fbpx

Rækkefølgen for de dovne eller de travle

Jette skriver i kommentarfeltet i torsdags: “Jeg er totalt forvirret. Ville ønske, at jeg kunne overskue alle de muligheder, der er.”

Jeg er vild med den slags kommentarer, for hudpleje kan gøres så enkelt, at det svarer til at låse sin cykel op, svinge sig op i sadlen og suse af sted.

Det kan også nørdes. Ned i graden af, hvor godt BHA og AHA gør det sammen. Og hvad der sker, når man kommer A-vitamin ovenpå. Og igen, hvilken form for A-vitamin det skal være. Eller nødvendigheden af at se på procenterne, når det gælder hyaluronsyre.  Etcetera.

Men tilbage på cyklen. Som for mange også handler om rækkefølgen, hvor denne her virker på overskuelig vis. Hovedreglen er at lade det mest vandede lande først. Så:

 • Ansigtsmist => serum => dagcreme med SPF => eventuelt forseglende olie til kinderne, da mange i T-zonen er selvsmørende. Det er den enkle version af Hudplejepyramidens bund. Den, der giver mening i dagtimerne. Og hvor olie-delen er justeringsmuligheden i forhold til, om man er til den fedtede eller den tørre side.

Hvilken mist, serum, dagcreme og olie handler om budget, graden af sensitivitet og holdning (parfumefri, øko, udseende…).

OG DEN ULTRA KORTE VERSION:

 • Smør konsekvent beskyttende ansigtscreme på let fugtet hud – ikke dryppende våd, men fugtig som lige efter et bad, eller når du har holdt en vredet vaskeklud mod huden. Gratis opgradering: Væd en vatrondel med afkølet grøn te som et ekstra lag beskyttelse under din ansigtscreme.

OG HELT STRAMT TIL NATTEN (til Jette og alle andre, der vil have den lettere-end-let-cykelmetoden):

 • Rens + A-vitamin. Mange har det her godt med at supplere med noget fugtmætning (over eller under A-vit), fordi vi har brug for netop fugt på tværs af alle hudtyper. Se A-vitamin som det velopdragelses-vitamin, der i hudpleje trækker al hud mod en sundere, mere normaliseret tilstand. Gå langsomt frem. Fortynd efter behov med fugten (fx fra et serum).

MARIE KONDO-OPRYDNING TIL DIN HUD: Jeg ser det fungere mange steder – og altså ikke kun hos mig selv – at gennemføre en oprydning, hvor du arrangerer din hudplejehylde efter principperne bag Hudplejepyramiden.

@beautyspace på INSTAGRAM

15/03/2019
Sidste step på Hudplejepyramiden
Sammen med en reprimande
19/03/2019
Vil du være anmelder?
Beautyspace søger et anmelder-team på 12 personer

Kommentarer

 • Christina Kragh

  Tak det tror jeg at jeg vil prøve …er der en dansk afd jeg kan kontakte? Syntes ikke jeg kan finde det kh Christina

  26/03/2019
 • @ Rose,

  Se lige hvor højt oppe de her står:

  Squalane
  Niacinamide
  Glycerin
  Palmitoyl Tripeptide-1
  PalmitoylTetrapeptide-7
  Hydrolyzed Hyaluronic Acid
  Sodium Hyaluronate

  I teorien er det her nok til at råbe hurra. Hvordan konsistensen så er og niveauet af fugt/fedt i forhold til din hudtype, det må du teste før køb.

  KH Anette

  25/03/2019
 • Rose

  Jeg er så vild med, at du altid er klar på at hjælpe.

  Aqua
  Coco-Caprylate/Caprate
  Butylene Glycol Cocoate
  Squalane
  Niacinamide
  Glycerin
  Palmitoyl Tripeptide-1
  PalmitoylTetrapeptide-7
  Hydrolyzed Hyaluronic Acid
  Sodium Hyaluronate
  Sodium Hyaluronate Crosspolymer
  Caprylyl Glycol
  Butylene Glycol
  EthylhexylStearate
  Alcohol
  Sodium Lactate
  Glyceryl Stearate Citrate
  Polysorbate 20
  Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxystearate/Sebacate
  Sodium Isostearate
  Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
  Carbomer
  Sodium Gluconate
  Sodium Hydroxide
  Phenoxyethanol

  25/03/2019
 • 1000 tak for alle ord og også for de gode spørgsmål, som der her kommer konkrete svar på:

  @ Marianne R – Det kommer an på din hud. Mange er glade for a supplere med ekstra fugt. Fx. det rene hyaluronserum fra Pestle og Mortar.

  @ Else, Du har helt ret, og det virker helt logisk, hvad du gør. I forhold til Booster 3 virker det bedst med noget ‘tyndere’ fugt under, hvis man har behov, men A-vitaminen kommer jo så en anelse ‘længere væk’ end tættest på huden.

