Masker er overflødige medmindre …

Kender du det med, at huden pludselig er knastør, higende efter fugt og fluks tænker man, at den jo må trænge voldsomt til at en fugtmaske og et skud vitaminer. Løsningen er enkel for så vidt angår fugtmasker. Man smører bare to lag af sin fugtcreme på – oplagt at gøre om natten.

Det er den stenhårde rutine, som er altafgørende for at få den hud, du går efter. Selvfølgelig med de rigtige ingredienser. Og hører masker overhovedet til i den stenhårde rutine? Både ja og nej. Muligvis mest nej.

Når forskelligartede masker alligevel hitter, er det bl.a. på grund af deres indbyggede opfordring til at smække benene op og slappe af. For hvem trænger ikke til det? Effekten af mental hygiejne kan ikke underkendes, ligesom masker rammer rent, når det gælder fænomenet slow beauty, hvor vi dyrker klassiske skønhedsdyder som barbering, manicure og massage.

Konkret er der dog tre områder, hvor en maske giver virkelig god mening:

 • Hvis din hud har været udsat for en stress-faktor, eksempelvis en nålerulle eller for meget sol. Eller du hos en kosmetolog eller hudlæge har fået en peelende syrebehandling. Her vil et solidt lag kølende og fugtmættende pleje altid gøre godt. Især hvis der bliver lavet en mini-dampspærreeffekt (som er det en sheetmaske gør), der midlertidigt holder bedre på fugten.
 • Hvis huden omkring øjnene trænger til et wakeup call, så er de såkaldte eye patches (små sheet masker) gode – og bare lejlighedsvis. De fungerer på askepotmåden og er ikke så besværlige som de store ærligt talt kan være. Og når jeg skriver lejlighedsvis, så er det fordi huden ikke skal være under sheetmasker i time- eller dagevis.
 • Hvis din hud af den ene eller anden grund ikke bryder sig om frugtsyrer (eller kusinen BHA), der bliver siddende, så er en peelende syremaske en virkelig god idé. Den når nemlig at gøre arbejdet og bane vej for mere glans og glød.

Når alt det er sagt, så kan masker også være forbundet med en del sprogforbistring. For ofte er en natmaske jo bare et andet ord for en creme, du har på om natten. På samme måde kan der være produkter som for eksempel en salicylsyretoner, som du vælger at bruge to til fire gange om ugen på en slags maske-manér.

PÅ BILLEDET: Summer Fridays maske med fin fugtmætning, forseglende sheasmør og beroligende niacinamid, er for mig et eksempel på noget, der er rart og samtidig lige så godt kan bruges som creme. Den glødgivende maske fra Karmameju hører til mine yndlingsmasker, fordi den ikkeirriterende PHA-syre polerer og forfiner huden, så det ses.

HVORNÅR GIVER MASKER mening for dig?

MERE SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

Varedeklaration: De to produkter på billedet er købt af Beautyspace.

15/02/2024
Min ufravigelige rutine før Go’ Morgen Danmark
Aften- og morgen-rutinen og den ene ting, jeg aldrig gør
21/02/2024
Mistet overblik? Så gør én ting
Overblik på hudplejehylden kræver én eneste handling

Kommentarer

 • Anette Kristine
  REPLY

  1000 tak for alle gode ord og kommentarer. Jeg er tilbage med respons torsdag morgen. Tak for din tålmodighed. KH Anette

  21/02/2024
  • Lonnie
   REPLY

   Kære Anette

   Jeg trænger til at god rensemaske, som kan rense porer for urenheder, hvilken en vil du anbefale? Jeg har som udgangspunkt ingen problemer med min hud, men kunne godt trænge til en rensning

   22/02/2024
 • Iben
  REPLY

  Jeg vil også gerne have mere info om MK Olie.

  21/02/2024
 • Laila
  REPLY

  Kære Anette
  Jeg er også tilhænger af dobbelthage cremer om natten – det fungerer fint!
  Jeg har brug for et godt råd. Mine hænder ser ud som om, de tilhører en kvinde på 104 år, der ikke har haft adgang til hverken vand eller cremer. Huden er tynd, tør og crepet. Jeg mener helt sikkert, at jeg får vand nok. Jeg er også god til handsker i kulde og gummislagsen under rengøring. Jeg er måske mindre dygtig til at smøre hænder flere gange dagligt, men jeg synes heller ikke, at det virker, når jeg gør (putter i øvrigt altid overskydende produkter fra ansigtsplejen på håndryggene).
  Har du en idé til, hvad jeg kan gøre?
  På forhånd tak 😍

  20/02/2024
  • Laila
   REPLY

   Dobbeltlag af – ikke dobbelthage (selvom jeg har en) 😂😆

   20/02/2024
 • Pernille S
  REPLY

  Masker er en sjælden gæst hos mig. En overgang brugte jeg en peeling maske fra Environ. Super god, og meget effektiv. Nu skal jeg til proff ansigtsbehandling, og er spændt på om den inkluderer en maske… Du havde engang en maske fra Bio Effect med i månedens pakke. Kan huske den var sindssygt fugtgivende. ☺️

  20/02/2024
 • Mila
  REPLY

  Elisabeth! Hvilken variant af MK olie bruger du?

