fbpx

Mit forhold til sundhed

Alt for Damerne spørger i den her uge, hvad sundhed er for mig. De vil vide, hvad jeg har i køleskabet, om mit forhold til sundhed med tiden har ændret sig (øh ja!), hvad jeg gør og ikke gør. Her er et par af svarene med lidt tilføjet selvindsigt:

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

Ja, er du gal. Frem til jeg var måske 30, begyndte min dag med et stort glas saftevand og en Snickers. Jeg blev først senere bevidst om, hvor meget bedre jeg fik det af at starte på noget, der gav reel og længerevarende energi.

Hvad der kunne være tilføjet: Jeg husker tydeligt et weekendbesøg, hvor en veninde havde sin femårige datter med. Datteren himler op med moar-moar-har-du-set-Anette-drikker-Ribena-til-morgenmad. Jeg tager et ekstra glas og svarer triumferende til det lille menneske, at det er den slags, man kan og i øvrigt selv bestemmer over, når man er voksen. ”Åh gid du dog snart selv får børn”, sagde min veninde med himmelvendte øjne.

Jeg prøver at huske den der indre trods og selvbestemmelsesret, når mine teenage-børn udviser … skal vi bare sige … unikke madvaner.

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

At jeg faktisk virkelig ikke bryder mig om at løbe. Og at jeg derfor aldrig ville kunne orke at løbe en eneste meter mere end de daglige 3 km. Jeg finder på virkelig mange overspringshandlinger lige før, jeg skal ud. Som at skoskabet skal omorganiseres. Men det er imponerende rart bagefter. Og jeg sover bedre.

Hvad jeg kunne have tilføjet: Det er i mit hoved, at jeg konsekvent løber 3 km hver dag. For det sker ikke, når det regner, sner, er glat eller 28 grader varmt. I gennemsnit er der nærmere tale om hver anden dag, når sandheden skal frem. Til gengæld slipper jeg, på tværs af vejrforhold, aldrig uden om at gå langt takket være to motionskrævende hunde.

Og så gik op for mig, at jeg slet ikke får svaret på, hvad der er den vigtigste sundhed for mig: Samværet med de vigtige mennesker i mit liv.

PS. VI HAR VÆRET PÅ  INDKØB: Jeg har taget multimennesket Pernille Rahbek med på indkøb efter Hudplejepyramidens principper. Det er skam alvorligt nok. Men også spøjst, fordi der opstår knas undervejs. Se med på Instagram (@beautyspace), hvor hele turen ligger under højdepunktet døbt INDKØB.

16/03/2021
Sandwich-metoden som hudens GPS
Mit forslag til en fedtet Beautyspace-læser
22/03/2021
Svar på de SJOVESTE spørgsmål
Og sandheden om bagsiden af A-vitamin

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen
  REPLY

  TAK for hjertevarme, herlige ord. TAK.

  Lidt svar på spørgsmål:

  @ Maja, generelt dækker al SPF også mod blåt HEV lys. Det er visse antioxidanter, der i kombi bl.a. med SPF, bryster sig af at være særligt beskyttende i forhold til HEV-lys. Så som lutein (som bl.a. hudlæge dr. Howard Murad er stor fan af), men også almindelig grøn te. En overvejende del af produkter, der påberåber sig HEV-beskyttelse indeholde fysiske filtre som titanium dioxid og zinkoxid. Og nej, bruger ikke lysterapi hjemme.

  @ Anne, åh det er sådan en lettelse, når man finder ud af, hvad der virkelig fungerer for en. Så vær endelig glad. Den mist du nævner og som er A-mærket er spækket med antioxidanter, bl.a. niacinamid. Tjek også hudplejeserien fra Purely Professional ud mht. de andre ting, du efterlyser (Miild har også flere hudplejeprodukter, også i forhold til antioxidanter).

  KH Anette

  24/03/2021
  • Maja
   REPLY

   D. 23 april

   23/03/2021
 • Helle Lykke Larsen, Silkeborg
  REPLY

  Det er sp sejt, at du vinterbader i vores skønne Almindsø. Det står på mon bucket list. Men jeg tror, at oplevelsen er bedst, hvis man hopper i efter en svedig løbetur. Men nu løber jeg ingen steder 🙂 Til gengæld ‘vinterbader’ jeg under den kolde bruser hver morgen, året rundt. Og det kolde vand i hanerne er ekstra koldt om vinteren. Dét er en fed start på dagen…

  21/03/2021
 • Anne
  REPLY

  Hej Anette ☀️

  Jeg vil gerne arbejde på mine pigmentpletter.
  Jeg bruger micellar water, serum og ansigtscreme hver morgen. Spf i sommerhalvåret. Savner en ansigtscreme med spf, der ikke er fedtet.
  Jeg har netop skiftet serum til The Ordinary med niaciamid og zink(fra Pestle og mortar hyaluron).
  Jeg renser med Rudolph Care cleansing Milk et par aftener om ugen.
  Jeg eksfolierer ca 2x om ugen.
  Jeg øver mig stille og roligt på mine rutiner
  Jeg vil gerne følge dit råd med en mist og tilføje nogen antioxidanter, men jeg er lidt udfordret af noget allergi og har efter mange år fundet ud af, at min hud trives bedst med produkter det er A mærket i Kemiluppen.
  Efter en af dine anbefalinger i bogen har jeg fundet Beauté Pacifiques Superfruit Hydrating Facemist(A mærket på Kemiluppen).
  Men kender du til et produkt med antioxidanter der er A mærket? Mist, ansigtscreme eller hvad det nu kan være ‍♀️
  God weekend

  19/03/2021
 • Maja
  REPLY

  Bruger du Anette selv lysterapi til hjemmebrug og hvilken kan du anbefale

  19/03/2021
 • Maja
  REPLY

  Haha ja sikke et godt indlæg .
  1) Du skrev i et tidligere svar til mig, at det med SPF om dagen blandt andet afhang af livsstilen om man bla. Sad ved skærmem 24 syv og modtog blåt lys. Mit spg er: de almindelige solcremer beskytter de så os mod blåt lys…? . For kan se, at der nemlig os er solcremer, der decideret skriver at de OGSÅ beskytter mod blåt lys…? Kan du anbefale en fin solcreme til netop skærmbrug kun til en moden hud, der har tendens til acne.( er ikke så meget ude i den rigtige sol.).

  2).Er Niacinamid blot Niacinamid, jeg mener står og skal købe en, men er den meget billige fra The Ordinary god nok i forhold til de dyre og hvis ja, hvori består så forskellen så i en billig og en dyr Niacinamid

  19/03/2021
 • Christina kragh
  REPLY

  Jeg måtte fluks ned efter Alt for konerne ❤❤

  18/03/2021
 • Pernille S
  REPLY

  Jeg er også vild med dig. No bullshit 😉

  18/03/2021
 • Mariannegylding
  REPLY

  Jeg er altså så vild med dig Anette. Du er så ualmindelig uhøjtidelig. Og ærlig. ❤️

  18/03/2021
 • Tinna
  REPLY

  Tak for endnu et fantastisk ærligt indlæg – på en eller anden måde skønt at vide at også du har haft så usunde morgenmadsvaner og selvfølgelig er blevet meget klogere på dette område og på formentlig også en masse andre områder i livet. Tak for dig.

  18/03/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *