Jeg kan ikke forhindre, at nogen vil mig det skidt

PernilleAA

Overskriften skulle ha’ været Helt ærligt, Pernille Aalund. I stedet blev den et af hendes rammende citater og dermed en huskekage om, at det kan være både godt og nødvendigt at smøre lidt teflon på ryggen. Aalund er højaktuel med en ny bogserie, og jo, hun har en særlig plads i mit hjerte. Faktisk to pladser:

 • Hendes rammende ord borer sig derind, hvor de mærkes, gør en forskel og tvinger til refleksion. De får mig til at øve mig på at være et lidt større menneske. Hun rører rundt i essensen. Livsessensen. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at hun – via hendes taler på tryk – har hjulpet mig. Også mere, end hun sikkert aner.
 • Kender du de mennesker, der arbejdsmæssigt har givet en et puf? Dem, der tænker højere om en, end man selv nogensinde har gjort. Dem, der får andre til at vokse. Sådan en er Pernille, som i mine grønne dage har åbnet vigtige døre, ligesom det var hende, der sparkede mit foredragsliv i gang – en sommeraften i Musikhuset. Foran 500 mennesker. Jeg var ved at dø. Men hun bare bar mig og lavede en introduktion, som var der tale om en international rockstjerne.

SÅ. Af hjertet tak og velkommen til Pernille Aalund:

Stort spørgsmål, men hvad er det vigtigste for dig i livet lige nu?

Min mand, mit nye hjem, min familie og ja… Det forfatterskab jeg er ved at bygge op. Jeg er fuld af ord og fyldt til bristepunktet af … hvad skal jeg kalde det ..gavmildhed! Det handler for mig meget om ro og om at give tilbage eller videre.

Har du et livs-mantra?

Det liv du lever – er det liv, du får!

Og så til skønhedsafdelingen. Er der noget, du her er doven med?

Jeg går ofte i seng præcis som jeg er. Falder omkuld med en bog. Når lige tandbørsten…. glemmer at rense af (eller gider ikke).

Hår og makeup – er det noget, der skal passe til ens alder eller?

Man skal leve og gøre som det passer sig for den, man er. Man skal turde være sig selv. Mødte engang en kvinde i 80’erne med blodrøde læber og baggy jeans, og jeg er tilhænger af frihed. Hvorfor skal vi underkastes regler om vores udseende, restriktioner, fordi vi bliver ældre… Det burde være modsat. Vi burde turde det hele, være legende og eksperimenterende.

Har du ændret hudplejevaner fra du var i 20’erne og så til nu?

Nej… Ikke meget. Mere fugtighed og lidt flere forkælelsesbehandlinger måske, men ellers ikke.

Jeg ved, at du aldrig siger aldrig. Men er der alligevel metoder/behandlinger du holder dig fra, når det gælder skønhed? 

Jeg er nysgerrig og har prøvet meget. Jeg vil gerne fortsætte med at ligne mig selv. Så mine grænser går der, hvor der er en fare for, at jeg kommer til at ligne noget, jeg ikke er … eller har, eller har haft. Jeg værner også om min ansigtsmimik, prisen er de dybe panderynker, som jeg har lært at elske. For lige nu har mit liv et lidt andet omdrejningspunkt.

Hvad er det vildeste rygte, du har hørt om dig selv?

Ha ha… Jeg kan faktisk ikke huske det, jo en masse fejlagtige citater fra en bog, jeg skrev engang. Alt blev vendt på hovedet. Jeg har valgt ikke at bruge tiden på det. Mine handlinger fortæller, hvem jeg er, og jeg bestræber mig på at være et godt menneske. Jeg kan ikke forhindre, at nogen vil mig det skidt. Jeg må holde næsen i sporet og fortsætte med det, jeg gør.  ‘Mennesker’ er mit livsprojekt.

Er der noget nyt – skønhedsmæssigt – du gør eller har lyst til at gøre (efter du er blevet voksen). Noget, du måske endda tidligere har forsværget aldrig at kaste dig over?

