Er det her serum al hypen værd?

Hvad taler vi om

CE Ferulic serum er ikke bare et C-vitamin serum, men har ry for at være C-vitaminserummet, fordi indholdet tæller gensidigt forstærkende antioxidanter (som vi vender tilbage til). At blive lovprist gennem 16 år er bemærkelsesværdigt for et ansigtsserum. Men det er ikke desto mindre, hvad CE Ferulic lægger flaske til. Indholdet tæller fugtmættende hyaluronsyre, smidiggørende E-vitamin, en 15 % høj koncentration af lysnende C-vitamin (den potente askorbinsyrevariant, som man skal være virkelig varsom med, hvis man er sarthudet) og så den smarte antioxidant ferulasyre, der får 2 + 2 til at give 5, fordi den forstærker andre antioxidanter.

Den uvildige videnskabelige opbakning

Dokumentationen bag C-vitamin finder du bl.a. her og her. SkinCeuticals har også selv investeret i flere studier på lige præcis CE Ferulics virkning – blandt andet publiceret i The Journal of the American Academy of Dermatology. Netop studier af den kaliber er blandt årsagerne til, at du finder mærket hos flere hudlæger.

Sådan testede jeg

Min hud er kort beskrevet her, og derfor var det nemt at bytte ud med et eksisterende C-vitaminserum. Jeg var spændt på, om den potente version af C-vitamin ville få min hud til at reagere, men tolerancen har heldigvis været fin.

Duft og konsistens

Indeholder ikke parfume, men heldigvis får glæden over at få mærkbar fugtmættet glød en til at glemme den medicinske, nærmest jodagtige odeur. Konsistensen er en anelse sådan smack-klæbrig – ikke på en dårlig måde – for du kan mærke, at du får noget på. Kan du bedst lide, at et serum hurtigt absorberes og forsvinder, så skal du vælge noget andet. Når der kommer creme ovenpå, og det gør der jo, så er fornemmelsen, som du er vant til.

Vær opmærksom på

C-vitamin kan (i den potente udgave) ilte, og det indebærer, at produktet efter åbning ikke holder for evigt, men nærmere de tre måneder det tager at bruge det op. Emballagen siger 12 måneder efter åbning. Vær også opmærksom, hvis du er ekstremt sarthudet – her kan en mildere (men så også mindre potent) variant af C-vitamin være bedre.

Konklusion

Hvis man har muligheden – for hey, det ER et bekosteligt, dog også drøjt, serum i 1000-kronersklassen – så giver den 16-år lange begejstring mening. For det er kombinationen af farveensartning, beskyttelse og fugtmætning, der virkelig fungerer. Ikke tjubang efter den første uge, det tog 17 dage for mit vedkommende at se virkningen. Sjovt nok holder jeg også af duften – der er for mig arbejdsomhed over den. I sådan en pris ligger også omkostningen ved at udarbejde og få publiceret studier – det kender vi eksempelvis fra Imedeen, som også har prioriteret den del og respekt for det.

Lignende produkter til andre priser

Jeg har skrevet om andre virkelig glimrende C-vitaminprodukter her. Du kan se dem live på Instagram her, hvor de bliver holdt op mod hinanden. Endelig er der altid The Ordinary, hvor du på samlesæt-manér både kan sammensætte E- og C-vitamin og tilsætte ferulasyre.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO Jens Peter Engedal

15/10/2021
Hey, har Jessie fået et ansigtsløft?
Nix, men her er, hvad hun gør
21/10/2021
Hey, hvad med Dermalogicas C-vitamin?
3 ting, du vil vide findes

Kommentarer

 • Helene Helleskov Junker

  Hej kære Anette.

  Lyder mega spændende. Jeg er SÅ meget i tvivl om hvilke serum –
  jeg skal vælge pga min rødmende / rosacea.

  Jeg bruger din fantastiske A-Creme og den har hjulpet mig mega meget, så tak for dig :O)

  Så er i tvivl om denne CE FERULIC ville være godt for mig?

  Hjælp er mega forvirret- vil jo gerne have pæn hud……

  Kærligst

  Helene

  24/10/2021
 • Kirsten

  Jeg er så glad for den serum
  Bruger den igen og igen.
  Ja den er dyr, men mega drøj
  4 dråber og din hud får glød.
  Bagefter den bruger jeg HA fra samme mærke… Skøn fugt serum
  Bruger kun det mærke, selvom jeg er pensionist, men prioritere.
  Bedste hilsener
  Kirsten

  19/10/2021
 • Ditte

  Hej Anette,
  Et spørgsmål udenfor dagens post ☺️
  Jeg har i den sidste måneds tid testet Hemphilia produkter, som nok indtil nu har haft den størst dramatiske effekt på min hud – det er vist de vise sten for mig
  Men men – jeg vil stadig gerne bruge ansigtscremen fra dig – og vil i den forbindelse hører om CBD og A vitamin går sammen ?
  Tak og rigtig god aften
  Ditte

  19/10/2021
 • Lisa

  Jeg har også prøvet C E Ferulic og er også glad for den. Min rosacea hud synes at tåle den meget bedre end feks Paulas Choice, som jeg måtte give lidt op på denne sommer.

  19/10/2021
 • Isabel

  Tak som altid for at dele alt din viden. Bruger du kun denne serum i ansigtet eller også på halsen og brystet?

  19/10/2021
 • Christina kragh

  Jeg har tilgode at gå prøvet CE ferulic bruger altid den fra dermalogica…..
  Hvad gør ce ferulic som dermalogica’s ikke gør

  19/10/2021
 • Merete

  Kære Anette,
  Jeg er så enig med dig. Har selv brugt CE Ferulic i flere år
  og min sarte rosaceahud til trods, gør den – sammen med Ansigtscremen 😉 mirakler for min hud.
  Vil lige tilføje, at den er supergod at bruge efter IPL laser.
  Har dog stadig tilgode at lære at holde af duften – men måske det kommer.
  God dag og tak for at dele din unikke viden med os.

  19/10/2021
   • Merete

    Kære Anette,
    Tak for dit sp og selvfølgelig må du spørge 🙂
    I vinterhalvåret får jeg IPL ca hver 3. uge – men kun på karsprængninger.
    1 gang årligt (ligeledes om vinteren) supplerer jeg med Frax-1550 laser i hele ansigtet. De 2 behandlinger arbejder, ifølge min hudlæge 😉 godt sammen. Synes også min hud bliver mere jævn og “fyldig” og at huden heler pænere med CE Ferulic.
    Kh Merete

    25/10/2021
 • Tina

  Hej Anette 🙂

  https://kosmetiske.eu/top-10-c-vitamin-ansigtsserummer-du-skal-proeve/

  Hvad med Nanolie c-vitamin ?

  kosmetiske.eu Bliver den ros til skyerne
  Og prisen er jo til at have med at gøre

  19/10/2021
 • Fie

  Hej Anette,

  Hvilket serum vil du anbefale, hvis der skal være fokus på pigmentpletter? Det er egentlig den eneste udfordring jeg har. Jeg vil lige nævne, at jeg har lidt sart hud.

  19/10/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.