  20/02/2024
 • Lovisen
  REPLY

  Jeg har tre masker, som jeg altid har på hylden. Synes de gør en forskel, men måske er det mere den generelle velvære følelse en maske også giver, end det er maskens effekt 😍
  Ecooking Peel maske, men ikke for tit. Den er god men krads….
  Origins Drink up 10 minute mask (tuben er gul) giver masser af dejlig fugt, og dufter skønt. Kan bedre med den, end deres ellers meget populære natmaske. Kan ikke rigtig med den klistrede fornemmelse huden har, mens den er på.
  Origins Dr. Weil Mega-Mushroom maske – er nok min favoritmaske. Synes både den beroliger og fugter. min hud har det så dejligt bagefter 🙂
  og jeg har faktisk også Origins Modern Friction maske, der er meget mild ekxfolierende. (bruger nu mest bare en vaskeklud) men synes masken er dejlig, og lader den også tit sidde lidt på huden inden den vaskes af.
  Er åbenbart meget til Origins masker 😄

  20/02/2024
 • Tina
  REPLY

  Hej Anette, tak for dine altid spændende og brugbare indlæg her. Jeg er ret ny i hud-universet på dit plan, så jeg kan ikke gennemskue om denne BIOLOGY HYALU 3-in1 Serum, fra A-derma er fantastisk? vil det være værd at prøve?

  KH Tina, snart 62

  20/02/2024
 • Tine Olsen
  REPLY

  Jeg bruger éen maske – og som virkelig gør en forskel for min hud; – Oskia Renaissance Mask. Den peeler huden, forfiner mine store porer og gør at de efterfølgende plejeprodukter optages bedre. Har prøve mange masker gennem tiden, men Oskias er den ubestridt bedste.

  20/02/2024
  • Helle
   REPLY

   Jeg kom for at skrive nøjagtigt det samme! Den maske kan hurtigt rette op på min hud, hvis den er begyndt at komme på afveje. Varm anbefaling herfra!

   20/02/2024
 • Laila Pedersen
  REPLY

  Hej Anette det ville være dejligt hvis der kom nogle masker med i måneden pakke

  20/02/2024
 • Veronica
  REPLY

  Hejsa Anette.

  Jeg døjer MEGET med DEHYDRERET hud.
  Jeg har prøvet alt tænker jeg og især dag og nat cremen har/er svær at finde. Det trænger ligesom ikke ind i min hud .. uden hjælp.
  Og det er Woods Copenhagen HYDRA MASK :o)
  Jeg blander den op i min dag og nat creme (ja, også din) og det er det eneste der virker. Ellers lægger alle cremer ovenpå min hud og vil ikke trænge ind. Og sådan har det altid været. Jeg har prøvet MANGE også fra de mærker jeg ellers bruger.

  Jeg bruger vaskeklud om morgen, efterfulgt at Woods Hydraserum og slutter af med lige dele Woods hydra mask og Beaute P DRY FIX (blander det sammen i hånden inden) og til sidst COOLA solcreme (makeup setting spray spf30)

  Om aftenen vasker jeg med HONEY rens og bruger bagefter WOODS Skin perfector seboclear. Woods serum og så blander jeg igen Woods hydra mask med din creme.

  Så masken bruger jeg dagligt to gange, det er simpelhen det eneste der fugter godt nok. Men det gør den så virkelig godt.
  Det gør jo self. at jeg ikke får fuld valuta af cremerne … WHAT TO DO?

  20/02/2024
 • Luise
  REPLY

  Hejsa Annette,

  Altså er det helt yt at bruge nålerullen nu som du jo så fint kan sige det hehe.
  Invisterede i Paulas choice 2 % BHA liquid exfoliating
  Tænkte jeg ville bruge den først derefte nålerullen og så EGF serum efterfulgt af PB super3 booster.Har en nogenlunde fin hud i forvejen, dog med pigment pletter hist og her.
  Men tænkte jeg ku gøre den endnu bedre. Men er det for meget for den ?

  20/02/2024
 • Elisabeth
  REPLY

  En anbefaling til knastør hud – MK Olie. Jeg er ikke skabt til den danske vinter, og min hud omkring albuer og skinneben bliver nærmest atopiske så snart, at temperaturen falder til under ti grader, og mine læber hænger bogstavelig talt i flager. Intet virker, jo måske noget kortisoncreme kan kortvarigt tage eksemen. Intet, som i intet virker på læberne (tro mig, jeg har prøvet alt), som i år udviklede sig til en tør plet under læben.
  Men så kom jeg i tanke om olien, som jeg brugte for en ti års tid siden med stor succes og så glemte (why?). Det tog mig to måneder at opdrive den, men efter knap fire uger har jeg babyhud på kroppen, og mine læber er praktisk talt normale (og det er crazy!). Så hermed en anbefaling der, hvor cremerne spiller fallit.

  20/02/2024

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.