Lukket Facebook-gruppe i vrøvlet kamp

 

Det er med øjencreme som med kost og børneopdragelse. Folk kan blive virkelig forurettede, hvis man har en holdning til det. Kalde dig vrøvlet, gak, helt off eller en type, man bør tage med et gran salt og ikke skal følge. Den slags. Det oplever jeg pt. på Facebook, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved min troværdighed, fordi man er uenig i min tilgang til øjencreme. Godt nok i en lukket gruppe, men alligevel. Der er tale om et professionelt, internationalt mærke, hvor gruppen tæller deres forhandlere/sælgere/trænere/ja selv chefen.

Øjencreme er nemlig ikke noget, man skal tage let på.

Jeg har veninder, der står op midt om natten for at tage ekstra øjencreme på. Og jeg ved i hjertet, hvor meget dygtige Anita Falslund knuselsker sin øjencreme. Det er fint. Alt er mere end godt.

Mange er glade for det ekstra treat, en øjencreme kan være. Selv er jeg eksempelvis ekstremt glad for dem her inden et foredrag eller en anden situation, som kræver en midlertidig ekstra fugtforsegling.

Men på Beautyspace er du som læser min eneste prioritet, og det er derfor afgørende for mig, at der ikke argumenteres med følelser, men at vi ser på fakta, dokumentation og uvildige studier. Tanken er, at du aldrig skal føle dig påduttet noget eller se en løftet pegefinger. Min ambition er udelukkende at fremlægge indhold og virkning med afsæt i, hvad vi dokumenteret ved.

Så lad os i forhold til øjencreme repetere fakta:

Vi har gavn af og behov for ekstra fugt og fugtforsegling omkring øjnene, hvor huden er tyndere. Det kan 9 ud af 10 tilfælde løses med et ekstra lag serum eller dagcreme, medmindre du har brug for noget meget specielt i resten af ansigtet. I øvrigt et tip flere hudlæger er enige om – lige fra indholdskloge professor og hudlæge Peter Bjerring til den hypede amerikanske bestsellerforfatter og hudlæge Whitney Bowe.

Og lad mig her indskyde en afgørende bemærkning i forhold til hudlæger: Hudlæger har ikke kun forstand på syg hud. De er vidt forskellige, nogle behandler allergier, nogle udfører Botox-behandlinger, og nogle har specialiseret sig på andre områder. Og der findes flere og flere – blandt andre dem du ofte ser citeret på Beautyspace, i Børsen og i bogen Seriøst bedre hud – med indgående, nytænkende og spændende kendskab til, hvordan du får sundere, pænere hud.

På samme måde er der forskel på kosmetologer og kosmetikere. Nogle specialiserer sig i vipper, nogle bliver negleteknikere, nogle er de vildeste hudnørder og hudspecialister. Det er de sidste, jeg arbejder rigtig tæt sammen med. Dem, der kommer til orde på Beautyspace – senest Anita Falslund. Det er dem, der også citeres flittigt i Børsen og i bogen Seriøst bedre hud. Fordi de bringer noget til bordet og gør os så meget klogere.

Mig bekendt er der ikke en nagelfast definition på en øjencreme. Ingen krav til, hvad den skal indeholde eller kunne for at leve op til sit navn. Ikke på samme måde, som vi kender det fra et rense- eller fugtmættende produkt. Eller et beskyttelsesprodukt, hvor der er strikse regler for, hvornår du fx må kalde noget SPF15.

Men jeg kan tage fejl.

Og jeg skal være den første til at medgive, at:

 • Der kan være indhold, du ikke tåler omkring øjnene. Eksempelvis parfume. Eller for mit eget vedkommende kemiske solfiltre.
 • Brug af øjencreme kan give dig den virkelig gode vane, det er at give sig selv drænerende trykpunktsmassage.
 • Det kan være, at du slet og ret bare holder virkelig meget af din øjencreme. Også ud fra et makeupsynspunkt. Jeg har en vidunderlig makeupartist-kollega, som elsker den fedtede, let shiny fornemmelse, som visse typer af øjencreme kan give.

For mig er det bare vigtigt at slå fast, at øjencreme er et add on. Den er nice, men ikke need to have. Den kan så være overordentligt nice. Den kan være verdens bedste add on. Enig.

At netop den forskel er vigtig for mig skyldes, at det for mange kvinder og mænd er noget af en opgave bare at få renset, fugtmættet og beskyttet deres hud dagligt. Altså det basale.

