Kender du din type?

Jeg fik et overraskende spørgsmål i torsdags, da Seriøst bedre hud kom på gaden. Det lød sådan her:

Hvilke læsetyper vil din bog ramme?

Det er jo sjovt. Uden at nævne navne, så kan jeg godt komme i tanke om et par stykker, der hører til nede i højre hjørne.

Her er mine umiddelbare bud :

 • Hurtiglæseren (der ikke gider alenlange skønhedsrutiner, men gerne vil have action og viden)
 • Bogsamleren, der ikke læser (og samler på hudpleje i serier, men kun bruger dem ved særlige lejligheder)
 • Ham, der aldrig får læst en bog færdig (men til gengæld bruger de samme produkter, som da han var teenager)
 • Hende, der køber på grund af omslaget
 • Ham, der farveordner sine bøger og mangler noget lyst
 • Hende, der straks forærer alle læste bøger væk. Fordi de fylder (men som har svært ved at få overblik på hudplejehylden)
 • Hende, der dekorerer med post its og æselører (fordi hud og hudpleje jo er interessant)

Har jeg glemt nogle typer?

BOGEN INDLEDER med et af mine yndlingskapitler fra Helles Helles roman ‘de’. Hun har derudover givet et bud på, hvilken læsetype hun er: “Når det kommer til Seriøst bedre hud bliver jeg en konstant tilbagevendende læser, som ender med at kunne visse dele af den udenad.”

MARTS MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer på tirsdag den 3. marts klokken 7.00. Alle på Beautyspace-listen får mailen med samtlige detaljer. Boxen indeholder dog ikke den nye bog. Jeg lægger et par smugkig op på Instagram @beautyspace.

28/02/2020
Overflødig øjencreme.
Få det bedste hudlæge-tip til huden omkring øjnene
03/03/2020
Serummet vi ikke har talt nok om
At opdage et produkt under radaren

Kommentarer

 • Sanne

  Ja, du har glemt FANS! 😀

  05/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lene, det er mere tricky end som så, for det er en sag, jeg har holdt lange møder med både professor og hudlæge Christian Grønhøj og ditto Peter Bjerring og Leslie Baumann. Det handler om din sol-historik. Hvor meget har du overtrukket din solkonto? Min er MAX overtrukket pga tre årtiers misbrug, men for andre kan det være anderledes. Deruder har det noget at gøre med hudtype…og endelig er vi udsat for HEV-lys fra computere osv. Stor hilsen Anette

  05/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ann Færch, jeg smeter en smule kan jeg love dig.

  @ Iben, ALTSÅ jeg bliver glad. Tak for din besked, og sikke en flittig datter du har. Hun har jo ret i det med SPF, men det er stadig bedre end alternativet (for MEGET sol). Hun kan duppe grøn te under, så går hun med livrem og seler.
  Stor hilsen Anette

  05/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte K, Ha. Er vi ude i en Ude & Hjemme-sammenligning eller?

  @ Mette S, der er du bedre end mig. Jeg har ikke orden i mine, så det kan være svært at lede. Det er på min projekt-liste.

  Stor hilsen Anette

  05/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tanja, 1000 tak fordi du har bogen. Det glæder mig mere end du aner. Det kommer an på din hud om det bliver for meget. Ellers find en dagcreme med SPF. Jeg er ikke så meget til mist med SPF fordi det ikke er godt at indånde.

  @ Pernille S, åhhhh det VARMER mig at du sad og kiggede med. Jeg håber, at jeg fik sagt på skærmen, at jeg synes Miilds mist er for lille. De har efterfølgende sagt at de overvejer/planlægger en 100 ml. Mit bud er, at prisen skyldes de mange certificeringer, som de vælger at sætte på. For du har helt ret, den er jo 25% dyrere end Rudolph, som kommer i smuk glasflakon. Og jo til EA.

  Stor hilsen Anette

  05/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og herlige kommentarer. Jeg er tilbage på bloggen torsdag morgen. Stor hilsen Anette

  04/03/2020
 • Lene

  Hej Anette, Tillykke med din nye bog, glæder mig til at læse den.
  Jeg har et spørgsmål/kommentar, som jeg håber, du kan svare på. Jeg har læst bogen “hudbiblen” af Johanne Gillbro, som er en svensk og international anerkendt forsker og dermatolog. I er meget enige i mange ting, bl.a. vigtigheden af A-vitamin i hudplejen, men hun understreger og hudlæge og forsker Lars Norlen, Karolinska Universitetshospital siger det samme, nemlig at det er unødvendigt at anvende solbeskyttelse i vintertiden her i Skandinavien, med mindre man skal på skiferie i bjergene. Der er så lavt et UV- indeks om vinteren, og vi behøver den smule D-vitamin, der evt. måtte komme fra solen på den årstid. Resten af året er det derimod vigtigt at beskytte huden med solcreme og søge mere skygge. Holdningen er, at det ikke er godt for huden, at man bruger solbeskyttelse, når det ikke er nødvendigt, da solfiltre også er ekstra tilsætning til huden. Hvad er din holdning til dette, du skriver jo altid, det er vigtigt af bruge Creme med solbeskyttelse året rundt?

