg ved kun når jeg ikke kan lide en duft, og hvornår jeg godt kan lide en duft. Oftest kan jeg bedst lide mandeparfumer!
  Men mon ikke også der er en til begge køn, som jeg også godt kan lide….

  07/04/2016
 • Pernille Sparsø

  I min pure ungdom, sneg jeg mig til et par dråber af kærestens mors parfume. Den var ‘devine’, men det er desværre aldrig lykkedes mig at opsnuse den siden… Yndlingen nu, og gennem mange år, hedder Molecule 1. Får altid at vide, at den er fantastisk. Desværre kan jeg ikke dufte den på mig selv, men stoler på mine medmenneskers dømmekraft 😉 Mit job fordrer en duftmæssig afdæmpethed, og her er føromtalte duftnote et diskret valg.
  Det værste ved parfume? Tunge, stærke, og larmende parfumer i offentlige rum; ex.teater, biografer, stormagasiners parfumeafdelinger etc..
  Den bedste parfume? Naturens egne dufte og duften af mit lille barnebarn 🙂
  God dag Anette!

  07/04/2016
 • Jeg har stadig CK2 til gode, og Sueded Oud og den nye molekyle duft lyder også spændende, men nu er jeg jo generelt gammeldags, så “fuldfede roser, nyvaskede skørter og hjemmebag” er lige mig. Men med en samling på lidt over 1.000 parfumeflasker er jeg bestemt åben. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  07/04/2016
 • Unisex parfumen går meget længere tilbage. Den ældste, der stadig er i produktion, er Farina Original. Den er blevet produceret i Køln siden 1709 og brugt af alverdens kongelige og kendte gennem årene. I dag er det 8. generation der driver virksomheden.
  Det er i øvrigt en af mine favorit dufte.

  07/04/2016