Kalder alle med rosacea og rødmeramt hud

Beautyspace er i gang med at samle den vigtigste viden. Den, der gør en positiv forskel for dig, som er udfordret af sart, rødmende og også rosacea-ramt hud.

Der er hudlæger, kemikere og kosmetikere i spil. Dygtige folk, som har masser af hud mellem hænderne hver eneste dag.

Men det er mindst lige så afgørende at få din erfaring med i det samlede billede. Hvad virker? Hvad gør absolut ikke?

1000 tak på forhånd. Jeg håber, at du vil dele din erfaring i kommentartråden.

SNUP TIPPET: Vi har haft flere gode case-hoveder på Beautyspace, og noget alle er enige om, er nødvendigheden af god fugtmætning. På den lette måde. Som eksempelvis Pestle & Mortars beroligende mist, der er parfumefri og indeholder magnesium, fugtforstærkende glycerin, blødgørende aloe vera og beskyttende antioxidanter. Brug hudlægens fugtfidus.

@beautyspace på INSTAGRAM

12/06/2019
Gør det svære, når det er let
Dit hår vil elske den hår-psykologi
17/06/2019
Sandheden om masker
Spild af penge og tid eller?

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 1000 tak for endnu flere erfaringer. Det betyder meget. TAK.

  KH Anette

  18/06/2019
 • ZS

  Hej!

  Du har al denne info fra mig i en mail, men nu skriver jeg det også her, så andre forhåbentlig kan få glæde af det. Det nye jeg kan tilføje er, at dermatolog Johan Poulsen har sat mig på Isotretinoin (A-vit piller), så nu er jeg spændt på, om jeg bliver helt udtørret ;0))

  Jeg har også ret store porer, som dog er et sekundært problem, men det kunne da være fantastisk, hvis de kunne mindskes med nogle produkter en rødmeramt hud ellers kan tåle. Jeg har i øvrigt ikke været hos en kosmetolog i flere år (ØV!), fordi alt det peeling og damp kan min hud ikke tåle. Det kunne være dejligt at få nogle tips til bestemte ansigtsbehandlinger/steder, som vi må forventes at kunne tåle.

  Helt generelt skal jeg duppe min hud i håndklædet (aldrig gnide). Jeg spiser probiotika (NDS, Probiotic ILD 10) og fiskeolie hver dag – ved dog ikke, om det har den store effekt. Peeling er no-go. Sauna og andre hede steder er også skidt. Efter bad skal jeg hurtigst muligt putte noget i hovedet, fordi jeg føler, at huden generelt hele tiden skal være fugtmættet og have nok fedt.

  Her er produkter, som min hud har haft det rigtig godt med trods min rosacea:

  1. Rens: http://www.amazing-space.dk/shop/palmarosa-mousse-soothing-256p.html eller
  https://www.renskincare.com/collections/evercalm-tm/products/evercalm-gentle-cleansing-milk

  2. Tonic: har ikke fundet noget, der fungerer godt for mig. Den fra Amazing space med grøn te vist nok, som Anne på bloggen havde det godt med, kan jeg slet ikke tåle.

  3. Som fugtgivende underlag før jeg putter noget andet på:
  https://www.vichy.dk/hudpleje/styrkende-og-fugtgivende-booster-mineral-89/p23228.aspx.

  4. Serum:
  http://www.amazing-space.dk/shop/formula-b-serum-304p.html eller
  https://www.matas.dk/ren-evercalm-anti-redness-serum-30-ml eller
  https://www.stineshudpleje.dk/produkt/pro-heal-serum-advance/ eller
  https://www.matas.dk/pudderdaaserne-niacinamid-serum-50-ml?gclid=Cj0KCQiA-onjBRDSARIsAEZXcKaNWoM2jCoVu_AXbJOnV4Lxl_CRQFODOZ159VcDKho2k1xnHWKmmQMaAmSKEALw_wcB

  5. Dagcreme
  http://www.amazing-space.dk/shop/delicate-skin-soothing-216p.html eller
  https://www.matas.dk/ren-evercalm-global-protection-day-cream-50-ml eller
  https://bioeffect.com/products/bioeffect-egf-2a-daily-treatment