Endelig arbejder jeg på væsentligt mere end bare at ”sætte hudpleje på landkortet”,  som der bliver nævnt i den pågældende gruppe. Jeg vil gerne vise dig, begejstre dig, oplyse dig på et sagligt niveau i forhold til, hvad man konkret kan gøre, og hvor meget man kan opnå med hudpleje, der indeholder uvildigt dokumenterede ingredienser. Det er bl.a. ambitionen bag Hudplejepyramiden®, der er videreudviklet i samarbejde med hudlæge Peter Bjerring.

Samtidig vil jeg pokkerme også altid gerne selv blive klogere.

Så lad os få det ud i det åbne i stedet for at tale i det skjulte. For jeg vil rigtig gerne se den saglige, faglige dokumentation på, at der findes specifikke ingredienser, som påviseligt gør, at en creme kun er egnet til huden omkring øjnene. Jeg vil mægtig gerne have navnene på de pågældende (målrettet for øjenområdet) ingredienser og den bagvedliggende dokumentation. Og jeg lover derefter at være den første til at dele informationen og til at sige, at jeg tog fejl.

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotografi Jens Peter Engedal

@beautyspace på Instagram

10/02/2021
9 ting, jeg nødigt vil undvære lige nu
Fra at få mere ro til styr på mundbinds-ramt hud
12/02/2021
Mød min sjæle-doktor
3 gratis ting, der får dig bedre gennem lockdown

Kommentarer

 • Sanne

  Nu har jeg ikke været inde i gruppen og se hvad der skrives, men som altid stoler jeg på dig, og jeg har faktisk også lagt øjencremen næsten helt på hylden. Jeg er jo ellers generationen som blev indoktrineret, for det var jo det vi blev, til at man ikke kunne leve uden øjencreme. For nogle år siden begyndte jeg at simplificere indholdet i badeværelsesskabet, for der var meget! Og hvad var det egentligt for noget man gik og investerede i og samlede på? Meget af det var jo helt unødvendigt og isæt når man ikke engang troede på det. I den filosofi passede øjencremen jo også, så for et års tid begyndte jeg at overveje om den ikke også skulle aflives. Det er den næsten nu, dvs jeg har een til når jeg bruger meget fede cremer om vinteren, for det er ikke til at lægge øjenmakeup ovenpå alt det fedteras. Igen, jeg stoler 100% på dig – din ærlighed og ekspertise. Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  15/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sanne, og se det er en vigtig pointe. Det praktiske i at en for fed creme ikke føles rar omkring øjnene. Andre har det modsat og vil have en federe creme øjnene.

   15/02/2021
 • Linda+Nedergaard

  Jeg elsker – som rigtig mange andre – at følge dig og dit univers. Og jeg er blevet SÅ meget klogere, siden en kær veninde bragte dig og din viden ind i mit liv – så herfra skal der bare lyde en stor TAK. Også fordi du altid er ærlig i din tilgang til hudpleje og produkter – det betyder faktisk ret meget. Og når mit lager af øjencreme er brugt op,bliver der ikke købt nyt ind 🙂

  12/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Linda, jeg er meget meget glad for dit engagement på bloggen.

   14/02/2021
 • Susanne schultz

  Du er bare for sej og ærlig
  Elsker det ❣️

  12/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Susanne, 1000 tak fordi du læser med herinde.

   14/02/2021
 • Ida

  Jeg bruger ikke øjencreme, da cremer jeg bruger giver rigeligt med fugt og pleje.

  Jeg har dog tendens til meget sarte og ind imellem meget tørre øjenlåg, som godt kan sprække og skalle, da min øjne løber meget i vand og derved bliver huden tør. Da bruger jeg noget så simpelt som neutral øjensalve. Smørre et tyndt lag på og i løbet af en lille uges tid, er det væk igen. Det var min øjenlæge som opfordrede mig til at prøve det og det er glad for den dag i dag

  Elsker at følge med hos dig og blive inspireret

  12/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Ida, 1000 tak for dine ord. Skynd dig at læse med ovre hos Lise Grosmann, som lige nu siger noget værdifuldt om øjenlågshud.

   14/02/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Igen: 1000 tak for jeres ord, jeres hep, jeres alt muligt. Jeg vil svare hver enkelt af her herinde i weekenden.

  Jeg har modtaget en undskyldning fra det pågældende firma.

  Vi ses i kommentartråden, og jeg glæder mig. God weekend.

