Når klappen går ned i Magasin og Matas

_S0A8361_S0A8362

Tak for det vildeste engagement i går.

Her skrev Lykke bl.a., at hun godt nok er blevet hudpleje-klogere, men at klappen stadig kan gå ned, når hun står i Magasin eller Matas, hvor alle (mærker) lover alting oveni hinanden.

Men hey, sådan er verden, og det er helt, som det skal være. For DU (og det gælder også Lykke) har jo dit indre spejder-ur, når det gælder hudpleje. Ét der også stiller ind efter, om det er sommer eller vinter.

Hvis det smutter, hvis klappen går ned, så vid, at der altid er fem overordnede livredder-tips, der gør godt. De kommer her som  budgetvenlige eksempler:

 • BLØDE FØDDER er godt og pænt lige nu. Hverken smørfede salver eller en sandpapirsfil kommer i nærheden af at kunne gøre, hvad apotekets priskærlige hælcreme kan. Den er nemlig proppet med en stor mængde karbamid (25%) plus niacinamid og glycerin (godt nok også mineralsk olie, der dog er til at leve med på fødderne). Kan også bruges på rustne albuer.
 • RENS (OG DEREFTER A-VITAMIN) altid hud om aftenen, så solbeskyttelsesfiltre, makeup, silikone og snavs kommer af. Jeg er begejstret for det handy og uparfumerede rensevand fra Purely Professional. Følg efter med fugtserum, A-vitamincreme eller begge dele. Og som verdens billigste og bedste eksfoliering om morgenen under bruseren, ja så har vaskekluden sneget sig med på billedet.
 • BESKYT HUDEN i dagtimerne med både SPF og antioxidanter. På den måde er du sikret med seler og livrem. Nivea har lavet en ualmindelig behagelig smøre. Godt nok på krukke fremfor lufttæt beholder. En sidebemærkning: Selvom det kan være OK med silikone i produkter brugt om dagen, så er aldrig nogen fest at sejle rundt i dem. I cremen her er de langt nede på ingredienslisten, og det betyder, at mængden er minimal.
 • PORE-STØVSUGNING kan være nødvendigt året rundt, og nøj hvor er sammensætning her fin med opsugende ler sammen med blandingen af peelende mælkesyre og pore-eksfolierende salicylsyre. Det er fair at fastslå, at den kølende maske angriber porerne på tre forskellige måder. For mig er det gode med masker, at de altid kan deles. Med underboen eller ens søster, hvis hun bor i nærheden.
 • FUGT – lige nu har huden mere brug for fugt end for fedt, fordi vores egne fedtstoffer flyder nemmere, når temperaturen stiger. Få den enten via serum, ansigtsmist eller såkaldt essence, der indeholder gode fugtmagneter som eksempelvis hyaluronsyre eller glycerin. Se fugten som en undertrøje, der kommer på som det første. Hvad enten det er morgen eller aften.

EN UNDTAGELSE: Hvis du er udfordret af pigmentpletter, så er det et forsøg værd at prøve helt at undgå at eksfoliere i de lyse måneder. Udfordringen er, at det er umuligt at forudsige, hvordan netop dine pigmentpletter reagerer. Nogle pletter vil lette med hjælp fra eksfoliering. Andre vil gå til modangreb og danne endnu mere pigment. Du må gribe i egen kind og se, hvad der fungerer bedst.

ET EKSTRA BUDGET-TIP: Det er nemt at dobbeltsikre sig med antioxidanter ved at duppe frisk, afkølet grøn te på huden. Ansigt som krop.

PS: MERE AF BEAUTYSPACE? Det får du ved at hoppe gratis på listen her.

18/06/2018
Kære Politiken & Anne Lea Landsted
I er gale på den med de rynkecremer
20/06/2018
Han nægter at tro på, at jeg bliver stoppet på gaden
Årsagen skal findes blandt de fire her

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kristina, jeg har ikke klikket videre endnu. Men jeg mente videnskabelige studier. Har du set det der?

  @ Charlotte, præcis.

