Spot den bedste fugtmætning

Der er stadig dem, der tror, at olie fugtmætter.

Det gør olie ikke.

Du har sikkert selv prøvet at været tørhudet, forhåbningsfuld smurt godt med olie på – men stadig være tør, nu bare også klistret.

At få fugtmæt hud kræver et skarpt øje på fugtbindende indhold som især hyaluronsyre eller glycerin. Begge dele er nemme at spotte på bagsiden af en indholdsoversigt.

Dokumentationen for hyaluronsyre er efterhånden ikke bare omfattende, men også solid, fordi der ikke er tale om et eksotisk stof fra i forgårs – se bl.a. her og her. Så hvordan bruges hyaluronsyre optimalt? Helt enkelt ved konsekvent at have en undertrøje af fugt på, typisk et serum, under ens creme eller olie, som så forsegler og holder på fugten.

Så fugt først. Derefter fedt.

Det er også netop fugtundertrøjen, der giver god mening at smøre på i et ekstra lag omkring øjnene, hvor huden er mere tynd.

Så er der mon nogen, som ikke vil have glæde af hyaluronsyre? Ikke rigtigt. Det er tilmed tale om en ingrediens, som sjældent eller nærmere aldrig er hudirriterende. Dog er der en en vigtig huskeregel.

Afhængig af økonomi, hud og humør får du her 5 af bedste hyaluronsyresera på det danske marked. For ja, der er adskillige inkl. det tidligere storroste hyaluronsyre & niacinamidserum fra Tina Lykkegaard:

MIILD (set til 390 kr. i Matas)

 • Et nærmest magnetisk serum. Sådan føles det på huden. Indeholder blødgørende aloe vera, tre fugtkilder, som udover hyaluronsyre tæller glycerin og sodium PCA – derudover beroligende og styrkende alger. Uden parfume.

PESTLE & MORTAR (set til 244 kr. hos House of Stars)

 • Udover hyaluronsyre, er det blandingen af ekstra fugtmætning, svalende agurk og blødgørende aloe vera, der gør, at serummet her har en fast klassiker-plads på mange badeværelseshylder. Uden parfume.

NEW NORDIC (set til 499 kr. hos New Nordic)

 • Minder i konsistens mere om en letvægtslotion, der bliver sekund-hurtigt absorberet. Her er flere indgange til at sikre fugtmætningen – nemlig fra glycerin og  hyaluronsyre.  Derudover glødgivende C-vitamin  (hurra) og fugtforseglende squalaneolie, som er tættest på det fedtstof, huden genkender fra sig selv. Uden parfume.

AVÉNE (set på apoteket til 314 kr.)

 • Der er bare otte ingredienser i det her fugtserum, som udover hyaluronsyre tæller glycerin og en af de hudherligste antioxidanter, der findes, nemlig niacinamid (B3-vitamin). Uden parfume.

MUTI (set hos Molecules & Creams til 750 kr.)

 • Her er der skruet op for de gode kalorier. Dels med tre seriøse kilder til fugtmætning: hyaluronsyre, glycerin og sodium PCA. Dels smidiggørende E-vitamin, udglattende peptider, niacinamid og barrierestyrkende lecithin.

TIL DIG PÅ BUDGET: Gå efter hyaluronsyre fra enten The Ordinary eller The Inkey List.

KAN MAN DRIKKE SIG TIL FUGTMÆT HUD? Ja, svarer hudlæge Peter Bjerring. Lyt til mini-interviewet her.

VIL DU VIDE MERE? Så få først din smagsprøve her.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

14/10/2023
Hudlæge: Du kan drikke dig til fugtmæt hud
Det nyeste vi ved om kollagentilskud
18/10/2023
Hvorfor skriver Matas 50+ på flaskerne?
Indholdet matcher perfekt Ida på 27

Kommentarer

 • Karina

  Jeg har i mange år brugt double serum fra Clarins, mon den indeholde “alt det gode/rigtige” du anbefaler?? Jeg har slet ikke begreb om hvordan jeg tolker en ingrediensliste bag på mine produkter. Findes der en lynguide et sted på siden?
  Hilsen Karina

  08/11/2023
 • Dorte

  Jeg bruger honey cph hydra serum om morgenen på din anbefaling (vist nok fra din bog) efterfulgt af avene hydrance bb cream med spf. Lyder det fornuftigt i dine øjne?

  29/10/2023
 • Charlotte

  Jeg har købt BP symphonoique hyaluron serum istedet for Pestle og motar da den var på tilbud . Er der mere fugt i den eller er Pestle og motar ligeså god ?
  Svært for mig og vuderer

  19/10/2023
 • Majken

  Hej Anette
  Jeg bruger pestle & mortar vitamin c 2 phase serum og A- vitamin cremen morgen og aften og det har virket super godt for mig. Men nu hvor vejret er lidt køligere og vi har tændt radiatorene, føles min hud bare tør. Jeg bruger bio effects mist, men det er ikke nok. Skal jeg evt bruge en anden serum?

  18/10/2023
 • Louise Herby

  Hvilken serum fra AVÉNE anbefaler du? 🙂 Kan jeg ikke helt gennemskue. Der findes jo så mange..

  18/10/2023
 • Ida

  Jeg er vild med Matas stribers Firming Serum. Det er ret billigt, og så er der både glycerin, peptider, hyaluron og squalane i, og det virker super som en let lotion under spf til en på 27 selvom, der står 50+ på flasken.

  18/10/2023
 • Marianne Mejlsø

  Jeg bruger Filorga Hydra-AOX serum.
  Den er rigtig god og indeholder flere gode ingredienser.
  Jeg elsker multiprodukter.

  17/10/2023
 • Tina

  A’propos serum. Kom til at tænke på om det kan svare sig at købe den “nye” Bioeffekt Egf Power serum

  Der er vel ikke den helt store forskel andet man skal betale noget mere 🧐 eller er jeg helt væk😅

  17/10/2023
  • Tine Olsen

   Jeg vil lige komme med et indspark/min erfarring, da jeg har købt Bioeffects EGF DAY SERUM. Jeg kan kun WAUW!! Min hud ser SÅ fugtmættet ud og især mine store porreri T-zonen synes markant mindre. Jeg bruger den om morgenen efter først mist og fugt- eller c-vitaminserum – og naturligvis creme med SPF ovenpå Bioeffekt Egf Day Serum. Jeg venter iøvrigt ca 5 min efter påførsel, før jeg kommer creme på, så den bedre kan trænge ind/lægge sig på huden. Ved ikke om det har betydning …?
   Til info har jeg tidligere købt den alm. Bioeffekt EGF serum. Super lækker fugtet hud, men jeg fik også små sorte hudorme, selvom jeg exfolierede med både masker og vaskeklud.

   17/10/2023
 • Cathrine

  Jeg er personligt virkelig glad for Dermalogicas Circular hydration Serum.
  Det er virkelig god til mine tørre sarte øjenomgivelser.

  17/10/2023
 • Birgitte Ørslykke

  Jeg elsker min fra Jorgobe som jeg fik i en af dine bokse. Konsistensen er skøn!

  17/10/2023
 • Sidse Andersen

  Kære Anette

  Har lige læst dit indslag om hyaluronsyre og blev nysgerrig på hvad du vil mene om denne jeg har fra Picaut, Hydra Miracle Serum, jeg elsker selv den følelse af, at huden får et stort glas vand og jeg lægger den under din creme.

  Hvis du har tid, vil du så kigge på indholdet her i linket jeg medsender, har lige kopieret fra Picauts hjemmeside så det er på svensk.
  https://mettepicaut.se/fantastisk-hy/hydra-miracle-serum/

  Spændt på at høre din mening.

  God dag 😊

  Med venlig hilsen

  Sidse Andersen

  FACENESS
  REN ØKOLOGISK
  SKØNHEDSTERAPI

  17/10/2023
 • Maia Elisabeth

  Fugt serum fra Tina Lykkegaard er den ultimative bedste serum med hyaluronsyre! Og så er prisen en man kan være med på, som bare er en ekstra bonus.

  Har prøvet mange forskellige hyaluronsyre, men vender altid retur til den fra Tina Lykkegaard. 🙂 Hver gang jeg vender tilbage til den, falder min hud til ro (ingen udbrud eller tørhed) og min hud får den flotteste glød! KÆMPE anbefaling herfra.

  17/10/2023
 • Elisabet

  Nå.. sidst skrev du Ren Lykke fugtserum var en af de bedste, så den købte jeg, nu skal jeg da ud og købe en anden kan jeg se:)

  17/10/2023
 • Charlotte

  Herligt med hyaluronsyre – anvender jeg den før min A-vitamin serum Environ C-quence 4 plus?

  17/10/2023
  • Ditte

   Jeg er flere gange – efter at have læst dine anbefalinger – vendt tilbage til Pestle & Mortar, som min hud slubrer i sig. Tak 🙏

   17/10/2023
 • Tina

  Hej Anette 👋🏻
  Har set nogen
  Producenter skriver lav mellem eller Højmolekylær Hyaluronsyre

  Er det noget man skal ligge noget i og hvad betyder det ?

  Mvh Tina😊

  16/10/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.