  KH Anette

  12/02/2021
 • Charlotte

  Jeg sidder faktisk og bliver en smule forarget over deres skriv i den lukkede Facebook gruppe.
  Hvad med alle os kvinder der med egne øjne kan konstatere at vi ikke kan se forskel på om vi bruger øjnecreme eller ej,er vi Alle uroværdige..
  serum og creme på er ligeså godt.
  Siden du skrev om st øjencreme ikke var nødvendigt måtte jeg Selvfølgelig teste det og kunne konstatere at det var rigtigt jeg ser ingen forskel.
  så jeg har sparet en masse penge og kan bruge dem på nogle andre produkter juhu for det.
  Det værste jeg ved det er når folk ikke går ud og siger tingene direkte til personen det handler om
  jeg Synes de er feje og tale om dig bag din ryg,og hvorfor er de ikke nogle ordentlige mennesker og tager snakken med dig?
  Hvis der er noget du har så er det din dokumentation der er i orden det er sort på hvidt!
  Så kom frit frem med jer i gruppen og kom
  med noget fagligt dokumentation.
  Du er en af de mest troværdige jeg har “mødt” og dokumentationen er altid I orden hos dig! ❤️

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Charlotte, 1000 tak for dine ord. Og ja, det ville være herligt, hvis de kom frem åbent. Jeg har set alle kommentarerne og navnene bag, og du har helt ret i, at dialogen med brugerne netop kunne være berigende.

   14/02/2021
 • Tina+olsen

  Skøn , ærlig og fantastisk som altid.
  Skønneste inspiration du deler ud af .
  Er vild med ethvert opslag . TAK for dig

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina, jeg er mægtig glad for, at du læser med herinde. Tak for det.

   14/02/2021
 • Anne

  “Jeg vil gerne vise dig, begejstre dig, oplyse dig på et sagligt niveau[…]” Det her er grunden til at jeg er begyndt at se det interessante og sjove i hudpleje. Det er grunden til, at min hud ikke længere er grå som aske og alt andet end velplejet. Det er grunden til, at jeg kan vise, begejstre og oplyse i nøje udvalgte gaver til kvinderne i mit liv. At begejstres og at begejstre andre er langt vigtigere end vi tror. Begejstring smitter, skaber fællesskab, følgeskab og ejerskab. Øjencreme eller ej. Hilsen en som både har en øjencreme til dag og en anden til nat

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anne, åhhhh BIG BIG BIG smile. Jeg elsker dit vid og din tilgang. Og hvor rasende dejligt og ekstravagant er det ikke lige med en øjencreme til dag og en anden til nat. Tak for dig! Det er lige i min ånd.

   14/02/2021
 • Tine

  Jeg har lært rigtig meget om hudpleje ved at læse din bog og følge med jer. Jeg er vild med din direkte facon og din grundighed. Tak for dig og dit gode stykke arbejde. Du er meget inspirerende.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tine, noget der kun kan lade sig gøre via et meget meget engageret fællesskab herinde, så TAK fordi du læser med.

   14/02/2021
 • Kira

  Jeg syntes bare at du er skøn, dygtig og objektiv i din vurdering. Din grundige research og ærlige holdning – er afspejlet i udvalget på min hylde og vil fortsat være det. Prøver strøm nu og er meget spændt. Altid en fornøjelse at læse dine veldokumenterede og saglige indlæg

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kira, jeg tror du har været med siden begyndelsen? Lad mig vide, hvordan det går med strømmen, ikke?

   14/02/2021
 • Julia Venus

  Kære Anette, det er lidt tid siden jeg har været forbi din blog – jeg jo fuldt optaget af at langtidsimre kollagen Bone Broth – inspireret af din seneste bog 😉
  Men altså altså…social medie drama lyder det til og det er sjældent særligt rart.
  Men hvor er jeg altså glad for at jeg kan gå et sted hen (her) og søge ret uvildig faktuel nuanceret velreflekteret viden og fakta omkring alt det her hud-halløj. For det er jo en jungle at hitte rundt i. Her føler jeg altid at jeg i ro og mag kan læse og studere hvad du skriver. jeg bruger under en brøkdel af alt hvad du anbefaler og skriver om – men jeg kan lide at orientere mig. OG jeg kan lide at have super lækker hud. OG takke være dig, har jeg tilføjet en del flere produkter (primært serums m. Hyaluronsyre, Niacinamide, Glycerin etc.) og min hud strutter 😀
  OG så har jeg droppet øjencreme – tak for det! Det havde jeg jo slet ikke behov for. Men jeg trode det var en LOV…hahaha spøg til side..men lidt alligevel.
  Jeg savner dog Ole Henriksen’s blå øjengele – men den kan jeg ikke finde mere…den ku noget særligt.

