Vil du med på anmelder-tur

Jeg kan se, at hun er utilpas. Min datter. Hun hvæser et stille ”moar-slap-af” efterfulgt af, at hun ikke synes, jeg er særlig rar. Mit svar er, at jeg altid er rar, nærmest lalleglads-rar. I starten. Og i øvrigt uden undtagelse.

Men hvis der så sker det, som der gjorde på Great Northern Spa, så ligger min forpligtelse alene hos dig, der læser med. Om det er herinde eller i Børsen.

En del af mit arbejde på avisen er at anmelde hotel og spa, og selvom vi ofte er inviteret, så har jeg den regel, at jeg også vil have prøvet at bo det pågældende sted som betalende. Eller som minimum have talt med nogen, der har. For at være så sikker som muligt på ikke at spilde nogens penge på en anbefaling, der ikke holder.

Tilbage til Great Northern. Vi, min datter og jeg, ankommer – og til værelsespriser á tæt på 5000 kr. skal niveauet som minimum være, at du føler dig virkelig velkommen. Jeg havde dagen forinden bestilt et frokostbord i restauranten, men det var alligevel en lunken oplevelse. Der gik en pæn rum tid, inden nogen så os. Da nogen gjorde, fik vi at vide, at vi bare kunne slå os ned ved et valgfrit tomandsbord. Eller nej, for der kom en overtjeneragtig person flyvende ind fra højre og meddelte, at han ikke havde flere borde. ”Jamen, vi har bestilt”, indvendte jeg. ”Jamen, de har bestilt”, indvendte den yngre tjener. ”Så skal de jo også findes i bogen, og så har de et bestemt bord”, sagde ham med-ikke-flere-borde. Uden på noget tidspunkt at værdige os et blik.

Den episode nævnte jeg ikke i Børsen. Jeg valgte kun at skrive om den herunder som indledning til artiklen:

… Vi stiler mod receptionsskranken efter at have spist frokostbøf og burger. I øvrigt med den bedste bearnaisesauce min medrejsende nogensinde, ”ever” som hun siger, har smagt. Jeg er typen, der er barnlig glad for overnattende småture, så jeg indleder med et ”hej, jeg er heldig at skulle bo her i nat”. Men det føles, som om glæden er mest på min side, for der er ingen smil, ingen velkomst, bare bøvl med at finde mig i systemet.

Jeg spørger, om vi mon kan tjekke ind lidt tidligere, hvis det overhovedet er muligt, da vi skal af sted allerede kl. 7 næste morgen. Desværre, lyder svaret efterfulgt af en bemærkning om, at vores værelse først er klar på indtjekningstidspunktet kl. 15. ”Hvilket værelse skal vi da bo på?” vil jeg vide. ”Nummer otte, men det er ligegyldigt, for alle værelserne er jo ens”, siger den ene medarbejder. Øh nej. Udsigten er da forskellig, husker jeg fra et tidligere besøg. ”Men vil I alligevel prøve at ringe og høre rengøringen, om det muligvis kan lade sig gøre?” forsøger jeg. Nu med et humør på nulpunktet. Tøvende bliver der ringet, og vi får besked på, at værelset sørme er klar om 10 minutter. Uden smil eller formildende ord.

Men tusind tak. For det er ikke bare et værelse, men spa for sjælen, der møder os: Nummer otte er bygget ind i landskabet og er fuldstændig vidunderligt. Jeg fik lyst til at blive i en uge, og det handler resten af artiklen om – sammen med en varm anbefaling af spaen, hvor über-mennesket, spa- og sjælekloge Sahar er hentet ind som konsulent.

Artiklen slutter sådan her: Lad Sahars kærlighed til stedet finde vej til hver eneste krog af den her særlige fynske perle. For Great Northern har spektakulære rammer. De skal bare fyldes ud med hjertelighed fra første sekund.

NOGLE TROR, AT INVITEREDE TURE ER RISIKOFRI REKLAME, men sådan er det ikke. For så vil læseren stikke af. Et par eksempler mere. Jeg boede for nylig på Hjerting Badehotel. Som jeg elsker, bl.a. på grund af et ekstremt nærværende personale. Og det er mennesker, vi husker. Det er den følelse, de er i stand til at plante i os – det er den, man tager med sig. Klart, at rammerne også skal være på plads. Hjerting fik den bedste anmeldelse i avisen – kun med et mindre men: overvej endelig ikke en ekstra opredning, for den vil aldrig give nogen nattesøvn, hvis man er over to år gammel (så dårlig var sovesofaen). Fine, fine Jørgensens Hotel i Horsens er et andet eksempel på rammer, der er vidunderlige, men hvor servicen vaklede i en grad, så artiklen simpelthen døde.

PS: Flere har spurgt, om gårsdagens Book’n Beautybox kommer igen via en ekstra portion. Det gør den ikke, men der kommer altid en ny boks. Den næste frigives 3. november (skriv dig på listen her, hvis du vil have mail om indholdet). Jeg kan dog se i forhold til boksen i går, at der er fine procenter på Jorgobe her, ligesom du finder vej til Karmameju her.

PÅ INGSTAGRAM @beautyspace kan du lige nu designe din egen Book’n Beautybox. I hvert fald komme med et bud på den bedste boks efter dit hoved.

