Når nogen holder mere, end de lover

_S0A8802_S0A8804_S0A8808

BLØD KROP: Mange har efterlyst kropsgode ting, og på det øverste billede er der en ekstra god kropssmøre, som godt nok ser en  smule Vaselineagtig ud, men konsistensen (og med lynhurtig absorption) er noget af det bedste, jeg har prøvet. Indeholder lige dele fugtmætning, forseglende squalaneolie og kollagen-boostende A-vitamin. Spørg mig ikke, hvorfor den hedder Risk Management.

GODT OMKRING ØJNENE: Med svagheden for forhåndsvædede hyaluron-plastre til under øjnene, så har jeg efterhånden prøvet en del forskellige. Mange af dem indeholder slet og ret for meget produkt, og det giver samarbejdsproblemer med hvad, der bagefter skal på. Peter Thomas Roth har knækket koden, så doseringen er  perfekt samtidig med, at de er virkelig kølende: Indeholder flere fugtmættere (hyaluron og glycerin), god koffein, blødgørende aloe vera og forseglende kollagen. Der er 60 stk. i en krukke, og jeg tror, de er hos både Matas og i Magasin.

HUSK DRÆNAGE: Af og til kommer vi lidt på kant, når det gælder øjencreme. For det er den stenhårde rutine, der er vigtigst. Øjencreme være noget ekstra med mindre, der er særlige behov (husk at almindelig fugtserum/creme altid kan smøres på i et dobbelt lag omkring øjnene). Noget der dog både er smart og gavnligt er, når der følger et kølende massage-element med, og det gør der i Shiseidos nye øjencreme Eye Definer, der også beskytter mod skærmlys. For drænage virker en smule mod hævelser (og kan være lettere at huske med hjælp fra lidt grej).

HELLE FOR MERE C-VITAMIN: Vi får ikke talt nok om C-vitamin, som uden recept er en bemærkelsesværdig multitasker for huden (tænk lysnende og beskyttende). Engang var vitaminet svært at holde stabilt, men det lader ikke til at være problematisk mere. Klairs laver et fint (og prisvenligt) serum med C-vitamin som den 3. øverste ingrediens. Skal helst opbevares køligt og mørkt. (set på glowid.com)

SYRE-GOD GLANS: Vi taler tit om de producenter, der har ekstra meget styr på A-vitamin. Når det gælder frugtsyrer, så er det fair at kalde Dermalogica en slags verdensmestre. For de har erfaringen, og de hylder altid forsigtighedsprincippet. Yin-yang-agtigt er beroligende mælkesyrebakterier og blødgørende aloe vera her blandet med peelende AHA. I kurforløbet kan du enten følge vejledningen eller kaste dig ud i et langsommere tempo og måske dele en pakke med naboen.

HVAD ER GLEMT? Det er Nude by Natures sart-nude-rosa læbebalsam, som er cremet, hudplejeagtig og overraskende holdbar af en gloss at være. Jeg bruger den også i mini-mini mænge som underspillet shineblush på kinderne.

FORRESTEN: Kan vi tale om oktober måneds candyflossede bølge af lyserøde produkter? For er det måden, vi vil ramme en så alvorlig sag ind på? Jeg er nødt til at spørge dig.

PS: Se gerne det sidste gode kommentarspørgsmål fra Jette her. Den nævnte story ligger på Instagrams @beautyspace, og jeg kan ikke vente med at svare, for det hører til mine favorit-spørgsmål.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

25/09/2018
Kollagen-tilskud, helt ærligt
Plus sandheden om den smørbare kollagen
28/09/2018
Fælles-nævneren for de fire damer, ELLE har spurgt til råds
Og jo, jeg er én af dem (tak for det)

Kommentarer

 • Lone H

  Er selv lige startet på dermalogicas kurforløb. Bare til info kan en tube godt deles over 2-3 gange. Det kommer an på om kun ansigtet behandles eller om der også smøres på hals og decollete.