  6. Natcreme
  http://www.amazing-space.dk/shop/delicate-skin-soothing-216p.html eller
  https://www.matas.dk/ren/serie/evercalm_9804/gruppe/hudpleje/ansigtspleje/natcreme eller
  https://beaute-pacifique.com/dk/produkt/super3-booster/(denne bruger jeg dog ikke, hvis jeg har et igangværende udbrud) eller
  https://www.renskincare.com/collections/evercalm-tm/products/evercalm-tm-overnight-recovery-balm

  7. Maske
  https://www.matas.dk/ren-evercalm-ultra-comforting-rescue-mask?gclid=Cj0KCQiA5NPjBRDDARIsAM9X1GKnFpPdOr4f3WXmDZubIbWccQhW5KGSw-dpRBqxIfqEFZ33PuOKM2oaAtY1EALw_wcB

  Ellers bruger jeg enten en dråbe på hver kind før el efter dagcreme, eller til ansigtsmassage, en blanding af følgende økologiske olier i lige dele: hindbærkerne, granatæble og hybenkerne.

  17/06/2019
 • TanjaElisabet

  Jeg er 40 og har haft rosacea de sidste knap 6 år. Jeg har det i mildere grad og døjer ikke så meget med rødme. Men min hud kan være meget sensitiv og jeg kan få enkelte små knopper. Minder om små bumser.

  Jeg har fået rigtig godt styr på mod hud takket være denne fantastiske blog.
  Min rutine er som følger:

  Morgen:
  1.Vasker ansigtet med vaskeklud
  2. Rønsbøl ansigtsmist.
  3. Niacinamid fra The Ordinary
  4. Hyaluronsyre fra Pestle and motar.
  5. Reversatol face lifting moisturizer spf 20 fra Caudalie.

  Men jeg har også brugt flere af La roche-posays dagcremer og Avenes. Min hud er også glad for Caudalies reversatrol serum.

  Aften renser jer med enten Cleansing foam fra Rudolph eller Matas natur rensefoam med bl.a e vitamin. Den har en lav pH og den fungerer også godt.
  Efter rens bruger jeg en medicincremen Finacea med 15% azelaic acid. Derefter hyaluronserum fra pestle & motar og til sidst a-vitamincreme super booster fra Beauté Pacifique.

  Et par gange om ugen bruger jeg RENs Radiance ready steady glow. Det fungerer også fint for mig.

  Videre er jeg rigtig glad for Cliniques City Block Sheer spf 25. Jeg går tit med solhat får at skærme mit ansigt.

  Jeg er meget konsekvent med min rutine og springer ikke over. Det synes at have haft en rigtig god effekt.

  Tak for en alt det I har delt. Håber at nogle af mine erfaringer måske kan hjælpe.

  Bedste hilsner
  /Tanja

  17/06/2019
 • Anja Sand Bjerre

  Jeg fik for 3 år siden et forfærdeligt udbrud af rosacea efter psykisk stress. Jeg havde røde plamager og knopper. Jeg fik tetracyklin og rozex salve ved hudlægen. Pillebehandlingen varede i 3 mdr. og Rozexsalven smurte jeg med 1 års tid. Fik også 5 gange laser.

  Har ikke fået behandling i 2 år, men bruger en mild rens, Ultimate serum fra Faaborg Pharma med niacinamid og hyaluronsyre, og en dagcreme med Spf. Som makeup bruger jeg Idun minerals foundation. En gang imellem peeler jeg med en AHA maske fra Rodial. Jeg synes min hud virker god nu, men er jeg ude i kulden, hvis jeg drikker rødvin, eller hvis jeg stresser, får jeg stadig røde plamager. Jeg har overvejet behandling med blåt LED-lys da det skulle virke fortrinligt

  17/06/2019
 • Mila

  Hej,
  Jeg har haft rosacea i ca 10-12 år, med skiftende voldsomhed i udbrud. Værst klart når jeg er stresset.
  Jeg har i den grad testet hvad der er på markedet – inkl. Exuviance som totalt ødelagde min hudbalance.

