Flydende plaster til hænder i smerte

Mange har ondt i hænderne i øjeblikket. De kan blive så ru, så irriterede og slemt forvaskede, at det gør ondt at tage almindelig håndcreme på. Hudlæger får flere og flere henvendelser fra folk, der døjer med håndeksem. En lille pris selvfølgelig – sammenlignet med den større fare.

Der er én ting, der virker blødgørende. Endda ret omgående. Og det er hjemmekuren her:

 1. Afkølet kaffegrums virker ekstremt blødgørende på huden på grund af indholdet af kaffeolie. Virkningen kan mærkes efter bare en enkelt omgang håndskrub, men vær nænsom, hvis huden i forvejen er udfordret. Tænk på behandlingen som en slags udvidet håndvask, hvor formålet er at få hænderne i kaffeolien, ikke at give sig selv en – i disse tider unødvendig – eksfoliering.
 2. Brug derefter dit almindelige fugtserum på håndryggen. Hvis ikke du har et fugtserum, så ty til et tyndt lag fugtighedslotion. Vi plejer at gøre det omvendt med fugt først, og så fedt, men her blander vi de to, og det går fint an, så længe det sker i mere eller mindre et og samme hug.
 3. Og så kommer vi til det flydende plaster. Nemlig petrolatum, altså den Vaselineagtige olie. Læser du med på Beautyspace, så ved du, at jeg ikke er fan af petrokemiske olier. Jeg synes, du normalt skal vælge noget fra en plante. Men lige præcis i det her tilfælde gør petrolatum godt som et flydende og beskyttende plaster. Bare på hænderne. Almindelig Vaseline går an, men det er nemmere at arbejde med fedtsalven fra eksempelvis MDerma, som fås på apoteket.
 4. Når dine hænder er smurt godt ind (ca. med 1/4  til en 1/2 tsk. af den fedtede salve), så sæt turbo på heling og fugtforsegling ved at tage et par plasthandsker på. På den måde danner du en slags dampspærre, så hudbarrieren bedre kan komme sig. Brug et par almindelige opvaskehandsker eller engangshandsker og behold dem på en times tid.

Gentag dagligt, og smartest at gøre om aftenen.

SNUP TIPPET: Hvis du har brug for at tænke på noget andet, så se med på Instagram @beautyspace, hvor jeg svarer på de mest spøjse spørgsmål. Fra før corona.

19/03/2020
Kend det indhold, der forstærker hinanden
Inkl. hudlægens dream team
23/03/2020
Uforberedt interview. Fra før der blev trykket CTRL ALT DELETE
Om alt-i-et-creme og det at bo i jylland

Kommentarer

 • Anne Madsen

  Tak for svar Anette!

  Så fint. Mine øjenlåg er faktisk ok. Det er en fold ved næseroden. Så det vil nok være for meget at lave et indgreb for. Måske?
  Hvis jeg skal have lidt hjælp, læser jeg at det nok er Imeeden eller alternativet fra Beaute, som bør ty til. Måske kan det gøre lidt for huden der. Vil du ikke tro det – måske? (Og jeg ved at det hele er måske?)

  Hvilken vil du tro er bedst af disse? Jeg ved at du har brugt Imeeden i mange år og med din fine hud, så må det næsten virke flot. Tænker blot om der er forskel og evt. hvilken? Jeg har læst ingredienslisten og tror der er vindruekerne i Imeeden men ikke den anden. Svært at gennemskue. Prismæssigt er de vist lige dyre.

  Tak for svar.

  Vh Anne

  06/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amaja, ja det er en helt speciel tid. Godt at du har øje på de små, men vigtige ting.

  @ Pernille S, du ved med dit job ALT om, hvad det her handler om. Dejligt med din erfaring i forhold til, hvad der virker for en, der vasker SÅ meget hænder. OG JA, godt med The Ordinary, som giver god mulighed for at samkøre med andre (lækre) ting.

  @ Mette Sloth, lad mig vide, om det virker for din søn. Fedtcremen (selvom det er ren petrolatum) er alligevel langt nemmere at arbejde med end fx. ren Vaseline. Lyder som en god kombi med mandelolie.

  @ Mette, super godt spørgsmål og gode tanker bag din tvivl. Mit svar vil du nok finde for svævende, er jeg bange for. Sagen er jo, HVOR meget C-vitamin, du ønsker at tage. Se på den nuværende mænge, du indtager og vej det op imod den mængde, der er i Smuuk (jeg har i øvrigt stor respekt for deres faglighed). Selv tager jeg liposomal varianten af C-vitamin pt., fordi jeg har det godt med at være lidt på forkant der. Lige som jeg også husker min D-vitamin igen efter at have læst den meget interessante artikel i lørdagens Politiken (med gode eksperter på tilskud). Artiklen var dog vinklet på immunforsvar.