  08/10/2018
 • Anja

  Jeg elsker at alting kommer i fin limited edition lyserød indpakning. Det motiverer mig til at købe et produkt, jeg måske ellers ikke ville have købt. Jeg er have-to-have typen når det kommer til limited edition 😀 og så er lyserød/pink min yndlingsfarve og en farve jeg elsker at have på mine hylder. Ydermere har jeg det fint med at man på den måde sætter fokus på (bryst)kræft – jeg kan ikke se hvorfor det skulle gøre en alvorlig sag mindre alvorlig. Jeg ved ikke om enkelte firmaer udnytter det for mersalg, men så længe der doneres penge til formålet er jeg også rivende ligeglad 🙂

  02/10/2018
 • Lyserød er jo en genkendelig “logo”-farve. Jeg er ikke vild med lyserød (mere, har været), men synes det er fint og finder mange superlækre limited produkter. Så længe det går til en go’ sag, er det fint med mig. Og lyserød kan gøre elegant. Jeg har tidligere købt et par Clinique produkter i den lyserøde sags tjeneste, og det var yderst smagfuldt. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  02/10/2018
 • @ Kristina, laver flere af dem…

  @ Majbritt, det er dermalogcias nye.

  @ Charlotte K, jeg ELSKER den.

  @ Christina Kragh, Magasin.

  @ Louise D, kan du bedre se det nu?

  @ Rie Dyrnes, jeg vil skam bidrage. Bare ikke ikke pakket ind i candyfloss.

  @ Louise, stop stop stop endelig med ting, der irriterer. Bare ud med de produkter eller forær dem til din nabo. Når huden er irriteret kommer man ingen vegne. Hvis du vil gøre noget beroligende og samtidig modvirke tilstopninger, så skal du have fat i en kombi af niacinamid og BHA. Ex Danish Skincares den røde flaske.

  @ Leafysmoothie, 1000 tak for dit indspark. De ER bare virkelig fine.

  @ Lene Jespersen, det gør den ikke. Det er forskelligt, hvor længe de holder – hvert mærke sætter en tid på.

  @ Nina, lad mig vide, hvad du synes.

  @ Lene, 1000 tak for din tillid og tak fordi du deler din rutine og ikke mindst din udfordring. Jeg er bange for, at jeg ikke kommer til at give dig det svar, du eftersøger, for akne er en hudsygdom. Akne kan (når det er det HELT milde milde stadie) fikses med primært BHA/AHA og A-vit, ligesom niacinamid og mælkesyrebakterier gør rigtig meget. Vi ved også (videnskabeligt dokumenteret), at store mængder sukker og mælk gør en negativ forskel. Jeg synes ikke, at man skal gamble med en sygdom, som er medicinkrævende. Så min anbefaling er: Hudlæge hurtigt. Bestil evt. privat tid hos professor og hudlæge Christian Grønhøj (via Cutanea i Aarhus). Det er også en hudlæge, der kan vurdere en evt. udløsende faktor som p-piller og hormonspiral. Mens du evt. venter på hudlægetiden, så er det BHA-toner fra Danish Skincare kombineret med A-vit..Zink-tilskud gør for nogen også en god forskel, men jeg vil stærkt anbefale ikke at hjemmesysle mere med det. Jeg er med på, at tretinoin ikke er løsningen i forhold til de andre forhold, men der er alternative metoder. Og tak for dine pæne ord i øvrigt. Dem blev jeg glad for.

  @ Pernille, hvis du søger her på bloggen på ‘øjne’, så kommer der forslag op.

  @ Fru Jacobsen, JA til Bioeffect. Mht. din A-vit creme, så gå langsomt frem. Fortynd den evt. med lidt fugtserum og se, hvad du tåler.