Kunstige vipper er blevet en last… Jeg har været uden dem de sidste 8-10 måneder, men jeg savner dem, og de skal bare på igen. Og så har jeg ladet mit nu mørke hår gro ud, selvom jeg føler mig som en ægte blondine. Men hvem ved, hvad der skal ske til næste år.. Måske skal jeg være platinblond igen. Jeg lader tiden råde. Man skal aldrig sige aldrig.

Tak til Pernille!

SNUP BØGERNE lige her

 

 

26/08/2016
Mit bedste Go’ Morgen-hår
29/08/2016
Lægens chokerende anbefaling

Kommentarer

 • Julia

  Gode spørgsmål – gode svar! 🙂

  01/09/2016
 • @ mormormedstiletter – hun har meget på hjerte i de nye bøger. Det er virkelig fin læsning.

  @ Mette Møller – åhhhh tænk var du der??? Hvor vildt. Jeg kan stadig huske præcist, hvad tøj jeg havde på. Den aften skød Pernille mig af, og jeg husker også varmen og energien fra publikum. Altså dig jo så bl.a. TAK.

  @ Helene – Enig!

  @ Eva B – To ting: Tak for det du skriver om overskriften. Dejligt det virker sådan. Og så: jeg er meget enig med dig og derfor er det fedt at have Pernille på bloggen.

  @ Anne Sofie – Ja!

  @ Christina – Det er præcis det hun kan. Skrive, så det rammer. I hvert fald har hun ramt mig meget på det sidste.

  @ Ida VR – Jeg ville kombinere salicylsyre og så retinol – og PC er både godt og budgetvenligt.

  @ Jette H-J – Prøv at spørg hende selv på hendes Insta eller FB. Jeg tror, hun er god til at svare.

  @ Inge – Meget inspirerende er hun.

  Stor hilsen Anette

  30/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres ord. Jeg vender tilbage tirsdag morgen. KH Anette

  29/08/2016
 • Inge Gammelgaard

  Den skønne skønne kvinde. ❤️

  28/08/2016
 • Jette h-j

  Vild flot poncho. Kan du spørge Pernille, hvor den er fra ?

  28/08/2016
 • Ida V.R.

  Et A-vitamin spørgsmål. Er der nogle af Paulas Choice produkterne, som du særligt kan anbefale ifht. A-vitamin. PC ser ud til at være det mest budgetvenlige på din liste. 🙂 Jeg overvejer også at prøve hybenkerne-olie, men tænker den måske ikke er så god, da jeg døjer med hudorme og andet i den dur.

  28/08/2016
 • Jeg elsker Pernille. Hun siger, og skriver så mange rigtige ting. Ting jeg burde tage mere til mig. Indimellem føler jeg, at hun skriver direkte til mig. Følger hende på facebook, og vil da lige tjekke hende på Instagram også. Må lige overveje bøgerne 😀

  27/08/2016
 • Inspirerende og sej kvinde! Og så ser hun jo altid så lækker ud

  27/08/2016
 • Eva B

  Helene
  jeg vil da finde Pernille på Instagram. Kan godt lide damen; hun står for varme, hjerte, klogskab, feminin styrke og en egen, stærk skønhed. Fine ord, men de kredser bare om Pernille aalund! Hun har været markant i det offentlige kvindebillede i mange år nu, og præsenteret en dejlig varm, klog kvinde ❤️ Hendes nye bogudgivelser passer præcis i mit billede af Pernille Aalund, og jeg glæder mig til at blive klogere.
  Anette, fræk overskrift. Man når at blive rent forskrækket, og så er det på Pernilles vegne og en del af livet. Og så bliver det på en måde et stærkt livscitat, der passer godt til hende 🙂

  27/08/2016
 • HeLene

  Hun er så dejlig, jeg kan anbefale at følge på instagram. Bliver altid inspireret af hendes ord og billeder derinde.
  God weekend

  26/08/2016
 • Mette Møller

  Jeg var der i Musikhuset den sommeraften og I var begge et par stjerner. En skøn aften. Har været spændende at følge dig – og Pernille – siden.
  Og ja, Pernille er magnetisk.

  26/08/2016
 • Hun er en af de absolut sejeste kvinder jeg kender til og jeg er bare big time fan!!!:-)
  Skønne, skønne Pernille!!!

  26/08/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.