Undgå fælden om den bade-parate krop

At få sommerben eller blive badeklar kræver bare, at man tager tøjet af. At få badeben, der ikke føles knastørre, kan involvere lidt ekstra. For de kan godt være tørre på grænsen til ”udtørret lerjord,” som en Beautyspacelæser engang skrev. Hun klagede over, at cremer og olier bare sejlede rundt på huden fremfor at trænge ind og fugtmætte.

Den del er der en nem løsning på. Eneste krav er en rutinemæssig indsats.

Men der dukker her ofte også en anden del op, hvor det til gengæld er svært at holde blodtrykket i ro. For når samtalen typisk på den her årstid falder på cellulitis, appelsinhud eller blomkålslår, som jeg har hørt bulet hud beskrevet som, så er der en vedholdende vandrehistorie, som stadig lever. Den om, at bulerne skyldes ophobede giftstoffer, væske eller overvægt.

Det er grumt at bilde kvinder ind, at vores lår og bagdele er fyldt med giftstoffer, som buler ud. Som om mænd ikke skulle kunne tiltrække selvsamme (appelsinhudsfremkaldende) giftstoffer. At mænd generelt har mere jævne lår skyldes en naturlig, fysiologisk forskel på de to køn. Det forklarer professor og hudlæge Peter Bjerring:

”Bindevævet hos kvinder og mænd er opbygget forskelligt. Hos mænd er der skrå bindinger, som hvis du forestiller dig et X, mellem muskler og hud – altså strammere barduner – mens bindingerne hos kvinder står lodrette og giver plads til mere udbuling.”

Der er ganske enkelt mindre hold på fedtvævet, når der er tale om lodrette fibre.

Helt slem bliver fortællingen om, at selvsamme giftstoffer kan fjernes eller reduceres med en detoxbehandling. Som de fleste ved, betyder detox afgiftning og er noget, vores organer varetager. Det er heldigvis ikke muligt at smøre sig i noget afgiftende. I hvert fald ikke kosmetisk.

Jævnere hud på benene?

Man kan være ligeglad, men hvis man ikke er, hvad hjælper så på at mildne bulerne? Det gør først og fremmest grundopskriften med de sædvanlige anbefalinger udi kost, søvn, vand, træning. Måske tænker du kedeligt, hvilket er unfair med det belæg, der er for virkningen. Og jo ikke bare på tonede ben og hud.

For det andet er der tre ting, der smurt på huden gør en forskel i forhold til tørhedsproblemet: A-vitamin, peelende frugtsyrer og en fugt/fedt-forsegling. Vil du gå skridtet videre, kan laser også gøre noget. Men intet kan fjerne bulerne. Intet. Så behøver du ikke tænke mere over det.

Opskriften på bløde, nærmest polerede ben, handler om at få huden påvirket med både eksfolierende frugtsyrer – om at gå konservativt til værks – og få den smurt med kollagengødende A-vitamin, beskyttet med solfaktor, og så ellers sikre, at den både er fugt- og fedtmæt. Det sidste handler om rækkefølge, hvor det tyndest flydende, mest vandede skal på først.

Rækkefølgen batter

Her kommer ens egen rutine og badelogistik ind i billedet i forhold til, hvad der er praktisk og realistisk. Hvis det er uden forudgående bad gør en indledningsvis fugtmist godt.

 • Brug en almindelig vaskeklud eller svamp i badet til at fjerne sløve overfladeceller.
 • Så snart man er ude, mens kroppen stadig er dampfugtig, så på med en kombinationen af kollagengødende A-vitamin og glødgivende syrer, der samtidig  øger fugtmætningen. Det kan være via et kropsserum.
 • Afslutningsvis kropsolie eller en creme med B3-vitamin, som gør al hud pænere (beskytter og glatter en anelse, fordi hudens fedtsyreniveau øges) – eller solfaktor hvis du er ude med bar hud.

Lad det første lag blive absorberet, inden du smører det næste på.

Hurtig-løsningerne:

 • Farve på benene fås hurtigst via selvbruner-dråber, som du blander i dine egne produkter.
 • Virkelig hurtig farve fås med en kropsfoundation som er så meget pænere end den umiddelbart lyder. Vita Liberata og Ecooking har de bedste.
 • Tørre ben løses med en stram rækkefølge-rutine: kom enten creme eller olie på letfugtet hud. Eller brug et tyndtflydende kropsserum først, så noget federe ovenpå. På den måde forsegler du fugt med fedt.
 • Virkelig tørre ben: Grib fat i en karbamidcreme. Det kan sagtens være apotekets hælkur.

LÆS MERE:

VIL DU HAVE min favorit-liste til kroppen? Hvis ja, så lægger jeg på i morgen, torsdag.

@beautyspace på INSTRAM med skønhedssnakkeriet  Adnan & Anette. Mest Adnan.

FOTO L:A BRUKET

03/05/2024
Brug aftersun omvendt
Bortset fra de her 2, giver aftersun sjældent mening
09/05/2024
Top-8 listen til kroppen
Krops-produkterne, jeg genkøber

Kommentarer

 • Trine
  REPLY

  Foundation til benene🤩 – Lyder smart, når man, som jeg, ikke er til lugten fra selvbruner 🤨
  Smitter det ikke af hvis man feks sætter sig i en hvid sofa?🫣

  08/05/2024
  • Marianne
   REPLY

   Jo, lige en hvid sofa er ikke en god idé 🙂 Bruger selv Vita Liberata på underben (og nogle gange underarme) – den er fantastisk – farveudjævnende og flot glød …

   09/05/2024
 • Sanne
  REPLY

  “lodrette fibre” – det er sgu da virkeligt unfair, ha! 😐
  Jeg troede faktisk at indædt massage af appelsinhuden kunne gøre en forskel? Jeg havde sådan en gammeldags pigget rullemassage-ting, jeg brugte i en længere periode, men er ikke sikker på om jeg spottede en ændring.
  Jeg har nu også lært at leve med det, jo ældre man bliver, jo mere er der er hygge sig over.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  08/05/2024
 • Tina
  REPLY

  Hej Anette.

  Jeg kan anbefale Ansigtsgløden til hælene. Det lyder måske mærkeligt men det virker.

  Anette vil du opklare et mysterie. Jeg troede jeg havde forstået at når en ingrediens og her er tale om B3 står højt ( i anden linje ) på ingredienslisten så var der meget af det i
  cremen men en apoteker dame har sagt at jeg kun skal betragte cremen som fugt. Det forstår jeg ikke B3 har da mange gode egenskaber. Hvad mener du om det.

  Mange hilsner
  Tina

  08/05/2024
 • Louise
  REPLY

  Hej Anette
  Jeg “lider” også af lerbelagte ben.
  Jeg vil rigtig gerne prøve rækkefølgen der batter, men jeg har ikke noget kendskab til kropspleje med de ingredienser du skriver om – kan du måske nævne, et par eksempler med rette indhold?
  Mvh Louise

  08/05/2024
 • Anette Bilsted
  REPLY

  Det er mig igen🌺
  Dagligt brug af en Gau Sha, gør også en kæmpe forskel🌺

  08/05/2024
 • Anette Bilsted
  REPLY

  Kære Anette🌺

  Tak for et super godt skriv.
  Meeen, hvad med motionen❓

  En god løbetur, styrketræning og raske gåture.
  Jeg vil våge at påstå, at det gør en forskel💪

  KH Anette🌺

  08/05/2024

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.