  @ Edit Maria, det vil jeg prøve at komme med.

  @ Karoline Larsen, ja, hvis din hud tåler det. Du mener BP ikke?

  @ Christina Kragh, det er den IKKE. Altså 10 x så stærk. Men jeg har ikke haft tid til at gå nærmere ned/ind i det. Det gør jeg nok en dag. Er dog også selv nysgerrig mht. hvad de mener. Du kan jo altid selv skrive til Rodial, hvis du ikke kan vente på mig.

  @ Rose, Det er to gode ingredienser. Du er velkommen til at kopiere INCI-listen, hvis du vil have lidt flere kommentarer fra mig.

  @ Kia, af og til ER niacinamid og BHA jo i en mist, så sådan kan det ikke stilles op. Men man kan sige BHA først…og så alt andet.

  KH Anette

  25/03/2019
 • Christina Kragh

  Har du glemt os haha…..

  24/03/2019
 • Kia

  Jeg mindes at have læst, at BHA eller Niacinimid skal på før mist (også selvom de ikke er tyndest) – er det bare mig som husker helt forkert? 🙂

  22/03/2019
 • Rose

  Søde kloge Anette. Kan du fortælle mig om Matas nye 50+ serum er noget værd? Der er peptider og hyalyron i.. prisen forvirrer mig. Jeg er interesseret i potent hudpleje der duer.

  21/03/2019
 • Jette sørensen

  Tusind tak for svar

  19/03/2019
 • Pernille S

  Så dejligt du lige giver en hurtig, overskuelig og nem hudpleje oversigt. Hurra for den og dig

  19/03/2019
 • Christina Kragh

  Ang A vitamin har du så fået tjekket op på det med % anvisningerne…… Jeg er meget nysgerrig på hvad de % egentligt betyder…… Feks dermalogica kalder deres 1% mens den nye retinol fra Rodial er 10 %???
  I Magasin i dag mente ekspedienten at Rodial så måtte være 10 gange så kraftig som eks Dermalogica….. Hvis det er sådan det forholder sig tænker jeg godt nok wouuu for min hud er ret stærk og jeg er lige gået i gang med dermalogica 1 % og jeg skal love for den er krads….. Jeg derma rullede og var igen igen stor i slaget og kom dermalogica 1 % ren på huden uden at blande den med buffer cremen og jeg var nærmest som en der havde astma eksem omkring min og næse region dage n efter altså lige før jeg skallede nåede dog at rede den med 2 dages pause og godt med min Rudolph olie…… Så hvis Rodial ‘s nye så er 10 gange så stærk med deres 10 % så tænker jeg tak skæbne hahaha kan du opklare mysteriet for min plan er sådan set at købe Rodial når min dermalogica er slut kh Christina

  19/03/2019
 • Karoline Larsen

  Hov vent – vil det sige at jeg godt kan bruge min BF a-vitamincreme efter jeg har renset med 2% salicylsyrerens og 0,5% salicylsyretoner?

  18/03/2019
 • Kristina

  Jeg har længe brugt spf ovenpå min dagcreme, men jeg er træt af at vente på, at lagene siver ind i huden, så jeg kan lægge make-up ovenpå… Tror jeg vil kigge efter en dagcreme med spf i!

  18/03/2019
 • Jette B

  Så enkelt så enkelt
  Fantastisk idé med rækkefølgen på hylden, jeg vil straks arrangere, så kan det være jeg husker det hele!!

  18/03/2019
 • Edit Maria

  Hej Anette ! Du er bare dygtig ! Hvilken herlig enkel ‘cykel forklaring’! Men så….hvad med os,der har tiden og elsker den daglige rutine ? Er der en længere forklaring til os ? Det vil jeg glæde mig til …og kan den beskrives lige så enkelt ? VH Maria

  18/03/2019
 • Anne

  Kæmpe hjælp!! Tusind tak – også for tippet om at arrangere badeværelseshylden

  18/03/2019
 • Irma Schreiner

  Hold da op!! Kan det virkelig forklares så enkelt?? Jeg har nemlig også været meget forvirret! Det hjalp. Taaaak!!!

  18/03/2019
 • else nørgaard

  Kære Anette,
  Jeg blev også lige lidt forvirret her vedr. natten. Jeg bruger rens – A vitamin (retinol fra The Ordinary – har serum format), og til sidst fugt.
  Når jeg bruger A-vitamin fra BP, er den jo i cremeformat, og man skal formodentlig ikke bruge fugt over?
  KH. Else

  18/03/2019
 • Marianne R

  Hej Anette.

  Du skriver at man til natten skal have “Rens + fugt & A-vitamin”. Jeg kører rens + A-vitamin (Super Booster fra BP). Mangler jeg så noget fugt inden A-vitaminen? Og hvilken slags fugt bør det i så fald være?

  Mh Marianne

  18/03/2019