  Jeg tror vi er rigtig mange der er super taknemmelig for at du gerne vil vise os, begejstre os, oplyse os på et sagligt niveau i forhold til, hvad man konkret kan gøre, og hvor meget man kan opnå med hudpleje, der indeholder uvildigt dokumenterede ingredienser.

  Keep the good spirit <3 Det er vigtigt og grundigt arbejde du laver som vi er mange der drager nytte af. Tak for det!
  Kh. Julia V.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Julia, åh vi to går langt tilbage. Aldrig har nogen gjort mig så klog på DUFT som dig. Tak for dine gode, kærligkloge ord. Og ja, du har hermed indsigt til at bryde den ikke eksisterende øjencremeslov. GODT med hud, der strutter.

   14/02/2021
 • Susanne christensen

  Hejs’a Har ikke brugt øjencreme siden at jeg læste . brug øjencrem omkring øjnen , men ikke på øjenlågene der måske trænger men at cremen selv kravler ned og fugtet Fedt men hvorfor kravlet andre creme , ikke selv omkring bare et lille grin og tak

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Susanne, tak for dit indspark. Læs endelig med ovre hos lisegrosmann.dk, som lige nu skriver om øjenlågshud.

   14/02/2021
 • Ditte M

  Tja, jeg tænker at alene det, at der er tale om:
  1. Et internationalt mærke
  2. En lukket gruppe
  3. Medlemmer er forhandlere, sælgere og trænere
  Så er der “nogle” der skal preppes fordi der skal sælges øjen produkter
  Tag det som en cadeau Anette, alene det at de bruger krudt på det, viser at du jo gør en kæmpe forskel og har mange mange trofaste følgere og læsere.
  Fortsæt – fortsæt

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Ditte M, tak fordi du bruger tiden på skrive herinde, og tak for de kærligkloge ord. Betyder meget for meget.

   14/02/2021
 • Johanne Nygaard

  Kosmetolog og hudnørd har. Bruger aldrig øjencreme, har haft adskillige dårlige oplevelser, især hvis de er for fede eller parfumeret. Gik engang en underviser fra et ellers virkelig godt brand på klingen, nævnte din holdning og bad videbegærligt om hendes “forsvar” for øjencremer. Svaret? “Tror du det er let for mig at sælge øjencreme, når Anette skriver sådan?!” Lidt et tyndt forsvar, hvis du spørger mig…

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Johanne, åhhh, hahahaha, det er sjovt. Altså lidt sjovt. Jeg holder en række foredrag med en dygtig kosmetiker, som altid indleder hendes taletid med “nåmen, nu har Anette så slagtet øjencreme, nu skal I høre, hvad jeg mener…”. Og alt er godt. Dialogen, den gensidige respekt. Vi er tilbage til need og nice. Og alle har jo på forskellige plan (altså meget bredere tænkt end øjencreme) brug for det sidste.

   14/02/2021
 • Mariann

  Jeg er selv i branchen og jeg er så enig med dig! Tak for at formidle din viden og for din inspiration.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mariann, det betyder meget for mig, at du giver dit besyv md. Mange tak.

   14/02/2021
 • Mia A

  Jeg vil ikke tage stilling til øjencreme gate – each to her own. (Selvom det, teknisk set, giver sig selv. Du smører jo heller ikke fodcreme i ansigtet. Fordi huden, tydeligvis, har forskellige behov).
  Men seriøst : har du veninder der står op om natten for at putte øjencreme på ?
  For det er da en langt mere interessant diskussion.
  Hvad sker der med søvnen når den bliver afbrudt ?
  Opvejer øjencreme afbrudt søvn ?

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mia A, BIG smile. Jeg er vild med dine spørgsmål, og ja, det har jeg. Altså de gør det jo, når de alligevel er oppe på toilettet. Så ikke noget med afbrudt søvn PÅ GRUND AF øjencreme.

   14/02/2021
 • Eva B

  Nu har kommunikationen på de sociale medier også en tendens til at rive os for meget med. Jeg har selv prøvet at blive tillagt en hensigt, som absolut ikke var intentionen.

  For mig er din logik omkring øjencreme som nice to have indlysende. Jeg køber sjældent øjencremer længere, men smører gerne lidt ekstra dagcreme omkring øjenpartiet, hvis jeg trænger.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Eva B, 1000 tak fordi du tager dig tid til at skrive herinde. Jeg gør det samme som dig, faktisk hver dag.

