Hvad hudlægerne sladrer om i LA

 DNAblog

Jeg er i Los Angeles, som for mig altid har været et beauty-mekka af for meget, for vildt men også uanede mængder af brugbar viden og tendenser, der giver skønhedsstof til eftertanke. Og så går hudlægerne herovre op i pæn hud og ikke bare sygdomsramt hud, hvor én af de ingredienser, der bliver talt højt om er vækstfaktorproteinet EGF (epidermal growth factor).

Lige overfor dr. Harold Lancer på Rodeo Dr. bor dr. Ronald Moy, som (tror jeg) bruger det meste af sin fritid på at publicere artikler om netop væksfaktorproteiner. Manden er begejstret i en grad, så han mener, det overskygger A-vitamin (jeg synes, at de to komplementerer hinanden, bl.a. fordi god hudpleje ikke kan baseres på én solo-ingrediens). En af hans vigtigste pointer er, at EGF aldrig kan overdoseres, og at man med fordel kan starte, når huden omkring øjnene og halsen begynder at blive tyndere. Det samme kan nu siges om A-vitamin, da begge fører til mere kollagen. Moy fortæller også om gode erfaringer med at bruge EGF til at hele og forbedre akne-ar.

Du får link til de seneste studier, så snart jeg er hjemme. I Danmark finder du bl.a. EGF fra Bioeffect her.

SNUP TIPPET: Netop når det gælder forbedring af akne-ar (dog afhængig af deres dybde) vil det ofte give et bedre resultat først at bruge frugtsyrer efterfulgt af EGF.

OG MEGET MERE: Der bliver også talt lystigt om næstegenerationen af k-beauty, om lysbehandlinger, mere strøm, en særlig Oscar-favorit-treat og en bog, du godt kan glæde dig til. Meget mere om det lige om lidt.

03/03/2016
Det her gælder kroppen, men pas på….
06/03/2016
Verdens bedste beauty stop

Kommentarer

 • Lissi Nielsen

  Jeg har prøvet MANGE, men ingen som denne serum; Bioeffect. Den er pengene værd, tager “det trætte fjæs” 😉 så tak for at lære mig den at kende (^;^)

  19/03/2016
 • Camilla

  Du kan også nuppe lidt af den lækre EGF likør hos Spashop :-). http://www.spashop.dk/maerker/bioeffect.html .. det er i hvert fald min Bioeffect pusher ..

  11/03/2016
 • Caroline Henriksen

  Tusind tak for svar, Anette. Det er dejligt med et online beauty orakel, når man skal prøve at navigere i den vilde beauty jungle. Tak for en fantastisk blog!

  10/03/2016
 • Lissi Nielsen

  Prøver på Bioeffect indhentet, bog ( og et par sko, der lige “stod i vejen”) indkøbt, så nu glemmer jeg lige alt om oprydning og rengøring og går i fordybelse (^;^)

  09/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lissi, GX8 (beaumonde.dk) er måske en anelse billigere. Hvis du vil prøve Bioeffect, så ved jeg at de af og til har små prøver. Mht. udskiftning, så læs bogen ‘Superhud’ (fås på biblioteket el hos boghandleren), for her vil du kunne se logikken i, hvad din hud har brug for skrev. Skriv endelig bagefter, hvis du har spm. Stor hilsen Anette

  08/03/2016
 • Lissi

  Hej Annette
  Jeg synes ikke, at jeg kan se svar på Camillas forespørgsel vedrørende billigere EGF end Bioeffect? Jeg bruger typisk E.A. Pro serum, Medex stamcelle og IS Clinical serum – som creme Beauté Pasific Booster og A. Vil jeg have gavn af at skifte noget af det med EGF?
  På forhånd tak
  Lissi

  08/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Caroline Henriksen – Jeg tror, du vil få glæde af Skin Smoothing Treatment, som bruges som det første. Start ud med bare om aftenen under din booster 3 og så kan du steppe op, men så huden følger med. Mht. dit andet spm, så kan man altid risikere at overbehandle sin hud, så det gælder om at finde balancen og ha’ én plan af gangen.

  Stor hilsen Anette

  07/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne LS – Det skal nok give resultater. God arbejdslyst.

  @ Anne A – Bioeffect kuren vil jeg køre alene, evt. med et tyndt lagt frugtsyrer under måske bare 2-4 gange om ugen. Det er såkaldt ‘estre’ der er i Booster 3, og ja, de kan fint bruges om dagen under SPF, hvis du synes det er behageligt.

  @ Christina Kragh – Nej, jeg kender den desværre ikke.

  Stor hilsen Anette

  07/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ulla Christiansen – der er et helt kapitel om emnet i bogen ‘Superhud’. Skriv endelig igen, hvis du har spørgsmål bagefter (du kan låne bogen på biblioteket eller købe den hos boghandleren – der er bl.a. et link i højre side på bloggen)

  @ Christina Kragh – Lyder som en plan og tak fordi du deler din erfaring med Fire & Ice.