  Stor hilsen Anette

  02/10/2018
 • Jeg er ikke vild med lyserød – eller at så alvorligt et emne skal rulles ind i candyfloss og tv-shows.
  Men nogen gange helliger målet midlet, så hvis det er måden at skabe opmærksomhed og funding, så kan jeg (næsten) leve med det…

  01/10/2018
 • Pernille S

  Dobbelt op på serum/creme i øjenområdet, hvis øjencreme ikke lige står på badeværelseshylden. Tak for påmindelsen 🙂

  01/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle spørgsmål. Der er svar på hvert eneste af dem senest mandag morgen. Tak for tålmodigheden. KH Anette

  28/09/2018
 • Fru Jakobsen

  Kære Anette,
  Ofte når jeg køber creme/serum, får jeg at vide, at de endelig ikke må komme i nærheden af øjenområdet. Jeg troede derfor, at øjencremer var mildere versioner beregnet til den sarte hud. Men her skriver du, at de kan anvendes dobbelt op. Betyder det, at jeg fx kan anvende min Environ A også om øjnene. Og min bioeffect natserum?

  28/09/2018
 • Pernille

  Kære Anette
  Mine øjne hæver – altså det stykke lige under øjenbrynet.
  Især om morgenen, når jeg vågner, ser det bestemt ikke godt ud. Jeg er 54 år og min hud er ellers fin.
  Kan du hjælpe mig?

  28/09/2018
 • Lene

  Kære Annette, jeg har læst din bog “Superhud” og følger med på bloggen og i Børsen. Tak for en rigtig god bog og gode indlæg.

  Jeg skriver til dig, fordi jeg vil høre, om du kan anbefale et sted, man kan få et uvildigt hudpleje-råd? Eller må jeg spørge dig, om du synes min hudpleje-rutine er optimal ift. mine problemer?

  Jeg er 37 og har haft uren hud/akne, siden jeg var teenager. Min hudtilstand veksler med, hvor meget i ro den er for udbrud. De sidste par måneder har været slemme, præget af smertefulde cyste-agtige udbrud i modsætning til normale bumser. I lang, lang tid bliver min hud meget hurtigt fedtet til, især panden og omkring næsefløjen. Jeg har talt med Mette fra Derma Supply, der mente, at jeg er udtørret, hvilket får mig til at fedte til. Hvilket vel også vil sige, at alle de produkter, jeg har, slet ikke trænger ordenligt ind?

  Mette anbefalede Anti Oxygen Gel fra Environ som serum og Sebu Clear Masque.

  Jeg får det værre og værre med min hud. Derfor skal der ske noget. Jeg overvejer kraftigt en konsultation hos Peter Bjerring/Flemming fra Mølholm. Jeg vil helst ikke på medicin. Og ellers har jeg forsøgt at tilpasse min hudpleje efter dine opskrifter i bogen. Selvom alene konsultationen hos Mølholm er dyr, er det nok der, jeg er. Jeg har fået henvisning til hudlæge ved egen læge, men der er 4-5 måneders ventetid i mit område.

  Jeg får Fire & Ice-behandlinger hver 6-8. uge på nu andet år og er glad for dem. Jeg har været på Environs ASTV-system i et par år og er nu på ASTV 5 morgen og aften som ansigtscreme. Jeg synes, jeg har sat mig ind i fugt og fedt, a-vitamin, frugtsyrer, PH-værdi osv., men er alligevel i tvivl om jeg gør det rigtige eller f. eks. får for meget syre. Ellers er min rutine blevet sådan:

  Morgen:
  Rens med Cleansing Gel fra Is Clinical på forsigtig vaskeklud
  Fugtmist fra Rønsbøl (ny på hylden)
  Clinique Moisterising Toner 1.0 (overvejer at skifte til Environs Botanical Infused Toner, der skulle være lavet på mælkesyrer i stedet for salicylsyre på Derma Supplys anbefaling for at afhjælpe den udtørrede hud, der bliver fedtet)
  Super Serum fra Is Clinical (har fået anbefalet PolyVitamin Serum i stedet)
  Environ ASTV 5

  Aften:
  Rens med Cleansing Gel fra Is Clinical
  Fugtmist fra Rønsbøl (ny på hylden)
  Clinique Moisterising Toner 1.0
  Active Serum fra Is Clinical et par dage, hvorefter jeg skifter med Danish Skin Care Perfekt Skin Power Treatment (ny på hylden)
  Environ ASTV 5

  Jeg bruger Mario Badescus Drying Lotion til spots. Overvejer deres Buffering Lotion ift. de cystiske udbrud. Hvis jeg bruger masker, er det Mario Badescus Calma Mask og Rodials Hungovermask med frugtsyrer.

