fbpx

Her får du den bedste salicylsyre


Som en gammeldags flaskerenser, er anti-inflammatoriske peelende salicylsyre noget af det eneste, der kan trænge ned i pore og trække i arbejdstøjet. Og det er fordi, den er fedtopløselig. Alt fra INCIdecoder til hudlæge Leslie Baumann og indholdsnørd Paula Begoun kalder salicylsyre for en superstar. Er også en fast del af Hudplejepyramide-holdet, fordi den både løsner skidt i propfyldte porer, hjælper på mild akne og pigmentpletter. Sagt med andre ord: svær at undvære. Paula’s Choice laver den absolut bedste til prisen (nemlig med en helt stram indholdsliste overvejende med salicylsyre og beskyttende grøn te), men også flere øko- og biodynamiske brands er glade for ingrediensen.

Oplagt til dig med forstørrede porer, tendens til let akne, pigmentpletter, linjer eller hud, der trænger til mere glød. Har du meget sart hud, så kan det være  irriterende at bruge frugtsyrer. Her er salicylsyre en antiinflammatorisk kusine, hvilket dog ikke betyder, at alle med sart hud automatisk råber hurra. Så gå altid forsigtigt frem. Kombinerer du med eksempelvis EGF eller A-vitamin, så lad altid syren komme på først, da den virker som en døråbner.

DU SKAL VIDE, at når noget virker, kan der også være grund til at holde et ekstra øje. Eksempelvis har toxiolog Ewa Daniél tidligere sagt sådan her til mig – i forbindelse med en dialog om mulige, hormonforstyrrende stoffer: “Vi ved, at salicylsyre er effektiv, fordi hudgennemtrængeligheden er så god”. Der er en aktuel vurdering her.

@beautyspace på Instagram, hvor vi fortsætter blind-testen af solprodukter OG der kommer lidt kig på maj måneds Book’n Beautybox.

Kilder: Der er utallige kildehenvisninger på salicylsyre i forhold til den videnskabelige opbakning. Her er blot et par enkelte: Clinical, Cosmetic & Investigational Dermatology, nov 2010, side 135-142, Clinical, Cosmetic & Investigational Dermatology, aug 2015, side 455-461, Seminars in Cutaneous Medicine & Surgery, sept 2008, side 170-176.

29/04/2021
Hudlægens bord
Når sved bliver invaliderende
04/05/2021
Et plaster ovenpå i dag
Plus: Undgå den typiske SPF-fejl

Kommentarer

 • Frederikke
  REPLY

  Hej Anette.
  Jeg synes, at jeg får enormt mange bumser og nye udbrud hver dag, når jeg bruger salicylsyre. Er det normalt eller tror du, at det skyldes, at min hud ikke kan tåle så skrappe sager? Eller handler det blot om tilvænning?

  Mvh. Frederikke

  05/05/2021
 • Birgitte
  REPLY

  Hej igen Annette,
  Jo det er nemlig de der gel pads var hd system som er engangs. Jeg er altså stadigvæk i tvivl om hvornår det er optimalt at bruge dem. Når varigheden er begrænset og jeg skal ud om aftenen og derfor gerne vil have effekten der. Hvornår bruger jeg dem så ift hudpleje rutine – før creme men efter serum? Tak for gode råd.
  Mvh Birgitte

  05/05/2021
 • Henrik
  REPLY

  Paulas choice kan nu fås i magasin

  04/05/2021
 • Fru Jakobsen
  REPLY

  Kære Anette, jeg kan se, at svar til mig desværre mangler. Har du mulighed for at svare, da jeg meget gerne vil høre din mening.
  Bh. Fru Jakobsen

  04/05/2021
 • Tine
  REPLY

  Er der nogen risiko i forbindelse med graviditet ift. de hormonforstyrrende stoffer? Er nemlig rigtig glad for Paula’s choise.

  04/05/2021
 • Birgitte
  REPLY

  Hej, et spm til øjenmaske fra HDSYSTEM som netop er kommet ind af døren. Brugen du den oven på makeup, som det sidste inden du tager afsted? På billedet er de placeret ret langt væk fra øjet synes jeg.
  På forhånd tak
  Mvh Birgitte

  04/05/2021
 • Charlotte
  REPLY

  Jeg mener selvfølgelig din ansigtscreme❤️

  03/05/2021
 • Charlotte
  REPLY

  Hej Anette. Jeg er meget i tvivl om jeg kan tåle mere peeling efter min fenol peeling for to år siden. Jeg tåler fint Evole liquid radiance glycolic toner, jeg har også prøvet den fra ren den er så ikke så god til mig den gør mig rød specialt rundt om munden og på hagen hvor jeg fik dybere peeling.
  Jeg har også en lille ubrugt flaske BHA fra Paulas Choice fra en af dine boxe måske skal jeg kun bruge den på næsen hvor jeg har nogle store porre? Jeg har foræret min pha maske fra Karmameju væk da Lise anbefalede mig ikke at bruge det, for som hun skrev du har fået peeling nok efter fenol. Jeg tålte den fint.
  Men nu ser jeg alle de lækre produkter her og har gjort op med mig selv at jeg køber boxen så nu må jeg se hvad du anbefaler mig, om jeg skal forære peelingerne til min mand. Ps.Wow jeg er VILD med ansigtscremen ❤️
  Kh Charlotte