  Stor hilsen Anette

  22/06/2018
 • Charlotte

  Mange tak for svar Anette:) den vil jeg prøve. Er det den her du mener; https://www.danishskincare.dk/produkter/perfect-skin-power-treat/

  21/06/2018
 • Kristina

  Hej Anette
  Det er vidst her jeg har læst det om salicylsyre: http://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/
  Mvh Kristina

  21/06/2018
 • @ Marianne Gylding, lige her er jeg glad for at være årsag til det pinlige.

  @ Kristina, hvis du har den dokumentation (på reaktionen), så vil jeg utrolig gerne se den, hvis du kan sende et link?

  @ Maria Hjort, spørg ind til hvilke antioxidanter, der er i. Så kan det være, at du eksempelvis får at vide, at der er E- og C-vitamin i. Men du har helt ret, det kan også være mange mange andre ingredienser, der virker antioxidativt. Til trods for at vi kan måle effekten på en såkaldt Orac-skala, så er det bedste for huden at få en cocktail af forskellige antioxidanter, fordi de fri radikaler også er forskellige (og det er dem, der skal neutraliseres). Så mit bedste råd er at spørge ind til hvad præcist det er, der giver antioxidanteffekten.

  @ Julie Z, hvor er det dejligt at du og Kristina kan udveksle erfaringer. Den ingrediens, der altid vil bringe huden mod mere balance er A-vitamin. Det er en slags velopdragende ingrediens, men vi taler minimalt. Umiddelbart vil jeg altid sige BHA efterfulgt af A-vit. Men din erfaring taget i betragtning og dit forløb hos Grønhøj, så synes jeg, at du skal lave en plan i samarbejde med ham. Jeg ved, at zink-tilskud også hjælper mange.

  @ Sanne, Hvis du er glad, er der jo ingen grund til at ændre noget? Men ja, du kan gøre, som du her nævner med hver anden aften. Du kan også smøre Bioeffect på og vente 5 min og så A-vit.

  @ Pernille S, smiler, smiler, smiler. TAK fordi du deler.

  @ Kamille, JA til oliefri – ex Caudalie Radiance Vinoperfect serum.

  @ Katrine W, jeg synes jo, at du lyder som en pro. Jeg vil altid beholde det, jeg synes, der fungerer for min hud. To ting, du evt. kan overveje at introducere den for, er beroligende, rødmereducerende niacinamid og/eller mere balancerende A-vitamin fra en af de producenter, der specialiserer sig i A-vit, fx. Booster 3 fra BP eller Environs Step up system.

  @ Anni, Let fugtcreme efter denne her og du har ret. Helt kraftig øjenmakeup vil kræve noget mere.

  @ Jette, skal du bruge en liter ? ;o)

  @ Kristina, TAK TAK TAK, din detaljerede deling her er så værdifuld.

  @ Charlotte, hvis du har tendens til pigmentforandringer vil jeg nøjes let med en vaskeklud om morgenen. Og ellers noget, der er antiinflammatorisk, når du nævner den sarte hud – det kan ex bare være BHA-toneren (den røde flaske) fra Danish Skincare.

  @ Louise, du får dit eget indlæg i dag.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2018
 • 1000 tak for alle friske kommentarer her. Jeg er tilbage på svar i torsdag morgen.

  Stor hilsen Anette

  20/06/2018
 • Louise

  Kære Anette

  Jeg skriver til dig da jeg efterhånden har brugt ALT for mange penge produkter, købt efter hvad jeg troede var kyndig vejledning, men de har vist sig ikke at være de rette til min hud og dens problemstillinger.

  Jeg har de sidste år døjet med enormt tør og skællende hud, stadig med hudorme på næse og hagen.

  Tørheden kom jeg til livs i foråret, da jeg faldt over Beauté Pacifique X-tra Dry Skin-Fix. Den er bare ikke egnet til mere end en SOS creme til min hud, da jeg ellers bliver mere fedtet og får flere hudorme og sågar et par bumser på hagen og skinnende hud.

  Efter yderligere vejledning blev det problem kun værre, så nu står jeg tilbage med en hud der føles fedtet, skinner, en del bumser på hagen, røde pletter i huden hvor der har været bumser og sågar endnu engang med tørre pletter.
  De tørre pletter er jeg næsten af med igen da jeg har smurt dem med X-tra Dry Skin-Fix, men resten er stadig ikke på plads.

