A-vitamin er vigtigt i aftenrutinen

Doven aftenrutine kræver 2 specifikke produkter

Når det skal gå hurtigt (det med de to produkter bare):

 • Jeg renser oftest med EXFO Cleanse fra pHformula (endnu har jeg ikke mødt en kosmetiker eller en kosmetolog, som har haft en hud i hænderne, der ikke ku’ tåle den formidable rensegel-agtige tykmælk). Alternativt en flødeskumsblød rens, hvor især Purely Professional, Tromborg og Rudolph Care gør det godt – tilsæt evt. skummet en oliedråbe i den kolde tid.
 • Så på med A-vitamincreme. Den du allerede har eller A-vitamin for fuld styrke pakket ind i ro.

Gør ovennævnte, når det passer bedst. Klokken 17 eller 18 og altså ikke nødvendigvis, når du bevidstløs rejser dig fra sofaen kl. 23.

Når der er tid, og det skal der være tit,  så er jeg tosset glad for den her rutine. Og i forhold til ovenfor, så er det ikke fordi, den tager meget længere tid (fem minutter frem for et). Den er dyrere, men også virkelig rar – så det mærkes og ses:

 • Renser som ovenfor, mens jeg (og det er så virkelig sjældent) sipper dampende grøn te.
 • Så bruger jeg (et par gange om ugen) en let peelende PHA-maske på hals, håndrygge og ansigt, som prompte resulterer i en klarere hud.  På mine lidt mere sarte kinder dupper jeg med antiinflammatorisk salicylsyre. PHA er den milde kusine til AHA. Muligvis husker du den fra her?
 • Så EGF-serum, the one and only. Ofte bare som Essence i forhold til økonomi.
 • Så tandbørstning, prep af pude med lavendelmisten fra REN, mens jeg også lægger min favorit-sovemaske frem. Pulspunkterne masserer jeg med salven fra Karmameju, som jeg er storforbruger af.
 • Til sidst A-vitamin for fulde gardiner som ovenfor.

Mange har spurgt, hvor creme-klemmen er fra, og den er fra Marvis (købt hos Hay i Aarhus).

Så hvordan er min hud? Den er normal-agtig med en anelse fedtet T-zone og altid lurende pigmentkoks på grund af min fæle solhistorik. Du kan justere ind i forhold til din hud, som beskrevet i bogen Seriøst bedre hud, der kvit og frit kan lånes på biblioteket. Lun dig også ved tanken om, at din hud måske i virkeligheden ikke er så speciel. Jeg siger det ikke for at være flabet (og der er klart undtagelser), men i et forsøg på ikke at overkomplicere virkeligheden. Der er groft sagt og en smule forenklet blot tre små faktorer, som er vigtige og gode at have styr på, når du skal vælge din hudpleje:

 1. Er du til den fedtede side, eksempelvis i T-zonen, som er næse, hage og pande?
 2. Føles huden tør og nærmest lidt for lille? Eller er den gennemfugtet nok på en måde, så du mærker en anelse modstand, hvis du lader en finger glide hen over den om morgenen, inden du har smurt noget på?
 3. Er du sart i forhold til sollys, eller er din hud mørk og kan tåle mere?

Gud fri mig vel-historien bag Ansigtscremen

Indhold forklaret og dokumenteret

@beautyspace på Instagram

Foto Jea Jessen, redigeret af journalist Anneline Højrup / Sådan her fungerer det på Beautyspace.

11/11/2020
Ansigts-yoga ekspert kalder det trylleri
For panderynker & tabt ansigts-volumen. Døm selv.
13/11/2020
Hvis natcreme er fup …
Hvorfor er Ansigtscremen så til natten?

Kommentarer

 • Lærke

  Hej Anette
  Jeg ammer og tænker at prøve at styre udenom a-vitamin, men min hud har masser af (sikkert hormonelle) udbrud og virker tilmed tør. Har du nogle gode råd til produkter? Måske en fugtmaske, men hvad virker?

  15/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lærke, jeg synes både SARD, Purely Professional og Miild gør det godt hudplejemæssigt i forhold til netop fugt. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Christina kragh

  Hvornår kommer der opdate på testen af vippe serum fra normal;)

  14/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina Kragh, her må du holde øje ovre hos Pernille. Det bliver ikke hos mig. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Randi

  Hej Anette. Renser du også ansigtet så tidligt på dagen i sommerhalvåret. Så er der jo ingen spf på huden, hvis man vil være lidt ude om aftenen

  13/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Randi, jeg er lidt længere oppe i sommerhalvåret, så da gør jeg det ikke så tidligt. Og ofte venter jeg helt til jeg skal i seng. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Heidi, jeg har købt den hos Hay i Aarhus. Den er fra tandpastamærket Marvis.

  @ Julie, der er faktisk masser af niacinamid i Ansigtscremen. Så jo. Det er dog en ingrediens, der især giver god mening også i dagtimerne, fordi der er tale om antioxidant, der virker som et godt værn mod pigmentpletter.

  @ Charlotte, ja, jeg bruger EGF først. Lader der få et par minutter til at lande … og så på med A-vit. Sådan har jeg altid gjort, du vil også se den rutine beskrevet i Seriøst bedre hud-bogen (er på biblioteket).

  @ Hanne, det er et super godt spørgsmål, så tak for at forlange uddybning. Jeg har skambudt min hud al for meget sol i teenageårene, i 20’erne og helt om til midten af mine 30’ere. Det har givet mig en smule sarthed kinderne, som jeg efterhånden og med en striks rutine har fået styr på, men jeg er meget påpasselig med peeling lige dér (men vil jeg gerne have fordelen), så jeg enten undlader eller dupper med lidt antiinflammatorisk salicylsyre. Fra enten Paula’s Choice eller Danish Skincare. Mht. Book’n Beautyboxen, så tipper jeg som regel på forhånd inde på Instagram (@beautyspace), og ellers burde det være muligt at få fat i den kl. 7.00, når den lægges op og sendes ud på mail. Du skulle gerne få særskilt mail ? Ellers tilføj hello@beautyspace.dk til dine kontakter. Den næste kommer til december. Tirsdag den 1. dec.

  @ Sanne HE, fra Hay i Aarhus (Marvis).

  @ Helle Koch, Bioeffect har et mangfoldigt forskerteam bag sig. De har som de eneste formået at fremdyrke vækstfaktorproteinet EGF (epidermal growth factor) i byg, så man får et plantebaseret produkt. Mig bekendt er det endnu ikke lykkes for andre (det kommer nok) – heller ikke mærket du nævner. Når det er sagt, skal det jo ikke afholde dig fra at prøve. Jeg vil gerne høre din feed back. Prøv i den ene side af ansigtet bare i min. 4-5 uger.

  @ Maria Petersson, inden jeg svarer dig uddybende, skal du lige fortælle om du HAR irriteret hud med udbrud? For det fremgår ikke. Og ja, det giver god mening at få A-vitamin tæt på huden. Med mindre, at du vil peele først med AHA eller BHA, for de virker jo som forstærkere, som døråbnere for A-vitaminet. I dagtimerne kan det for mange give mening at lagre fugt med mist først – så serum – så fugtforsegling.

  @ Iben C, du har helt ret i, at EGF gerne vil have solo-arbejdsro i nogle minutter, inden du smører andet på. Det er en cellekommunikerende ingrediens, der har det lidt stramt med fedtstoffer. Derfor skal der gå et par minutter. Helst fem.

  KH Anette

  @

  13/11/2020
 • Iben Christensen

  Hej Anette
  Har længe tænkt mig at prøve EFG-serum, men troede faktisk ikke man måtte blande det og andre cremer/produkter? Jeg bruger selv t-zone-peeling fra Pudderdåserne, Niacinamide og afslutningsvis Environ AVST a-vitamin. Kan jeg fortsat bruge disse sammen med EGF?
  Kh. Iben

  12/11/2020
 • Maria Petersson

  En Matas ekspedient fortalte mig at jeg har for mange forskellige produkter fra forskellige mærker og at det irriterer min hud og giver udbrud? Ifølge din bog kan det da ikke passe? Altså at man da sagtens kan have en hylde fyldt med forskellige brands og stadig opnå god effekt?

  Derudover har jeg fået at vide at A-vitamin skal på helt ren hud – ikke mist, serum eller andet inden? Kan det passe?

  Pyha, jeg er forvirret efter en tur i Matas.
  Egentlig bare for at købe en Super3 booster.

  12/11/2020
 • Helle Koch-Houmann

  Som altid, gode råd og inspiration.
  Har et spørgsmål til EGF serum. Bioeffects EGF serum er noget kostbar.
  I normal kan man købe EGF serum fra Pure and Care, 30 ml for 49 kr.
  Jeg kunne godt tænke mig at høre din mening og produktet fra Pure and Care ift Bioeffects.
  Venter med spænding på dit kompetente svar.
  Kh helle

  12/11/2020
 • Sanne H.E.

  Jeg er lige sånysgerrig som Heidi – hvor har du den “tube-triller” fra ????

  12/11/2020
 • Hanne

  Kære Anette. Tak fordi du disrupter hele det etablerede marked for skønhedespleje, som har fyldt os med tomme ord i årevis.
  Jeg er 62 år og har aldrig haft pænere hud siden jeg begyndt at følge dine råd. Jeg har et spørgsmål til hvad du netop har postet. Hvad mener du med at du peeler med Karmameju (som jeg i øvrigt synes har skønne produkter til gode priser) maske 03, og så bruger antiinflamatorisk salicylsyre på kinderne – hvilken antiinflamatorisk saclicylsyre, og peeler du så ikke med 03 på kinderne ?
  Et spørgsmål mere- selvom jeg læser alt hvad du poster samme dag, har jeg nu har jeg forgæves prøvet at bestille din månedspakke med lækre sager, men den er altid udsolgt, også med bog. Hvornår lægger du pakken op til salg, er der en fast dato og tidspunkt hver måned.
  Tak fra en kæmpefan :o) Hanne

  12/11/2020
 • Charlotte

  Hej Annette. Bruger du EGF under a-vitamin hver aften eller hvordan bruger du serummet?

  12/11/2020
 • Julie Nielsen

  Hej Anette!
  Er der ingen niacinamid med i din aftenrutine?
  Kh
  Julie

  12/11/2020
 • Heidi Kauffmann

  Hej Anette
  Hvor er den smarte “få alt ud af tuben”-dims på billedet fra? Den ser både praktisk og super sej ud, og må være perfekt til tubecremer 😉
  Hilsen
  Heidi

  12/11/2020