  03/05/2021
 • Helle
  REPLY

  Det er lidt spøjst med de syrer. Jeg hoppede tidligere med på DET HELE. Alpha H’s liquid Gold – som blev rost til skyerne, REN’s ready steady glow, SkinCeuticals glycolic og endda også P&M glycolic. Men min hud opfører sig bare som den gnavne gamle dame som den er – vågner op ligeså uimponeret og kedelig som den gik i seng. Men salicylsyren kan altså noget. Ikke at jeg heller her, vågner op med glød af drømmende dimensioner. Men porerne skjuler sig lidt, de små tilstoppede ujævnheder smutter lidt hurtigt videre. På trods af, at jeg ligger til den tørre side, og aldrig ville have troet at jeg var målgruppen, så er jeg fan. Og specielt af denne fra PC 🙂

  03/05/2021
 • Malene-Cecilie
  REPLY

  Kære Anette, kan man bruge den under EGF serum? Hvis ja hvor længe skal der gå, inden EGF lander på huden? Har altid troet at EGF skal på først. Er i øvrigt enig i, at dette er den bedste sslicylsyre. Den er super lækker, men jeg har med vilje aldrig kombineret med EGF, da den føles olieret.

  03/05/2021
 • Trine
  REPLY

  Kære Anette
  Hvad er din mening om Pudderdåsernes t-zone peeling i denne forbindelse?
  Vh. Trine

  03/05/2021
 • Jeanette
  REPLY

  Jeg bruger EGF-serum og din a-vitamin om aftenen. Ifht at der er olier i PC salisylsyre, er det så en god ide at bruge den under egf, som jeg er mest glad for at arbejde alene?
  Venligst
  Jeanette

  03/05/2021
   • Jeanette Thulstrup
    REPLY

    Aftenrutinen fungerer supergodt. Jeg kan godt se i indholdslisten, at der ikke figurerer olier. Måske er det botylene, der giver indtryk af den lidt olierede følelse, som jeg kan se i tråden, at jeg ikke er ene om at have ifht PC.
    Men nu ryger den med god samvittighed under egf.

    04/05/2021
 • Nanna
  REPLY

  Hej Annette.
  Jeg har læst nogle artikler om at salicylsyre er hormonforstyrrende og jeg har derfor valgt ikke at have det i min hudplejerutine længere. Jeg var dog glad for det, da jeg døjer med forstørrede porer og pigmentpletter. Er der nogle alternativer som du kan anbefale, hvis man gerne vil undgå salicylsyre?
  Vh Nanna

  03/05/2021
 • Helen vex
  REPLY

  Hej Anette.
  Skal jeg bruge den både morgen og aften?
  Vil den holde pigmentpletterne lidt på afstand, hvis jeg bruger den i sommerhalvåret, kombineret med en god solcreme?

  03/05/2021
 • Camilla
  REPLY

  Hej Anette,
  Jeg synes at Pudderdåsernes T-zone peeling (2%salicylsyre) er super god. Jeg kan ihvertfald se tydeligt forskel på min hud efter at jeg er begyndt at bruge den:)
  Tak for en uundværlig blog:)
  Vh Camilla

  03/05/2021
 • lene mariegaard
  REPLY

  Hej Anette
  Tænker at denne skal på om aftenen – før A-Vit? (Skal den ikke skylles af igen?) Jeg plejer også at bruge P&M fugtserum om aftenen – bliver det så for meget med det hele?

  Kh Lene

  03/05/2021
 • Jeanette
  REPLY

  Jeg har brugte denne BHA fra Paulas choice og forsøgt at tro at den var god til mig for det er jo PC. Når jeg bruger din A Vitamin creme er alt godt. Når jeg bruger denne BHA under bliver min hud sådan lidt underlig med små bitte  udbrud som så forsvinder hvis jeg bruger din A Vitamin creme alene. Jeg har store porer og vil så gerne bruge BHA men jeg har prøvet flere og det dur ikke. Jeg har før brugt Jurlique Daily Exfoliating cream og den var dejlig mild og gav ligesom lidt fugt, men det er jo kun mælkesyre…er det nok hvis man som jeg gerne vil arbejde på pigmentpletter og store porer? Jeg har også overvejet glycolsyre eller PHA,  om vil det være bedre og mildt til pigmentpletter, men hvad så med porerne? Hvad er det Azelainsyre kan?  Kan den være min multitaskende redning til det hele? Undskyld det blev langt. Jeg er mildest talt lidt syreforvirret hvad angår min egen hud – for jeg læser jo ivrigt med på bloggen og har læst dine bøger,  men lige det med både, at vælge en god syrer, og finde balancen med syrer, det bøvler jeg med.  Jeg håber at du har tid til at svare.
  Kh Jeanette

  03/05/2021
 • Karina
  REPLY

  Jeg har også hørt den er lidt «fedted» idet, så jeg bruger den anden Bha som PC har, som er i en lysblå flaske. Er rigtig glad for den!