  @ Anne Madsen, tak for dine søde ord. Betyder meget for mig. Slappe øjenlåg kan kun en skalpel gøre noget ved. Grapanol kan bidrage med streg under bidrage til at styrke dine kar. Imedeen og de andre du nævner er lidt en anden boldgade, som mere går på at fylde huden op med fugt og en anelse mere kollagen. Det bedste ville være, hvis du kunne lave en fiskesuppe faktisk (god kilde til fyldestgørende kollagen).

  Stor hilsen Anette

  23/03/2020
 • Anne Madsen

  Hej Annette

  Tak for masser af gode timer i dine bøger, på tv og bloggen. En skøn friskhed du leverer. Også som her om pleje til hænderne.

  Her lidt noget andet. Jeg tænker, at du måske blot kan give et umiddelbart svar på baggrund af din store erfaring. Naturligvis kan du hverken love evidens eller garantere noget.
  Men jeg har spekuleret lidt på det seneste over slappe øjenlåg og de de lodrette og vandrette streger der kommer. De må gerne komme og de må også gerne hjælpe lidt.

  Jeg spiser lige nu Solaray Grapenol Skintoner (1 tablet om dagen, pris for 30 stk. ca. 200 kr.) – måske virker de en lille smule også for blodkar generelt og den sidste virkning vil være dejlig at fastholde.

  Nu overvejer jeg at skifte til enten Imeeden Time Perfection eller New Nordic SkinCare Collagen Filler.
  Tror du de vil være lige så gode eller bedre?
  Tror du de indeholde lige så gode eller samme stoffer? Og virker de?
  Og hvad med prisen? Har du en mavefornemmelse eller ide om hvad der er dyrest i forhold til antal?

  Tak for svar og inspiration på forhånd.

  Vh
  Anne
  54 år

  22/03/2020
 • Mette

  Hej. Jeg har et spørgsmål jf. det her med kollagensyntesen og kosttilskud.

  Du anbefaler henholdsvis omega 3 (fiskeolie) c-vitamin, kollagentilskud i tabletform og glukosamin.

  Jeg har i flere år taget de her tilskud, dog med undtagelse af kollagentilskud, da jeg synes at den research der har været på området har været tvivlsom (måske især ift. det her kollagenpulver..)Men nu overvejer jeg at prøve tabletterne fra SMUUK Hydro Skin i kombination med mine andre tilskud..

  Mit spørgsmål:
  Jeg kan se at der både er kollagen og C-vitamin i tilskuddet fra SMUUK.
  Når nu der allerede er c-vitamin heri kan jeg så helt undlade det c-vitamintilskud jeg tager nu og “nøjes” med SMUUK’s Hydro Skin, omega 3 (fiskeolie) og glukosamin i min daglige rutine?

  Mange tak for dit svar og din tid.
  Hav en dejlig weekend!

  21/03/2020
 • Mette Sloth Eriksen

  Min søn er pædagog og vasker meget hænder, det er en rigtig god artikel jeg vil dele med ham. Han lider så forfærdeligt af håndeksem, vil fluks sende ham et link til MDerma fedtcremen. Kaffegrums har jeg selv prøvet, også til kroppen og det giver virkelig et flot resultat, blander også lidt mandelolie i, Bruseområdet ligner lidt et kaffefilter bagefter, men det er virkelig effektivt 🙂 God weekend derude <3

  21/03/2020
 • Pernille S

  Positivt at arbejde på en stor arbejdsplads. Med et kaffedrikkende personale! Det betyder så, at jeg kan slæbe posevis af kaffegrums med hjem! Det meste ryger i haven til gavn for roser, og til skræk og advarsel for dræbersnegle, som hader kaffegrums. Sneglene er allerede fremme, omend små endnu! En slat vil jeg – på din anbefaling Anette – lægge tilside til håndpleje inden sovetid. Er allerede i fuld gang med at bruge min hyaloronsyre fra The Ordinary. Den er billig, så jeg kan tillade mig at “frådse”! Hvad der tilgengæld ikke er billigt, er Acai olie fra Rudolph Care, men den er super anvendelig til mine stakkels hænder, der vaskes x 100 om dagen!
  God weekend. Kh Pernille S

  20/03/2020
 • amaja

  tusind tak for denne info ,ville bare ønske den ikke var så relevant som den er ,solen titter frem og alligevel er intet forandret

  20/03/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.