   14/02/2021
 • Filine Jannet Emily Friang

  Og så er vi andre FB grupper, som priser dig og din kunnen og lrlige tilgang
  Og Iøvrigt priser din nye creme til himlen. Ikke fordi jeg har prøvet den (endnu), men fordi læste referencer taler for sig selv.
  Tak for en skøn blog med så meget fantastisk viden

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Filine, åhhh du er sgu sød. Tak for hvert et ord. Betyder meget.

   14/02/2021
 • Jette B

  Tak for dig og din holdning!

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, tak fordi du altid læser med herinde.

   14/02/2021
 • Sanna

  Anette, altså. Tak fordi du bringer denne uskønne del af skønheds – menings – monopolet ud i dagens skarpe vinterlys. Øv, hvor er det lavt, det de har gang i! Jeg græmmes. Det er så godt, at du findes! Knus til dig.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sanna, normalt ville jeg ryste på hovedet, tænke at der skal være plads til alt, faktisk også den grimme snak. Men det er bedre, når den er ude i det åbne, for så kan vi tage dialogen. At jeg her har gjort plads til at tage kampen skyldes dels den faglige miskreditering, OG at der blev videregivet deciderede fejlagtige oplysninger (som at jeg var imod peeling – det er kun kornet skrub, jeg sætter spørgsmålstegn ved). Hvis man i en faggruppe af såkaldt professionelle vil tage øjencremessagen op, så må man som et minimum argumentere med evidens og ikke følelser.

   14/02/2021
 • Pernille S

  Birgitte, Birgitte Bergøje
  fik ondt i det ene øje
  Hun smurte det med fløde,
  så begyndte det at bløde.
  Hun smurte det med tjære,
  så blev det meget værre.
  Hun smurte det med blæk,
  så gik det hele væk!

  Med dette gamle børnerim vil jeg illustrere, at tro kan flytte bjerge. Fred være med de som synes øjencreme er en nødvendighed i deres daglige hudplejerutine. Fred være med de som synes det modsatte. Jeg læner mig op ad den evidensbaserede viden, og går derfor med dig, Anette. Indtil det modsatte er bevist. Kh Pernille S

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Pernille S, præcis. Øjencreme er en ret, man hjertens gerne på stå på. Og tak for rimet.

   14/02/2021
 • Britt

  Tak og amen!
  Håber virkelig ikke at nogen Facebook gruppe kan lukke munden på dig eller gøre dig mere diplomatisk (læs; utydelig)
  Kosmetisk hudpleje er en fuldstændig enorm forretning og der må påståes
  næsten hvad som helst når der reklameres. Derfor er en blog som din både sjælden og nødvendig, for det må være et fuldtidsjob at holde styr på fup og fakta i denne enorme industri.

  For mit eget vedkommende er jeg mere end tilfreds med at få fakta! Følelserne skal jeg nok selv slås med…
  Jeg bruger ikke øjencreme efter jeg har stiftet bekendtskab med de fakta du har fremlagt. Og det har ikke skadet mine øjenomgivelser.

  Så tak fordi du gider være vagthund – og må ingen sure bloggere formå at at fifle ved dit kompas…

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Britt, 1000 tak for dit indspark, og tak fordi du læser med herinde. Og nej, sådan en FB-gruppe giver mig nærmest kun næring, fordi den kun bekræfter berettigelsen af Beautyspace.

   14/02/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  Kære alle,

  Jeg gentager mig selv nu, men der er verdens, intet mindre, bedste community herinde på Beautyspace. Jeg er SÅ taknemmelig, så glad. Også for holdninger og erfaringer, der er anderledes end mine egne. Det ved du.

  Tak.

  KH Anette

  11/02/2021
 • Karin+VS

  Kære Anette
  Jeg vil gerne komme med et lille pip, for læste et sted (det var på engelsk, men nej jeg kan ikke finde det igen, sorry :/) at mange gange er mennesker så optaget af det evige liv, den evige ungdom at de kæmper med næb og kløer for ikke at blive revet ud af forblændelsen om at det er muligt at vedblive evigt ung og fast i kødet!
  Forfatteren kom nærmere ind på at nogle mennesker lever et helt liv på denne måde, og ak og ve hvis nogle kommer og siger at det de gør ikke hjælper (uanset om det er specielle madtyper, botox, hudpleje osv) Forfatteren skrev flere ting desangående, men det interessante i det er at det nok er derfor nogle hidser sig så meget op 😀
  Og du har fuldstændig ret, kan man tåle ansigts serum og ansigtscreme om øjnene er det ligeså fint.
  Dog opdagede jeg noget der udtørrede mine øjenomgivelser helt vildt: jeg rensede ikke min Micellarwater af (Bioderma, den lyserøde, som ellers er til super sart hud) og det gav knas tør hud, især om øjenene. Nadine Baggot fra UK foreslog at man renser det af, fordi det jo egentlig er et renseprodukt, og da jeg begyndte at gøre det, forsvandt den tørre hud.
  Håber virkelig du bliver ved med at sige din ærlige mening om alt for det er altid så lærerigt at læse med hos dig 🙂
  Knus Karin