  Først da jeg kom i behandling med intens fugt fra Yon-Ka Paris, Hydra Nr. 1 serien, skete der mirakler. Og jeg mener mirakler!

  Det sidste år har jeg stort set ingen udbrud haft, hvilket jeg tilskriver fugt, fugt, fugt. Super interessant, når alle hudlæger, kosmetologer og andre anbefaler udtørrende produkter eller kradse medikamenter.

  Nu har jeg et hudplejeregime som lyder:
  Mild rensemælk og fugt spray fra Glo Skin Beauty, Gentle Cream Cleanser og Calming Flower Mist.
  Hyaluron fra Glos Skin Beauty, Daily Hydration morgen
  Yon-Ka Hydra Nr. 1 creme sammen med boosteren Hydra + aften.

  Har min fine hud tilbage – og har ikke brugt penicillin i over et år (brugte det ca hver halve år for at holde rosacea nede i slemme perioder).

  <3 Mila

  17/06/2019
 • Jane

  Jeg fik styr på min rosacea, da jeg begyndte udelukkende at bruge produkter fra Purely Professionel.
  Især cremer med A-vitamin stressede min hud.

  17/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for hvert eneste ord i tråden her. Jeg er ekstremt glad for, at du i den her forbindelse vil dele din erfaring.

  KH Anette

  16/06/2019
 • Hanne Lauritzen

  Jeg tror først og fremmest det er vigtigt at skelne mellem type 1 og type 2. På Rosacea gruppen på Facebook og Reddit og der er helt klar forskel på hvad de 2 grupper har brug for og hvad der virker.

  Derudover, så er der 3 ting som lige nu trender:
  Ivermectin (indeholdt i Receptcremen Soolantra), den er dyr for amerikanerne, så de køber i stedet “Horse Passe”, som er til heste, men billig. Det ville jeg nok aldrig gøre, men resulaterne er gået viralt. Derudover sværger de fleste til Azealic Acid og Rose Hip Seed Oil fra The Ordinary.

  Jeg har type 2. Efter at have læst med spurgte jeg min Hudlæge om jeg måtte prøve Soolantra, da min rosacea var i udbrud. Den kom under kontrol efter 4 uger og min hudlæge kendte knap nok cremen! Bedste resultat jeg nogensinde har haft og heldigvis for os, så er cremen ikke så dyr i DK.

  Jeg supplerer op med Hualoronsyre for ekstra fugt, en mild rens fra La roche posay samt Calming mist fra Jurlique. Mine absolutte all-time produkter er dog IS Clinical Pro Real samt Laura Mercier Tinted Moisterizer (oil free). Selvom det er makeup får jeg altid bedre hud, når jeg bruger den.

  Det var vist mine 10 år med Rosacea opsummeret. Resten handler om at undgå stress, alkohol, kaffe og stærk mad. 🙂

  15/06/2019
 • HeleneR

  Den eneste rens som med sikkerhed ikke irriterer min hud er Pai’s camellia & rose gentle hydrating cleanser, bruger den både morgen og aften. Er i det hele taget rigtig glad for produkter fra Pai som jeg har brugt de sidste par år. Bruger kun mineral pudder forsøg med alt andet irriterer min hud.

  Er pt. I slutningen af en Isotretinoin kur og må bare sige det har gjort underværker. Jeg ved det er skrappe sager, men det har givet ro på min hud for første gang i årtier nærmest, så jeg er nærved lykkelig. Til september starter jeg op med laserbehandlinger og er meget spændt på det. Har prøvet det før, men karspræningerne er altid kommet hurtigt igen fordi årsagen stadig var der (er min hudlæges forklaring)