  Jeg tænker jeg burde skifte min dagcreme til tør hud ud, og starte op med niacinamid og hyaluronsyre serum i stedet (med BHA som bund, som jeg allerede bruger).
  Evt. en lettere fugtiggivende creme ovenpå hvis der er behov for det i dagtimerne og så en A-vitamincreme oven på om aftenen.

  Hvad tænker du?

  Med venlig hilsen
  Louise

  20/06/2018
 • Charlotte

  Hej,
  Jeg er på udkig efter en hverdags peeling til ansigtet, som jeg kan bruge efter jeg har renset mit ansigt. Jeg har tendens til tør og sart hud. Hvilken kan du anbefale, til en god pris?

  20/06/2018
 • Kristina

  @ Julie Z. Det var så lidt 🙂 Du er absolut ikke alene. Jeg har kæmpet med acne siden jeg var 13 (er lige blevet 30), som hovedsageligt skyldes rod i hormonerne (pcos). I mine teeanageår fik jeg ruaccutan (vidst også en slags A-vitamin kur..) Det hjalp, men acnen kom desværre tilbage igen. Det blev bedre i starten af mine 20ere – måske fordi der kom mere ro på hormonerne. I dag er det meget bedre, men kæmper stadig med udbrud/inflammation og har mange ar/pigmentering.
  Min hud er vænnet til at bruge toner med mælkesyre og salicylsyre morgen og aften + A vitamin, så jeg kører bare på når jeg bruger toneren fra Danish Skin Care. Men ville nok starte med at bruge den hver anden dag de første par uger, hvis jeg var dig og så hænge i… Jeg synes helt sikkert at den hjælper mod fedtet hud og udbrud, men synes også det hjælper at bruge et godt fugtserum om dagen fx hyaloron serum fra Pestle & Mortar og en let dagcreme ovenpå – jeg har været glad for NMF cremen fra The Ordinary, fordi den giver masser af fugt, selvom den er oliefri. Den oliefri matterende creme fra Beaute Pacifique er også god. Og så en A-vitamin creme om natten ovenpå DSC toner – men først når huden tager godt imod toneren.
  Okay, det blev lidt langt… Hehe. Er på ingen måder ekspert her, men det har hjulpet at være konsekvent med de ingredienser Annette har anbefalet til acne 🙂

  19/06/2018
 • Jette

  …rettelse: 950 kr./liter ; ) men stadig!

  19/06/2018
 • Jette

  Rensevand til 1000 kr./liter – er det ikke meget dyrt?

  19/06/2018
 • Anni

  Kære Anette,

  Tak for budgetvenlige produktfif!

  Det rensevand er helt uden olie, forstår jeg? Så er det godt som øjenmakeupfjerner inden brug af vippeserum? Renser det ellers huden i resten af ansigtet effektivt nok, eller er det bare godt til en hurtig rens, når man er træt efter en sen bytur?

  Masken virker ret lækker, når man klikker på linket og læser beskrivelsen. Hvordan er det nu med masker? Skal man påføre fugtighedscreme efterfølgende? Eller giver masken nok fugt?

  Tak for tålmodigheden med alle vores spørgsmål.

  Kh
  Anni

  19/06/2018
 • Katrine W

  Kære Anette

  Først og fremmest en masse ros din vej – denne blog har virkelig hjulpet mig meget. Og elsker at følge med herinde.

  Dernæst vil jeg høre, om du har et par råd til hvilke produkter jeg skal vælge, når jeg snart løber tør. Skal i lufthavnen næste lørdag, så tænker lidt hudplejeshopping vil være på sin plads!

  Jeg er 27 år med en kombineret hud. Har ret synlige porer på næsen (er blevet bedre) og rødme øverst ved kinderne. Jeg får altid af vide at min hud trænger til fugt.

  Jeg bruger Dermalogica special cleansing gel til at rense morgen og aften. Om morgenen bruger jeg også vaskeklud. Derefter bruger jeg serum Defy Damage Skin Repair Serum fra Beaute Pacifique og slutter af med dagcreme intensive moisture balance fra Dermalogica. Bruger solcreme fra Rudolph Care.

