3 områder, hvor en ansigtsmaske gør her-og-nu forskel

Strengt taget er alt, der bliver siddende på huden, vel en maske? I hvert fald har jeg tit undret mig over det med masker, fordi definitionen ligger et sted mellem svævende og ikke eksisterende. En maske giver indlysende nok mening, når det er noget, du kun lejlighedsvis byder din hud (fx peeling). Ellers hvis du har brug for en SOS-virkning (som kulde) eller en dampspærrende askepoteffekt (billedet).

Og så er der velbehaget, altså spa-delen.

Herunder får du derfor tre vidt forskellige maske-dagsordner. Fra hudterapeuten, kosmetikeren og hudlægen:

DEN MEDITATIVE

Sahar Mohajer, toneangivende holistisk behandler og hudterapeut siger:

Tag en fugtmaske på og placér dig behageligt, gerne i selskab med et tæppe. Masken kan bare være et ekstra lag af din favoritfugtcreme, for hvad der er afgørende er, at du nu fokuserer mentalt ved at lade det indre få plads.

Luk øjnene og tage nogle dybe vejrtrækninger.

Bliv ved til du føler dig helt afslappet. Visualisér så et hvidt lys af ro, blødhed og fred, som flyder gennem din krop.

Følg lyset og mærk, hvordan det fylder hele kroppen, mens du fokuserer på ansigtet. Visualisér at ansigtsmusklerne bliver blødere, mere afslappede. At også din hud føles mere tilfreds. Se friskheden for dig. Gløden. Det fugtmættede.

Og nej, du skal ikke tvivle. Sæt 7-8 minutter af, og du vil mærke og se en forskel. Mentalt som fysisk.

@sahars.dk

DEN PROFESSIONELLE TIL RO ELLER GLØD

Carina Aagaard, min dygtige og lokale kosmetiker siger:

Jeg bruger især masker – på andre – i behandlinger, hvor huden har været igennem et aktivt forløb. Den er måske blevet rød eller varm efter en omgang micro-needling, en dybderens (det er der, hvor du får klemt tilstopninger ud) eller en diamantslibning. Og i de situationer er det rigtig godt at give igen med noget beroligende. Jeg får altid en omgående virkning ved at bruge iskolde masker, der er lidt geleagtige og som stivner på huden.

En maske kan også være en kort frugtsyremaske, hvor jeg som professionel kan gøre lidt ekstra i forhold til de muligheder, du har derhjemme. Men helt generelt tyr jeg kun til masker, når de giver mening. I forhold til velbehag, så er folks penge bedre givet ud på, at jeg giver dem en afspændende massage.

@aagaards_hudpleje

HUDLÆGERNES BORD INKL. SLUGGING NEXT LEVEL

Flemming Andersen, klinikchef og hudlæge på Hudklinik Mølhom siger:

Der er en særlig, kølende maske, som vi er glad for at bruge, når folk har fået laserbehandlinger. Det er rosmarinmasken fra Skinceuticals. Bortset fra det, så er masker ikke noget, der fylder meget i vores arbejde eller repertoire.

Jeg ringer til Andersens kollega, dr. Leslie Baumann, som holder til i USA. Hun siger, at hun desværre har for travlt til at bruge masker selv (ak altså – den med bagerens børn). Men at hun på andre, altså sin patienter, er glad for eksfolierende masker til mat hud, fugtmasker til tør hud og ler-masker til forstørrede porer.

@skintypesolutions

PROFESSIONEL GUIDE TIL SLUGGING: Til gengæld har hudlæge dr. Leslie Baumann lavet noget af det mest ypperlige, jeg har set, når det gælder slugging. Få hele baduljen her.

JULI MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer officielt torsdag den 30. juni kl. 7.00. Der er dog soft launch her som vi siger på dansk fra nu af.

@beautyspace på Instagram, hvor jeg lige om lidt pakker boksen, så du kan se indholdet.

Foto Getty.

26/06/2022
Ingrediensen, der holder udbrud væk
Løsningen mod forstørrede porer. Heldigvis også på budget
30/06/2022
Kosmetikerens akneløsning
Den 21-dagesløsning, der redede min datters hud

Kommentarer

 • Mariannegylding

  Det lyder jo egentlig enkelt, det der slugging. Men, hvordan undgår man at det hele bare bliver en stor pærevælling i mit ansigt. Stillet skematisk op som Dr. Leslie gør, lyder det som en lagkage-model, men mit slugging produkt ved vel ikke at den ikke skal “blande” sig med det produkt jeg gerne vil have længere ned i huden.
  Håber spørgsmålet giver mening
  Rigtig smuk dag ☀️ Sol-emoji

  29/06/2022
 • Jette B.

  Kæmpe tak for info om masker. Jeg har altid været i tvivl om de gav mening. Jeg har kun en peeling maske og tænker ikke,at jeg skal have andre.

  29/06/2022
 • Sanne

  Godt du tager masker op, for jeg har i flere år tvivlet på hvor meget gavn en maske, som sidder på huden i 10 minutter gavner? Jeg mistænker det lidt som spild af penge. Altså med mindre der er tale om syrer, som selvfølgelig ikke må sidde i ret lang tid. Men f.eks. en fugtmaske, i 10 minutter. Hvorfor ikke hele natten? Men så er det vel bare en natcreme? Jeg forstår det ikke, så hvis du kan skille fup og fakta og need to have og nice/not to have, vil det være skønt. Dig stoler jeg jo 110% på.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  29/06/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.