  14/06/2019
 • Annbritt

  Det handler om at få ro på huden. Har indimellem brugt metronidazol-creme for at slå udbrud ned, men ellers er det der hjælper i længden at rense og fugte godt og blidt og at leve sundt. Sol og alkohol får det jo til at gå helt amok, så altid solfaktor og så må man drikke på udvalgte tidspunkter, hvis man ikke vil gå rundt og ligne julemanden hver dag:-) festivaler og roadtrips er en udfordring! Jeg får også laser en gang om året (gør det huden tyndere? Første gang jeg hører om det her i kommentarsporet). Jeg har brugt rigtig mange penge på cremer som efter sigende kunne få rødmen, der allerede ligger i underhuden til at forsvinde. Så lad mig sige en gang for alle: det passer ikke- det er kun laser som kan det. Men blid daglig hudrutine holder det pænere, f.eks med Avene eller la Roche-Posay, som begge er fra apoteket. Og så tror jeg at make-up-fri dage er rigtig vigtige! Det er så svært, fordi jo mere rød man er, jo mere vil man dække det til. Men det starter en ond cirkel, fordi selvom der findes gode lette mineral-foundation, så er det bedste at lade huden ånde helt uden noget andet end fugt en gang imellem, det letter noget af inflammationen, synes jeg.

  14/06/2019
 • Pernille S

  Fik rosacesa ifm graviditet for 40 år siden. I dag er min hud så fin som det nok er muligt… Bioderma og Tromborg rens, Pestle&More Hyaloronsyre, Jurlique serum, Hip Rose olie (vinter), Environ Step Up System som dag-og natcreme, og ALTID solcreme. Underst aftersun fra Rudolp Care toppet med deres solcreme faktor 50. Påført to gange, med et kvarters mellemrum. Avené ansigtsmist bruges før, mellem og i løbet af dagen! Eneste store ønske er laser mod mange karsprængninger ved næse og hage, hvis ikke det var så pokkers dyrt! Kh Pernille S

  14/06/2019
 • Karina Jensen

  Har døjet med det i de sidste 20 år. Jeg fik det efter en del skrap medicin grundet slem akne, samt laserbehandling. Jeg søger stadig meget desperat efter en serie som hjælper og som jeg tåler. Har altid en brændende fornemmelse stram fornemmelse i min hud, og syntes uanset hvad jeg gør, bliver det aldrig godt. Tak for at tage emnet op

  14/06/2019
 • Ditte H

  Jeg har rosacea i en mild grad, men dog frustrerende og skæmmende nok alligevel. Jeg synes niacinamid fra Pudderdåserne og squalane olie fra Squalan Danmark har en god effekt. Ellers anvender jeg produkter fra primær Dermalogica og bl.a. retinol om aftenen fra Murad. Jeg har dog også kig på produkter fra Surisuri.dk, som forhandler sydkoreanske produkter, og jeg tror, det ender jeg med, jeg må prøve nogen af de produkter, der kan afhjælpe rosacea … selv om jeg har fundet de produkter, der virker for mig nu. Jeg bliver bare så rastløs og må prøve nye mærker … men vender alligevel altid tilbage til Dermalogica, Murad og squalane …

  Iøvrigt en utrolig spændende tråd 🙂

  13/06/2019
 • Jeg er stadig uvidende om jeg er ved at udvikle rosacea. Min hud ændrede sig drastisk i oktober sidste år og jeg havde i 7 måneder problemer med POD.

  Jeg har indtil igår haft pause fra retinol og været meget forsigtig med C-vitamin & AHA (hvilket jeg absolut savner!).

  POD er forsvundet efter meget alternativ tilgang – daglig brug af niacinamid blandet med calendula creme. Jeg har yderligere suppleret med probiotiske vitaminer og primrose olie. Jeg valgte ikke at starte på oral antibiotika af forskellige årsager, men brugte topisk antibiotika creme i noget tid. Jeg vågner dog stadig med meget røde kinder og næse og når jeg får det varmt bliver det ekstra rødt. Især alkohol og ting med meget sukker og/eller gluten virker til at forværre det.

  Jeg har haft god erfaring med Ecookings anti-rødmecreme og BYBI’s fugtmist med hyaloronsyre. Begge virker kølende.

  Jeg er netop startet med Murad’s Retinol serum igen og håber at det ikke fremprovokere POD. Jeg håber på langsomt at kunne introducere REN’s glycol serum som, før min hud ændrede sig, var en klar favorit.

  Jeg glæder mig til at læse anbefalinger!

