Hvorfor gør du det?

Dygtige Anne P hører til mine favoritmennesker. Er sjov og klog – og arbejdsmæssigt: skønhedsredaktør, makeupartist og tidligere model.

Vi zoomer ind om lidt, men først vil jeg gerne vide hvorfor og for hvem, du gør, hvad du gør om morgenen. I sidste uge talte jeg nemlig med en, som gjorde rigtig meget for Instagrams skyld, så?

Alt, hvad der får mig til at se friskere ud (og føle mig sådan) gør, at jeg ranker ryggen. Hvis du ser mig en mandag morgen med knaldrøde læber, så er det en afledningsmanøvre. Så er det, fordi jeg vil have fokus væk fra at have sovet rædselsfuldt. Men klart, jeg tænker da også over min titel som skønhedsredaktør. Ærligt talt, så vil jeg gerne ligne en, man har lyst til at få råd fra.

Hvornår vågner du … og hvordan?

I hverdagene vågner jeg 06.03. Jeg stiller vækkeuret, og gerne til et tidspunkt der er lidt irriterende. Bare for at skubbe lidt til mig selv og for at huske mig selv på, at der er større ting i verden at bekymre sig om end et irriterende tidspunkt. Det er jo noget pjat med et rundt og pænt tal.

Hvad tænker du på eller ser frem til som sidste om aftenen, lige inden du falder i søvn?

Oftest, at jeg håber, ungerne sover igennem og selv går ud at tisse uden at jeg behøver holde monster-ulvevagt. Og så prøver jeg på ikke at tænke for meget … Det gør jeg i forvejen, og nætterne og søvnen er oftest dejligst, når jeg ikke bekymrer mig og tænker på alt for mange ting som: Gud, fik vi læst lektier,  barnet skal lære at binde snørebånd, jeg skal have betalt den regning, fik jeg brugt tandtråd, hvornår skal jeg drikke champagne med Fru Poulsen …

Det første du gør om morgenen?

Lukker hunden ud, børster tænder, sætter vand over, laver madpakker. Jeg tænder altid for P8 Jazz. Så gammel er jeg.

Din hud, hvad gør du? 

Min hudplejerutine om morgenen er enkel. For sådan en som mig i hvert fald. De fleste morgener vasker jeg min hud med pHformulas E.X.F.O. Cleanse. Ikke fordi min hud er blevet snavset natten over, men jeg føler, huden bliver nulstillet og klar til at modtage den efterfølgende hudpleje. Jeg skal jo have så meget ud af ingredienserne som muligt.  E.X.F.O. Cleansen er uden parfume, lettere eksfolierende, men stadig meget mild. Så er jeg svært afhængig af mists, og hvis jeg har P.O.W.E.R. Essence Tonic så er det klart den, jeg tyer til. Den opfrisker og giver huden en god portion fugt. Den er fra pHformula – hvilket gælder det meste af min morgenrutine. Mærket er min manna. Så bruger jeg et fugtserum eller C.R. Recovery alt afhængigt af, hvordan min hud føles, og derefter en   creme. Hvis det er koldt, bruger jeg deres SOS-creme, som beskytter barrieren og forhindrer, at alt fugten forsvinder. Alternativt nogle af Votarys lækre oliedråber. Så noget SPF … og så lidt makeup.

Er der noget, man ikke skal udsætte dig for om morgenen?

Alt for høje lyde. Er ikke morgensur, men utrolig lydfølsom.

DU FÅR MERE AF ANNE P lige her.

OKTOBERS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer onsdag den 30. september kl. 7.00. Hvis du ikke allerede er på mail-listen, er det hurtigt at hoppe på her, så du modtager mail om indholdet.

28/09/2020
Vil du se min makeup-taske?
Forudsigelig, men helt uundværlig
01/10/2020
Vil du med på anmelder-tur
Når den ene ting, som betyder mest, fejler

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for alle gode indspark. Svar på spørgsmål kommer her:

  @ Emilie, det er desværre på Instagram, også fremadrettet.

  @ E, Enten den fra Danish Skincare eller den fra Paula’s Choice. Mht. salicylsyre.

  @ Katrine, det kan du tro, det er.

  @ Ali, haha. Til dit spm., så synes jeg, at SPF kræver lidt mere rens end blot en micellar water. Det er i hvert fald min erfaring.

  @ Anni, det kommer an på, hvad du gerne vil opnå? Hvad det er, du arbejder på i forhold til huden.

  Stor hilsen Anette

  @

  04/10/2020
 • Anni

  Pragtfuldt at læse begrundelsen for anvendelse af rød læbestift på en mandag morgen… Så er jeg ikke alene 😉

  Spørgsmål:
  Jeg kan ikke rigtig finde noget om kemisk peeling og diamantslibning, når jeg skriver det i søgefeltet her på bloggen. Er det spild af penge at få det gjort hos behandler, når man som jeg passer huden dagligt med rens, diverse syrer og vitamincremer og
  -serummer? Min behandler er nærmest i chok over, at jeg aldrig har prøvet behandlingen endnu, men jeg har ærlig talt været for nærig… 1500 kr for tre behandlinger!

  Anette, jeg ved, du er fan af diverse professionelle behandlinger, men måske skulle man spare penge sammen til en behandling, som virkelig batter, og ikke disse peelinger, som man måske kunne gøre selv hjemme? Forstår du, hvad jeg mener?

  Kh
  Anni

  02/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord. Jeg er tilbage på bloggen fredag morgen med respons. TAK for din tålmodighed.

  KH Anette

  01/10/2020
 • Ali

  Hey skønne Anette

  Jeg gør det først og fremmest for min egen skyld. Altså plejer huden.
  Jeg vil kigge mig selv i spejlet og tænke “ fuck jeg ser godt ud “ – hvem vil ikke se godt ud ?
  Og self bliver man da glad når man engang i mellem får et kompliment eller to.
  Eller når folk tror jeg er min 12 år yngre lillebrors , lillebror !

  Et spørgesmål – kan man nøjes med en micellerwater som rens ,og her tænker jeg ad 2 omgange altså dobbelt rense kun med micellerwater , vis man kun bruger en masse solcreme dagligt ?

  30/09/2020
 • Katrine

  Kære Anette

  Håber det er OK jeg spørger her (det har ikke lige noget med det ellers gode opslag at gøre): jeg har købt JUICY MANDARIN SORBET – ENZYME EXFOLIATOR ansigtsscrub fra amazing space. Er den ok at bruge når man ammer?

  Kh og op forhånd tak, Katrine

  30/09/2020
 • Sanne

  Kl. 6.03, det elsker jeg, smutter lige op og stiller mit vækkeur om!
  Fru Poulsen …? 😉
  Rigtig go’ dag, smukke.

  30/09/2020
 • E

  Kære Anette,
  Til os der ikke nåede at købe boksen – ØV 🙁
  Kan du afsløre hvad det er for en BHA du taler om, som er overraskelsen? Den vil jeg nemlig gerne have fingre i!
  Knus og god dag

  30/09/2020
 • Emilie

  Kære Anette,
  Til os der ikke har Instagram – kan du afsløre oktoberboksens indhold her også – eller på mail som du plejer?
  Tusind tak 🙂
  Bedste hilsener Emilie

  29/09/2020
 • Marianne+Mejlsø

  Linket til DU FÅR MERE AF ANNE P lige her – virker ikke

  29/09/2020
 • Jette B

  Både hudpleje og makeup er absolut for min egen skyld. Det er vigtigt for mig at gøre noget godt for mig selv.

  29/09/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.