Hvis begrebet natcreme overvejende er marketing …

LYT til dagens blogindlæg her:

Måske har du grublet over det?

Sagen er, at det endnu ikke er lykkedes for nogen at dokumentere med overbevisning, at visse ingredienser kan påvirke vores hudceller anderledes, bare fordi vi ligger ned. Eller fordi vi sover.

Du har sikkert prøvet at få anbefalet creme, der skulle være ekstra god til nattens reparation, regenerering, genopladning eller hvad følgeordene nu har været.

Og JA med stort … det kan sagtens være, at det føles bedre med en federe creme, mens man sover og ikke skal jonglere med makeup samtidigt. Men der er stadig intet videnskabeligt belæg for at tillægge huden særlige egenskaber eller behov om natten. Og den er heldigvis ikke så dum, at den venter, til det er nat med at reparere sig selv, hvis der er nogen form for overlast inde i billedet. Reparation sker i det sekund det er nødvendigt, med hjælp fra kroppens egne DNA-reparationsenzymer. Om dagen derimod er der særskilt behov for UV-beskyttelse. Og i den sammenhæng er huden enormt snedig, for meget tyder på at såkaldte clock genes i dagtimerne sørger for ekstra beskyttelse, når der er UVstråler.

Alligevel skal du ikke ignorere natten som arbejdsplads, da der er ting, som giver praktisk god mening:

 • DER KAN HURTIGT BLIVE PLADSMANGEL om dagen, hvor det er vigtigt at prioritere beskyttelse fra især antioxidanter og SPF.
 • ISÆR NÅR DET ER KOLDT kommer vi til at sove for varmt og for tørt, og det kan tappe huden for fugt. Derfor er det en god idé at lade en creme forhindre fugten i at fordampe – skru evt. ned for varmen og op for fedtindholdet, eventuelt ved bare at tilsætte et par oliedråber i den hudpleje, du i forvejen er glad for.

ANSIGTSCREMEN til natten er derfor en anbefaling af praktiske årsager, især på grund af det første punkt med pladsmangel. Og så kan jeg godt lide fornemmelsen af arbejdsro til de to forskellige kilder af kollagengødende A-vitamin blandet med barriestyrkende ceramider, squalane, hyaluronsyre og lecitin. Men det betyder ikke, at der er noget i vejen for at bruge den om dagen. Alt efter ens sol-historik (hvor meget/hvor lidt har du fået og ikke mindst: Hvor lys/mørk i huden er du) skal der bare solfaktor ovenpå.

Selv smører jeg to tynde lag af Ansigtscremen på om natten, fordi jeg gerne vil have ekstra A-vitamin – og kan tåle det. Mens det stadig er køligt udenfor, dupper jeg en anelse olie eller lidt af en fed creme ovenpå, når Ansigtscremen er absorberet.

Indhold forklaret og dokumenteret.

Hvorfor Seriøst bedre hud-bogen på tube ?

LÆS GERNE (hvis lyst og behov) ordene på Trustpilotder også kritiske i blandt.

Ansigtscremen fås udelukkende hos hudlæger og online hos Beautyspace.

@beautyspace på INSTAGRAM

Foto Lea Jessen

10/03/2022
Farven, der stiger en til hovedet
Og læbestiften, der får mig til at gå med læbestift
16/03/2022
Jeg fik en 2-stjernet anmeldelse
Når brok er vejen frem

Kommentarer

 • Maria

  Kære Anette. Jeg bruger din fantastiske creme morgen og aften. Men nu er det snart tid til at bruge en dagcreme med solfaktor i. Tænk hvis du lavede en variant med solfaktor i. Det ville jeg være begejstret for! 🙂

  16/03/2022
 • Sanne

  For mange år siden har der siddet nogle snedige marketingsmennesker og tænkt hvordan får vi kvinder til at købe ikke kun een creme, men TO og sidenhen TRE. Smart nok, og så er vi blevet vænnet til det, ligesom at vi i mange år troede at vi skulle vaske hår hver eneste dag, for ellers var vi urenlige og hvem ville være det. I mine gamle dameblade fra halvtredserne er der kun een creme, som man valgte efter hudtype. Men du har som altid ret, jeg bruger også en temmelig fed natcreme, da jeg har ultra tør hud og fed creme spiller ikke særlig godt sammen med makeup. Jeg er på mine gamle dage begyndt at tænke over hvad der egentligt er nødvendigt, hvad er vi blevet “opdraget” af reklamerne til at tro at vi ikke kan undvære og hvad har vi rent faktisk brug for?
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  14/03/2022
 • Ida

  Er det ikke noget med at a-vitamin kan nedbrydes af solen, og derfor bruger man det om natten?

  13/03/2022
 • Sara

  Hej Anette, kan du anbefale en god peptide serum? 🙂 gerne til en overkommelig pris men med god effekt.

  13/03/2022
 • Anette L

  Giver du et pip, om hvem der forhandler Drunk Elephant, når mærket kommer til DK?

  12/03/2022
 • Sanne Larsen

  Jeg bruger din creme både nat og dag

  12/03/2022
 • Jessie

  Ansigtscremen er uundværlig, den kan det, den skal. Vi er heldige dem, der er i tvivl, kan prøve den på håndryggen, der er også hurtigt resultat.

  12/03/2022
 • Emilie

  Hej Anette,
  Jeg vil SÅ gerne prøve din A-vit creme, men jeg ammer – jeg er derfor i tvivl, om jeg må?
  Jeg ved at der er delte vande ift a vit og graviditet, da det kan have skadelig effekt på foster, men jeg kan ikke finde litteratur, som siger man ikke kan bruge det, når man ammer? Det må være så små mængder, man optager systemisk.
  Pft for svar

  12/03/2022
 • Pernille S

  Hvor ofte er jeg ikke tudet ørene fulde af lovprisninger om natcremers særlige effekt! Takket været min viden gennem denne blog, er jeg blevet så meget desto klogere gennem årene, at jeg er istand til at modsige sælgeres besnærende forsikring om at en natcreme er uundværlig. Een creme som er uundværlig for mig er Ansigtscremen. Tippet med en dråbe olie øverst, vil jeg nu prøve og praktisere.
  God Weekend!
  Kh Pernille S

  11/03/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.