  03/05/2021
 • Mette Sloth Eriksen
  REPLY

  Jeg er svært glad for den, den kom i en af pakkerne, og den er virkelig god. Det er korrekt den laver en lille form for hinde, men ikke noget der generer mig 🙂

  03/05/2021
 • Fru Jakobsen
  REPLY

  Kære Anette,
  Salicylsyre har jeg det desværre stramt med. Min sarte hud bliver voldsomt irriteret.
  Environs Revival Masque kan den være et alternativ, hvis man ikke tåler salicylsyre?
  Og nu hvor jeg vil i gang med Bioeffect serum, hvordan kombinerer jeg så bedst den med Environs C-Quence Serum 3, hvis jeg vil have A-vitamin om natten. Kan de to serum arbejde sammen?
  Bedste hilsner
  Fru Jakobsen

  03/05/2021
 • Mathilde
  REPLY

  Jeg elsker PC’s salicylsyre i alle andre udgaver end den på billedet – synes den er alt for olieret/fedtet 🙂

  03/05/2021
   • Hanna
    REPLY

    Helt enig med @Mathilde – den efterlader en fedte hinde på huden. Har dog hørt at den fra Resist linjen skulle være mindre fedtet, så den vil jeg prøve næste gang 🙂

    03/05/2021
    • Marianne Rasmussen
     REPLY

     Du har ret. Resist 2% BHA er virkelig god. Den har jeg brugt i nogle år, og den føles bare som vand, men virker godt.

     03/05/2021
    • Rikke
     REPLY

     Enig med Mathilde og Hanna. Den (PC produktet, som er på billedet øverst) efterlader en slags hinde på huden, som virker lidt olieret.

     03/05/2021
   • Mathilde
    REPLY

    Nix, det er den på billedet, jeg mener – den der var med i din box for noget tid siden 🙂 Den er tynd ja, men efterlader en fedtet hinde, som de andre også skriver. Når jeg bruger en anden salicylsyre fra PC (Clear Regular Strengh) sker det ikke – tværtimod er jeg super glad for den.

    03/05/2021
  • Maria
   REPLY

   På PCs hjemmeside står der under faq for produktet, at hvis den føles fedtet/klistret, så bruger man sandsynligvis for meget af produktet:
   https://www.paulaschoice.dk/da/skin-perfecting-bha-liquid-exfoliant-m2010.html?dwvar_m2010_size=fullsize&cgid=exfoliants

   06/05/2021
 • Luise Hansen
  REPLY

  Hvordan med den fra Pestle & mortar ? Er den okay at bruge ? 🙂

  03/05/2021
   • Anna
    REPLY

    Der er faktisk en smule BHA i P&M i form af Salix Alba (Willow) Bark Extract

    03/05/2021
 • Janne
  REPLY

  Ja, den er lækker! Men er helt afhængig af REN AHA Tonic. Gør de 2 noget af det samme? Fast inventar siden den fulgte med Box´en for mange flasker siden… og så med trykpumpe 🙂

  03/05/2021
 • Laila Andersen
  REPLY

  Jeg er ikke vild med lige Paula’s Choice-udgaven af syre til ansigtet. Måske er jeg bare til de mildere udgaver; jeg elsker Evolves Liquid Radiance Glycolic Toner (selvom låget konsekvent skruer sig halvt af) og The Ordinary’s Lactid Acid 5% + HA… Og sikkert mange andre. Jeg forsøgte mig med PC i 6 uger, sammen med din A-vitamincreme (som jeg elsker), men det blev aldrig godt…

  03/05/2021
 • Elisabet
  REPLY

  Hej Anette
  Er der ikke noget med at det er bedst at bruge den i vinter halvåret, syntes du har nævnt det tidligere.
  Kh Elisabet

  03/05/2021
 • Helene
  REPLY

  Kære Anette. Kunne godt tænke mig at høre om din oplevelse af to forskellige hyaluronserums. Jorgobé Hyaluronic Serum (30 mL, 250kr) og Pestle & Mortar PURE HYALURONIC SERUM (30 mL, 325 kr). Kan se at du har førstnævnte i din beautybox og tidligere har talt varmt om sidstnævnte. Man er vel altid på udkig efter beauty på budget, og vil høre, om prisen afspejler det – i din opsigt – bedste produkt?

  Jeg har selv været igang med P&M i en uges tid.

  Kh Helene.

  03/05/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *