Min chef sagde nej til det her

Hver fredag afleverer jeg tekster til min Børsen-chef. Nogle gange lange, nogle gange korte. Og for et par uger siden havde jeg afleveret en kort notetekst om soveplaster. Jeg har en virkelig både rar og dygtig chef, der prompte skrev tilbage: ”Anette, synes du ikke, folk er igennem nok i øjeblikket? Kan vi ikke vise vej til noget lindring i stedet”.

Jeg forstod jo godt, hvad hun mente. Instinktivt giver alene synet af plaster for munden ubehag. Det kan mildt sagt føles overvældende at skulle forholde sig til soveplaster på munden i en tid, hvor ansigtsmasker er obligatoriske. Men det er også svært – i hvert fald for mig – at ignorere det lille plaster, fordi det kan hjælpe en (om natten) med at trække vejret via næsen fremfor at mundånde. Fordelene har vist sig at være tungtvejende: 1) indåndingsluften bliver filtreret, 2) der kommer mere ro på nervesystemet (med indflydelse på huden, du husker hudlæge Johan Milling Holk Poulsens ord) og 3) endelig mister kroppen ikke så meget væske som ved mundånding – og det har betydning for hvor fugtmæt eller fugttrængende, din hud er.

Så skete der tre ting: Min mand klagede to nætter i træk over, at jeg snorkede (!) … og jeg så et program om, hvordan det at trække vejret via næsen hjalp ekstremt stressede personer OG jeg kom i tanke om, at jeg jo ikke bare er oppe for at gå på toilettet om natten. Jeg er også oppe for at drikke vand. Så jeg gav plastret en reel chance over flere dage.

MIN OPLEVELSE var og er, at det mod forventning overhovedet ikke er ubehageligt. Jeg vågner stadig 1-2 gange om natten og registrerer, at jeg har det på. Men jeg er ikke længere tørstig om natte, og jeg synes (måske indbildning), at huden er mere fugttilfreds, men det kan også være fordi, frosten har sluppet sit tag. Og nåja, ingen klager over snorkeri mere.

DU BEHØVER IKKE KØBE SÆRLIGT PLASTER. Der findes særligt plaster, også et med en sprække, så måske er nemmere at vænne sig til at have munden dækket. Men på apoteket findes det der blodprøveplaster, som ikke er så hidsig i limen.

HVAD SIGER VIDENSKABEN: Jeg vil varmt anbefale James Nestors fagbog. Man sidder bagefter tilbage og tænker, hvorfor pokker det her ikke er gængs viden – altså vigtigheden af kun at mundånde i specielle situationer som eksempelvis under sport. Du skal også for ligevægtens skyld se en mere kritisk tilgang til soveplaster. Sagen er jo, at det er helt unødvendigt, hvis man allerede trækker vejret via næsen om natten (men det er vi altså en tredjedel, der ikke gør).

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor vi liiiiige nu tager taler om, hvorvidt man kan blive afhængig af læbepomade. Du vil blive overrasket, tror jeg. Det foregår her.

21/01/2022
Hvis du er til den fedtede side
Rutinen, produktanbefalingen og en bonus
26/01/2022
Cremen, jeg ville bruge til slugging. Hvis det var
Hvad du skal vide om slugging

Kommentarer

 • Ingrid

  Hej Anette, jeg ved du helst vil have spørgsmål her, så her kommer der et der dog ikke omhandler indholdet i dette blog indlæg 🙂
  Jeg har længe haft det her mærkelige problem, søvn og måske også tø hud imellem mine øjenvipper, jeg går ikke med makeup, så det kan ikke være andet. Det eneste jeg bruger på mine øjne er Matas striberne micellar water, bruger dog concealer under øjnene men jeg tror ikke det har noget med det af gøre.
  Det ender altid med jeg med negle og brow brush prøver at fjerne det, hvilket gør huden irriteret og vipperne (naturlige) falder af…
  Måske du har et tip 😀
  Hilsen fra
  Ingrid

  26/01/2022
 • Andrea

  Hej Anette. Det kan være jeg skal prøve det af, nu min mand brokker sig temmelig ofte over min snorken 😀 Og så bælder jeg også altid en halv liter vand når jeg står op, så det er forsøget værd.

  Jeg har et spørgsmål, angående vitamin C serum. Jeg har tidligere brugt Ole Henriksens Truth Serum, men tænkte om enten Origins Into the Glow Brightening Serum eller La Roche Posays Pure Vitamin C10 Serum kunne være et brugbart alternativ. Har du kendskab til nogle af de to og kunne evt. hjælpe mig på rette vej? 🙂

  Tak for dine altid skønne indlæg! kh A

  25/01/2022
 • Nicoline

  Jeg sover også med åben mund, og jeg snorker Hvilken tape brugte du?
  Jeg har sarte læber, så jeg gad godt hvis man kunne finde er plaster, der ikke klistrer på læberne med rundt om. Ved du om det findes?

  25/01/2022
 • Charlotte

  @laila Andersen på IG trykker på den runde ring med Anettes ansigt øverst oppe i Venstre hjørne så bliver læbepomade snakken vist jeg husker ikke hvad er det oprindelig hedder
  Håber du forstår

  24/01/2022
 • Laila Andersen

  Jeg kan ikke finde ud af at findelæbepomadesnakken på din insta. Hvordan finder jeg den?

  24/01/2022
 • Anni

  Jeg vil da give det plaster et forsøg. Jeg har nemlig også afhængig af et glas vand ved sengen. Det dulmer under hedeturene.

  Jeg kan da se i indlægget med Stadil, jeg bruger EGF essence forkert og har måske overfortolket noget, du tidligere har skrevet. Nemlig at niacinamid gør huden klar til at modtage de efterfølgende produkter. Så jeg exfolierer og bruger The Ordinarys niacinamid med zink, som er helt klar, men lidt tykkere i konsistensen, inden EGF esssence.
  Måske jeg skal droppe niacinamid de dage, jeg bruger EGF essence?

  Kh
  Anni

  24/01/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.