fbpx

Hvad skal på hvornår?

“Kan vi få produkter koblet på Hudplejepyramiden?” blev der spurgt fra øst og vest. Ja og nej, for vi kan jo sagtens tage gode og arbejdsomme EKSEMPLER på produkter. Men jeg vil så gerne have, at det er indholdet, der går først. Så du præcis ved, hvad du skal have fat i. Forstået sådan her:

Tager vi bunden af Hudplejepyramiden (den, der giver mening at kaste sig over i dagtimerne), så er her, hvad du får mest ud af at prioritere. På tværs af forskellige mærker:

 • Fugtmættende ingredienser (typisk hyaluronsyre, glycerin eller sodium PCA). Indgår typisk i mist og serum.
 • Forseglende planteolier afhængig af, hvor selvsmørende du allerede er. Typisk indgår de allerede i din dagcreme, medmindre du bruger oliefri produkter.
 • Beskyttende antioxidanter. Der findes virkelig, virkelig mange varianter, og det bedste er at få huden i en cocktail. Skal der fremhæves nogle til dagtimerne, så hører E-vitamin, C-vitamin og niacinamid, altså B3, til dem, der giver ekstra god mening.
 • Graden af SPF afhænger af din hudtype og din solhistorik (om du tidligere har solbadet for meget).

Når indholds-prioriteterne er på plads, er det nemmere at sætte produkter på, og du har sikkert allerede det meste på hylden. I tilfældet herover sætter jeg en ansigtsmist på fra Médara, serum fra Pestle & Mortar og dagcremes-beskyttelse fra Purely Professional. Rækkefølgen er først vaskeklud til at friske op og mildt eksfoliere => så ansigtsmist => så serum => øjencreme (hvis du er glad for den, ellers brug et tyndt lag ekstra serum på huden omkring øjnene) => og endelig dagcreme med SPF (evt. tilsat en oliedråbe).

Billedet kunne også se ud som herunder. For når logikken sidder der – og husk, at vi er jo ikke ude i matematiske formler – så er det nemt at skeje ud og tilsætte noget, man vil have mere af som eksempelvis niacinamid. Det er også oplagt at gå til peptiderne, som jo er oplagte døgnet rundt. Vi har talt for lidt om serummet her, der har så fin en indholdsoversigt.

MIDTEN & TOPPEN med reparationsafdelingen tager vi i næste uge. Hudplejepyramiden er inspireret af Maslow og den dygtige kemiker Joe Lewis og viderebearbejdet af hudlæge Peter Bjerring og moi.

@beautyspace på Instagram

17/02/2020
A-vitamin for begyndere
Katrine gik all in, og det endte slemt
20/02/2020
Luksus er noget, der kan repareres
Hvad Mille Dinesen og Hermès har tilfælles

Kommentarer

 • M1972

  Og nu til manden i slut 40’erne som også var til sol i 20-30erne. Jeg blander mig også lige vil høre om et godt råd eller to. Er manden del af den kommende bog, grunden til jeg spørger, er at jeg har hørt at mandens hud opfører sig anderledes end kvindes, og dermed behøver en lidt anden tilgang?

  Nu til sagen. Hvis du/I skulle købe det komplette kit til manden i dit liv, hvad ville det bestå af?

  Helst både forebyggende men også reparation af rynkerneJeg bruger ikke parfume, da jeg slår ud og ikke tåle for meget lugt i creme.

  Ser frem til at høre om indkøbs tips og angrebsmetode

  Bh
  M1972

  21/02/2020
 • Lene

  Tak for dit svar, Netty

  21/02/2020
 • Netty

  Lene Kusk Thomsen – jeg har brugt både VitaLiberata og Ecookings selvbrunerdrops og foretrækker klart at bruge Ecookings dråber blandet i bodylotion/ansigtscreme. Jeg får et mere naturligt og mere jævnt resultat. Min næse har det stramt med selvbrunerlugten, og der er Ecookings produkt mild i forhold til andre, jeg har prøvet.

  20/02/2020
 • Anja

  Super god ide Anette, at du vil opfordrer og inviterer ind på blokken her.

  19/02/2020
 • Lene Kusk Thomsen

  Kære Anette
  Mit spørgsmål har ikke så meget med hudplejepyramiden at gøre, men jeg vover alligevel . Hvad er din erfaring med Ecookings selvbrunerdrops blandet i dagcremen eller bodylotionen ? Jeg har tidligere brugt VitaLiberatas self tanning tinted mousse, og har sådan set været godt tilfreds med den, men der er også Body Blur fra Vita Liberata. Hvad er forskellen på den og moussen ? Kan du anbefale noget frem for andet ?

  19/02/2020
 • Michelle

  Tak for de søde ord, Anette. At blive kaldt for en pro ☺️ Jeg må jo indrømme, at jeg er virkelig bidt i emnet og elsker, når jeg må rådgive mine veninder , haha. Bruger ofte din blog som reference.

  Jeg bruger SPF fra Rudolph Care fra om foråret (omkring 1. april) i øvrigt ☺️

  19/02/2020
 • Luna

  Kan du linke til der hvor du fortæller om tranexamin syre? Hvordan bruges det? Som serum eller? Hvad anbefalede du?

