Min sove-SOS-liste, bl.a mod mørke rande

Hvis ikke du fik i går med på Beautyspace, så er ordene her: 5 årsager til mørke rande. De 3 af dem kan du gøre noget ved.

Inden vi går til min lovede SOS-liste, så kommer der en tjekliste. For det nytter ikke noget eksempelvis at kaste sig over anti-allergitabletter, hvis årsagen er en svækket-tynd hud:

 • Tynd og svækket hud: Måske husker du interviewet herinde med den amerikanske hudlæge Jessica Wu. Hun anbefaler, i øvrigt sammen med mange af sine kollegaer, smørbart A-vitamin til at styrke og kollagenmætte huden. Også omkring øjnene. På den måde bliver den knapt så gennemsigtig.
 • Bare om morgenen? Så er der sandsynligvis mere tale om hævede øjenomgivelser end deciderede mørke rande.  Her kan et par tykke bøger under sengens hovedgærde nedsætte ophobningerne sammen med daglig drænende massage: Tryk forsigtigt på huden rundt om øjet dér, hvor det øverste af kindbenet mærkes under øjet og på bryn-benet over øjet.
 • Skyldes det mørke ekstra pigment: Så hold øje med farveudjævnende, lysnende indhold. Eksempelvis min varmeste anbefaling: C-vitamin. Det er også interessant, at svampen Shiitake indeholder lysnende kojiicsyre (det biprodukt japanerne får, når de laver sake). Dermalogica har lavet et ret kløgtigt sammensat serum (Powerbright dark spot serum) med netop shiitake-svampen og masser af niacinamid. Er dog bekostelig. Solfaktor er selvskrevet.
 • Allergi? Så skal der sandsynligvis antihistamin til i samråd med ens læge.
 • Glipper alt andet, så er der altid makeup. Muligvis også bare som en udmærket støttepædagog, hvis man ikke orker nogen anden indsats.

MIN SOS-LISTE i forhold til gårsdagens snak om søvn og øjenomgivelser: Jeg er ret sikker på, at der ikke er en enkelt ting alene, som kan fremme søvn. For mit eget vedkommet har jeg samlet den cocktail af forholdsvis ubesværlige ting, der til gengæld har en vis dokumentation:

 • Er stor kaffeelsker, men efter kl. 13 drikker jeg te.
 • Motion styrker huden. Det viser en canadisk undersøgelse (lidt nørdet, så producerer muskler under træning det hormonlignende stof, myokin IL-15, som påvirker huden positivt).
 • Er sløv til at få drukket nok vand, men det hjælper gevaldigt, hvis jeg til hverdag bruger mit pæneste glas, og sørger for at have det inden for rækkevidde.
 • Vi kan ikke se bort fra den interessante viden – stadig spæd, men alligevel – der dukker op på hampeplantens ikke-euforiserende stof CBD i forhold til få ro på systemet.
 • Lavendel virker dokumenteret søvndyssende og afslappende. Jeg trækker vejret et lag dybere, når der er lavendel i nærheden. Sådan har alle det ikke – nogle får hovedpine. Du kan også have en grund til ikke at ville have lavendel direkte på huden, hvis du eksempelvis ønsker at vige udenom hudkontakt med æteriske olier. Personligt mister jeg løs med denne her på det øvre brystparti inden sengetid, fordi jeg ikke kan stå for blandingen af CBD, lavendel og hyaluronsyre.
 • Jeg læser, inden jeg sover – og det er faktisk ikke en anbefaling. Søvneksperter anbefaler det modsatte, men heldigvis er vi herre over os selv (i sig selv beroligende at tænke på).

HVAD JEG ER BLEVET AFHÆNGIG AF – og her er vi ude i rent velbehag: Jeg har de sidste 14 dage skiftet mine lejlighedsvise engangs-eyepatches ud og erstattet dem med daglig brug af en kølende såkaldt ice-roller fra Tromborg. Bare omkring øjnene sammen med deres enkle fugtmættende hyaluron-gel, for nøj det er behageligt. Enten gør jeg kun det (typisk om morgenen) eller bruger samtidig et minut på førnævnte trykpunktsmassage. Jeg bilder mig ind, at øjenomgivelserne ser mere mætglade ud, men det en ren enmands-vurdering.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

15/11/2021
5 grunde til mørke rande under øjnene … og løsningen
De 3 af dem kan du gøre noget ved
19/11/2021
Søges: Dine 2 grummeste fejlkøb
De 2 fejlkøb, der har gjort din hud værre

Kommentarer

 • Christina kragh

  Jeg må give glysin et forsøg … er der noget med det godt kan købes i Danmark nu

  20/11/2021
 • Silke

  Min hudtype er en del porer, lidt sart hud men ikke meget og ellers normal, den er nok mere fedtet end tør men ikke noget der generer mig..
  Jeg betaler gerne lidt ekstra hvis det er en rigtig god creme. Jeg vil gerne arbejde med rynker/fine linjer, porer og ellers bare sørge for min hud får alt det gode den har brug for under en graviditet.

  I dagstimerne bruger jeg madara mist, madara infinity drops og en c vitamin creme og madara cc creme. Det reagerer min hud rigtig godt på.
  Din ansigtscreme har været mit absolutte favorit produkt, så nu er jeg helt på bar bund med hvad jeg skal bruge til natten som kan erstatte din creme bedst muligt (under graviditet)
  Håber du har et rigtig godt bud på hvad jeg kan bruge til natten

  18/11/2021
 • Rikke

  Jeg har altid haft mørke rander under øjnene – nok rimelig genetisk! Men jeg er ved at teste the ordinarys koffein serum, og jeg bilder mig altså ind at jeg kan se en lille forskel. Måske kombineret med at man jo lige får det masseret lidt ind ‍♀️

  18/11/2021
 • Silke

  Kan du anbefale en natcreme til gravide? Hvis det anbefales ikke at bruge a vitamin har jeg brug for et alternativ til din ansigtscremen

  17/11/2021
 • Silke

  Kan du anbefale en god natcreme til gravide som indeholder gode ingredienser og står gør et godt stykke arbejde for huden? Et godt alternativ til Din ansigtscremen?

  17/11/2021
 • Pernille S

  Mon ikke er er en eller flere kandidater til kommune- og regionsvalg som idag kunne bruge nogle af dine gode råd mod de mørke rande under øjnene? 😉
  Jeg tyer til Miild’s duo concealer når jeg kosmetisk skal friskes lidt op. Den er rigtig god!
  Dejlig dag til dig!
  Kh Pernille S

  17/11/2021
 • Sissel

  Kære Anette
  Jeg døjer med UTROLIG tør hud for tiden. Kan du anbefale en routine som kan hjælpe min meget tørre vinterhud

  17/11/2021
 • Christina kragh

  Du nævnte i går du havde brugt 7 måneder træning på at opnå bedre søvn ? Vil du dele mere evt …. tænker om du har haft et søvn skema/ program at gå efter mm
  PS. De der søvn Briller fra Holly go lightly du postede på ig forleden gik jeg straks ind og købte og wau endelig en søvn maske der bliver hvor den skal jeg elsker den.
  Jeg har haft købt flere forskellige gennem årene alle af den type der skal bindes og det dur bare ikke til mig der fiser rundt i sengen som en Trold i en hatteæske

  16/11/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.