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karin, først og fremmest tak fordi du altid læser flittigt med herinde, og tak for din interessante betragtning. Helt enig i øvrigt med micellar water – vi har haft det op herinde tidligere i forhold til at få vasket de små rensesvampe af igen. 1000 tak for dit indspark. Det er meget værdsat.

   14/02/2021
 • Susie

  Selvom jeg ELSKER hudpleje er det skørt at folk kan hidse sig sådan op over forskellige synspunkter om creme!

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Susie, Hørt!

   14/02/2021
 • Maria

  Hej Anette
  Jeg er delvist enig med dig, at en specifik creme til øjnene er unødvendig.
  Men, når det er sagt – skal jeg have fugt omkring øjnene, eller bliver huden crepet, tør og rynket. Så jeg bruger fugtmaske (betegnet til hele ansigtet) fra Kiehls rundt om øjnene. Og til natten har jeg fundet en – ja – øjencreme i let konsistens med a vitamin i – da jeg ikke kan tåle super 3 booster rundt om øjenene, da den er for fed (får så hævede øjne)
  Så en blanding virker for mig
  // Maria

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maria, virkelig virkelig god pointe. Tak for dit indspark, og ikke mindst for at minde om det aller vigtigste: Vi skal indlysende nok gøre det, der individuelt virker bedst.

   14/02/2021
 • Karina Dalgaard

  Åh hvor jeg elsker dig for din ærlighed og åbenhed ❤️ øjencreme er netop et +salg , det har vi lært i vores elevtid på odder og gennem talrige salgskurser ‍♀️ så absolut et temperaments spørgsmål om du vil bruge den eller ej , fri vilje tak det skønne ved dig er netop du ikke er købt af nogen mærker men er Schweiz for os du tester gerne vores produkter og er vi heldige kan du lide dem ellers må vi være klar til sandheden og netop derfor vejer din mening stadig mest i vores branche , din ærlighed og karisma holder bare hele vejen , TAK for DIG ❤️ love & light , Karina ❤️

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karina, Stort tak for dit gode indspark. TAK for lige præcis at bringe de to ord på bordet: et temperaments spørgsmål og plussalg.

   14/02/2021
 • vibe

  Jeg har altid ELSKET din tilgang til øjencreme 🙂 Keep it up!

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Vibe, TAK fordi du læser med herinde.

   14/02/2021
 • Tina G.

  Jeg tilslutter mig fuldstændig mange af de andre følgeres kommentarer. Har i mange år cyklet rundt i den ene øjencreme efter den anden, blot fordi at “det skulle man da ha´” Jeg fandt dog aldrig en jeg absolut bare var nød til at købe igen. Ingen af dem gav mig “noget”. Efter, for et par år siden, at have læst din, og andre hudkloges, meninger om, at en øjencreme ikke er en nødvendighed, stoppede jeg med at kaste flere penge efter det, og giver i stedet øjenomgivelserne et ekstra par dråber serum eller olie når jeg har behov for det 🙂 Tak for alle de gode råd Anette – jeg har dig altid med i baghovedet når jeg handler hudpleje.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina, det er en kæmpe ære sådan at være med i baghovedet på nogen, så tak Tina – og tak fordi du læser med herinde.

   14/02/2021
 • Kis

  Kære Anette – netop pga faglighed og ærlighed er du – og Lise – og jeres blogs så kendte og respekterede. Hold endelig fast i det – og jeg elsker øjencreme. Jeg kan bare ikke fatte hvorfor uenighed er ensbetydende med, man også skal være uvenner og berettiger til at gøre brug af ondskabsfulde udtalelser. Det er da bare no go.
  Nyd det smukke stille snevejr og kom ud at gå – nu er det jo længe lyst. Bedste hilsner fra Kis

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kis, det er så rart i hele den humle også at høre fra en øjencremes-elsker. Tak for dine ord, som betyder meget for mig.

