Hvad du roligt kan droppe, med mindre …

Tak for tålmodigheden, når det gælder A-vitamin til kroppen. Helt kort, så vil kropshuden udover fugt, fedt og beskyttelse, selvfølgelig også have gavn af det arbejdshold af ingredienser, du finder i midten af hudplejepyramiden – lige fra A-vitamin til peelende frugtsyrer og selvfølgelig niacinamid (B3-vit) for at nævne de vigtigste. Lad mig i den forbindelse fremhæve tre ting, der begejstrer mig:

 • Bumser på ryggen? Så hedder den veldokumenterede hjælp blandt andet  salicylsyre – her i en kropsspray tilsat rødmemindskende argan, som jeg har klikket hjem hos dermalogica.dk til 235 kr. Det er et stjerneeksempel på, hvordan funktion, ingredienser og tilgængelighed går op i en højere enhed. Det kommer vi til at se mere af.
 • Danske Bodyologist har jeg flere gange heppet på herinde. De er nemlig født udelukkende på baggrund af en mission om at vil sørge for kroppen på samme måde som vi tager os af ansigtet. Produktet her står fast på min badeværelseshylde, fordi jeg samlet får både fugtmætning, plantefedt (dvs. fugtforsegling), niacinamid- og A-vitaminopgradering og generelt antioxidantbeskyttelse.
 • Hold øje med ingrediensen Bidens pilosa, som er spændende og værd at holde øje med. Spæde studier inkl. enkelte der går længere tilbage, tyder nemlig på, at der er en A-vitaminlignende effekt at hente, og det er godt at vide, hvis du for eksempel er gravid, gerne vil være det eller ammer. Økologiske Evolve har lavet en let og ret fin kropsolie med netop bidens pilosa –  aromatisk frisk, som så også betyder, at den indeholder parfume. Produktet på billedet er et presseeksemplar.

HVAD JEG VIGER UDENOM er det selvudnævnte mirakel Bio-oil, som er blevet hypet til at kunne mindske ar og strækmærker. Noget, der med rette også er kommet kritik af. Som du ser af  ingredienslisten, er det paraffin (Vaselineolie), der troner på førstepladsen – og dermed hvad der er mest af i produktet, dog sammen med A-vitaminesteren retinyl palmitat. Det er at stille os for meget i udsigt at tale om ar og strækmærker – på samme måde som at intet hudplejeprodukt kan ”løfte” noget så tungt som hud. Vaselineolie, som korrekt på en indholdsliste typisk hedder enten mineral oil eller paraffinum liquidum giver mening, hvis ens hud har brug for en regnfrakke, som kan være tilfældet ved for eksempel udfordrende eksem.

Det skal nævnes, at Bio-oil også har lavet en variant nu, hvor paraffin er udskiftet med planteolie.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor der er live fif til dig, der gerne vil have have strøget 11-tallet mellem brynene.

FOTO JESPER JOHANSEN

20/09/2023
Hvad jeg ville have gjort anderledes med A-vitamin
Sådan får du max ud af A-vitamin uden gener
26/09/2023
Hvad de ikke fortæller dig om filler
Derfor hører vi nu om filler fatique 

Kommentarer

 • Camilla

  Med hensyn til graviditet og a vitamin, kan bakchuoil så ikke også være et godt alternativ i en periode, hvor a-vitamincremen må undlades?

  Findes der egentlig en liste i nogle af dine bøger hvor man kan se hvad der er godt at smøre oven på hinanden? Fx at det er godt at smøre bha under egf osv. ?

  25/09/2023
 • Louise

  Hej Anette
  Når jeg bruger c – vitamin serum til daglig – hvornår får jeg mon så “plads” til hyaluronsyre serummet 😁?

  Mvh Louise

  25/09/2023
 • Marianne

  Kære A. Jeg er i gang med et vægttab og vil spørge om du kan anbefale en bodylotion/creme som kan hjælpe huden med at trække sig sammen ? Jeg er 60+
  KH Marianne

  25/09/2023
 • Anne-Marie Andersen

  Bio-Oil plejer jeg nu heller ikke at anvende, men jeg prøvede det alligevel på nogle operationsar, som blev ved med at klø. Umiddelbar dæmpning, og på 1 døgn, så var kløen helt væk og den kommer tilbage, når jeg glemmer at smøre. Så nogle ar er også glade for den plastereffekt olien giver.

  25/09/2023
 • Jette B

  Jeg er glad for bodylotion fra Purely Professional eller Ecooking. Giver det noget A vitamin at forsegle med hyben kerne olie?

  25/09/2023
 • Bente Hennskov

  Hvor stor en mængde af Instant Booster Skin Changing Body Serum fra Bodyologis vil du tro, du bruger dgl. Og bruger du det på hele kroppen.

  25/09/2023
 • Marianne R.

  Skal Instant Booster Skin Changing Body Serum fra Bodyologist bruges under en bodylotion eller alene?

  25/09/2023
  • Gerd Hjorth-Moritzsen

   Hej Marianne R.
   Der står, det skal bruges under en bodylotion. Og sikkert helst deres egen., men du kan da bruge den, du plejer.
   Venlig hilsen Gerd

   25/09/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.