  Jeg ryger ikke, drikker meget sjældent alkohol, er ikke stresset. Sover godt, løber to gange om ugen året rundt. Jeg har skåret op for øko-grønt og får dagligt hørfrø, hampefrø, MK Olie, chiafrø, gurkemejepulver, bipollen og græskarkerner. Spiser fiskeoliepiller, magnesium, D-vitamin fra Puori. B12 vitamin fra lægen. NDS probiotika i pulverform. Halvanden liter vand om dagen. Aldrig kaffe, ofte te. Drikker aldrig mælk, men ofte feta, ost eller yoghurt. Næste skridt er vel at udelukke mælkeprodukter og sukker.

  Jeg bruger Youngblood Mineral Foundation Pudder eller Garniers BB-creme som make-up.

  28/09/2018
 • Nina

  Jeg er ret vild med mine Peter Thomas Roth guld eye patches, så de her skal helt sikkert prøves!

  28/09/2018
 • Lene Jespersen

  Kære A
  Holder en dermaroller for evigt ? 🙂 Eller er det ønsketænkning… Hvor lang tids holdbarhed er der på dermaroller? Kh L

  28/09/2018
 • Louise

  Kære Beautyspace. Jeg er i vildrede over min hud ‍♀️ – og jeg synes du er så god til at vejlede Efter to graviditeter har min hud ændret sig og det virker som om min hud nu er mere sart og tør. Jeg skaller så snart jeg anvender frugtsyre/ exfoliering – men stopper til hvis ikke jeg bruger noget Jeg synes de mennesker jeg spørger i hudpleje-branchen anbefaler mig produkter fordi de vil sælge og ikke fordi det er bedst for mig..
  Kan du anbefale mig daglig hudplejerutiner/produkter? ‍♀️

  De bedste hilsner

  27/09/2018
 • Leafysmoothie

  Peter thomas roth laver rigtig mange gode produkter, de grønne eyepatches med agurk er også rigtig gode og af samme gel materiale som hæfter så godt.
  Til dem der spørger kan jeg hilse at de blå water drench eyepatches findes på hylden i magasin på Kgs Nytorv 😉 Så lækre og nemme at have at gøre med, lige som du skriver, og til forskel fra de grønne (cucumber) så er de uparfumeret hvis man går op i det 😉
  God aften!

  27/09/2018
 • Louise

  Kære Beautyspace. Jeg er i vildrede over min hud ‍♀️ – og jeg synes du er så god til at vejlede Jeg har i flere år anvendt Exuviance produkter samt fået behandlinger der, men efter to graviditeter har min hud ændret sig og det virker som om min hud nu er mere sart og tør. Jeg skaller så snart jeg anvender exuviance exfoliering – men stopper til hvis ikke jeg bruger noget Jeg synes de mennesker jeg spørger i hudpleje-branchen anbefaler mig produkter fordi de vil sælge og ikke fordi det er bedst for mig..
  Kan du anbefale mig daglig hudplejerutiner/produkter? ‍♀️

  De bedste hilsner

  27/09/2018
 • Rie Dyrnes

  Syntes det er fint med den lyserøde kamp mod kræft. Alle bidrager jo på den måde <3

  27/09/2018
 • Louise D

  Jeg har et ønske @Anette – kan der ikke komme navne på de nævnte produkter, så jeg også kan være med og finde dem i butikkerne

  27/09/2018
 • Christina kragh

  Hvor kan jeg købe de eye pads kh c

  27/09/2018
 • CharlotteK

  Så fin den er, den læbebalsam!

  27/09/2018
 • Majbritt

  Jeg fanger ikke lige hvem producenten er til dit sidst nævnte AHA produkt?!:) altså den med mælkesyrebakterier …

  27/09/2018
 • Kristina

  Er vild med dagens story. Elsker at se hvad andre bruger 😀 Aveda vil jeg kigge nærmere på…

  27/09/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.