   14/02/2021
 • Berit Normann Overgård

  Jeg er vild med dig Anette! Jeg elsker din måde, hvor på du forholder dig til fakta! Det er da helt til grin med sådan en FB gruppe. Jeg håber dælme ikke det er et dansk brand, der er så tossede Kram og hurra for dig ❤️

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Berit, og jeg er vild med, at du læser med herinde. 1000 tak for det, Berit.

   14/02/2021
 • Else+Nørgaard

  Jeg elsker din ærlige og faktuelle tilgang til “beauty” og jeg er blevet klogere af at læse dig og følge med her:)
  Det der tæller er os – kunderne! Og dem sætter du højest!
  Fortsæt endelig med at holde fanen højt for dine værdier og det du tror på. Vi værdsætter det!
  Iøvrigt er jeg holdt op med at købe den dyre øjencreme efter at have læst om din holding…..har selv tænkt det samme…..og jeg er akkurat lige så glad for serum og en let fugtcreme.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Else, hurra …. det er dét, jeg vil så gerne opnå. At man som bruger af hudpleje får lyst til at blive faktuelt klogere, så det er viden, ikke salgstaler, vi vælger ud fra. Med det sagt, så er der jo heldigvis også masser af velvære, masser af feel good i hele den her verden, og det skal vi nyde.

   14/02/2021
 • Heidi Kauffmann

  Helt enig med dig omkring øjencreme. Dejligt at du står fast og holder dig til fakta. Bliv endelig ved med det 😉

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Heidi, mange tak fordi du læser med herinde.

   14/02/2021
 • Milla

  Tak for fakta – altid 🙂

  11/02/2021
  • Rikke

   Anette, elsker din snusfornuftige tilgang og nede på jorden tilgang.
   Jeg har heller aldrig brugt øjencrene, og jeg har hverken særlige stærke holdninger for eller imod netop det. MEN jeg er afhængig af solcreme året rundt og gerne helt op til øjenene, og serums med aktive ingredienser og Avitaminer vil jeg også gerne smøre helt op om øjnene for den gode effekts skyld.. Min erfaring er altså bare at alle de rigtige gode ting kan være mere end krads for de sarte øjne., så nu har jeg netop i dag med posten modtaget et styks øjencreme med plejende ingridienser, høj spf og tinted primer. Er nysgerrig på t at se om det virkelig kan få en positiv effekt på den lange bane.

   11/02/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Rikke, Amen til det hele og 1000 tak fordi du læser med herinde.

    14/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Milla, tak for at læse med.

   14/02/2021
 • Bente

  Jeg er bare ret så vild med dig

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Bente, stort smil og cyberspace kram.

   14/02/2021
 • Lise Grosmann

  Ja, det er i sandhed en ‘vrøvlet kamp’. Vi er da også en hel del af dine skrivende kolleger, der er enig med dig.
  Og hvad man nu ellers mener om Paula Begoun/Paula’s Choice, der som bekendt har skrevet indtil mange udgaver af sin første bestseller ‘Don’t Go To The Cosmetic Counter Without Me’, så siger hun, at øjencreme er overflødig, man kan glimrende bruge sin almindelige serum og creme. Med mindre, som du skriver, produkterne indeholder noget, man ikke kan tåle.
  Det ville da være dejligt, hvis anklagerne kom ud i åben kommunikation….
  Kh
  Lise

  11/02/2021
  • Julia Venus

   altså hurra for jer 2 jordnæresolide kloge huddamer…Lise og Anette P 🙂 For takke være jer, især dig Anette, så har jeg med stor fornøjelse droppet min fuldkommen overflødige øjencreme efter at du engang skrev om det. Jeg er jo beauty minimalist og elsker min “optimal minimal” skønhedsrutine…..dog nu med diverse sera. Jeg er begyndt at anvende The Ordinary’s Buffet Copper Peptides omkring øjnene – mest fordi jeg har læst i deres fb gruppe at nogen har fået længere vipper og bryn (og derfor ikke anvender den i resten af ansigtet hahaha;) … Og så bare min lette parfumefrie ansigtscreme m. Hyaluronsyre i hele ansigtet inkl. omkring øjnene.
   Her om vinteren dog også en god olie til lige at beskytte ekstra.

   Det er nok uundgåeligt at nogle får lidt (meget) ondt i røven, når man stikker snuden frem og tør står ærligt frem..ovenikøbet uden konstant at skulle have salgshatten på for enhver pris.
   Ja alt har sin pris. Også ærlighed og transparens….og jeg kan kun forestille mig at der er en del der ikke er så interessert i fuldkommen transparens, hvis det anfægter salg eller overbevisninger.