  //K

  13/06/2019
 • Ulla

  Jeg har lovet det før,
  Nu kommer det. Jeg har næsten fundet redningen ud af min Rosacea prægede hud. Næsten, fordi der i forbindelse med stress kan opstå lidt tilbageslag. Min Rosacea/sensitive hud er rødnupret og mest næse og hage.
  Min rutine:
  Morgen: vask med vand og klud.
  Fugtspray m/ Mælkesyrebakterier: Bifada Ampoule mist
  Serums: The Ordinary: Niacinamid og hyaluronic og som noget nyt Buffet.
  Lidt ansigscreme: fx Ecooking anti rødme,
  Efterfulgt af pt Avene B Protect som har spf 50 og samtidig lidt farve som ensarter så flot.
  Aften:
  Rens med enten clinique Redness solution men de fleste dage micellar water pt bruger jeg Garnier micellar cleansing milky water.
  Herefter enten: the ordinary azelaic acid efterfulgt the ordinary granactive retinoid 2% (super combi som jeg har læst mig frem til og som virker)
  Ellers bruger jeg ca hver anden aften: Pudderdåsernes t zone peeling
  Afslutter altid for natten med hybenkerne olie fra Fuerza Vital.
  Jeg spiser dagligt: magnesium, Berocca og symbioflor +.

  13/06/2019
 • Lisa

  Jeg fik pludselig rosacea for to år siden – og har prøvet så meget forskelligt. Både piller og cremer, intet med langvarig effekt.

  Jeg har dog haft rigtig god erfaring med:

  • Karmameju PH neutralizer, Hero

  • ByLykke creme

  Og så en fugtgivende serum (hyaluron) under.. derudover virker det til at have haft positiv effekt for mig at stoppe med ren olie i hudplejerutinen.

  Min hud er dog stadig rødmeramt, men har i lang tid ikke haft knopper og aknelignende udbrud 🙂

  13/06/2019
 • Ida Østergård

  Til rødme ramt hud anbefalede min kosmetolog :
  Fra Medex Creream Desensible, den hjælper mig godt !
  Hun fraråder laserbehandling da det gøre huden tyndere.

  Apoteket har også Pharmaceris N serien Nutri- Capilaril til meget fornuftige priser.

  Tak fordi du tager emnet op ❣️

  13/06/2019
 • Katinka

  Jeg har den version med knopper/bumser.
  Er i gang med recept-cremen Rozex og har været på piller i 11/2 måned. De var gode, men må kun bruges i begrænset omfang.
  Har gennem årene prøvet alverden…
  Flere med rosacea anbefaler den kinesiske zz creme da de mener rosacea kommer af hudsækmider.
  Hudlæger vil ikke udtale sig om det er årsag. Så jeg kunne godt tænke mig noget faglig vurdering af denne zz creme, hvis du kan få dem til at ytre sig.

  13/06/2019
 • Katja

  Jeg har rosacea i en mild grad, men det der virker for mig er rens med frugtsyre. Jeg kan ikke undvære Dermaquests “peptide glyco cleanser”.
  Jeg vender igen og igen tilbage til Avénes tolerance produkter – deres ansigtsvand hjælper øjeblikkeligt på øm og betændt hud. Som ansigtscreme giver Avene Tolerance Extreme Cream fin fugt.
  Kan kun tåle at bruge mineralsk pudder som concealer og foundation. Absolut ikke noget der lukker huden inde.

  13/06/2019
 • Annika

  Jeg har ikke rosacea men har haft rødmende og irriteret hud. Det der har hjulpet er, at afslutte rens med en skintonic med lav pH værdi, jeg har brugt den fra Matas Natur + La Roche Posay Kerium DS ansigtscreme. Evt Cicaplast fra samme mærke de steder hvor det har været revner eller små sår på huden, det har især været på hagen at det har været nødvendigt. Og INGEN syreprodukter, især synes salicsylsyre at irritere min hud.

