Den gode eller den dårlige nyhed først?

DET SIDSTE FØRST … med den dårlige nyhed. Som er, at hudkræftstatistikken i Danmark er forstemmende – det bekræfter projektchef for Kræftens Bekæmpelses solkampagner, cand.comm., ph.d. Peter Dalum: ”Som nation ligger vi på verdensplan nederst og raller med en tredje værst placering i forhold til at antallet af modermærkekræft-tilfælde. Danske kvinder alene ligger værst, nemlig på førstepladsen”.

Hvordan kan det gå til, at vi – især os kvinder – i et land som Danmark er behæftet med så grimme statistiktal? At vi er dem på hele kloden, der er værst ramt?

Måske er vi bedre til at blive undersøgt, tænke jeg optimistisk. Men Dalum har en anden forklaring: ”Det må nærmere være en kombination af, at vi har en lys hudtype, at vi tidligere (i 70’erne og 80’erne) ikke havde tradition for solbeskyttelse, samtidig med, at vi dels fik mere ferie, dels begyndte at rejse sydpå og samtidig gik meget i solarium”.

Og sådan kan man føle sig brændemærket af sine 80’er-vaner. Fordi hudkræft først sender regningen 20-50 år senere.

SÅ TIL DEN GODE NYHED: Måske husker du Biodermas udgåede ansigtsmist med UV-beskyttelse? Der er jo som bekendt andre, men de fungerer bare ikke helt optimalt (med Filorgas bliver man eksempelvis blæst bagover af en heftig parfumesky). Men en fugtmættende SPF-mist, der gør det virkelig godt er Coolas Refreshing Water Mist Sunscreen med aloe vera, hyaluronsyre, kokosvand, antioxidanter og SPF15. En overraskende behagelig støvregnsmist, der ikke fnulrer, men heller ikke er billig (det er svært at lave SPF-mist, der føles som god fugtspray). Virkelig mange herinde har efterlyst løsningen – jeg har købt min her. Og jeg bruger den som beskyttelses-supplement.

Den anden virkelig gode nyhed er fra Beauté Pacifique, som har lavet en solbeskyttelsesolie-spray, der udover de snusfornuftige antioxidanter også indeholder squalane – som er det fedtstof, huden bedst kender fra sig selv, og som gør benene pæne. Jeg smører først almindelig SPF på og sprayer så efter med olien. På flasken står der, at den også går an til ansigtet, men jeg vil klart anbefale den til kroppen – det bliver (for de fleste) noget fedteri i ansigtet.

FÅ SOL-EKSPERTENS RÅD her.

HØJSOMMERENS BOOK’N BEAUTYBOX UDKOMMER onsdag kl. 7.00 – skriv dig op her, hvis du vil have alle detaljer. Medmindre du allerede er på listen. Der kommer indholdskig på Instagram under @beautyspace.

Foto Jens Peter Engedal

Varedeklaration: De bløde klipklappere (som jeg stortrives i) og stofnettet er anmeldereksemplarer tilsendt fra Rudolph Care til Børsen & Beautyspace. De to andre produkter er købt via de links, der er i artiklen.

25/06/2021
Ikke fan af skønhedsbranchen. Kun af produkterne
Badeværelses-snageren hos Maren Uthaug
01/07/2021
Gæt hvem der har taget Botox-fjenden i hånden?
Nåja, der er også et plaster ovenpå i går

Kommentarer

 • Carina Scheel

  Kære Anette
  Ved ikke om jeg kan tillade mig at spørge dig til råds, men nu gør jeg det
  alligevel. Jeg følger dig på de sociale medier og modtager nyheds mail fra dig…så skønt med alle de gode fif

  Jeg søger med lys og lygte efter en rigtig god olie til kroppen, allermest til mine ben.

  Jeg er en moden kvinde på 50 år, som i mange år (før i tiden) har elsket solarie og solbadning og ikke altid med solfaktor og det kan ses på mine ben. Jeg elsker dog stadig at solbade, men er nu smurt godt ind i solfaktor.
  Når jeg er syd på ender jeg altid med at skalle, selvom jeg passer på og smøre mig godt ind. Så jeg vil gerne have den helt rigtig olie som trænger godt ind og giver fugt med fugt på.
  Mener også du på et tidspunkt har lavet et oplæg med noget a-vit til benene, men kan ikke lige finde den nyhedsmail…og a-vit og sol er vel ikke en god kombi.
  Jeg har i mange år brugt koldpresset abrikoskerneolie fra Urtegaarden, den er jeg også glad for, men hvis der var noget der var bedre også ift at give mig så meget fugt som muligt til når jeg har solbadet.
  Håber du har tid til at besvare min mail.
  En dejlig dag til dig
  Mange hilsner
  Carina

  01/07/2021
 • Josephine Hagger

  Tak for Cooola tippet. Har du prøvet denne: https://www.gettheglow.dk/collections/coola/products/coola-makeup-settig-spray-spf-30-med-gron-te OG hvad er din holdning og feedback til ingredienser?

  28/06/2021
 • Susanne

  Kære Annette
  Hvad er forskellen på Coolas setting spray med SPF 30 og Misten med SPF 18 ?
  Jeg er klar over hvad den overordnede forskel er, men kunne man ikke bruge setting spray i stedet !
  Jeg tænker at SPF 30 er at fortrække
  Tak for en super brugbar bog, A vitamin creme og alle dine guldkorn iøvrigt

  28/06/2021
 • Anette Bilsted

  Kære Anette Der findes også en mist fra Biotherm med spf 30, kender du den? KH Anette

  28/06/2021
 • Salli

  Den er udsolgt hos get the Glow – men Sephora har den også og endda lidt billigere 😉
  Den må jeg have!!

  28/06/2021
 • Nanna Smed Bojsen

  Åh ja, den mist er også for nyligt flyttet ind hos mig, og den er SÅ lækker. Kan også anbefale Coolas Sun Silk Drops med SPF.

  28/06/2021
  • Pernille S

   Kære Anette
   Et godt råd til hvordan ens hvide tøj igen bliver hvidt efter mødet med solcreme. Har snart fået ødelagt så meget hvidt og pastelfarvet tøj efter brug af solcreme. Har prøvet forskellige mærker, men resultatet er desværre det samme; gule striber/ pletter på tøjet… Har forsøgt med vanish uden held…

   28/06/2021
 • Lissi

  Jaaaa, den længe ventede erstatning for Bioderma. Jeg købte sidste sommer 8 stk. via Ebay fra Grækenland, så jeg har 4 endnu, men har lige nu investeret i denne nye. PS – jeg holder altid en serviet for øjnene, så jeg ikke får mist i øjnene, og make-uppen ikke løber ud pga. fedstoffet i sprayen. Det virker.

  28/06/2021
   • Lissi

    Jeg har haft udfordringer med dysserne, men har været så smart at gemme 2 af dem, der virker, så jeg flytter rundt på dem 😉

    04/07/2021
 • Randi

  Kan man supplere sin spf i løbet af dagen med mineralpudder? Virker det lige så godt som en mist? Mine øjne bliver irriterede af de kemiske solfiltre i mists.

  28/06/2021
 • Sanne

  Åh, Anette, jeg har så dårlig samvittighed. Skylder dig billeder og mail, men livet har været vildt heftigt den sidste 2-3 uger. Håber du kan tilgive mig, jeg skal nok komme til det. Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  28/06/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.