I’ll have what she is having

 

Jeg har netop interviewet Elisabeth Sandager. Måske har du læst om hende tidligere i Børsen eller i Berlingske: Historien om det rodløse danske ambassadebarn, der blev chef først for B&O og senere for Helena Rubinstein. Hun bor i Paris, og da jeg mødte hende i sidste uge (meget tidligt om morgenen), var jeg så upassende tæt på at udbryde: ”hold op, hvor ser du godt ud”. Der stod en aura af nærmest muntert nærvær og en helt enkel lækkerhed omkring hende. Bare rank, med blød, velholdt hud og et luftigt hår, der lignede noget fra en reklame. Typen, hvor man bare ved, at strømperne ikke løber, og neglelakken aldrig krakelerer.

Hvordan gør hun? Og med hvad?

Det er selvfølgelig ikke noget, hun kun smører sig til. Det må handle om hendes ro, ligesom måden, hvorpå hun med glad forventning fortæller, at om lidt bliver hun 60, til forveksling minder om dengang, da jeg som 17-årig fortalte hele verden, at snart blev jeg 18.

Sandager er tydeligvis typen, der slår sig selv med alt det gode i livet. Ikke det modsatte.

Men alligevel. Hvor lang tid tager det at komme til at se så frisk ud,  og bliver der hentet hjælp?

Hun griner højt og længe. Og svarer:

Jeg har ikke tålmodighed til at få nogen til at hjælpe.  Udover at vaske og sætte hår hver morgen, prioriterer jeg tre ting:

 • Brynene er vigtige. Fordi de taber kraft og styrke, tegner jeg dem op, så de  fungerer som en ramme.
 • Huden omkring øjnene skal være ekstra fugtmæt, og så har man brug for noget lysnende netop dér. Jeg har i hvert fald. Så jeg er flittig bruger af vores concealer, som hedder Urgency Concealer. Det er min hurtigste måde at komme til se friskere ud.
 • Endelig er der læberne. Det lyder måske tosset, men jeg smører dem 10 gange om dagen med både en læbepomadeagtig creme (Collagenist Re-Plump Lip Care) efterfulgt af noget mere olieholdigt (Lip Soak). Jeg er overbevist om, at det at holde netop læberne næsten overdrevent fugtmætte gør, at de bevarer fylde og fugt.

Hvad mere?

Jamen udover almindelig hudpleje, så er jeg til strøm. Jeg får en kollagen-boostende strømbehandling en gang om måneden, for jeg vil ikke stikkes i.

PS: Helena Rubinstein var, da hun levede, en krads dame. Og en arbejdsnarkoman der, modsat Elisabeth Sandager, notorisk løj om sin alder. Hun sagde bl.a.:

”Jeg tror på hårdt arbejde. Det holder rynkerne væk fra mine tanker og min sjæl”.

”Folk vil have kort arbejdstid. De tror, de har noget vigtigere for efter arbejdstid. Men det er jo arbejdet, der er det vigtigste”.

”En god historie er altid bedre end sandheden. Ingen ønsker at huske sandheden”.

23/01/2019
Hun kalder den verdens fineste cremeblush
Og noget om at dunke hinanden med en våd søndagsberlinger
25/01/2019
Årets bedste
Nu som et samlet sæt

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og spørgsmål. Jeg vender tilbage på bloggen tirsdag. Stor hilsen Anette

  28/01/2019
 • ZS

  Hun ser da strålende ud!

  Jeg er lige kommet på den anden side af de 40 og har egentlig ingen rynker, undtaget i panden, som jeg hele livet har været rigtig god til at rynke;-) Dem kunne jeg godt tænke mig at gøre noget effektivt ved inden det bliver værre, men-hvad er bedst? Jeg vil ikke sprøjte botox og den slags ind i huden. Det skal helst være noget, der er effektivt, men samtidig ufarligt.

  24/01/2019
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Kom lige til at læse bag på flere af mine Environ produkter. De indeholder jo silikone, også Avst step up systemet. I hvert fald 1-2 som jeg har. Og sover jo med dem. Hmm ikke så godt?
  Mvh. Lotte

  24/01/2019
 • Jette B

  Hvilken ualmindelig flot hud. Dejligt med tip til god læbepleje, mine tørrer ud året rundt selvom jeg bruger læbepomade.

  24/01/2019
 • HR sagde også: Der findes ikke grimme kvinder, kun dovne. Og det er da ikke helt ved siden af. Fru Sandager er lidt af et forbillede. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  24/01/2019
 • Bente

  det der concealer der under øjnene ….. fremhæver det ikke både pose og rynke(r)?

  24/01/2019
 • Hun er da også sindssyg flot og elegant
  Skal da lige forbi rubinsteins stand og mærke de læbe-ting 🙂

  23/01/2019

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.