29/09/2020
Hvorfor gør du det?
Meningen med morgenrutinen hos Anne P
02/10/2020
Ingrediensen, der vil opføre sig som Botox – og jeg har prøvet
Apropos den mest læste artikel på Beautyspace

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Sanna, jeg vil vise min datter dine ord! Men tak. Der er i sandhed meget fint på Great Northern.

  @ Anette, tak for dine ord. Tak fordi du læser med.

  @ Rikke Liv, det er mange produkter, du kan få hende til bruge ;o) Det vil være fint om aftenen med en salicylsyretoner, enten den fra Danish Skincare (rød flaske) eller den fra Paula’s Choice, dubbet med lidt A-vit creme over. Hun vil også have glæde af EXFO Cleanse morgen og aften. Hvis det på nogen måde tager til, så er det hudlægen. Dét, der efterhånden er god evidens for, er at for meget sukker, for meget mælk, har en påvirkning.

  @ Majbritt, ansigtscremen til om dagen efter niacinamid-serum. A-vit serum til om aftenen evt. efterfulgt af ansigtscremen/el olien, som også kan bruges som et par dråber i din hudpleje morgen som aften. Peelmasken et par gange om ugen. BHA-toner (efter behov) som det første under al anden hudpleje, evt. bare koncentreret hvor du har forstørrede porer. Håber det giver mening.

  KH Anette

  02/10/2020
 • Majbritt

  Tusind tak for den lækre box! Vil du måske hjælpe med i hvilken rækkefølge, hvordan og hvornår produkterne skal på- jeg har jo lyst til det hele på en gang 😉

  01/10/2020
 • Rikke Liv

  Kære Anette
  Dejligt med din ærlighed, i ovenstående artikel.
  Har et helt andet spørgsmål, min datter er 11 år og ret teenage agtig, på alle parametre!
  Hun bruger MDerma serum og creme som du tidligere har anbefalet til ung hud. Men hendes ret så blomstrende pande, er ikke rigtig blevet pænere.
  Så nu overvejer jeg en konjac svamp med kul, hun kan bruge i badet. Og så en BHA mist, hvis sådan en findes??
  Hvilket BHA produkt vil du anbefale til så ung hud??
  Tænker at hun evt om aftenen kan bruge A vitamin creme evt 3 booster efter niacemid serum??
  Om dagen bruger hun Avenes mist, MDerma niacemid serum og karmamejus ansigts solcreme m faktor 30, der er så vidt jeg husker også antioxidanter i.
  Glæder mig til at høre fra dig.
  De bedste hilsner
  Rikke

  01/10/2020
 • Anette Saatterup Pedersen

  Anette – igen en fantastisk ærlig og saglig artikel fra dig
  Tak fordi du så gavnmildt og ærligt deler af din viden og dine erfaringer

  01/10/2020
 • Sanna

  Elsker, at du nuancerer dine anmeldelser, så det hverken er anprisning eller nedsabling, men blot fortæller ærligt om dine oplevelser. Det er SÅ god stil, Anette!

  01/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marianne, åh jeg kan godt forstå, at du er skuffet. Hvis du holder øje fremadrettet på @beautyspace (altså Instagram), så laver jeg nogle gange en ‘soft opening’ dagen før af boxen. Jeg prøver at tippe både her, på Insta og på FB om, når den kommer, så man har en chance for at sidde klar.

  Stor hilsen Anette

  01/10/2020
 • Marianne

  Mht beautyboxen igår, jeg har bogen og ville så blot bestille de lækre sager. Men øv, den var udsolgt. Prøvede så med bogen, så kunne jeg godt lægge den i kurven ? Mon de lækre produkter bliver frigivet til salg uden bogen ?? KH Marianne

  01/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne, det er jo faktisk en meget særlig sag, du der tager op. For man ikke skænker en tanke, når et personale er uengageret eller bare alt andet end serviceorienterede, det er er, hvis arbejdsforholdene er kummerlige. På et tidspunkt skrev jeg om ansigtsbehandlinger og om, at man ikke skulle finde sig i, at behandleren gik ud af rummet. Der var så en meget rar kvinde, der gjorde mig opmærksom på, at på hendes arbejde, da lå aftalerne så tæt, så der INGEN pauser var. Skulle man som behandler på toilettet, så var man nødt til at lade en kunde ligge med en maske. Omvendt er vi som kunder nødt til at forholde os til det, vi oplever.

  @ Marie, 1000 tak fordi du læser med herinde. Og ja, jeg har tænkt over det mange gange. Det er følelser, vi rejser hjem med. Dem, vi husker.

  @ Mette, åhhh kom sådan til at grine. Tak for dit indspark. Og tak fordi du læser med.

  Stor hilsen Anette

  01/10/2020
 • Mette

  Det er præcis derfor jeg er vild med dig – man er sikker på at få din uforbeholdne mening, men heldigvis uden, at det bliver Søren Frank selvoptaget, og så skriver du i et sprog, der giver mig lyst til at læse videre

  01/10/2020
 • Marie Kvist Rasmussen

  Enig enig hvis personalet og rammerne i er enige om at være “the shit” så spiller det ikke.

  Du er god til dit job A.
  Tak for dig!

  01/10/2020
 • Sanne

  Hvor er det trist når rammerne er i orden, men personalet er så trætte af deres arbejde at de burde finde sig et andet.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  01/10/2020