  Om aftenen renser jeg med rensen fra Dermalogica, derefter Perfect Skin Power Treat fra Danish Skincare og til sidst natcreme Perfect Skin Moisturizer fra Danish Skincare med A-vitamin. Engang imellem bruger jeg maske fra Ole Henriksen eller muddermaske fra Tromborg.

  Jeg løber snart tør for rens, serum og dagcreme. Er der noget bestemt du vil anbefale? Eller noget andet jeg skal ændre?

  Det blev en lang smøre – men glæder mig meget til at høre hvad du har at sige! Tusind tak!! Kh Katrine

  19/06/2018
 • Kamille

  Sikke dejlige anbefalinger. Med hensyn til fugtserum til dagtimerne har jeg svært ved at gennemskue hvilke der vil egne sig til hud, der som min er til den fedtede side. Bør det være oliefrit? Og hvordan ser man lige om der er tilstrækkeligt med antioxidanter i.. og så er der det der med de æteriske olie man måske bør undgå:-)
  Er der nogen du er glad for til uren hud?
  Kh Kamille

  19/06/2018
 • Pernille S

  Måtte jeg kun fremhæve én ting jeg har lært af mit bekendtskab med alle dine kloge indspark på bloggen, så skal det så absolut være at være tro mod min mavefornemmelse (selvfølgelig hjulpet godt på vej af al din empiriske viden)
  Fik ikke kommenteret på dit indlæg igår, for der var så mange gode kommentarer, at jeg helt glemte at komme med mit indspark!
  Ofte er mange andre end jeg tilsyneladende ude for at få misvisende vejledning. Det oplevede jeg i Matas i foråret. Jeg skulle købe en bodylotion, og fortalte glad den unge ekspedient at jeg havde rigtig god erfaring med carbamid 10%, som gjorde underværker for mine tørre ben og fødder. “Den skal du ikke bruge om sommeren. Da skal du have en lettere bodylotion”. Jeg lytter gudskelov til min mavefornemmelse. Babybløde fødder og ben. Basta! 🙂

  19/06/2018
 • Sanne

  hej igen – har læst det og har et spørgsmål.
  Jeg bruger fugt serum og WASO Fugtighedscreme om dagen under makeup. Og til natten bruger jeg Bioeffect serum og bioeffect creme ovenpå. Hvorndan bruger jeg så a-vitamin skal det være hver anden aften eller skal jeg køre en uge med bioeffect og en uge med A-vitamin ? hvad er bedst ? :- ))

  19/06/2018
 • Julie Z

  Tak for svar Anette! Det er en stor frustration, og en evig lille angst ift om den dumme akne vender tilbage, og jeg har heldigvis en god hudlæge i C. Grønhøj som har haft en god forståelse for min situation og hjulpet mig skånsomt ud af kuren for nyligt! Forhåbentlig for sidste gang…

  Hvad tænker du omkring min fedtende hud? Ville DSC treatment også kunne hjælpe på fedt-mængden på sigt, eller kan du anbefale noget særligt effektivt til den temmeligt genstridige glinsende hudtype?

  @Kristina Tusinde tak for din venlige istemmende besked, det er rart at høre at man ikke er alene. Måske jeg blot skal fortsætte! Det ville jo give mening hvis huden skulle vænne sig til et nyt produkt, som indeholder så mange gode skrive ingredienser.
  Kører du på hver dag med produktet eller er du mere forsigtig når du starter igen efter pause?

  19/06/2018
 • Maria Hjort

  Kære Anette

  Tak for en mega spændende blog! Vil du ikke skrive lidt mere om antioxidanter? Jeg er helt med på, at de er vigtige til at forebygge solskader mv., men når jeg står og skal købe hudpleje, så reklamerer næsten alle mærker med, at de har antioxidanter i. Og jeg ved simpelthen ikke hvilken ingrediens, jeg skal kigge efter for at tjekke, om det kan passe og om der er den rigtige mængde i. Måske er de bare svære at definere, fordi antioxidanter findes i så mange ingredienser, men jeg mangler lidt en guide til, hvad jeg skal kigge efter, og hvornår mængden af indholdet er godt nok 🙂 Kan du hjælpe med en lille guide til, hvad antioxidanter egentlig er?

