Hudlæge advarer: Halshuden er bagud på point

Jeg har flere gang vendt halsen, altså halshuden, med hudlæge og professor Christian Grønhøj. Dels fordi jeg altid har været så optaget af den på grund af et brandar, jeg har haft på halsen, siden jeg var to. Dels fordi det er så tydeligt, at mange lykkes med at give den gas med ansigtet, for så at stå tilbage med en halvvissen hals.

Grunden til, at halsen er så svær at bevare spændstig, er, at den er bagud på point fra start, fordi fedtindholdet i huden er lavere. Det forklarer Grønhøj og kaster mere brænde på: ”Blodgennemstrømningen er også lavere i forhold til ansigtet, og det betyder, at der er mindre glød i huden. ”

Så hvad kan man gøre? Det er ret simpelt. Først og fremmest skal man huske den – altså undlade at stoppe med at smøre på ved hagen. Derudover:

 • En nålerulle vil sandsynligvis kunne forbedre strukturen. Husk bare, og det er vigtigt, at få professionel vejledning.
 • Peelende frugtsyrer vil forfine hudoverfladen – og nogle syrer vil også kunne øge fugtniveauet længere nede i huden.
 • Hudpleje med A-vitamin vil øge mængden af kollagen – ikke voldsomt, men noget der ligner mellem 8 og 18%, ligesom niacinamid (B3-vitamin) vil gøre halsen godt, fordi vitaminet er i stand til at øge hudens fedtsyreniveau og dermed udglatte en smule.
 • God fugtmætning, nærende forsegling og beskyttelse med SPF svarer til at huske tandbørstning. Med nærende forsegling mener jeg en ekstra fed creme, fordi netop fedtindholdet i huden på halsen er lavere end i ansigtet.

For de fleste er der jo bare tale om en rutine, der fuldstændig svarer til den for ansigtet. Bare med den forskel, at halshuden kan klare lidt mere fedtstof. Et andet eksempel kan være frugtsyrer, hvor jeg eksempelvis undgår dem til mine sarte kinder, men husker dem på halsen. Jeg lægger et godt hals-hold på Instagram med et par produkteksempler. Baseret på ingredienser.

HVIS DET NU IKKE ER NOK? Ja, så er der jo halsøvelsen med dagligt at få tungespidsen til at ramme næsetippen – en otte-ti gange.

STADIG IKKE NOK? Ja, så har jeg testet en opstrammende metode. Og ikke kun på mig selv. Den tager vi i morgen.

@beautyspace på Instagram

17/01/2020
Stella, åh Stella
Naugthy Alchemist er i byen
21/01/2020
Jeg har prøvet en Pico-laser
Her er, hvad der skete

Kommentarer

 • Emilie

  Kære Anette,
  Egentlig har jeg implementeret alle ovenstående ting. Mht halsen – fraset nålerulle. Hvilken kan du anbefale til halsen? Hvor mange mm? Og kan den samme bruges til ansigtet, eller skal jeg bruge to forskellige længder?
  På forhånd tusind tak for svar ❤️

  29/01/2020
 • Tine

  Hej Anette
  Kan du anbefale Nuface til forebygning eller kun behandling af rynker?
  Jeg er 27 og synes mine øjne synes tungere.
  Overvejer at investere i en Nuface mini

  25/01/2020
 • Karina.heinemeier@seb.dk

  Nu spørger jeg sikkert rigtig dumt men jeg kan ikke finde produkterne til halsen nogle steder ?

  24/01/2020
 • Bjørg

  Hej jeg følger med i dine nyhedsmail mm og syntes du er en sådan klog kvinde ☺️
  Jeg er 42 år og er blevet opereret på min hals. Jeg har tidligere dannet grimme ar. De er heldigvis ikke synelige. Det er dette. Ville høre om du kan anbefalde en creme ?
  På forhånd tak
  Hilsen Bjørg

  24/01/2020
 • Jette B

  Bruger de samme produkter på halsen og ansigtet. Det skal måske ændres.
  Min hud er så tør, den skaller og er irriteret. Jeg har aldrig oplevet det før. Derfor har jeg fået en ansigtsbehandling hos min kosmetolog, der bruger PH Formula. Der skal ro på. Jeg har måske brugt for mange produkter, men der er også noget stress. jeg har købt E. X. F. O Cleanser, C. R. Recovery serum og SOS rescue creme. Bestilt en opfølgende behandling om 4 uger. Jeg fortsætter med BP Super 3 om natten. Håber på ro på huden.

  21/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Bente, man kan sagtens være ekstra sart på halshuden, ligesom man kan være det andre steder. Jeg ville tænke ren barrierepleje og bygge langsomt op med a-vitamin.

  @ Amaja, ja…vi ridder på forskellige heste, når det gælder genetik.

  @ Henriette J, lyder som en plan!

  @ Catharina, jeg synes jo, at der er en del mærker (Purely Professionel, Karmameju, Amazing Space, osv.), som både er virksomme og indeholder gode ting. Så det er mere et spm. om din holdning. Hvad det er, du gerne vil skåne din datter for. Udover retinol og syrer, er det måske også parfume. Prøv at holde øje med det nye Woods, der kommer herhjemme om en lille uge.

  @ Tracey, hvis du har begyndende rosacea, så er det hudlægen, du skal fat på. Når det gælder linjer, så er kombinationen af A-vitamin og niacinamid virkelig fin. Husk god barrierebeskyttelse i forhold til tørheden.

  @ Anni, REN er sååå fint og gennemtænkt et mærke. Hvis man vil undfå fx parfumer i forhold til et barn, så er det værd at vide at æteriske olier jo også er duftstof.

  Stor hilsen Anette

  21/01/2020
 • Tracey

  Er A-vitamin og niacinamid vejen frem, hvis man har tendens til fine linjer, tør hud og rødme/rosacia?

  Fx disse fra The Ordinary:
  -Granactive Retinoid 5% in Squalane
  – Niacinamide 10% + Zinc 1%

  Eller har du andre gode forslag i denne eller en lidt højre prisklasse?

  20/01/2020
 • Anni

  Catharina: Hvad med mærket “REN”?

  20/01/2020
 • Tracey

  Er A-vitamin og niacinamid vejen frem, hvis man har tendens til tør hud, begyndende fint linjer i panden og tendens til rødme/rosacia?

  Fx disse fra The Ordinary:
  -Granactive Retinoid 5% in Squalane
  – Niacinamide 10% + Zinc 1%

  Eller har du andre gode forslag i denne eller en lidt højre prisklasse?

  20/01/2020
 • Catharina

  Hej! Lige siden min datter blev født for snart 1,5 år siden har jeg tænkt meget over hvad jeg burde tænke over i forhold til min skincare. Jeg er skincare-nørd, så jeg bruger alle mulige mærker og ingredienser. Men så kan jeg få lidt dårlig samvittighed over hvad jeg putter på min hud i forhold til at der skal være krammevenligt for min datter. Jeg holder mig fra retinol og stærke syrer om natten, hvor vi sover tæt sammen, men jeg kunne egentlig godt tænke mig at hoppe på noget clean beauty, hvor jeg ikke skal behøve være urolig over parfume og hormonforvirrende stoffer, men jeg vil helst have noget der er virksomt alligevel. Er det noget du ved noget om? Stort knus

  20/01/2020
 • HenrietteJ

  Hvor har du ret!
  Har først for nyligt “opdaget” min hals/begyndende kalkunhage. Primært fordi jeg opdagede den begyndte at hænge og ser rynket ud. Oh skræk!! Så dit indlæg er yderst relevant for mig.
  Fra nu af får den samme tur som ansigtet:)

  20/01/2020
 • amaja

  hvor har du ret ,men samtidig møder jeg også gamle kvinder hvis hals er ligeså fast som da de var unge ,glæder mig til i morgen .

  20/01/2020
 • Bente

  Ja, det er noget tis jeg ved det godt. Men hver gang jeg fører mine produkter ned over hagen og ud på halsen får jeg kløende røde knopper på huden/overgangen mellem hals og decolete …. så jeg nøjes med ansigtet, kæbelinjen og v udskæringen …… andre der kender det ? og hvad gør I ?

  20/01/2020