  @ Joan – Jeg synes der er fine bud fra både Comfort Zone, Ole Henrisken og Akademiklinikken. Mht. hvad du kan gøre, så er der jo hele systemet med ‘Hudplejepyramiden’ (fra SUPERHUD).

  Stor hilsen Anette

  07/03/2016
 • Kære alle, hæng på, jeg vender tilbage hurtigt. Der er lige lidt tidsforskels-jetlag og lidt…stor hilsen Anette

  05/03/2016
 • Caroline Henriksen

  Kære Annette
  Ingen misundelse herfra eller måske bare en lille smule – kunne godt lige bruge en tur til L.A 🙂

  Jeg har lige et spørgsmål ang. Smooth Skin Treatment fra Danish Skincare. Jeg tror måske den kunne hjælpe på min teenager kinder. Jeg får små break outs og kan se min hud begynder at få lidt ar af det 🙁 Jeg bruger A-vit Booster til natten efter rens, men er lidt i tvivl om hvorledes jeg kan bruge Skin Treatment.
  Skal jeg nøjes med at bruge den om dagen efter rens og toppe med fugtspray og serum eller skal jeg også bruge den om aftenen under A-vit creme?
  Jeg har ikkel lige kunne gennemskue rækkefølgen og hvor hyppigt man skal bruge den i de tidligere indlæg.

  Må man egentlig godt bruge masker – f,eks. dybderens eller Dermalogicas gentle cream exfoliant, hvis man bruger Skin Treatment hver dag? Eller ender man med at over exfoliere?

  Beklager min spørge Jørgen kommentar, men er simpelthen så træt af at have dårligere hud end min 7.klasses elever. Der skal bare ske noget nu.

  Ha’ det dejligt i L.A og ta’ lige lidt solskin med til DK 🙂

  05/03/2016
 • Anne A.

  Hej Annette,

  Er det for meget at bruge Ole H.’s invigorating night, så clinical super 3 og toppet med Bioeffect? 30 dages Bio Effect treatment skal den køre alene, eller godt med noget ekstra ovenpå? og er det en god ide at bruge clinical super 3
  også om morgenen? der står man kan? Kan lige så godt give den gas..:-) Tak

  05/03/2016
 • Jeg er startet op på A vitamin og BioEffects EGF serum denne uge efter at have været i Anita Falslunds kyndige hænder. Glæder mig til at se resultater.
  Nyd LA
  A // http://awayandtogether.com

  05/03/2016
 • Christina kragh

  Jeg bruger pt A vitamin fra Retiderm 1% har ikke prøvet den før kender du den Anette?

  05/03/2016
 • Christina kragh

  Hej Anette fire on ice i Odense hos dermal care koster 598 kr der til kan man så tilkøbe feks diamant slibning først til 100 kr hvis man er til det el selv medbringe sin derma roller jeg får dog stort set altid kun fire on ice efterfulgt af dybde rens hver anden gang som også koster 100 kr når man får fire on ice samtidig gir jeg den rigtig gas får jeg oxygen efter min fire on ice men det er yderst sjældent da det er en kosteligt affære men de 598 kr bruger jeg gerne på min fire on ice 1-2 gange om måneden det luksus og det kan tydeligt ses på huden bagefter nå ja man kan faktisk også tilkøbe 10 min lys fra beauty Angel ansigts booster efter behandlingen

  05/03/2016
 • Joan Christensen

  Hej kære Anette
  Jeg vil gerne købe et produkt med frugtsyrer, hvad vil du anbefale?
  Jeg har nogen meget små ar på kinderne og bruge A- vitamin og hybenkerne olie. Er der andet jeg kan bruge, vil jo gerne forbedre min hud jeg er i 40’erne nyd L.A ☀️ Kh Joan

  04/03/2016
 • Ulla Christiansen

  Anette vil du ikke også give gode råd til rosacea hud?

  04/03/2016
 • Camilla

  Hej igen, den ligger faktisk lige her ved siden af mig 😉 men jeg er – indrømmet – ikke så langt endnu 🙂 jeg får den lige læst færdig 🙂

  04/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Camilla – Tak for dine ord. Det er ganske få ingredienser, jeg har fokus på. Ikke fordi, der IKKE er mange der virker, men i Hudplejepyramiden har vi valgt at fokusere udelukkende på dem med videnskabelig dokumentation (dvs. du finder ikke trøfler, kaviar, den slags). Jeg tror, det vil falde på plads hvis du læser bogen SUPERHUD – du kan få den hos boghandleren eller låne på biblioteket. Skriv endelig igen, hvis du har spørgsmål efter at ha’ læst. Stor hilsen Anette

  04/03/2016
 • Camilla

  Jeg synes simpelthen ikke det er til at finde ud af hvordan man skal inkorporere alle de forskellige ting :/ kunne du overveje at lave et indlæg på et tidspunkt med et forslag til produkter og hvordan du vil bruge dem sammen hvor alle de forskellige ting er dækket ind?