  19/02/2020
 • Lykke

  …rækkefølgen indeholder ikke nogen toner?
  Ja den “gamle” stride alkoholfyldte (så man fik tårer i øjnene) skintonic er en saga blot. Men, hvis man har en kombineret hud, med fedtede tendenser og store pore, er toner så alligevel ligegyldigt? Kan den lækre mist fra Madara så optage pladsen fra det forældede trin? Jeg vælger en serum der virker regulerende på sebum osv. Så skal jeg afslutte mit mangeårige forhold til toner, er det simpelthen unødvendigt?

  19/02/2020
 • Anja

  Anette, hvis jeg lyder som en pro er det fordi, at det var det, jeg fik ud af at læse dine indlæg i det forgangende årti.
  Men men, jeg savner et forrum hvor os amatør kan tale om og hjælpe hinanden med vit-alfabetet, og måske med dig som chefen, hvis vi stikker helt af.

  18/02/2020
 • Pernille S

  Bliver glad af at læse alle de gode indlæg. Både fra dig Anette, men også fra læserne af din blog. Elsker denne vidensdeling! Tak for inspiration.
  Een efterlyser en dagcreme mod rødmende hud. Personligt kan jeg anbefale Ecooking!

  18/02/2020
 • Marianne

  Hej.
  Tillykke med bogen.
  Jeg får tilstoppede porer (og til tider acne) og bruger 1-2 gange dagligt salizylsyre (pt pudderdåserne t-zone peeling) efterfulgt af a vit (aften) og hyaleron (morgen) efterfulgt af niacinamid og til sidst beauty pacific serum paradoxe.
  Kan ikke helt gennemskue om det svarer til din pyramide?? Der kan jeg ikke helt finde en syre?
  Kh Marianne

  18/02/2020
 • Luna

  Har du en guide til gode dagcremer, til hud med tendens til rødme/tør?

  18/02/2020
 • Michelle

  Som den minimalist jeg er, så er jeg på jagt efter FÅ men sprængfyldte med gode egenskaber produkter. Så der ikke er for mange trin i min daglige hudplejerutine.

  Jeg er nysgerrig på, om der findes en dagcreme, der indeholder ‘alle’ de gode antioxidanter- e-vitamin, c-vitamin og B3? Ellers lurer jeg på en creme fra aurelia med probiotisk indhold og cbd.

  Ellers kører jeg pt med en rutine, der hedder:

  Morgen: bad og skrub med håndklædet (ala vaskekluden) -> ansigtsmist fra karmameju (hyalyron), probiotisk serum fra Esse, evt. Hybenkerneolie som masseres ind med en gua sha sten. Og jeg er så glad for sidstnævnte trin. Er helt afhængig af min daglige ansigtsmassage. Der skulle altså en sten til, for at jeg får der gjort og det er så behageligt! Men jeg føler ikke rigtigt et behov for dagcremen- kan bedre lide olien og den gode serum. Men overvejer som sagt en eventuel creme.

  Aften: fjerner eventuel make-up med bioderma miceller vand. Renser efter med vaskeklud. (Har overvejet ansigtsrens fra purely professionel). Evt olie eller serum, hvis jeg føler mig tør. Eller et sprøjt med misten.

  Weekenden:
  Ansigtsmaske med lactic acid fra Ren (glykolactic) efterfulgt af fugtmaske med hyalyron fra Anne Marie Börlind.

  Er jeg for basic, Anette? Burde jeg inkorporere noget mere? Det er svært at balancere min interesse for produkter og så at skære ind til benet

  18/02/2020
 • ZS

  Kære Annette,

  Jeg kan godt forstå, at mange gerne vil have produkterne på pyramiden. Jeg har takket være din bog og din blog lært rækkefølgen og hvilke ingredienser der skal bruges, men når jeg står med et produkt i hånden i butikken og kikker på indholdsfortegnelsen, fatter jeg jo ikke noget. Det er ikke nødvendigvis de samme ord, som vi bruger her, som der står på flasken. Så – hvordan/hvor kan man lære at læse indholdsfortegnelserne?

  Og, vedr. din bog – tillykke med din nye bog. Jeg har allerede “Sådan får du superhud”. Hvor meget nyt er der i din nye bog i forhold til den forrige?

  På forhånd tak.

  18/02/2020
 • rebekka

  Jeg er faktisk begyndt at kigge på ingrediens listerne…men ak- der er jo så vanvittig mange ingredienser, som jeg overhovedet ikke kender. Skal de gode ting stå som noget af det allerførste, hvis det skal batte? Her tænker jeg på; squalane, hyaluronsyre, niacinamid?
  Kh Rebekka

  18/02/2020
 • Anja

  Annette, jer begyndt at bruge HYALU B5 Serum fra La Roche-Posay om morgen. Dagcream fra Origins Ginzing eller Face cream fra Nilens Jord og nogen gange et par dropper af E-Vit. Fra urtegården. Hvis jeg er trist i huden kan jeg finde på at komme Ole H. Trust Serum ovenpå B-5 og slutte af med Origins Vitazing SPF 15. Jeg ved at jeg nok mangler SPF i dagligdagen om vinteren men syndes jeg bliver for bleg med SPF om vinteren. Om sommeren bruger jeg Exuviance 30 SPF eller Jurlique med SPF. Og nå ja, så en klud morgen og aften.
  Tænker jeg er begyndt at blive glad for at bruge det rene alfabet.
  Hvad Tænker du Anette, er jeg på rette vej?

  18/02/2020