  02/03/2020
 • Iben

  Jeg er typen der havde “Seriøst bedre Hud” liggende klar på natbordet på udgivelsesdagen og læser den fra side 1-171 (dog uden æselører og post-its) ..tager til gengæld billeder med min mobil af det der er ekstra vigtigt..som jeg f.eks.netop lige har gjort med hvordan du bedst tager dig af din hudbarriere.
  Jeg kan læse mig frem til at jeg er velsignet med et yderst heldigt eksemplar af en datter..hun er heller ikke teenager længere -så måske bare ovre trodsalderen. Hun har adopteret både vaskekluden, A-vitamin, frugtsyrer og niacinamid. Men det kniber dog lidt med spf, når det ikke ligefrem handler om solferier. “Spf er heller ikke sundt for huden” argumenterer hun.
  Noget af det sidste jeg har læst om i bogen er at liponsyre er godt til at hjælpe huden med at danne ceramider.
  Men er der noget der tyder på at det også virker på huden at indtage alfa-lipon som kosttilskud?
  Mvh. Iben

  02/03/2020
 • Ann Færch Jeppesen

  Jeg siger lige som Helles: “Når det kommer til Seriøst bedre hud bliver jeg en konstant tilbagevendende læser, som ender med at kunne visse dele af den udenad.” Plus jeg kommer til at bruge den som opslagsværk. Jeg har slet ikke tal på de gange jeg er vendt tilbage til en af de to andre bøger.

  02/03/2020
 • Mette Sloth Eriksen

  Haha – synes den med farvekoordinationen var ret morsom. Synes nu dine bøger indeholder så godt stof der ikke bør gemmes på en hylde i farverækkefølge. Til gengæld har jeg mine bøger delt op i sektioner, så beauty er et sted, mad et andet og så fremdeles. God dag og stort tillykke med den nye bog 🙂

  02/03/2020
 • CharlotteK

  Kan man være lidt af det hele??? Altså, næsten da! Jeg kan ihvertfald identificere mig med adskillige kategorier! Om det er fordi, jeg ikke kan bestemme mig, er også en mulighed;-) Der kunne også være en, der hed noget med: Køber pga. prestige. Eller noget…. For når man har den bog stående i reolen eller har den under armen, så ser man klog ud:-)

  02/03/2020
 • Pernille S

  Kære Anette
  Jeg er er æseløre (ha ha). Post-it er dog erstattet af pen, som flittigt bruges til understregning og kommentarer. Opfordrer gladeligt de som låner mine bøger til at gøre deres egne notater. Synes det er morsomt at læse hvad andre har tænkt om den samme bog!
  N-beauty var dagens emne på morgen-tv. Drak min morgenkaffe i dit selskab Anette, og nød at have fri på en mandag, hvor du har for vane at tone frem på skærmen. Fedt du promoverer danske og nordiske firmaer. Selv er jeg rigtig glad for Miilds makeup-serie. Også pga deres emballage, som er i pap. Kjaer’s genbrugsemballage (zippo lighter syndrom) er gedign og værd at eje, skønt de prismæssigt ligger i den tunge ende. Pris i forhold til indhold er noget som ofte gør mig ærgerlig. Ved godt at det koster mange penge at udvikle hudprodukter, men når en ansigtsmist fra ex. Miild koster næsten tohundrede kroner for kun 50ml, så står jeg af. Til sammenligning kan man få det dobbelte til lidt over samme pris hos Rudolph Care, og deres produkter er bestemt ikke i den billige ende! Avancen må være enorm på mist, contra cremer!?
  Som @Tanja skriver, så banker foråret hastigt på døren, hvilket er synonymt med SPF. De ansigts spf-sprays Tanja efterlyser kunne være fra firmaer som Avené, Coola,, Caudalie, Dermalogica etc. Tænker det er bedst at bruge spray som en opdatering/beskyttelse i løbet af dagen, oven på make-uppen? Selv bruger jeg solcreme hvor jeg evt. blander min makeupcreme i. Eller bruger de ansigtscremer hvor spf og make-up er indkoopereret. Origins Ginzing med SPF40, går man aldrig galt i byen med! Elizabeth Arden Prevage City Smart Antipollution er mange fan af, men så vidt jeg errindrer indeholder den silikone…
  Jeg stikker næsen i din bog igen, og nyder min fridag! Kh Pernille S

  02/03/2020
 • Tanja

  Hej Anette. Er netop igang med din bog og den er så god interessant og brugbar. Jeg har dog valgt en dagcreme med hyaloronsyre i bl.a. og ikke med solfaktor. Nu er det jo forår og det skal jeg have gang i igen. Bliver det ikke for meget at smøre en solcreme ovenpå tilsidst i rutinen ? Det tænker jeg men har du så nogle gode bud hvor det er som spray/ mist? Har kikket igennem dine forslag i bogen men synes ikke jeg kunne se solfaktor eksempler i mist form. Tak på forhånd for svar og tillykke med den intra fine bog. KH Tanja

  02/03/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.