  04/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina K – Du har fat i noget. Bare vent. Hvad betaler du for en Fire & Ice i Danmark?

  @ Randi – Du kan fint blande salicyl og AHA, Ole’s er også til natten. Hvor er dog godt at vide at den fra Environ med salicylsyre har hjulpet dig. Det glæder mig.

  Stor hilsen Anette

  04/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marianne Gylding – Mange tak.

  @ Camilla – EGF og frygsyrer er et fint makkerpar, og jeg bruger dem ofte i et kurforløb. A-vitamin vil huden altid være glad for (i den ene eller den anden form), da vitaminet altid bringer balance med sig. Det er sådan et slags velopdragelses-vitamin, der altid kaster orden af sig, hvad enten det er akne eller solskadet hud, vi taler om. Fx. Environ har A-vit produkter, der også er fine til om dagen.

  @ Anna – Enig, det er så ‘let’ en løsning med de mineralske olier. Jeg bruger Moy til at studere hans interessante konklusioner på EGF, men jeg mener der er andre, der er langt bedre til at blande produkter: fx. Bioeffect til EGF, Environ/Beaute/Verso til A-vit og faktisk Arden Pro, når det gælder DNA-enzymet.

  Stor hilsen Anette

  04/03/2016
 • Camilla

  PS er bioeffect de eneste der laver produkter med EGF? For det er godt nok dyrt på SU :/

  04/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte K – Jamen det er også min yndlingsby. Lige efter Addit naturligvis.

  @ Helene – Jeg er spændt på din vurdering denne gang. Prøv endelig med frugtsyrer under…det bliver så fint et resultat med synligt friskere hud. Hvis du spørger mig, er Bioeffect bedre end de farvestrålende flasker her.

  Stor hilsen Anette

  04/03/2016
 • Camilla

  Hej Anette

  Hvis man både skal bruge AHA, A-vitamin og EGF er det så at tage alle tre ting på på en gang? Eller hvordan fungerer det?

  04/03/2016
 • CharlotteK

  Åh, hvem der bare var i L.A.

  04/03/2016
 • HeLene

  Timing igen, Anette, jeg har lige anskaffet Bioeffekt for at tage en kur om natten.
  Sidst jeg havde den min eje, så var jeg jo fejlinformeret og brugte (vanen tro) en fed creme ovenpå (langt før jeg fandt din blog)
  Så fik jeg heller ikke de vilde resultater.
  Nu ved jeg bedre og kommer at lade den stå alene, det bliver spændende når man ellers er glad for smørelse =)
  De nye cremer du viser overst associereder jeg til fingre på en handske når jeg først så billedet, sådan en håndfuld lækre ting og sager, indpakninger er altså også vigtige i min optik og jeg kan lide farver! Glæder mig vildt at høre mere om alt det nye!
  God weekend og nyd LA!

  04/03/2016
 • Åh nyd det☀️

  04/03/2016
 • Christina kragh

  Oscar -favorit treat det skulle vel aldrig være fire on ice fra is clical uhee elsker den behandling og får den så ofte som muligt lidt kendt er man vel altid haha …
  PS. Er lige begyndt at bruge de der pads fra exuviance uieee de ka’ noget lækker lækker

  04/03/2016
 • Randi

  Hej Anette,
  Jeg er begyndt at bruge salicylsyre (Environs sebugel-A) efter at have læst superhud, da jeg har lidt akne. Det har hjulpet rigtig godt – så tak for tippet:). Vil lige høre, om man kan bruge AHA samtidigt. Du anbefaler jo også Ole H Invigorating Night Treatment, hvis man har lidt pigmentpletter og store porer, som jeg har. Eller må de to syrer ikke blandes? Salicylsyren bruger jeg hver nat – skal man også det med Ole H’s AHA?

  04/03/2016
 • Anna

  Hej Annette!
  Den der DNA eye renewal ser ret spændende ud, og jeg har faktisk i et stykke tid påtænkt mig, at bestille den hjem til min mor, som fødselsdagsgave (man kan få den fra UK), da hendes øjenområde godt kunne bruge et ordentligt skud kærlighed 🙂
  MEN! Nr. 2 ingrediens er petrolatum – Og det er “vi” jo (som udgangspunkt) ikke helt vilde med! 😉

  Er det så bare at afskrive den som no go? Eller er der mon en dybere mening med det (han lyder til at være en ret klog fætter ham Ronald) – Ved hurtigt at tjekke de andre produkter fra DNA renewal, er der nemlig ikke tilsat mineralske olier i nogen af dem… Såeh, er vi ude i en “ønsket” regnfrakke-effekt, eller hvad har den kloge mand gang i???

  Nyd lige L.A., det er piv-koldt og sne-vejr i DK!

  04/03/2016