Gravid & ammende? Her er mine anbefalinger

Her er, hvad jeg anbefaler – på produktniveau – til dig, som er gravid eller ammende:

OPFRISKNING + FUGT: Tromborgs mist bliver ofte kaldt Roll Royce-udgaven, fordi den, udover fugtmættende indhold og beskyttende mos, også indeholder opgraderende peptider. Samtidig er den umanerlig behagelig at miste i ansigtet – og decideret smuk at se på. Et fint budgetalternativ vil være Evolves Moisture Mist.

REPARATIONSPARAT FUGTFORSEGLING: EGF-cremen – den nye fra Bioeffect – hvor det kollagenboostende EGF-protein er håndteret på en måde, hvor  det fungerer i selskab med forseglende sheasmør, så fornemmelsen på huden bliver som et magnetisk match. Ikke dog for dig, der har fedtet hud. Et alternativ både prismæssigt og hvis du ikke har så meget at skulle reparere på, så er jeg stor fan af Purely Professionals dagcreme med SPF15.

AHHH-BLØDESTE KROPSHUD: Rudolph Cares økofine kropsolie, og jeg har nævnt det før:  Udover et godt miks af olier, så indeholder acai såkaldt ferula, som er den antioxidant, der kan forstærke andre antioxidanter på måden, hvor 2 + 2 = 5. Olien fordelt på let fugtet hud giver præcis det glow, som er mejslet ind i Rudolph Cares DNA

SOS: Hero er navnet på Karmamejus serum/essence-agtige tynde SOS-hjælper, der kan lægge låg på de irriterende udsving, vejrskift kan give for hud og hårbund – skal på under alt andet.

HURTIGT FÆRDIG, MEN FUGTMÆTTET SÅ DET BASKER: For fugtmætning vil jeg vælge Evolves solide, snusfornuftige og behagelige øko-ansigtsserum med antioxidanter, aloe vera og hyaluronsyre. Derefter forsegling, beskyttelse og en anelse farveglød med Karmamejus virkelig gode BB-cream, som tidligere har fået ordene med her på Beautyspace. Hvis din hud er til den tørre side, så tilsæt en jojobaoliedråbe i din afsluttende creme.

På billedet ser du også Nuoris Vital Repair Serum, hvis du vil steppe lidt op i forhold til et serum med en lidt fyldigere konsistens. Indeholder bl.a. hudidentisk squalane og dulmende lakridsrod udover fugtmætning fra glycerin og hyaluronsyre.

MINUSLISTEN: Mange spørger forståeligt nok, hvad de skal undgå, og her vil jeg henvise til min tidligere minusliste her, hvor bl.a. salicylsyre indgår. Hvis du er glad for sidstnævnte og døjer med udbrud/aknelignende bøvl, så vil jeg varmt anbefale The Ordinarys niacinamide 10% + Zinc 1% som første lag på huden.

HVAD MED PARFUME? Parfumestoffer, inkl. dem i æteriske olier er et holdningsspørgsmål. Man kan sagtens have en grund til at ville vige udenom dem på sin hud – klart nok skal babyhud ikke smøres med noget parfumeret. Men du kan altså ikke overføre parfumestoffer til et ufødt barn eller via modermælk.

@beautyspace på INSTAGRAM

SERIØST BEDRE HUD? Få universet serveret her.

Foto Jens Peter Engedal

10/11/2021
Helt ærligt, hvad er mewing?
Og kan mewing gøre noget ved kæbelinjer i frit fald?
15/11/2021
5 grunde til mørke rande under øjnene … og løsningen
De 3 af dem kan du gøre noget ved

Kommentarer

 • Maj

  Hej Anette.
  Tusind tak for dit indlæg!
  Jeg har desværre fået ret slem hud her under min graviditet med meget uren hud (både bumser og små knopper). Kender du et produkt, som kan hjælpe på det og som er gravidvenligt? Det går mig meget på, at jeg ser sådan her ud. Jeg håber, at du kan hjælpe. Mange hilsner Maj

  13/11/2021
 • Maj

  Hej Anette

  Tusind tak for dit indlæg!
  Jeg døjer en del med uren hud her under graviditeten, men er meget i tvivl om hvad jeg kan bruge for at gøre det bedre. Har du et godt råd?
  Jeg har købt din ansigtscreme, men kan forstå, at jeg ikke skal bruge den under graviditeten, så det stopper jeg med.
  Kh Maj

  12/11/2021
 • Ditte M

  Hej Anette,
  Jeg har købt Tromborgs mist og jeg slå ud af små bumselignende knopper… det undre mig, der er jo ikke noget krads i den ???
  Mvh Ditte

  12/11/2021
 • Mette b

  Anette hvilken natcreme ville du anbefale gravide/ammende hvis ansigtscremen ikke kan bruges. Er kæmpe fan af din creme, så er lidt på bar bund med, hvilken natcreme som kan være en god udbytter til din creme til aften brug imens man er gravid ?
  Pft

  12/11/2021
 • Signe

  Jaaaaa endelig! Tak for indlæg til gravide og ammende!

  12/11/2021
 • Pia

  Hvad med “ansigtscremen”, da A-vitamin er stærkt teratogent (=fosterskadende).
  Jeg er netop begyndt at bruge den, men overvejer samtidig graviditet.

  12/11/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.