  Mange hilsener
  Maria Hjort

  19/06/2018
 • Kristina

  Hej 🙂 Vil gerne lige sige, at jeg også oplever at få flere udbrud, når jeg efter en pause, starter op med salicylsyre fra DSC. Men det går væk igen efter et par uger og min hud bliver finere end før jeg startede. Jeg mener at have læst et sted, at det er en almindelig reaktion på salicylsyre….?

  19/06/2018
 • Jeg kan så meget relatere til lykkes klap. Når jeg står i magasin plejer jeg altid lige at undskylde, for jeg skal lige finde hvad Anette skrev om et bestemt produkt. Mine piger synes jeg kan være lidt pinlig.

  19/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Nadia L S – Holdbarheden er ca. et døgn, og det er jo en ret ensidig form for antioxidantbeskyttelse, men absolut god. Den bedste anbefaling er altid at sikre sig et batteri af forskellige antioxidanter, som man bedst får i hudpleje.

  @ Sanne, Uha, jeg det ved jeg alt om. Læste du med her:

  https://beautyspace.dk/bioeffect/

  @ Julie Z, Åhhh jeg føler med dig i forhold til isotretinoin. Jeg håber-håber-håber, at du er i god dialog med din hudlæge, for heldigvis kan akne angribes fra flere vinkler. For man kan jo blive ved med at tage den skrappe kur (tænker jeg som mor til en, der også har været der to gange). Jeg er overbevist om, at det ikke er BHA-toneren, der giver dig udbrud, for den sikrer netop at porerne er vel-eksfolierede. Omvendt kan jeg godt forstå, at du stopper, hvis det er det eneste du har ændret på. Normalt vil salicylsyre kombineret med et godt A-vitaminprodukt holde huden i skak. Jeg synes, du skal tale med din hudlæge igen, hvis du er inde i systemet og ikke skal vente for evigt?

  Stor hilsen Anette

  19/06/2018
 • Julie Z

  Kære Anette,

  For en uge siden købte jeg den meget anbefalede Perfect Skin Power Treat fra Danish Skin Care, efter at have læst Pore-guiden.
  Jeg har netop afsluttet en skrap isotretinoin-kur (ikke min første, desværre). Min hud er i princippet glat og ren, men fedter ekstremt meget. Jeg er bekymret for, at de tidligere urenheder vender tilbage, hvorfor at jeg startede på produktet efter mange roser fra dig og venner.

  Imidlertid er det sådan, at jeg efter få dages brug oplevede at få et mindre udbrud af små, gule bumser i ansigtet. Kan udbruddet forklares med, at der er en form for opstartsfase/hud-tilvænning ved start på produktet?

  Anbefaler du at man langsomt går igang med produktet, eller skal produktet umiddelbart anvendes dagligt? Jeg brugte produktet hver aften seks dage, og er nu stoppet for at give huden ro, fordi jeg får bange anelser om tilbagevendende acne.

  Jeg håber du kan komme med en forklaring på mit problem, fordi jeg rigtig gerne vil have det til at fungere og komme min meget selvsmørrende/fedede hud til livs.

  På forhånd tak.

  19/06/2018
 • Sanne

  Hej Anette. Jeg bruger Bioeffect hver aften og ved ikke hvornår jeg skal bruge A-vitamin. Er det en flaske bioeffect og når den er tom så tage a-vitamin til den er tom osv ?Jeg har meget brug for fugt og er som dig en af dem der fik for meget sol i 80-90´erne, 🙂

  19/06/2018
 • Nadia L S

  Hej Anette. Tak for en mega fed artikel! FU har ofte skrevet om Med at bruge grøn te som antioxidant beskyttelse. Før har du nævnt at man kan lave sin egen grøn te mist. Det har jeg prøvet (at lave en kop grøn te og putte den på en spray flaske) men hvor længe kan den holde før man skal lave en ny omgang? Er det nok med antioxidanter fra den? Skal man konservere den selv med noget? Og kan man genbruge den samme sprayflaske?
  Håber du kan hjælpe en pige i nød efter budgetkærlige men gode løsninger 🙂

  19/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jytte, det skulle meget gerne ligge der nu.

  Stor hilsen Anette

  19/06/2018
 • Jytte

  Link til Nivea please?

  19/06/2018