  13/06/2019
 • amaja

  jeg syntes desværre det er ligemeget hvad jeg gør jeg har ikke oplevet noget endnu der hjælper på vorter ,det er meget ødelæggende når de kommer i ansigtet

  13/06/2019
 • Pernille Larsen

  En mild og simpel hudplejerutine, som består af rensecreme, mist, jojobaolie og creme med solfaktor samt indtag af fiskeolie har hjulpet rigtigt meget på min altid røde, sarte og lidt urene hud. Og så synes jeg, at kan se en positiv forbedring i de perioder, hvor jeg skærer ned på mælkeprodukter 🙂

  13/06/2019
 • Camilla Houlbjerg

  Jeg er ikke sikker på om min mor har decideret rosacea, men hun har rødme på kinderne som minder utroligt meget om. Hun bruger Cicapair Tigergrass Color Correcting Treatment creme som en slags SOS-creme, når hun skal lægge makeup og gerne vil dække det. Efter 5 minutter er det markant forandret! Det kommer dog igen når hun vasker ansigt om aftenen, men til en nødsituation er det perfekt.

  13/06/2019
 • Marlene Hansen

  Min meget sarte og til tider rødme ramte hud, har det ganske enkelt bedst med “less is more” princippet.
  Alt for mange produkter og overbehandling i min hudplejerutine gør intet godt for den.
  Derudover forsøger jeg at gå udenom produkter som indeholder alkohol, silikone og parfume.

  Produkter som indeholder en god mængde fugt, niacinamid, probiotika, i mindre grad salicylsyre, og et par gange om uge en mild form for a-vitamin, har pt. Vist sig som den bedste løsning for mig.

  Jeg oplever desuden at probiotika som kosttilskud også har en positiv effekt på min hud.

  13/06/2019
 • Hanne

  Tusen takk for fokus på denne utfordrende hudtilstanden!

  Tiltak for styrking av huden fra innsiden – gir generelt bedre og mer robust hud:
  – en god omega 3 (inngå oljer med omega 6 også, som kan øke på betennelsestilstander. Merket personlig ikke effekt av omega 3 før jeg prøvde typen Omega Cure som kun har O3)
  – Tilskudd av kollagen og probiotika

  Hudpleie:
  Rens morgen+kveld er helt nødvendig for meg, ellers blir det bakterier i huden – med forverring av rosacea. Kan bruke flere, men bedt resultat med Elixir Niactil. Har og god erfaring med tea tree-rens fra Dr. Bronner ved mer uttalte plager.

  Dine råd om mist og serum som fukter og styrker er gull Anette! Har tro på c-vitamin (Elixir c-vit), hylauron (The Ordinary) og niaciamid (Elixir Niactil 4%). Har ikke klart å finne ut av om noe alene virker bedre enn annet. Men et godt serum skal definitivt med.

  Fuktighetskrem. Med et godt grunnlag kan jeg godt variere litt faktisk, både Ren, Elixir og fler fungerer. Men, gradvis tilvenning er svært viktig ved innføring av noe nytt.

  Solkrem med faktor 30 el 50.

  La roche sine rosaceaprodukter har vært anbefalt av hudleger, men gir kun gir forverring på meg!

  Rødlys-lampe hjelper, mot rødhet og betennelser! 15 min et par ganger i uka.
  Laser hjelper mot rødhet.

  Annet:
  Tross iherdig innsats på mange fronter går det frustrerende nok feil vei innimellom.
  Antibiotika har kun effekt så lenge kuren varer.

  Har hatt stor nytte av zz-kremen (kinesisk) til å slå tilbake utbrudd som ikke roer seg. Den eneste som har gitt meg klar og langvarig effekt når det virkelig er ille.

  Anettes hudpleiepyramide og tips er de beste generelle og forebyggende tiltakene med effekt. Skal prøve programmet med azelainsyre når jeg er ferdig med graviditeten.

  13/06/2019
 • Susie

  Tusind tak for svar den anden dag:-) Lige den der mist er fantastisk til min hud- jeg har ikke “lidelser” men bøvler lidt med “småbumser” .

  13/06/2019
 • susanne schultz

  Jeg er voksen , 🙂 og har gennem mange år lidt af Rosasia, det er rigtig ubehageligt når den sådan roder rundt i underhuden og får lavet en masse blodsprængninger og til tider også nogle små bumse ligende banditter. Jeg har nu gennem en lang perioden fået laser behandling hos en hudlæge, man kommer hjem med mørke pletter og lugten af brand hud, men det tager en uge og så er man fin igen, og så 3 uger efter forfra. jeg bruger så også Clindoxyl en Gel som jeg smørge på huden, og jeg synes faktisk det hjælper rigtig godt. Og så er solen jo ens værste fjende så godt med solcreme min. faktor 30 og så håber jeg at jeg forbliver ung i hud om ikke andet i mange år frem.