   Heldigvis har vi jo forskellige behov, øjenomgivelser, erfaringer, hudtyper etc. Og dejligt at du er så nuanceret og velreflekteret. Alt andet ville jo være uprofessionelt. eller endnu værre – dogmatisk. Eller allerværst – ureflekteret produkt-religiøst.
   Lad endelig videnskaben OG voress individuelle erfaringer vægte tungt. Og diverse salgstaler komme lidt tiltrængt i baggrunden (du kender mig – jeg er ikke så nem at overbevise;)

   11/02/2021
   • Lise Grosmann

    Takker med en kærlig hilsen

    12/02/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Julia, Julia, Julia. Jeg er så taknemmelig for også have dig herinde i fællesskabet. Tak for altid at nuance, begejstre og at gøre os alle klogere på et filosofisk plan.

    14/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lise, amen for det Lise. Og for Paula, og selvfølgelig for dig!

   14/02/2021
 • Gry Astrid Larsen

  *Forud for øvrige 🙂

  11/02/2021
 • Gitte+Salling

  Jeg er SÅ glad for at du skriver din ærlige mening!! Jeg er ikke tør omkring mine øjne,- og jeg smører bare min dagcreme, iblandet niacinamide pulver, rundt i hele ansigt, hals og brystkasse. Så heller ingen øjen creme her.

  11/02/2021
  • Julia Venus

   Gitte, hvilken niacinamide pulver bruger du? 🙂

   11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gitte, TAK fordi du læser med herinde, og dit pulver … det er folk interesserede i. Til de af jer, der har spurgt, så ved at jeg, at det er fra The Ordinary.

   14/02/2021
 • Tilde

  Anette, du er den SEJESTE!! Jeg bliver så glad af dit univers og din tilgang til beauty. Troværdigheden er helt i top, tak!

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tilde, 1000 tak for dit indspark. Gør mig glad.

   14/02/2021
 • Viola

  Helt enig! Bruger min dejlige uparfumerede creme også om øjnene.

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Viola, sådan!

   14/02/2021
 • Gry Astrid Larsen

  De skal lukket r…. 😉

  Din evidens kommer fra bl.a. læger, så tror nok videnskab taler for øvrige…

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry Astrid, Mange tak fordi du læser med herinde. Det er jeg mægtig glad for.

   14/02/2021
 • Josephine Hejselbæk

  Du er så cool A. Stort respekt og rent videnskabelig er jeg heller ikke stødt på nogle artikler, som fortæller om visse cremer kun kan påføres øjn-området!

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Josephine, TAK for dit indspark og for at læse med herinde.

   14/02/2021
 • Lise/walkinrunout

  ha ha… kæft du er cool… lige præcis derfor jeg elsker at følge dig – bliv ved søde!!!

  11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lise, altså jeg er afhængig af fællesskabet herinde. Tak fordi du læser så flittigt med.

   14/02/2021
 • Anne

  Min bror døjer med skæleksem i sin hovedbund. Da det er i hovedbunden leder han efter noget, som ikke skal smøres på og fedter hans hår. Han har forsøgt med nogle specielle shampooer, dog uden det store held. Har I mon et godt råd til et produkt, der kan hjælpe ham?

  11/02/2021
  • Tilde

   Jeg har hørt godt om denne:
   ACO SPC Intensive Dry Scalp Treatment 🙂

   11/02/2021
   • Anne

    Mange tak, Tilde. Det siger jeg videre, så må han prøve det 🙂

    11/02/2021
  • Laura

   Hvis han ikke har prøvet Purely Professional shampoo 4 så synes jeg han skal give den et forsøg

   11/02/2021
   • Anne

    Jeg har faktisk netop i dag foreslået ham at prøve den. Så den har han købt. Men tak for anbefalingen 🙂

    11/02/2021
  • Helene

   Denne shampoo har gjort undere for mig – og jeg har prøvet meget…
   ​Philip Kingsley – Flaky Itchy Scalp Shampoo

   11/02/2021
  • Jeanette

   Ducray Kelual DS shampoo er til skælekeksem… anvendes 3 gange om ugen i 2 uger derefter 1 gang om ugen som vedligeholdelse indimellem bruges Ducray Elution når han ikke bruger Ducray Kelual Ds… shampooerne skal sidder ca 3-5 min og virke inden det skylles ud… hvis han også har skæleksem i øjenbryn, pande, næsefløje, skæg findes der også Ducray Kelual DS creme .Spørg på apoteket… der forhandles det

   11/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @Anne, jeg kan se at du har fået SÅ mange gode bud, jeg håber, du kan bruge dem.

   14/02/2021