Hurtig-koden til bedre hud, dokumenteret

”I got Botox and I asked the doctor ‘How many years younger will this make me look?’ And he was like ‘Zero. You’ll look just like the other girls your age who have also gotten Botox.’” DANA BAD, standupkomiker på Twitter.

(Kæmpe tak igen til Beautyspace-læser Salli, som gjorde mig opmærksom på ovennævnte Tweet, som det så måske ikke hedder længere).

Forhåbentlig forholder det sig sådan, at ”tiden er den skole, vi lærer af,” som Joan Didion har skrevet. Det gælder også for huden.

Jeg tager det for eksempel roligt, hvis der kommer hævelser under øjnene. For jeg ved, hvad der skal til for at få dem til at lægge sig. Jeg ved også, hvad jeg skal stoppe med at gøre, hvis huden pludselig bliver tør. Et skuldertræk er, hvad jeg har tilovers for nye karsprængninger på kinderne eller omkring næseborene. For jeg ved, hvilket nummer jeg skal ringe til for at få dem væk.

Det er som om det er indsyet i vores bevidsthed, at ung hud er den bedste hud. Og sådan hænger det jo ikke sammen. Jo, nogle gange (hej kæbelinje på flugt), men langt fra altid. Faktum er, at det ER muligt at få bedre hud. Ligesom du kan komme i bedre form. Ligesom du kan blive klogere.

VIL DU HAVE HELE HISTORIEN, så er Bedre hud med årene på biblioteket og ellers billigst på Saxo. Du kan få en smagsprøve på kapitel 12.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du HER.

@beautyspace på IG er der, hvor jeg lige om lidt tager en live snak med kosmetisk sygeplejerske Christian Holm Madsen. Sammen prøver vi ultrakort at svare på noget af det vigtigste mellem himmel og hud.

Foto Jesper Johansen.

14/09/2023
3 råd, der mætter tørre rynker
To af dem er gratis
16/09/2023
Hud i peri-menopause og OA er fast arbejde, men …
Få hudlægens SOS, når peri- og overgangshormonerne raser

Kommentarer

 • Anette Holmgren Møller

  Hej Anette.
  Tak for mange Kloge ord, du er min guru. 😘.
  Kan du anbefale Tromborgs produkter? Jeg er imponeret af deres holdning og sunde ingredienser,
  Men har jeg set rigtigt? Vil du rette dine kloge øjne på ingredienslisten på deres antiage dagcreme og kropsolien og bodylotionen og give din bedømmelse? Det er så dyrt at prøve sig frem.
  De bedste hilsener,
  Anette Holmgren.

  22/09/2023
 • Fortvivlet læser

  Hej.
  Jeg er i 50’erne. Hudtype til den fedtede side med mild grad af rosacia og tydelige porer i T zonen. Har ingen udbrud af bumser/acne efter medicinsk behandling i 2 måneder.
  Jeg har fået IPL for 10 dage siden pga karsprængninger..Reagerede voldsomt med blå og røde mærker i hele ansigtet.
  Har købt og læst din nyeste bog.
  8 dage efter IPL startede jeg, med T zone peeling fra “pudderdåserne”, niacinamid 10% med zink fra “The ordinary” og din ansigtscreme om aftenen ( i den nævnte rækkefølge)
  Niacinamid og geniers solcreme om dagen.
  Jeg slår nu ud i ansigtet og bliver rød og irriteret på huden. Huden var blevet pæn igen efter IPL og inden start på peeling/serum.
  Bliver nu forvirret, da der næsten ikke er et eneste afsnit i din bog, hvor niacinamid ikke nævnes som noget beroligende og rødmedulmende.
  Jeg føler både peelingen og serum svier og prikker i huden.
  Er jeg for heftig, og hvilken del af mine “nye” hudplejerutiner tror du er synderen?
  BH en fortvivlet læser

  18/09/2023
 • Karolina

  Allerførst tak for en fantastisk blog/hjemmeside😍.
  Bedst som jeg troede, jeg vidste alt om hundpleje (hvad der var værd at vide) lærte jeg til min store (postitive) overraskelse lidt mere af din første bog. Jeg har stadig din anden bog til gode😊.
  Mit spørgsmål er, om jeg kan kombinere vitamin A med laser behandling?
  Jeg bruger vitamin A hver aften i kombination med frugtsyre.
  Lidt om mig, jeg er 39 år gammel og har brugt vitamin A i omkring 10 år. Pt. bruger jeg Adaplen på recept. Min hud er vant til vitamin A og jeg har generelt en hud som kan klare det meste.
  Jeg har endnu ikke fået rynker, men jeg har mistet en smule volumen i ansigtet og jeg vil gerne have en mere jævn hud.
  Jeg har en laser fra Tria, til hjemmebrug. Har du noget kendskab til vitamin A og laser?

  17/09/2023
 • Gyde Sørine

  Er det rigtig forstået at man kan tage serum under A-vitamin creme i stedet for at blande det op med A’et og en anden creme over A-vitamin cremen, hvis der er brug for det?

  16/09/2023
 • Anette Karlsen

  Må man bruge A- cremen hver aften og hvilken dagcreme når man har en tør og rødspættet hud.

  16/09/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.