  13/06/2019
 • Mette Kjær

  Er ramt af både rosacea og arvelige karsprængninger. Har prøvet mange produkter i tidens løb, incl. store store summer på Dermalogica.
  Størst effekt har jeg imidlertid fundet hos nogle af de sydkoreanske producenter – bl.a. Pyungkal Yul, Klairs m.m. Bl.a. er ansigtscremen Cica Care fra Rovectin fremragende! Virker beroligende, fugtgiver uden at fedte og reducerer rødme.
  Den har endvidere -sammen med god rens og toner – helt fjernet bumser hos mine to teenagepiger.
  Kan desuden anbefale at indtage kapsler med mælkesyrebakterier dagligt – det gør også godt.

  13/06/2019
 • Tania Berg Pedersen

  Har haft Rosacea i snart 20 år. Igennem tiden har jeg prøvet alverdens produkter og piller. De sidste par år har jeg brugt en recept creme (Metronidazol Actavis) når der er et udbrud på vej. Det hjælper som regel. Ellers er mit råd så mild en afrensning som muligt. Jeg bruger BioDermas Hydrabio H2O. Ellers holder jeg mig til økologisk hybenkerneolie fra Naturlig Olie. Ind imellem kommer jeg dråber i en mild dagcreme også gerne fra Bioderma. Ellers handler det om at fugte korrekt. Men vejr, vind, madtyper, drikkevarer og stress har bestemt også en stor faktor på hvordan min hud ser ud. Håber at mine råd kan hjælpe. Vh Tania

  13/06/2019
 • Malene

  Døjer også rigtig meget med rødme i tzonen. Og generelt i ansigtet ved varme osv. Har skruet ned på varmen i badet, og brugt produkter der giver masser af fugt. Men mangler stadig lige det produkt der kan tage det sidste.

  13/06/2019
 • Glæder mig til at læse mere om emnet. Har en mand, som lider meget af rosacea:-)

  13/06/2019
 • Louise D

  I øvrigt har jeg droppet hudlægen..

  12/06/2019
 • Louise D

  Jeg har haft rosacea siden jeg var 19 og har igennem 14-15 år fået antibiotika og ind imellem også creme ved en hudlæge. Fulgt af ordene om, at jeg måtte lære at leve med den rødme, svie, tørhed, generthed, flovhed og utilstrækkelig der kommer med sådan en hud udfordring. Og blev med jævne mellemrum lovet laserbehandlinger, som altid blev afblæst, fordi hudlægen mente, at min hud nu enten var for pæn eller for udsat.. For jeg har prøvet alverdens cremer og rens fra apotekets og matas’ hylder igennem årene og intet har givet lindring eller forbedring -og så kommer følelsen af utilstrækkelighed, at man ikke kan finde ud af at passe på sin hud..
  Til sidst udviklede jeg perioral dermatitis, formentlig af de for kradse produkter jeg havde fået købt mig.
  Igennem det sidste år har jeg fået faste behandlinger hos en kosmetolog, der blev startet stille ud med at få ro på huden og siden skruet stille og roligt på for frugtsyre.
  Samtidig fik jeg styr på min hudplejerutine:
  -bioderma sensibio/ Zo skinhealth rens til tør hud.
  -ecooking vitaminboost/epionce lite lytic tx
  -epionce priming Oil
  -purely proffesionel repair cream
  -Rudolph Sun face cream 15-30spf
  -epionce enriched firming mask.
  -bioderma hydrabio spf 30.

  Blid rens og masser af fugt fungerer!

  Faktorer der kan trigge: alkohol, for meget sol, tørt og koldt vintervejr, stressede perioder og når jeg ikke får brugt nok fugt (fx ved sygdom hvor man bare ligger i sengen og ikke får renset og brugt creme) der går to dage, så skaller min hud nærmest pga tørhed.

  12/06/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.